تفکر برد برد در مقایسه با چه چیزی برنده هست؟

0

تفکر برد برد را همیشه در کسب و کار و زندگی باید در نظر بگیریم. اما اینکه چطور میتونیم ازش خوب استفاده کنیم، مسلئه ایست که باید توجه کرد. تو این یادداشت از رشد کسب و کار همراه باشید.

ورزش‌ های سازمان‌ یافته، مخصوصاً کودکان سنین مدرسه رو با یه چالش واقعی مواجه میکنن چون نتایج به راحتی اندازه‌ گیری شده و فقط در یه محور نمایش داده میشه، تابلوی امتیازات؛ برنده در برابر بازنده. اگه به یه کودک، چنین تعلیم دهیم که هویت خودشو با نتایجی که از این طریق به دست میاد بسازه، ممکنه از او فردی متکبر بسازیم:

اگه برنده بشی یعنی از بقیه بهتری !

این همون جایی هست که برنده‌ی بزرگ، وارد دانشگاه میشه و برای مسلط‌ شدن بر دیگران و اِعمال ارزش‌ های شکننده‌ی شخصیش، آنها رو تحت فشار میذاره که میتونه به قلدری برسه و البته، این فقط در ورزش‌ ها اتفاق نمیوفته و فقط مختص دوران دبیرستان نیست.

تفکر برد برد یا باخت برد؟

ولی در هر رقابتی که مبتنی بر کمبود (scarcity) باشه، دیر یا زود دیگه شما برنده نمیشین، دیگه قهرمان کشورتون نیستین… دیگه قهرمان ملی نخواهید بود یا قهرمان جهان… دیر یا زود اگه صادقانه به قضیه نگاه کنین، باید بدونین که دیگه برنده شدنی در کار نیست. و بعد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

سود اقتصادی تقریباً همیشه وقتی به دست میاد که ما در کاری خوب باشیم که به راحتی قابل اندازه‌ گیری نباشه. در ضمن وقتی اتفاق میوفته که کارهاییکه ما در آنها خوب هستیم، قابل تجمیع (additive)، قابل ادامه‌ دادن تا بینهایت و جامع و سخاوتمندانه باشن که بتونیم در طولانی‌ مدت انجامشون بدیم. چون در این حوزه‌ هاست که امکان برای مفید بودن، مهار ت‌ورزی و مشارکت در هر لحظه وجود داره.

اگه فرصتی برای بازی مبتنی بر کمبود و بازی “برنده همه‌ چیز رو میبره” به دست آوردین، شاید بهتر باشه اونو رها کنین و بازی متفاوتی رو انجام بدید.
دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments