معرفی کتاب استارتاپی و فناوری ؛ اوناییکه ارزش خوندن دارن!

یادداشتی به مناسبت روز خرید کتاب

25

هفتم سپتامبر، روز جهانی خرید کتاب نام دارد. به بهانه امروز، قصد دارم تا به معرفی کتاب استارتاپی و فناوری که ارزش خواندن دارند بپردازم. پس در ادامه همراه باشید.

انسان‌ها از کتاب خواندن هدف‌های مختلفی دارند عده‌ای بخاطر تحصیل یا بخاطر شغل و یا بعنوان گذراندن وقت این کار را انجام میدهمد، و لی در حقیقت مطالعه کتاب از کار‌هایی است که منفعت‌های بسیاری برای سلامتی دارد. اگر کار روزمره شما کتاب خواندن نیست حداقل بعنوان گذران وقت از آن استفاده کنید، مثلا همانطوریکه تلویزیون می‌بینید به فیلم نگاه میکنید قسمتی از وقت خود را نیز به کتاب اختصاص بدهید.

آن‌ هایی که عاشق کتاب هستند سعی می‌کنند با بقیه آدم‌ها اتصال کتابی پیدا کنند، مثلا به دیگران کتاب توصیه کنند و اغلب هم از کتاب خانه خودشان، کتاب قرض می‌دهند. طبیعی هم هست که وقتی موضوعی باعث حس خوبی در شما می‌شود، بخواهید این حس خوب را به دیگران انتقال دهید و آن‌ها را در خوشی تان شریک کنید.

همیشه همراه خود یک کتاب داشته باشید

بسیاری از افراد کتابخوان، در یک ویژگی مشترک هستند. این افراد، به جای اینکه مقید باشند در ساعات خاصی از روز، جایی ببنشینند و کتاب بخوانند، همیشه همراه خود یک کتاب دارند تا در کوتاه ترین فرصتها، به خواندن آن بپردازند. شاید رها کردن بسیاری از لذتها و تفریحات و خواندن کتاب در یک ساعت مشخص در منزل یا محل کار، سخت و دشوار باشد، اما مطالعه کردن در زمانی که در مترو یا در یک سازمان بزرگ، به انتظار گذشت زمان نشسته ایم ساده تر و جذاب تر است.

بسیاری از ما، مطالعه را نه با هدف افزایش اطلاعات و دانسته ها و باز شدن افق دید، بلکه برای فرار از مشکلات و مسائل روزمره انتخاب میکنیم. زمانی که از دوست یا همسر یا مدیر خود دلگیر هستیم، گوشه ای مینشینیم و کتاب ورق میزنیم. شاید این کار در کوتاه مدت، مفید باشد اما در بلندمدت ما را شرطی میکند و ذهن ما عادت میکند که «کتاب»، «همراه لحظات تلخ زندگی» ماست.

کتاب دیجیتال بخوانید اما به آن عادت نکنید

پیشنهاد میشود خود را به خواندن کتابهای دیجیتال عادت ندهید. برای کسانی که عادت کتابخوانی دارند، کتاب دیجیتال یا مکتوب (هاردکپی) تفاوتی ندارد. اما برای کسانی که به تازگی خود را به کتابخوانی عادت میدهند، لمس کردن برگه های کاغذ، خط کشیدن زیر نوشته ها، دیدن نشانه میانه کتاب که مشخص میکند بخشی از کتاب خوانده شده، باز شدن شیرازه کتاب و جدا شدن برگه های آن (ناشی از بارها مرور یک کتاب)، همه و همه میتوانند احساس خوب ایجاد کنند. احساسی که ما را به خواندن کتابهای بیشتر ترغیب میکند…

همان طور که میدانید طبق آمار منتشر شده، سرانه مطالعه کتاب ایرانیان بسیار پایین تر از حد جهانی است و دلیل آن عوامل مختلفی می تواند باشد. اما یکی از مهم ترین دلایل جدایی میان انسان و کتاب را تله فضای مجازی میتوان دانست. 

چرا میگویم تله؟ دلیل جالب دارد :

اگر استفاده از فضای مجازی درست نباشد، به دام تله روزمرگی دچار میشویم.

هدردادن وقت + هدر رفتن هزینه = پوچی و روزمرگی

هرماه، یکی دوکتاب مفید و موردعلاقه را مطالعه کنیم و خلاصه آن را با دیگران به اشتراک بگذاریم. این کار قهر طولانی انسان با کتاب را کمتر و فاصله های دور را نزدیک تر می کند. قصد دارم تا بهترین کتاب هایی که در حوزه آی تی و استارتاپ نوشته شده را معرفی کنم. 

معرفی کتاب استارتاپی فناوری ” گوگل چگونه کار می کند “

گوگل چگونه کار میکند

درباره کتاب :

کتاب «گوگل چگونه کار می‌کند» نوشته‌ی مشترک «اریک اشمیت»، مدیرعامل سابق و مشاور فعلی گوگل و «جاناتان روزنبرگ»، مدیر ارشد محصولات سابق گوگل توسط «فاطمه مشایخی» به فارسی برگردانده شده است. مدیران ارشد گوگل در این کتاب درباره‌ی اینکه شرکت گوگل چگونه شکل گرفت و چگونه رشد کرد و شیوه‌های مدیریت و رهبری در گوگل سخن می‌گویند.

این کتاب مانند بسیاری از کتاب‌های حوزه‌ی مدیریت در چند بخش اصلی از جمله فرهنگ، استراتژی، منابع انسانی، فرایند تصمیم‌گیری، ارتباطات سازمانی و نوآوری سازماندهی شده است اما با خواندن آن متوجه تفاوت‌ها و مباحث استثنایی و رویکرد خاص نویسندگانش در برخورد با مشکلات می‌شوید. کتاب گوگل چگونه کار می‌کند از سوی نشر «سیوا» منتشر شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

خلاصه کتاب :

در بخشی از پیشگفتار کتاب به قلم «لاری پیج» از موسسان شرکت گوگل می‌خوانیم:

همان‌طور که اریک و جاناتان در گوگل چگونه کار می‌کند توضیح می‌دهند، سعی ما بر این بود تا این استقلال فکری را تقریبا در تمام‌ کارهایی که در شرکت گوگل انجام می‌دهیم، داشته باشیم.

همین امر عامل اصلی بزرگ‌ترین دست‌آوردهای ما و البته بعضی از شکست‌های بسیار بزرگمان بود. درواقع شروع از اصول پایه همان چیزی بود که گوگل را به حرکت درآورد. یک شب خوابی دیدم؛ واقعا! و وقتی بیدار شدم به فکر فرو رفتم… چه می‌شد اگر می‌توانستیم تمام وب را دانلود کنیم و فقط لینک‌ها را نگه داریم؟

خیلی سریع یک قلم برداشتم و با عجله جزییات را روی کاغذ آوردم تا ببینم آیا این کار واقعا امکان‌پذیر هست یا نه. آن زمان، ایده‌ی ایجاد یک موتور جست‌وجو حتی در رادار ذهنی من هم نمی‌گنجید. تنها کمی بعد بود که دریافتیم رتبه‌بندی صفحه‌های وب بر اساس لینک‌های‌شان می‌تواند به نتایج بسیار بهتری برای جست‌وجو بیانجامد.

معرفی کتاب استارتاپی ” مدل های درآمدی و کسب وکار با رویکرد ایران “

مدل های درآمدزایی

درباره کتاب :

همانطور که میدانیم اکوسیستم استارتاپی ایران یک اکوسیستم بسیار جوان و نوپا است ، و یکی از مواردی که میتواند در ارتقای سطح این اکوسیستم تاثیر زیادی داشته باشد ،ارایه محتوای غنی ، آموزه های کاربردی و انتقال تجربه ها در حوزه استارتاپ هاست.

واقعیت این است که محتوایی که تا به حال تولید شده معمولا در قالب ترجمه بوده و تا کنون مقالات ، کتاب ها و محتوای چند رسانه ای ارزشمند زیادی در این حوزه ترجمه شده اند که این ترجمه ها نقش بسیار مهمی در انتقال دانش استارتاپی داشته اند.

به نظر می رسد که بعد از گذشت حدود ۴ سال از ورود ادبیات استارتاپی به کشور خلایی در زمینه کاربردی کردن این دانش وجود دارد و آن هم ایجاد ارتباط و بومی سازی این آموزه ها با فضای کسب و کار ، فرهنگ و قوانین ایران است.

سوال این است که چقدر از این آموزه ها در کشورمان ایران قابلیت به کارگیری و بومی شدن را دارند؟ آیا نیازی به تغییر و بومی سازی داریم؟ استارتاپ هایی که هم اکنون در حال تقلا کردن برای رشد هستند چطور توانسته اند از این آموزه ها استفاده کنند؟

خلاصه کتاب :

محتوای آموزشی ارایه شده در این کتاب حول دو مفهوم کلیدی و پایه ای در کسب و کار شکل گرفته است. مفهوم مدل های کسب و کار و مدل های درآمدی. این دو مفهوم پایه ای ترین و اساسی ترین مفاهیم طراحی یک کسب و کار موفق هستند و درک عمیق آنها میتواند خواننده را در طراحی یک کسب و کار موفق بسیار کمک کند.

روز خرید کتاب

لازم به ذکر است که درباره مدل های درآمدی و مدل های کسب و کار مطالب مختلفی توسط منابع متعددی ارایه شده است.این مسئله میتواند باعث سردرگمی خواننده شده و ابهاماتی را برای وی ایجاد نماید.

لذا در کتاب سعی شده که یک دسته بندی مناسب و بومی از مدل های درآمدی و انواع مدل های کسب و کار ارایه گردد تا خواننده به سادگی بتواند از آن در طراحی کسب و کار خود بهره مند گردد.

از طرفی آشنایی با طیف وسیعی از مدل های درآمدی خود یک منبع نوآوری است.واقعیت این است که مدل درآمدی بسیاری از استارتاپ ها در ایران برپایه فروش مستقیم و تبلیغات است، این درحالی است که ما نمونه های بومی موفقی از بکارگیری سایر مدل های درآمدی درکشورمان داریم که آگاهی از آنها و بررسی آنها میتواند بسیار الهام بخش باشد.

همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد ، وجود تمارین و پرسش های متعدد در طی کتاب زمنیه تفکر و تعمق بیشتر را برای خواننده فراهم نموده و راهکارهای ارایه شده میتواند کیفیت یادگیری و درک مطلب را دو چندان نماید.

معرفی کتاب استارتاپی ” رشد ناب : یادگیری سنجه های استارتاپ ”

رشد ناب

درباره کتاب :

اولین کتاب اش ماوریا، به نام اجرای ناب، نتیجه‌ تجربه‌ نویسنده از اولین چالش‌ها به عنوان بنیان‌گذار یک استارتاپ بود. در آن زمان اصلی‌ترین چالش این بود که بتوان به سرعت و با رویکردی تکراری، از یک ایده جدید (طرح اولیه) به سمت محصول مطلوب مشتری‌ها حرکت کرد. ماوریا در گذر زمان محصولات زیادی ساخته بود و هرچند همه‌ آن‌ها شروع بسیار خوبی داشتند،

بعضی در بازار دوام نیاوردند. او به این نتیجه رسید که تعداد ایده‌هایی که داشت بسیار بیشتر از مقدار زمان و منابع موجود برای آزمایش آن‌ها است و مهم‌تر این‌که، فرآیند قابل تکراری برای انجام این آزمایش‌ها نداشت.

همین موضوع، باعث شد که به‌دنبال فرآیندی فراگیر و تکرارپذیر برود. فرآیندی که در کتاب اجرای ناب توصیف کرده‌است. این فرآیند برگرفته از آزمایش‌های دقیق و تجربه‌هایی بود که پس از ساخت چندین محصول و کار کردن در کنار صدها کارآفرین در نقاط مختلف جهان و در زمینه‌های متفاوت، از کسب‌وکارهای نرم‌افزاری تا سخت‌افزاری و فناوری‌های پیشرفته تا ساده، به دست آورده بود.

روز خرید کتاب

همین موضوع، باعث شد که به‌دنبال فرآیندی فراگیر و تکرارپذیر برود. فرآیندی که در کتاب اجرای ناب توصیف کرده‌است. این فرآیند برگرفته از آزمایش‌های دقیق و تجربه‌هایی بود که پس از ساخت چندین محصول و کار کردن در کنار صدها کارآفرین در نقاط مختلف جهان و در زمینه‌های متفاوت، از کسب‌وکارهای نرم‌افزاری تا سخت‌افزاری و فناوری‌های پیشرفته تا ساده، به دست آورده بود.

خلاصه کتاب :

نکته مهمی که هنگام نوشتن و تحقیق برای اجرای ناب درک کرد، این بود که محصول واقعی یک کارآفرین، تنها یک راه‌حل خوب یا یک فناوری نوآورانه نیست، بلکه فرآیند تکرارپذیری است که راه‌حل را به مشتری‌ متصل می‌کند؛ به عبارت دیگر، یافتن مدل کسب‌وکار موثر، محصول واقعی یک کارآفرین است.

اما صرف ساختن این مدل کافی نیست. با وجود این که اجرای ناب به هدف خود رسید، اما فقط یکی از دو گام لازم برای ساخت یک استارتاپ موفق را توضیح داد.

هنگام رشد محصول و تیم‌، حتی مدل‌های کسب‌وکاری که به دقیق‌ترین شیوه آزمایش شده‌اند هم با چالش‌های کاملاً جدیدی روبه‌رو می‌شوند. تجربه نشان می‌دهد که حتی مدل‌های کسب‌وکار به ظاهر نفوذ ناپذیر نیز زیر فشار ناشی از نفوذ به بازارهای جدید و مدیریت انتظارات سهام‌داران، متلاشی می‌‌شوند.

معرفی کتاب استارتاپی فناوری  ” اجرای ناب : حرکت از ایده اولیه به سمت محصول مطلوب مشتری ”

اجرای ناب

درباره کتاب :

امروز عصر فرصت‌های بی‌نظیر برای نوآوری است و بیش از هر زمان، محصول‌های جدید ساخته‌می‌شود؛ اما بیشتر این محصول‌ها شکست می‌خورند. این شکست به دلیل ناتوانی ما در تکمیل طرحی که اقدام به ساخت آن کرده‌ایم نیست؛ بلکه دلیل آن هدر دادن منابعمان است. اکثر کارآفرین ها پول، زمان و انرژی خود برای ساخت یک محصول اشتباه هدر می دهند.

آن‌چه نیاز است یک فرآیند سیستماتیک برای سرعت بخشیدن اعتبارسنجی ایده‌های جدید و بالا بردن شانس موفقیت است، که این وعده‌ی کتاب «Running Lean» یا همان «اجرای ناب» است.

روز خرید کتاب

خلاصه کتاب :

Ash Maurya، بنیان‌گذار استارتاپ Spark59، در مورد چگونگی شروع یا رشد یک کسب‌وکار بر اساس اصول ناب اریک ریس در کتاب «The Lean Startup»، بحث می‌کند. این کتاب روندی گام به گام به شما ارائه می دهد تا بتوانید از ایده اولیه خودتان شروع کرده و لایه لایه ریسک های مختلف را برطرف بکنید. بنابراین، می توان آن را مکمل کاربردی کتاب نوپای ناب دانست.

 یادمان باشد : 

اگر کتاب بخوانیم همیشه یک سرو گردن از بقیه بالاتر هستیم !

شما چه کتابی را پیشنهاد می دهید؟ از کتاب های بالا، کدامیک را مطالعه کرده اید؟ اگر قرار باشد روزی کتاب بنویسید، درباره چه موضوعی قلم میزنید؟ 

منبع مقاله جلال ترابی آی تی من
دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

25 نظر
Inline Feedbacks
View all comments