از دی ام تاک ۸ تا اینوتکس ۲۰۲۲ ؛ چه اتفاقات مهمی گذشت؟

0

دی ام تاک ۸ و اینوتکس ۲۰۲۲ امسال رو شرکت کردم و به نظرم هرکدوم یه نقظه قوتی برای خودشون داشتن که قصد دارم در این پوشش خبری براتون بازگو کنم. پس در ادامه همراه من باشین.

رویداد دی ام تاک که هرساله به همت هادی مرادی و تیم دی ام برد برگزار میشه و از بهترین های حوزه دیجیتال مارکتینگ در ایران دعوت میشه تا در دوروز به انتقال تجربه خودشون و کارهاییکه انجام دادن، شکست ها و موفقیت ها صحبت بشه. به نظر من یکی از بهترین فاکتورهای مثبتی که دی ام تاک رو نسبت به سایر رویدادها متمایز میکنه اینه که افراد تازه وارد به حوزه دیجیتال مارکتینگ رو با افراد حرفه ای تر آشنا میکنه.

از دی ام تاک ۸ چه خبر جلال؟

از آخرین پستی که توی سایتم گذاشتم حدودا یکسال میگذره و این گزارش اولین گزارش در قرن جدید برای من به حساب میاد که داخل سایتم گذاشتم و بالاخره یخ پست نگذاشتن رو شکوندم!

دی ام تاک (DM talk) رو میشه بزرگ‌ ترین رویداد تخصصی حوزه بازاریابی دیجیتال در ایران دونست که هر ساله برگزار میشه و مخاطبین اصلی این رویداد هم مدیران مارکتینگ و بازاریابی دیجیتال، کارشناسان این حوزه، مدیران عامل، صاحبین کسب‌ و کارها، دانشجویان، علاقه‌مندان رشته‌ های مدیریت و بازاریابی و کسب‌ و کار هستن که بیشتر حول تجربه مدیران این حوزه درحال گردش هست و پرسش به سوالهایی داده میشود که با جستجو در گوگل هم شاید به اونها نرسین!  مباحث این رویداد برگرفته از تجربه مدیران این حوزه هست.

رویداد دی ام تاک 8

دی ام تاک چی هست؟

طبق گفته دی ام برد درباره رویداد دی ام تاک:

تا به حال ۷ دوره از این رویداد برگزار شده است. در دوره‌های قبلی مدیران بازاریابی، بازاریابی دیجیتال و روابط عمومی کسب‌ و کارهای بزرگی از جمله ازکی، کافه بازار، دیجیکالا، اسنپ، اُکالا، باسلام، اسنپ‌ فود، شیپور، ایران تلنت، لندو، اسنپ‌ تریپ، آپ، سیبچه، علی‌بابا، الوپیک، تخفیفان، سامسونگ و … ارائه داشته‌ اند!

رویداد قبل با ۲۰۰۰ شرکت‌کننده بصورت آنلاین برگزار شد که در نوع خود یک رکورد محسوب میشود. پوشش رسانه‌ ای این رویداد در هر دوره مثال‌ زدنیست و مشارکت شرکت‌ کنندگان در شبکه‌ های اجتماعی مختلف به نوعیست که طی دو رویداد اخیر، هشتگ رویداد در توییتر ترند روز شد.

نقطه قوت و ضعف دی ام تاک

امسال باتوجه به موقعیت شغلی که در مستر بلیط دارم (مدیر سئو مستر بلیط) در رویداد دی ام تاک ۸ با مهران مدیر مارکتینگ و محمدرضا مدیر پارتنرشیپ مستر بلیط در رویداد شرکت کردیم. حول اصلی رویداد به نظر من درباره اتفاقات اخیر کمپین ها و یا دستاورد استارتاپ ها بیشتر بود و این هم یه نقطه ضعف به حساب میاد هم یه نقطه قوت!

نقطه ضعف اصلی اون اینه که فقط از دستاوردها و اتفاقات مثبت گفته میشه و کمتر به مسائل شکست توجه میشه اما نقطه قوت اصلی و مهمش هم به نظر من اینه که میشه ایده های خوبی برای ادامه مسیر خودتون در کسب و کار یا استارتاپی که دارین در پیش بگیرین.

ارائه هاییکه من حضور داشتم

باتوجه به اینکه من روز اول رویداد رو بودم، ارائه های زیر رو به صورت خلاصه به مهم ترین نکته هاش میپردازم:

  • علی رسولی مدیر ارشد بازاریابی دیوار‌ با موضوع: اندازه‌گیری رشد در مارکتینگ
  • مهد‌ی حبیبی مدیر ارشد بازاریابی اسنپ‌ فود با موضوع: موشکافی کمپین Squide Game اسنپ‌ فود
  • ارائه آرش خسرویان مدیر مارکتینگ علی‌ بابا با موضوع: ستاره‌ی شمالی و چند ایده‌ی مرتبط
  • احسان مهدی‌ زاده مدیر ارشد بازاریابی والکس با موضوع: رشد رمزارزها در دنیای متاورس!
  • یوحنا پرویزی نژاد مدیر محصول اسمارتک با موضوع: اتوماسیون بازاریابی، کارکردها و مزیت‌ ها
  • پنل گفتگوی آینده تبلیغات دیجیتال در ایران و جهان با حضور مدیران عامل یکتانت، تپسل، صبا ویژن و دیما و آرش برهمند
  • روژین نقوی مدیر ارشد بازاریابی دکترنکست با موضوع: رشد بدون اهرم دیجیتال مارکتینگ
  • پیمان خلیلی مدیر سئوی باسلام با موضوع: رشد در سئو: دوباره فکر کن

ارائه علی رسولی مدیر ارشد بازاریابی دیوار‌ با موضوع اندازه‌گیری رشد در مارکتینگ

رویداد دی ام تاک 8علی رسولی مدیر ارشد بازاریابی دیوار، دومین ارائه دهنده در رویداد دی ام تاک ۸ بود. علی درباره مسئله رشد دیجیتال مارکتینگ در سازمان ها صحبت کرد و درباره نحوه اندازه گیری و بعضی از تجربه هاییکه در دیوار به دست اومده بود صحبت کرد. علی سوال اصلی خودش رو اینطوری پرسید:

سوال اصلی اینه که یک سازمان چه مسائل و دغدغه‌ های اصلی‌ ای میتونه داشته باشه و آیا رشد در این موارد هست یا نه؟!

درواقع مسئله اصلی هر سازمانی جواب به این سوال هست که آیا مسئله سازمان رشد است؟ البته علی به این نکته هم اشاره کرد که مسئله اصلی سازمان‌ ها به جز رشد، میتونه یکی از موارد زیر هم باشه:

  • سودآوری: سازمان میخواد از رشد فاصله بگیره و جلوتر به سمت سودآوری بره
  • نقطه سر به‌ سر: سازمان به اواسط راه خودش رسیده و میخواد به ازای هر فروش، سودی هم بکنه که هزینه‌ اش رو سر به‌ سر میکنه
  • بقا: سازمان هدف اصلی خودش رو زنده موندن در فضای رقابتی میدونه
  • پایداری و ثبات: سازمان میخواد در بازار خودش؛ جای پای خودشو محکم کنه و این هدف کمپین دیوار بود

کاهش هزینه ها هم مسئله مهمی هست

علی رسولی درباره کاهش هزینه گفت:

مسئله اصلی اینه که اگه رشد هدف اصلی ما باشه، چطور باید اندازه‌ اش بگیربم. شاید فکر کنیم همیشه عدد و رقم داریم ولی نه همیشه! باید به فانل توجه کنین و اینکه چقدر متریک‌ ها کمی هستن…

رویداد دی ام تاک 8هرچه قدر به سمت پایین حرکت کنیم، راحتتر میتونیم این رشد رو اندازه گیری کنیم. علی درباره اینکه چقدر زیرساخت فنی آماده هستن هم یه اشاره هایی کرد، مثلا اینکه چقدر اتریبیوشن و ترکر وجود داره و تیم تا چه حد میتونه اونهارو مانیتور کنه. اگه میخواین با دیتابیس کار کنین، دیتاها چقدر قابل استفاده بوده و چقدر آماده استفاده شدن هستن.

مسئله دیگه ای که مطرح میشه اینه که ما در چه بازه هایی دیتا داریم، این یعنی از دیتاپوینت فعلی تا دیتاپوینت بعدی چقدر طول میکشه. متریک ها در این بخش باتوجه به عملکردی و برداشت تقسیم بندی میشه و میتونه شامل رضایت مشتری از شما باشه که باید از خودش پرسیده بشه و این متریک، یه متریک برداشتی به حساب میاد.

متریک عملکردی مثل نصب، قابل محاسبه هست، پس هرچقدر متریک‌ های عملکردی شما بیشتر باشه اندازه‌گیری رشد راحتتر میشه.

برای رشد چه متریک هایی رو اندازه باید بگیریم؟

برای اندازه گیری متریک ها میتونیم دو مورد رو در نظر بگیریم:

  1. متریک رشد
  2. در مقابلش متریک متضاد رشد

اگه بخواین متریک رشد رو افزایش بدین، یه چیز دیگه رو ممکنه خراب کنی. بخوام بهتر براتون بگم، هر رشدی یه هزینه ای داره، یه کانتر متریک یا متریک متضاد مهم در کسب و کار CAC هست.

رویداد دی ام تاک 8 البته شما میتونین CAC رو به واسطه راهکاریی کاهش بدین:

  1. پیدا کردن کانال‌ های جدید و خلاقانه
  2. افزایش ترافیک ارگانیک
  3. کانال CAC بالا هم بعضا جواب میده
  4. بهبود کانورژن: ۱) افزایش قدرت برند ۲) بهبود یوزر جرنی.

کمپین محیطی رو به چه شکل باید اندازه بگیریم؟

علی رسولی درباره کمپین‌ های محیطی هم حرف های خوبی زد. معمولا اندازه‌گیری این کمپین به اندازه دیگر کمپین‌ های دیجیتالی راحت نیست! اما رسولی در این بخش، یه نمونه تجربی از دیوار رو مثال زد. علی از این چهار متریک به عنوان متریک‌ های اصلی برای اندازه‌ گیری کمپین‌ های محیطی هم نام برد. این متریک ها میتونن در دو دسته کارکرد و اثر قرار بگیرن.

رویداد دی ام تاک 8برای رسیدن به بررسی ها شاید نتوان به صورت دقیق خود پدیده رو بررسی کرد اما میشه عواملی که اون پدیده روی اون تاثیر میذاره رو بررسی کرد.

مثال تبلیغ دیوار در زمین فوتبال

علی در همین خصوص از تبلیغ دیوار در زمین بازی فوتبال دو تیم ایرانی حرف زد که برای فهمیدن بررسی اثر پدیده به جای خود پدیده، تصویر زیر رو ببینید:

رویداد دی ام تاک 8مثلا دیوار برای اینکه بتونه بفهمه تا چه حد از افراد این تبلیغ رو در تلویزیون دیدن، میزان کاهش استفاده از اینستاگرام رو بررسی کرده، چراکه هر بازی فوتبالی مساوی هست با توجه به بیشتر به تلویزیون (تبلیغ دیوار هم در دور زمین فوتبال بود). کسانیکه به شکل همیشه در پلتفرم های آنلاین خود فعال نبودن، همان هایی بودن که تبلیغ دیوار رو دیدن!

نکته : البته به نظر من، این قضیه که علی رسولی گفته متریک مناسبی برای سنجیدن آدم هاییکه اومدن تبلیغ دیوار رو از تو زمین دیدن نیست و نمیشه بهش اعتماد کرد. چه بسا میزان کاهش این قضیه ممکنه با تداخل یه رخداد با برگزاری فوتبال یا حتی اتفاقات دیگه هم شامل بشه و نمیشه به طور دقیق اندازه گیری کرد.

ارائه مهد‌ی حبیبی مدیر ارشد بازاریابی اسنپ‌ فود با موضوع موشکافی کمپین Squide Game اسنپ‌ فود

رویداد دی ام تاک 8

موضوع ارائه مهدی حبیبی حول کمپین های گم محور و خصوصا اسکویید گیم اسنپ فود بود که تمرکزش بیشتر روی چرایی استفاده از گیم ها و بازی ها برای کمپین های دیجیتال مارکتینگ و مارکتینگ هست.مهدی به این موضوع اشاره کرد که نسل گذشته با بازی ها و تکنولوژی ها بزرگ شده و جوانان بین ۲۸ تا ۳۲ سال عموما با گیم ها ارتباط خیلی خوبی میگیرن و زودفود (اسنپ فود فعلی) سرمایه گذاری بزرگی روی گیم کرد و همین باعث شد تا DNA سیستم با گیم و کمپین های گیم محور گره بخوره.

مهدی درباره اسکویید گیم در چند مرحله توضیحات جالبی رو ارائه داد:

اول: هدف کمپین باید مشخص باشه

مهدی درباره هدف اصلی کمپین ها اینطور توضیح داد:

هدف کمپین‌ های بازی در اسنپ‌ فود هیچوقت سرگرمی صرف نیست و حتما یه هدف مارکتینگی و بیزنسی در این کمپین‌ های بازی وجود داره که سرگرم کردن مخاطب در کنار اون هدف نقش خودشو بازی میکنه

مهدی در این بخش با تمرکز بر هدف، سه کمپین «اسنپ‌ باز»، «۱۰۰ میلیونیُم» و «آناناس» رو بررسی کرد. هدف این کمپین ها صرف بازی نبود اما به نظر میرسید که قراره فقط بازی انجام بشه و فقط سرگرمی باشه اما هدف بزرگتری پشت این کمپین ها بود. در کمپین اسنپ باز هدف افزایش کانورژن بود و اینطور توضیح داد:

ما متوجه شدیم دیگه شبیه گذشته در CRM خودمون نتیجه خوبی نمیگیریم و با این کمپین، همون کد تخفیفی که در اس‌ ام‌ اس‌ ها توسط کاربران ایگنور میشد، در این کمپین به خاطر احساس تعلق کد تخفیف به کاربر، این کد سریعا استفاده میشد…

هدف کمپین ۱۰۰ میلیونیُم

در کمپین «۱۰۰ میلیونیُم» هم هدف، اعلام بزرگی و اسکیل بیزنس به جامعه و جهان بیرون بود و مهدی در این باره گفت:

ما در اسنپ به سفارش ۱۰۰ میلیونُم خود نزدیک میشدیم و فکر کردیم با این کمپین میتونستیم به همه بگیم که چقدر توانمند شدیم…

مهدی درباره کمپین آناناس هم اینطور توضیح داد:

هدف اصلی این کمپین آگاهی بود چرا که این سرویس در اون زمان تازه‌ کار بود و حس میشد که نیاز هست کاربر بدونه که چنین چیزی هست. نام کمپین به خودی خود این کار رو میکرد اما محتوای آنهم در همین زمینه آگاهی‌ بخشی مورد نظر رو انجام میداد.

ترند شدن سریال اسکویید گیم، موج‌ سواری‌ ها و کمپین بازی اسنپ

مهدی درباره ترند شدن سریال اسکویید گیم توضیح داد که تیم اونها آماده بود تا به شکل گسترده کمپین شون رو ترند کنه و نیروی انسانی گسترده ای هم در این زمینه در نظر گرفته بودن. نکته مهم برای اسنپ فود این بود که موضوع اصلی سریال اسکویید گیم هم بازی بود و این یه نقطه عطف به حساب میومد. مهدی گفت:

هم در بازی‌ ها توانایی داشتیم و تصمیم گرفتیم این کار رو بکنیم. هدف از این کمپین به‌ خصوص اثبات خلاقیت و توانایی ما در تولید محتوا و انگیج کردن مخاطب بود. میخواستیم بگیم ما حتی اگه موج‌ سواری میکنیم بهتر از بقیه انجامش میدیم و هدف نشان دادن اسنپ‌ فود به عنوان یه برند هوشمندتر از سایر برندها بود… (کلا بگن ما خیلی باحالیم 🙂 )

دوم: توجه به طراحی کمپین

مهدی درباره توجه به طراحی کمپین هم اینطور گفت:

در طراحی هر کمپین بازی، سه حوزه مهم وجود دارد:

  1. زمانبندی
  2. وقت شروع
  3. پایان کمپین

که طبق تجربه ما هفت الی ده روز باشه بهتره و بهترین انگیج رو میگیره (بیشتر از ۱۰ روز اثر منفی میذاره)، سناریوی بازی و نهایتا جایزه کمپین بازی و برنده‌ ش چه چیزی باشه. ما ۱ آبان ۱۴۰۰ تیزینگ رو رفتیم اما تصمیم گرفتیم بعد از بلک فرایدی بازی رو اجرا کنیم.

۶ آذر این کمپین لانچ شد که این فاصله بسیار بد و غیرمنطقی هست اما ما لازم داشتیم که زود شروع کنیم و این دو دلیل داشت:

  1. ما رقبای احتمالی رو کنار زدیم و نمیخواستیم ایده ما رو زودتر اجرا کنن
  2. اینکه میترسیدیم به پایان موج اسکوئید گیم نزدیک بشیم چون هنرمندی اینه که وقتی موج بالاست روی آن بپرید (سوار بشین!)

جالب اینجا بود که ویدئوی ابتدایی اسنپ‌ فود در پیج اینستاگرامی حدود ۱۸۳ هزار ویو خورد در حالیکه در اون بازه، ویوی معمول اونها بیش از ۱۰ هزارتا نمیرفت!

سوم: اجرای کمپین در زمان درست

مهدی حبیبی درباره کمپین بازی ها گفت که سه فاز اصلی وجود داره:

  1. باگ گیری: یه هفته زودتر باید کمپین رو تحویل بگیرین و اشکالات رو پیدا و برطرف کنین
  2. لانچ اولیه و فیدبک گرفتن > لانچ کامل: همیشه یه لانچ اولیه کم‌ سروصدا داشته باشین و سپس لانچ کامل و نهایی رو اجرا کنین (که به مشکل حاد نخوره)
  3. همراهی سوشال مدیا: همراهی سوشال مدیای بیزنس با این کمپین‌ ها خیلی مهم و ضروری هست؛ فقط هم منظور پروموت نیست، محتواییست که باید در خصوص این کمپین تولید بشه

مهدی درباره اجرای کمپین اینطور گفت:

ما در ثبت نام خیلی خوشحال بودیم اما چند مسئله پیش اومد که برنامه‌ های ما رو حسابی بهم ریخت. مثلا کمپین به جای یه هفته قبل، یه روز قبل از لانچ نهایی رسید. یکی دیگه از مسائل این بود که ما به صورت فنی بسیار در زیرساخت کمپین اتک داشتیم. وقتی در شرایط آشفته‌ ای شبیه این قرار گرفتیم دو تصمیم مهم گرفتیم که به اقتضای شرایط صورت گرفت:

۱) فیدبک کاربران رو در توییتر دیدیم و بخش پرفورمنسی رو از کمپین حذف کردیم. کاربر فکر میکرد ما اونو از قصد حذف میکنیم تا سفارش بدن و بتونه به بازی برگرده و ما این رو کلا حذف کردیم.

۲) ما چراغ‌ های را اصطلاحا خاموش کردیم! هیچ سروصدای دیگه ای در سوشال نکردیم و اس‌ ام‌ اس و نوتیفیکشن و هیچ نوع اطلاع‌ رسانی دیگه ای هم نرفتیم

چهارم: نتایج کمپین که به دست میاد

اجرای کمپین اسکویید گیم سه تا بازخورد خیلی مهم برای اسنپ فود داشته:

  1. از نظر سوشال: بیش از ۵۰ هزار فالوئر به پیج اسنپ فود اضافه شده بدون اینکه برای تک تک فالوئر ها پول بدن! اینگیج انقدر بالا بود که فرد خودش پیج رو در ادامه کمپین فالو  میکرد
  2. از نظر بیزنس: پیش از حذف کردن بخش سفارش دادن برای برگشت دوباره به بازی که در روز دوم رخ داد، بیش از ۳۰ هزار سفارش اضافه دریافت شد
  3. از نظر HR: خوشحالی بچه های اسنپ‌ فود از نتایج این کمپین بود که کارکنان سازمان میتونن از یه کمپین خوب در محل کارشون احساس رضایت داشته باشن که در اونجا کار میکنن (توجه اعضا و همکاران به کمپین ها خیلی میتونه تو حس و روحیه تاثیر بذاره)

پنجم: نکاتی که میشه از کمپین یاد بگیره

از نظر مهدی سه تا نکته و آموزه مهم داشت:

  1. آموزه ۱: به صدای کاربران حین اجرای کمپین گوش بدین و به برنامه نچسبین و سوشال لیسنینگ داشته باشین و طبق خواسته اونها رفتار کنین
  2. آموزه ۲: هیچ کمپینی رو دست کم نگیرین؛ حتی اگه فکر میکنین در این زمینه خیلی قوی هستین
  3. آموزه ۳: خلاقیت رو جدی بگیرین، اسنپ فود بعد از این کمپین این موضوع رو خیلی جدی گرفت

ارائه آرش خسرویان مدیر مارکتینگ علی‌ بابا با موضوع ستاره‌ی شمالی و چند ایده‌ی مرتبط

رویداد دی ام تاک 8

آرش با ساختن استعاره ستاره شمالی، موضوع ارائه خودش رو شروع کرد و گفت:

این ستاره جای ثابتی در آسمان داره و ستاره پرنوریست که بقیه ستاره‌ ها دور اون میچرخن. من ده سال کار مارکتینگ میکنم و از دیجیتال شروع کردم. امروز فقط میخوام درباره یه ایده صحبت کنم که بیشترین تاثیر رو در کار من داشته…

رویداد دی ام تاک 8مایکل پورتر میگه: استراتژی، مسئله انتخاب هست، استراتژی به معنی نه گفتن به برخی از چیزهاست.

استعاره ستاره شمالی رو به عنوان یه مقصد داشتن برای یه استراتژی خیلی خوبم عرفی کرد. آرش درباره این استعاره به عنوان یه شاخصه برای کسب و کارها در نظر گرفت و یه شاخصه یکتا که میتونه برای موفقیت های بلندمدت کسب و کار اونو متصور شد. مثلا تعداد یوزرهای ماهانه فیسبوک ستازه شمالی هست؛ نقطه برجسته‌ ای که فسبوک میتونه به اون بباله.

رویداد دی ام تاک 8

رسیدن به ستاره شمالی

آرش درباره رسیدن به ستاره قطب شمالی به عنوان یه متریک اثربخش چند تا دلیل مهم و اصلی داره:

ستاره شمالی ما، تمرکز بیزنس ما رو بالا میبره، شفافیت ایجاد میکنه و هدف افراد سازمان رو مشخص میکنه. این ستاره به کار دیگران معنابخش میبخشه، هم‌ راستایی رو بالا میبره و معنای مسلم مشتری‌ محوری نیز هست.

چرا که هر ستاره شمالی، هر فاکتور یا متریک موفق، همان متریک‌ هایی هستن که یه اتفاق رو برای یه فرد واقعی نشون میدن، ما از میزان نصبی که افراد کردن، تعداد بلیطی که خریدن یا کاربران یه اپ حرف میزنیم که حرف درآمد کسب‌ و کار نیست بلکه فهم اکشن پرسونا و کاربر هست.

رویداد دی ام تاک 8موفقیت شرکت نتیجه داشتن در یه ستاره شمالی به حساب میاد که جهت بیزینس رو مشخص میکنه، اما از اونجاییکه ستاره شمالی یه موضوع انتزاعی هم هست پس باید به اون هدف های آبجکتیو و پله پله گره بزنین.

ستاره شمالی علی‌ بابا

رویداد دی ام تاک 8

آرش بحث خودشو با اشاره به ستاره شمالی علی بابا به سمت پایان بردن برد و اینطور گفت:

تعداد عرضه خدمت گردشگری در هر ثانیه همان ستاره شمالی علی‌ باباست. علی‌ بابا هشت سال راه رو طی کرده تا این ستاره رو  از آن خودش بکنه.

آرش در پایان صبحت های خودش  به انواع استراتژی‌ ها، پلتفرم‌ ها و محصولات مختلف علی‌ بابا و همچنین مسیر رشد علی‌ بابا هم اشاره هایی کرد. مثلا چیزی که باید درباره علی‌ بابا به اون توجه کرد اینه که:

رویداد دی ام تاک 8آرش درباره رشد علی بابا اینطوری گفت:

ما میتونیم راه رسیدنِ علی‌ بابا به این ستاره شمالی رو حتی در شعار های آنهم ببینیم. شعار علی‌ بابا ابتدا “رتبه یک بلیط سفر” بود که بعدتر به “رتبه یک سفر” و نهایتا به “همسفر هر سفر” تبدیل شد. این نشون میده که رشد علی‌ بابا با اتکا به ستاره شمالی خودش بوده

سیستم قدرتمند پشتیبانی علی‌ بابا

آرش درباره سیستم پشتیبانی علی بابا به عنوان بزرگترین واحد پشتیبانی با ۳۰۰ نفر نام برد و این بخش رو قسمت مهمی در رشد علی بابا عنوان کرد. مخصوصا زمان هاییکه نیچ مارکت علی بابا متخصصان شاغلی بودن که به قصد کار سفر میکردن و این دسته از مشتریان به شکل مرتب از وجود تیم پشتیبانی علی بابا استفاده میکردن و همین تا حد خیلی زیاد و گسترده ای، رشد علی بابا رو در سال های ابتدایی خودش تضمین کرد.

مشکل کسب‌ و کارها کجاست؟

آرش اعتقاد داره که:

مشکل کسب‌ و کارها اینه که نمیدونن برای حرکت به سمت ستاره چه باید انجام بدن و برای رسیدن به چنین چیزی شما باید استراتژی داشته باشین، باید اهداف مشخصی تعیین کنین و پله‌ پله اونها رو دنبال کنین.

آرش نهایتا با اشاره به اهداف تیم‌ های مختلف، ارائه خودشو به پایان رسوند و علی بابا هفته گذشته ظرفیت های بیشتر، مسکات (کاراکتر برند) خودش رو دست خوش تغییر و رونمایی کرده است.

رویداد دی ام تاک 8

ارائه احسان مهدی‌ زاده مدیر ارشد بازاریابی والکس با موضوع رشد رمزارزها در دنیای متاورس!

رویداد دی ام تاک 8

احسان درباره استفاده از رمزارزها و جهان متاورسی ارائه داد. مدیر بازاریابی شرکت والکس با اشاره به جدید بودن این مسئله در صنعت امروز، شروع استفاده والکس از رمزارزها و متاورس گفت و اونو هم‌ ردیف با بسیاری از کسب‌ و کار های مشابه بین‌ المللی دونست. احسان همپا بودن این صنعت در ایران با جهان رو امری ضروری برای عقب نموندن از این قافله عنوان کرد.

احسان رشد والکس رو سه تا چیز دونست:

  1. ایردراپ
  2. برنامه‌ های ارتباطی
  3. متاورس و رمزارزهای مرتبط به آن

شاید درباره متاورس سوال هایی پیش بیاد که اصلا چی هست، متاورس موضوع داغ این روزها در همه جهانه که به دلیل علاقه زاکربرگ به اون، توجه و گسترش زیادی در اون رخ داده است. از نظر مارک زاکربرگ این جهان تفاوت هایی با جهان واقعی نداره، حس ها و اتفاقات در اون شبیه به همین جهان هستن. متیوبال میگه:

به جهان شبیه‌ سازی شده ۳d که شما شخصیت منحصر به‌ فرد خودتونو در غالب و درگاه پرداختی مشخص خودتون دارین. این قالب پرداختی دارای یه ارزش واقعی پولیست و شما میتونین در این جهان، فارغ از جغرافیا و تاریخ، بودن رو تجربه کنین.

در حال حاضر شرکت های زیادی هستن که روی متاورس درحال کار کردن هستن و متا و مایکروسافت برجسته ترین شرکت ها هستن؛ بخشی از والکس هم از آن استفاده کرده و احسان در این رابطه میگه:

ما در این مقوله سه جهان داریم. یکی جهان آنلاین هست که ما اونو میشناسیم و به‌ خوبی با اون خو گرفتیم؛ جهان دیگه، جهان مولتی‌ ورس است. مولتی‌ ورس به معنای وجود جهان‌ های موازی و همزمانه که از لحاظ تاریخی میتونه در یه زمان نباشه اما به صورت فیزیکی وجود در هردوی اونها ممکن هست که نهایتا متاورس رو داریم که ترکیبی از جهان آنلاین و جهان مولتی‌ ورس به حساب میاد.

آواتار داشتن در متاورس

در متاورس میشه علاوه بر اینکه آواتار داشت، در یه فضای آنلاین حضور داشته باشین و این آواتار نماینده شما در این جهان هست. شما میتونین به هرزمان و هرمکانی که خواستین برین، دریچه ارتباطی شما با متاورس تنها یه عینک واقعیت افزوده هست. شرکت متا هم با کمک ری‌ بن در حال توسعه و تولید همین عینک‌ هاست و قصد داره تجربه‌ های نزدیک به واقعیت برای کاربرانش خودش خلق کنه.

نزدیک‌ ترین تجربه افراد به متاورس، سوشال مدیاها و آنلاین گیم‌ هاست. بازی‌ های آنلاین هم مثل متاورس دارای جهان‌ هایی دیگر هستن که با دوستان خود در هر جایی از جهان، میتونین در اون قرار بگیرین که البته این تنها نزدیکی یک‌ دهمی به متاورس داره.

از مسئله های مهم در جهان متاورس، مسئله پرداخت و پول هست. متاورس از این لحاظ مهم هست که در اون پول واقعی و اتفاقات واقعی جهان در جریان هست. بحث جهان های موازی هم در متاورس صدق مکنه و شما در جهان واقعی در حال زندگی کردن هستین و آواتار شما که فیزیک شما در جهان متاورس هست به نمایندگی از شما در اونجا زندگی میکنه.

او خود شماست و میتونین اونو در هر لحظه خلق کنین، آواتارهای شما و دوستانتان میتونن در متاورس با هم تعامل سازنده و معنادار داشته باشن. میتونن حیوان خانگی، لباس و خانه بخرن و این پرداخت‌ ها، با پولی تقلبی نیست بلکه پرداختی از جنس واقعی و با ارزش واقعیست.

احسان گفت:

با اینکه بزرگان تاثیرات وجود چنین جهانی رو منفی تلقی میکنن، اما چنین جهانی اجتناب‌ ناپذیر هست و نمیتونه از جهان ما کنار گذاشته بشه. NFT هم اینجا به ماجرا اضافه میشه، کپی‌ رایت‌ هاییکه به صورت محفوط و با ارزش برای شما در این جهان حفظ ارزش میکنن.

استفاده های درست از جهان متاورس

شرکت های مختلف به صورت گسترده در حال استفاده از این مقوله و سرمایه گذاری های بزرگ هستن. متاورس یا فراجهان نهایی زمانی اتفاق میوفته که وجهه های مختلف جهان مجازی به هم پیوند داده شده و کدهای این جهان ها همدیگه رو ساپورت کنن.

متاورس میتونه استفاده های کاربردی تر هم داشته باشه مثلا در زمینه بهداشت و پزشکی چنین رویکردی هست و استفاده های دیگه از متاورس برای سفرهای غیرسنتی و غیرمتمرکز نیز میتونه انجام بشه. این موضوع در آینده پیشرفت بیشتری میکنه و قسمت ترسناک ماجرای متاورس نیز اعمال همین امکانات برای استفاده های نظامی هست که افراد بسیاری هم درباره آن ابراز نگرانی کردن. احسان درباره متاورس و آواتار انسان ها اینطور گفت:

آواتار شما در متاورس میتونه به یه استور بره و یه لباس رو پروو کرده و بخره، بعدتر شما میتونین همون محصول رو در جهان واقعی درب منزل دریافت کنین. دورکاری و کار ریموت هم در این جهان معنا و مفهوم داره یعنی شما میتونین در جهان متاورس با همکارهای خودتون به سر کار برین در حالیکه در اتاق خودتون نشستین و مسیر شما تا کار شما تنها یک عینک واقعیت افزوده هست.

یاد این مقاله افتادم : داستان عشق مجازی ات را ۵۰ سال دیگه چطوری تعریف می کنی؟!

راه های درآمدزایی از متاورس

راه هاییکه میشه از متاورس پول درآورد:

  1. جذابیت پروژه های متاورسی کمک میکنه تا کاربر بیشتر اضافه بشه
  2. فروش اقلام و مواردی که به افراد کمک میکنه به متاورس برن
  3. استفاده از استور برندهای معروف در متاورس
  4. آفیس زدن در متاورس
  5. ایجاد رویداد در متاورس
  6. تبلیغات و محتوا در متاورس
  7. خرید زمین و خونه در متاورس
در کنار همه این موارد، فروش سهام در قالب توکن که الان خیلی طرفدار پیدا کرده است.

هرپروژه متاورسی، توکن خودشو داره و مثل سهام عمل میکنه، گرون یا ارزون شدن هم در این توکن ها مثل فارکس و ارزهای دیجیتال اتفاق میوفته. والکس از همین قابلیت و مسئله استفاده کرده و برای اینکه رقابتی واقعی رو با پلتفرم های جهانی داشته باشن، توکن های متاروسی رو در والکس آورده اند.هدف با لانچ کردن رمزارز متاورسی بود و حالا میخوایم در این باره آگاهی ایجاد کنیم و ارتباطات خودمون در کنار این موارد بسازیم.

کوین های موجود در والکس «آلیس، اکسی اینفینیتی، مانا، انجین کوین و سندباکس» بوده که جزو محبوب‌ ترین کوین‌ های متاورسی هستن. احسان میگه که قیمت تمامی این کوین‌ ها به شکل عجیبی هایپ شده چرا که همگی با اونها زمین، اقلام و موارد بسیاری دیگه رو خرید کردن.

احسان در آخرین صحبت های خودش اینطور گفت که:

متاورس آینده اینترنت و قسمت حذف‌ نشدنی زندگی بشر خواهد شد و سرمایه‌ گذاری‌ ها هم چیزی جز این نمیگن

یوحنا پرویزی نژاد مدیر محصول اسمارتک با موضوع اتوماسیون بازاریابی، کارکردها و مزیت‌ ها

رویداد دی ام تاک 8

یوحنا مدیر محصول اینترک درباره اس ام اس ها و ایمیل های ناخواسته در اینباکس ایمیل افراد صحبت کرد و گفت:

مطالبی که برای شما فرستاده میشن اما برای شما نیستن… اسپم کردن مخاطب اون بخشی از اس‌ ام‌ اس مارکتینگ و ایمیل مارکتینگ هست که به نظر میرسه و کسب‌ و کارها به اون توجهی نمیکنن؛ کانال اسپم هم همین طوره!!!!

یوحنا درباره کانال های هوشمند هم توضیح داد و خطاب به کسب و کارهای نوین گفت:

اگه شما خودتونو اصلاح نکنین، سیستم‌ های هوشمندتری از شما هستن که پیام‌ های شما رو از برابر چشمان مخاطب دور نگه دارن! نادیده گرفته شدن پیام‌ های تبلیغاتی یعنی هوشمند نشدن و فرستادن پیام تبلیغاتی نادرست به کاربر نامربوط در پلتفرم ناکارآمد…

اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation)

پیام های تبلیغاتی نه در زمان مناسبی ارسال میشن و نه هزینه معقولی دارن و نه انرژی مناسبی براشون صرف میشه حتی اگه چنین هم باشه، غیرهدفمند بودنشون باعث میشه تا انرژی و پول و زمان هدر بره. چنین چیزی از دست دادن فرصت و راه سریع شکست خوردن بیزینس رو به همراه داره.

یوحنا درباره راه حل اعتقاد داره که اتوماسیون بازاریابی بهترین هست؛ مسئله بازاریابی و جذب کاربر، هزینه‌ بر بوده اما مهم‌ ترین نکته، بهینگی هست. اتوماسیون بازاریابی کمک مبکنه که شما چه در بخش هزینه، چه در بخش زمان و چه در بخش انرژی بهینه عمل کنین.

پنل گفتگوی آینده تبلیغات دیجیتال در ایران و جهان با حضور مدیران عامل یکتانت، تپسل، صبا ویژن و دیما و آرش برهمند

روز اول پنل گفتگووی آینده تبلیغات دیجیتال با حضور مدیران عامل شرکت‌های یکتانت، تپسل، صباویژن و دیما برگزار شد. گرداننده پنل هم که طبق معمول آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست بود. محمد ولی‌ پور، احمدعلی فرهودی، محمد جلالیان و سینا مومنی در ادامه به صحبت درباره فضای تبلیغاتی حاکم در ایران، رقابت موجود بین این بازیگران و سازوکار پیش‌رونده رشد در این نوع سازمان‌ ها پرداختن.

ولی پورمعاونت تجاری صباایده درباره رقابت موجود میان بازیگران صنعت تبلیغات دیجیتال (یکتانت، تپسل، دیما و صباایده) گفت:

ما رقابت از نوع تخریبی نداریم، ما با هم تعامل سازنده داریم و فهم مشترکی میان این ما وجود دارد

در خصوص سگمنتیشن موجود در این فضا، سینا مومنی مدیر یکتانت گفت:

اینکه کِی به کدامیک از ما مراجعه کنین بسته به این داره که چه خدماتی نیاز داشته باشین. مثلا در ویدئومارکتینگ بی‌ چون و چرا فیلیمو و نماوا حرف اول را میزنن و در بخش‌ های دیگه تبلیغات ما پیشروتر هستیم. (اینجا خیلی حس خودبرتر بینی حاکم بود 😐 )

جلالیان درباره این سوال که اگه این بازیگران بزرگ سهم اصلی رو داشته باشن، پس چه برسر سایر بازیگران میاد گفت:

بسته به اینکه ما به چه نگاهی به بازار بپردازیم، مسئله متفاوت میشه. در بستر وب، فکر نمیکنم یکتانت سهم ۹۰ درصدی بازار تبلیغات رو داشته باشه. این درصد درست نیست چرا که من فکر میکنم میزان مراجعه سازمان‌ ها به ما دارای نوسان هست. با اینکه مدیااد از یکتانت کوچک‌ تر هست اما ما با یکتانت، یه سهم ۴۰ به ۶۰ درصد رو درست‌ تر میدونم (بازم حس ….. 😐 )

مارکت دامیننتی در حوزه تبلیغات آنلاین

فرهودی هم گفت:

مارکت دامیننتی در حوزه تبلیغات وجود نداره، یه سگمنت ویدئو مارکتینگ هست که صباویژن در اون سهم بالاتری داره، یه سگمنت بحث تبلیغات وب هست که یکتانت رهبر اون هست، یه سگمنت افیلیت هست که فکر میکنم دیما در اون بزرگتر هست. در بخش پرفورمنس مارکتینگ و دیسپلی در اپلیکیشن هم با تپسل دارای رقابت بسیار باقدمتی هستیم.

درباره تقسیم کار در بازار و سهم بازار، ولی پور گفت:

رقیب اصلی ما بازیگران دیگر نیستن، ما به صورت کلی و مشترکا دو رقیب داریم. یکی تبلیغات تلویزیونی و یکی تبلیغات محیطی. سودهای این دو حوزه وانقدری زیاد بود که کسی به بخش مارکتینگی واقعی نمیداد. ما در اون زمان مجبور شدیم خودمون سازوکار رو طوری تغییر بدیم که این حوزه گسترش پیدا کنه. برای ما بهتر اینه که کیک بزرگ بشه تا سهم هر کس بیشتر بشه وگرنه رقابت بین حوزه‌ هاست نه بین بازیگرها…

ولی‌ پور در ادامه به مگا قراردادهای کلان در تبلیغات تلویزیونی اشاره کرد که باعث شده کار برای برندهایی که به غول‌ های صنعت خود نیستن سخت شده. از طرفی حتی تبلیغات محیطی هم با یه رشد قیمت بسیار زیاد مواجه شده که باز هم این نوع تبلیغات رو برای انواع مختلفی از برندها و کسب‌ و کارها دور از دسترس قرار داد.

به همین خاطر تبلیغات دیجیتال در حالیکه در اثر این اتفاقات گرانتر شدن، اما کماکان در دسترس‌ ترین و به‌صرفه‌ ترین راه برای برندها محسوب میشه. همین باعث شد که ما بتونیم جهت دیگه ای به بازار تبلیغات بدیم و مسیر رو عوض کنیم.

رویداد دی ام تاک 8
پنل روز اول با حضور مدیران یکتانت، صبا ویژن، دیما و تپسل

رقابت با گوگل

جلالیان هم رقابت با گوگل رو مسئله اصلی و محرکه نوآوری‌ ها قرار داد و گفت

ما زورمون به گوگل نمیرسه و مدام و البته به حق با اون مقایسه میشیم. ما ناچاریم که تنوع‌ گرایی بالایی در بخش تبلیغات دیجیتال داشته باشیم چرا که برای نصفه و نیمه رسیدن به پای این بازیگر قدر خارجی، باید کمی گزینه‌ های بیشتری پیش چشم مخاطب قرار داد و این رقابت رو به گوگل نباخت. ما هم داریم از ترندهای بین‌المللی ایده میگیریم و البته همین باعث شده که پرفورمنس با کانورژن بهتری روی کار بیایند.

آرش برهمند در خصوص تمام شدن ظرفیت‌ های بازار حتی برای برخی از بازیگرها بزرگ پرسید و اینکه آیا باید قبول کرد که بازی در سطح بزرگ دیگر برای بقیه بسته شده است یا نه. فرهودی در همین خصوص گفت:

چنین اتفاقی در مورد کسب‌ و کارهای B2C رخ میدن و آنچنان در سطح کسب‌ و کارهای B2B چنین چیزی وجود نداره. در خیلی از سگمنت‌ ها مانند ویدئومارکتینگ میشه گفت که هنوز راه برای دیگران باز هست و جای ورود داره. در بخش ادتک (تکنولوژی های مربوط به تبلیغات) هم جای ورود داره مخصوصا جایی که داده‌ های فرست‌ پارتی دست اول از کاربران وجود داره. مثلا نماوا و دیجی‌ کالا به همچین دیتایی دسترسی گسترده دارن…

قسمت روشن تر بازار برای نسل جوان

محمد ولی‌ پور درباره قسمت های روشن تر بازار برای نسل جوانتر توضیح داد:

یکی از تمرکزهای اصلی جهان ویدیو هست و به نظر من هنوز جای زیادی برای رشد در این حوزه وجود داره. دیجیتال مارکترها باید بدونن که تعداد کاربرانیکه میتونن در این پروسه تحت تاثیر قرار بدن بسیار بالاتر از گذشته شده و محتوای ویدیو هم بسیار مهم شده چرا که واقعا ایده کم داریم و دستمون به سمت افرادی که جوابی برای این بخش دارن دراز هست…

سینا مومنی هم درباره تبلیغات دیجیتال و آینده گفت:

ما در مارتک (تکنولوژی های مربوط به مارکتینگ) بیشتر روی بخش فنی تمرکز داریم و ما در ایران با مشکل مهاجرت نیروی فنی مواجهیم. اما در بخش کانورژن، مهمتر همان بخش محتوا و وجود خلاقیت در آن است. آن بخشی که در تبلیغات دیجیتال اسکیل‌پذیر نیست همین بخش ایده‌دهی، ساخت محتوا و سناریوست و به نظرم این حوزه آینده بسیار روشنی خواهد داشت.

هرچقدر بازار به این سمت برود که دیتاها و پرفورمنس بیشتری در آن سنجیده شود، بیشتر جلوی فراد تبلیغاتی گرفته خواهد شد. یک بخش از فرادها در بخش تبلیغاتی اتفاق می‌افتد که در بخش عمومی اتفاق می‌افتد. هرچقدر تکنولوژی در کنار این داستان قرار بگیرد، فراد قابل اجتناب‌تر است

دیتا در تبلیغات دیجیتال

محمد جلالیان در خصوص هوشمندسازی حوزه دیجیتال و مخصوصا ادتک گفت

ما برای هوشمند شدن نیاز به دیتا داریم. بحث هم بحث داده‌ های دست اول هست؛ آن داده‌ هاییکه نمایانگر رفتار کاربر هست. ما نیاز داریم که رفتار کاربر در پلتفرم‌ های دیگه رو داشته باشیم تا تبلیغات بیشتر و مفیدتری رو به افراد نشون بدیم. حالا ایران هم داره به این سمت میره که پلتفرم‌ های مارکتینگ آتومیشن با پلتفرم‌ های مارکتینگ ادغام میشون و نهایتا تصمیم بهتری درباره این گرفته خواهد شد که اد بهتری به کاربر نمایش بدیم…

روژین نقوی مدیر ارشد بازاریابی دکترنکست با موضوع رشد بدون اهرم دیجیتال مارکتینگ

رویداد دی ام تاک 8

روژین نقوی مدیر ارشد بازاریابی در دکترنکست هست و ارائه اش درباره و ارائه خودشو با بحث قدیمی «اول عرضه یا اول تقاضا» شروع کرد. او با اشاره به این نکته، بحث ارجح بودن عرضه یا تقاضا رو مطرح کرد و از تجربیات خودش در دکترنکست گفت. نکته اصلی ارائه  این بود که دیجیتال مارکتینگ، آنچنان که همیشه گفته می‌شود، جواب همیشگی یه کسب و کار نمیتونه باشه.

به عقیده روژین درحالیکه هزینه زیادی برای دیجیتال مارکتینگ دکترنکست شد، به خاطر واضح نبودن مقوله عرضه و تقاضا، این مسئله به نتیجه موردنظر خودش نمیرسید و در این باره گفت:

ما نمیدونستیم به سراغ دکترهایی بریم که عموما تکنوفوب هستن و به‌ سختی پول خرج میکنن یا اینکه بریم و روی بیمارانی که نیازمند امکانات پزشکی هستن کار کنیم. ما انتخاب کردیم که روی پزشک‌ ها کار کنیم اما متوجه شدیم که باید عرضه پزشک رو بالا ببریم. پس تمرکز خودمونو روی این گذاشتیم که پزشک بتونه در هر روز بیست نسخه در پلتفرم ما بنویسه.

ما با برعکس کردن نقطه فوکوس و فانل خود، در عرض یک سال به ۵ میلیون یوزر بیس رسیدیم. مسئله‌ ایکه وجود داره اینه که یا باید نگاه خودمونو به مارکتینگ عوض کنیم یا ابزار ارائه رو تغییر بدیم.

پیمان خلیلی مدیر سئوی باسلام با موضوع رشد در سئو: دوباره فکر کن

پیمان که مدیر سئوی باسلام هست و آخرین ارائه در دی ام تاک ۸ بود، با اشاره به اینکه میشه باعوض کردن نگاهمون به سئو یه جور دیگه و یه مسیر بهتری رو داشته باشیم به اهمیت سئو پرداخت. پیمان درباره سیستم ها و انواع آنها گفت:

  1. ساده
  2. Complicated
  3. Complex

به نظر پیمان، فرآیند سئو یه سیستم کامپلکس هست چون کثرت اجزای اون زیاد هست و پیچیدگی ها هم به شکل عجیبی بالاست. از طرف دیگه رفتار گذشته هم نمیتونه رفتار آینده رو پیش بینی کنه و مسئله اینه که ما باید به این کمپلکس بودن آگاه کامل باشیم. از تمایزهای این سیستم اینه که یه تغییر جزیی میتونه کل نتیجه رو عوض کنه.

اصل قضیه اینه که در اینجور سیستم ها یه کمبود شناختی وجود داره و نمیتونیم همه اجزای موجود در فرآیند سئو رو به طور یکسان و همزمان بشناسیم. پیمان این سوال رو پرسید که:

رشد در سئو دقیقا چیست؟

در ادامه توضیح داد که در سئوی سایت باسلام،  ۲۰۰۰ کلمه رو استخراج کرده و بعد با دسته‌ بندی آنها، سعی کردن که سهم هر سگمنت رو در بازار ترافیک بفهمن. بعد باید آنها نحوه رشد رو طبق آمار به دست آمده تعیین میکردن. از نظر پیمان، مانتیورکردن در سئو مهم هست و یه قسمت مهم در رشد سئو هم دقیقا همین مسئله هست.

داستان سرایی در سئو

بخش دیگه ای که در سئو مهم هست اینه  داستان سرایی باید داشت. داستان سرایی به این معنی نیس که هر داستانی رو تعریف کرد. داستان سرایی باید جدی و پراز جزئیات باشد. از طرفی نمیتونیم توی سئو از پیش بینی حرف بزنیم و باید با قطعیت حرف زد. پیمان درباره کملپکس بودن گفت:

اگه شما بگین ما در دو ماه آینده در این نقطه هستیم، یعنی شما فهمی از یه سیستم کامپلکس هیچ درکی ندارین. شما فقط میتونین مایل‌ استون برای خود بسازین تا دیدگاهی حدودی از جایگاه خود داشته باشین. خوشبختانه یا متاسفانه، ما در سئو هنوز نمیتونیم خیلی از چیزها رو اندازه‌گیری کنیم اما این مسئله برای ما هم میتونه یه نوع چالش و هم یه نوع فرصت باشه…

مشکلات مهم در تیم سئو

مشکلات اصلی سئو بیشتر استراتژیک هست، خصوصا در تیم و تیم سازی و ارتباطی که میان واحدهای مختلف بیزینس ها وجود ندارد… سئو به صورت سنتی زیرمجموعه مارکتینگ به حساب میاد و در یک نگاه سئو زیر مجموعه پروداکت (محصول) به حساب میاد. مسئله اینجاست که هرکدوم از اینها وضعیت متفاوتی دارن. بهترین شکل در تیم سازی اینطوری هست که سئو در ارتباط میان واحد مارکتینگ و محصول باید قرار بگیره و در این وسط نقش میانه رو بازی کنه. به طور کلی مدل ایده آل اینه که سئو رو بخشی از استراتژی های سازمان بدونیم.

فرهنگ سازمانی و سئو

پیمان در آخر صحبت هاش گفت:

اختصاص بودجه اگه امروز صورت بگیره، دلیلی نیست فردا هم این اتفاق بیوفته. زمان بسیار مهمه و شما باید بدونین که عدم موفقیت در هر میزانی از زمان به چه معناست. مثلا اگه پس از دو سال کار کردن روی سئو هنوز در این بخش موفق نشدید، این یعنی سئو جزیی از فرهنگ سازمانی شما نشده و هنوز کارکنان سازمان شما نمیدونن چرا سئو مهم هست…


از دی ام تاک ۸ به سمت اینوتکس ۲۰۲۲

اول بریم تعریف اینوتکس رو از سایتش ببینیم:

اینوتکس در حالی یازدهمین دوره خود را تجربه می‌کند که اکنون تبدیل به بزرگترین رویداد نوآوری و فناوری در کشور شده است و هر ساله افتخار میزبانی بیش از ۴۰ هزار مخاطب از سراسر جهان به صورت حضوری و مجازی را دارد.

ما در حال شکل‌ دهی به بزرگترین گردهمایی شرکت‌هاى نوپا و نوآور در منطقه جنوب غرب آسیا هستیم. توانمندسازى کارآفرینان از طریق ارائه موفقیت‌هایشان، تامین منابع مالى، پیدا کردن مسیر مناسب جهت ورود به بازار و نیز برقرارى ارتباط میان اجزای مختلف زیست‌بوم نوآوری و فناوری از جمله اهداف برگزارى این رویداد است.

خاطرنشان می سازد که پارک فناوری پردیس، صاحب امتیاز این نمایشگاه بوده و دبیرخانه این نمایشگاه با همکاری شرکت های مختلف از بخش خصوصی، برگزارکنندگان نمایشگاه خواهند بود. همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری از حامیان و پشتیبان های دائمی نمایشگاه هستند.

اینوتکس به تعریفی که از خودش میکنه نزدیک نیست…!

نمایشگاه اینوتکس 2022وقتی میخوای از خود تهران بری پارک علم و فناوری پردیس حداقل ۴۵ دقیقه در مسیر هستی تا برسی، وقتی میرسی تا میای بین سالن ها جابجا بشی کلی از وقتت هدر رفته اما چیزی هم دستگیرت نشده. مهم ترین مشکلی که این نمایشگاه نسبت به سایر نمایشگاه ها داره اینه که بیشتر برای نهادهای دولتی هستن و کمتر ردپای استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا رو در اون میبینید.

درواقع نمایشگاه اینوتکس فضایی برای شوآف مدیران دولتی و جولانگاه افرادی شده که حامی طرح های شکست خورده ای مثل صیانت هستن! وقتی وارد نمایشگاه شدم جاییکه غرفه های نوین هاب و کسب و کارهای به این شکل دقیقا در نقطه کوری از نمایشگاه واقع شده بود. به هرحال از دوستانیکه در این نمایشگاه شرکت کرده اند میپرسیدم که چطور بود همه به اتفاق نظر میگفتن نسبت به زمان و هزینه ای که کردیم اصلا نصرفید!

نتیجه گیری نهایی من از دی ام تاک ۸ و اینوتکس ۲۰۲۲

شرکت در رویدادهایی مثل دی ام تاک باید با زمینه قبلی باشه، استفاده از اصطلاحات متعدد و انگلیسی تو این رویداد باعث میشد تا خیلی ها متوجه ارائه نشن یا به درستی نتونن از موضوعات استفاده کنن. پس سعی کنین با اطلاعات قبلی و دیتای قبلی از مارکتینگ و سئو وارد این رویداد بشین تا بتونین نهایت استفاده رو ببرین. این نکته رو هم بهتون بگم که اگه میخواین خیلی خوب رشد کنین، اینجور رویدادها به شما سرنخ میدن و بعد از اون باید برین دنبال تحقیق و مطالعه های بعدی تا بتونین از دانسته های جدیدی که به دست آوردین استفاده کنین.

درباره اینوتکس ۲۰۲۲ هم باید بگم که این نمایشگاه بیشتر برای دولت و نهادهای سازمانی ایجاد شده و از هدف اصلی خودش به نظر من دور شده چراکه هدف اینوتکس جذب کسب و کار و استارتاپ هاست اما از قرار معلوم بیشتر به سمت دولت و نهادهای سازمانی تمایل داره تا رشد استارتاپ و کسب و کار های نوپا و همین مسئله باعث شده تا بیزینس های جدید کمتر از اینوتکس حمایت کنن و موضوع این نمایشگاه هم بیشتر به سمت ارائه های دولتی بره تا کسب و کارهای کوچک!


نظر شما چیه؟ به نظر شما دی ام تاک میتونه یه نقطه خوب برای ارتباط گرفتن و شبکه سازی باشه؟ اینوتکس رو چطور میبینین؟ برام نظراتتون رو زیر همین پست کامنت کنین.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments