مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ ؛ چطوری دیجیتال ماکتر بشیم؟

0

مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ چیا هست؟ اصن برای اینکه یه دیجیتال مارکتر موفق بشیم باید چه مهارت هایی رو داشته باشیم؟ تو این مقاله به طور کامل برات توضیح میدم.این روزا هر شبکه اجتماعی رو که باز کنیم، با پیج هایی از افراد روبرو میشیم که خودشونو دیجیتال مارکتر خطاب میکنن و این مسئله باعث شده تا برای افراد تازه وارد این حرفه یه بُت بزرگ تلقی بشه و البته برای افراد پیشکسوت و سابقه دار باعث شده تا یه جور بدبینی میان کاربران و کسب و کارها به وجود بیاد طوریکه افراد با سابقه رو هم سطح افراد مبتدی میدونن!!!

دلیل بدبینی هم وجود دیجیتال مارکتر نماها و افراد کم تخصص و گاها بی تخصص در این بازار کاملا تخصصی هست که باعث شده نه تنها کسب و کارهای آنلاین احساس خوبی نداشته باشن بلکه رشد چشمگیری هم نداشته باشه…

از همه این موارد که بگذریم، حرفی که الان و توی این مقاله دارم با مدیران کسب و کارهای آنلاین و افرادی هست که قراره تو این فضا فعالیت کنن. داشتن مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ به کسب و کار شما و هدفی براش دارین، سرعت و هدفمندی خاصی میده به شرطی که از این مهارت ها آگاه باشین و دنبال ارتقای اون برین.

قبل از اینکه بخوام درباره مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ صحبت کنم، لازمه تا با مفهموم دیجیتال مارکتینگ بیشتر آشنا بشیم.

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال چیست؟

بازاریابی آفلاین یا سنتی روی ترفندهای فروش سنتی و فروش محصول به صورت مستقیم به مشتری تمرکز داره اما دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال دنبال تولید ارزش های ارزشمند (به لفظ کلمه دقت کن!) برای مشتریان خریدار محصول ما تمرکز داره. هدف از بازاریابی دیجیتال اینه که مشتری هر کالا و خدماتی رو که نیاز داره در هر زمان و هر مکان بتونه بهش دسترسی داشته باشه (منظور فروشگاه های اینترنتی هست که به صورت آنلاین ببینه و حتی بتونه سفارش بده) و مشکلی برای به دست آوردنش نداشته باشه.

بازاریابی دیجیتال یکی از بخش‌های هر سازمان و شرکتی به حساب میاد که افراد زیادی در اون مشغول به کار هستن که از جمله اونها میشه به کارشناس سئو، کارشناس شبکه‌ های اجتماعی، بازاریاب محتوا و مسئول بخش تبلیغات کلیکی یا PPC اشاره کرد.

مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ

پیشنهاد : توی آکادمی دیجیتال مارکتینگ تموم مطالب مربوط به بازاریابی دیجیتال رو میتونی بخونی و به صورت تخصصی در بخش آموزش دیجیتال مارکتینگ آموزش های مرتبط و تخصصی این حوزه رو دنبال کنی.

مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ

یه دیجیتال مارکتر برای موفقیت در حرفه خودش نیاز به یه سری مهارت داره که علاوه بر لازم بودن به یادگیریش، باید تا حدودی به همه زیرشاخه هاش آشنا باشه و حتی چند شاخه رو به صورت تخصصی پیگیری کرده باشه. این مهارت ها عبارتند از :

بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

هرچیزی که دنبالش هستیم رو گوگل میکنیم! دقت کردی؟ وقتی میخوای یه فایل رو دانلود کنی، وقتی میخوای یه محصول با سرویس رو بخری یا حتی میخوای از نقد و بررسی یه محصول بیشتر باخبر بشی. سئو و بهینه سازی سایت ها برای افزایش میزان سرچ ارگانیک (طبیعی) در موتورهای جستجو، یکی از مهم‌ترین بخش‌ ها در بازاریابی دیجیتال به حساب میاد.

پیشنهاد : اگه به سئو علاقه داری، بخش آموزش سئو رو حتما یه سر بزن که کلی مطلب جدید و بروز برات گذاشتم.

مدیریت شبکه‌ های اجتماعی (Social Administration)

مدیریت شبکه‌های اجتماعی مهم مثل فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام، پینترست و لینکدین (حتی شبکه اجتماعی و پیامرسان های داخلی به خاطر داشتن مخاطب هدف ایرانی) یکی از مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد.به عنوان یه دیجیتال مارکتر باید بتونید با شبکه های اجتماعی کار کنین و پیج کسب و کار رو بالا بکشید. درک عمیق از رفتار کاربر و اینکه چه زمانی از چه شبکه اجتماعی باید استفاده بشه، میتونه روند بازاریابی دیجیتال رو بهتر کنه. هر شبکه اجتماعی یه الگوریتم خاص به خود رو داره ولی درکل همه شبکه های اجتماعی به تولید محتوا و فعالیت کاربران اهمیت ویژه ای میدن.

پیشنهاد : بازاریابی در شبکه های اجتماعی یکی از علاقه های من به حساب میاد و توی بخش آموزش بازاریابی شبکه های اجتماعی درباره این موضوع بیشتر صحبت کردم.

تولید محتوا (Content)

تولید محتوا یه مهارت پایه و زیرشاخه ای از دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد. بدون محتوا، کسب و کار شما حضور خارجی نداره! و یه جورایی همه چیز به تولیدمحتوای شما برمیگرده و باید خیلی جدی گرفته بشه.

پیشنهاد : در بخش آموزش تولید محتوا درباره ریز و درشت تولیدمحتوا ، نکته و ترفندهاییکه باید به کار بگیری صحبت کردم!

بازاریابی محتوا (Content Marketing)

محتوا بدون بازاریابی محتوا مثل فروشگاه بدون مشتری هست! یکی از مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتواست. به طور کلی در بازاریابی محتوا هدف اینه که محتوا جوری آماده و منتشر بشه که مخاطب رو ابتدا با برند شما درگیر کنه و بعد برای دریافت اطلاعات بیشتر و رسیدن به نیاز خود به سایت شما رجوع پیدا کنه.

مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگتجزیه و تحلیل داده (Data Analytics)

دیجیتال مارکتینگ بدون تحلیل و تجزیه دیتای به دست اومده به هیچ دردی نمیخوره! یکی از مزایای بازاریابی دیجیتال نسبت به روش های مرسوم در بازاریابی سنتی، اینه که در این روش تمام نتایج باید قابل اندازه گیری باشه. پس میشه گفت که یکی از مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتیگ که البته خیلی مهم و ضروری هم هست اینه که باید بتونین قدرت تحلیل و تفسیر تمام فعالیت های خودتونو داشته باشین.

خروجی تجزیه و تحلیل داده شما باید به گونه ای باشه که باعث رشد کسب و کار شما در زمینه های مختلف بشه و یه جورایی هدف شما رو از دیجیتال مارکتینگ برآورده بکنه. این هدف میتونه برندسازی باشه یا حتی فروش یه محصول خیلی کوچیک!

تبلیغات کلیکی (PPC)

تبلیغات کلیکی، یکی از رایج ترین روش های تبلیغات برای سایت و محصولات هست. روند تبلیغات کلیکی به این صورت هست که باتوجه به میزان بودجه خودتون، کلیک از شبکه های تبلیغات کلیکی تامین میکنین و اون شبکه براساس نوع تبلیغات شما اونو در سایت های مرتبط نشون میده.

به عنوان مثال حساب کاربری شما برای ۱۰۰۰ کلیک شارژ شده و به محص اینکه ۱۰۰۰ کلیک مصرف شد باید مجددا شارژ کنید. البته یه روش دیگه هم برای تبلیغات هست که بهش تبلیغات بنری میگن. تبلیغات بنری هم مشابه با تبلیغات کلیکی هست با این تفاوت که در بنری به جای کلیک، زمان مطرح هست و شما به مدت یک ماه، سه ماه، شش ماه یا حتی یک سال جایگاه بنری یه سایت پربازدید و مرتبط با کار خودتونو اجاره میکنین و به محض سررسیدن زمان انقضا، میتونین تمدید کنید یا دیگه ادامه ندید.

ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

ایمیل مارکتینگ از قدیمی ترین روش های دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد و یه جورایی یه مهارت لازم برای دیجیتال مارکتینگ حرفه ای هست. البته این روزها با زیاد شدن اسپمرها، این قضیه باعث شده تا حد زیادی به حاشیه بره و افراد حاضر نباشن ایمیل خودشونو دراختیار شما قرار بدن اما به هرحال با دونشتن روش های بازاریابی ایمیلی میتونین کارهای زیادی انجام بدید.

پیشنهاد : اگه به مباحث بازاریابی ایمیلی علاقه داری، بخش آموزش ایمیل مارکتینگ بهت خیلی کمک میکنه.

مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگدیجیتال مارکتینگ زیرشاخه های متعددی داره که مهم ترین اونها رو بالا براتون گفتم. اما زیرشاخه های دیگه ای هم داره :

استراتژی دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing Strategy)

استراتژی یعنی برنامه و هدفی که ما داریم، استراتژی دیجیتال مارکتینگ یعنی برنامه ما در بازاریابی دیجیتال چی هست؟ این مهارت یکی از مهارت های مهم هست که متخصص خودشو میطلبه. به متخصص اون میگن ” استراتژیست دیجیتال مارکتینگ ” و کارش اینه که برنامه ای رو متناسب با بودجه، زمان و هدف کسب و کار تدوین کنه.

ویدئو مارکتینگ (Video Marketing)

امروزه با وجود شبکه های اجتماعی یکی از ترندهای روز دنیا برای تولیدمحتوا، ویدئو هست و شبکه های اجتماعی سعی کردن طوری مخاطب خودشونو رو به سمت ویدئو دیدن ببرن. البته استقبال کاربران از این موضوع هم خیلی خوب بوده و خودش یه عامل موثر در این زمینه هست. ویدئو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی یعنی معرفی محصول یا سرویس خودمون از طریق ویدئو و بازنشر اون در سرویس هاییکه مخاطب هدف ما درون آن حضور فعال داره.

دیجیتال برندینگ (Digital Branding)

دیجیتال برندینگ یا برندینگ دیجیتال به مجموعه فعالیت هایی گفته میشه که طی اون، کسب و کار در فضای دیجیتال و آنلاین شناخته میشه. این فعالیت ها رو استراتژیست برند تدوین میکنه و باتوجه به درنظر گرفتن فاکتورهای مختلف مثل : کاربر، مشتری، جامعه هدف، هدفی که کسب و کار داره و… برنامه ریزی میکنه.

طراحی سایت (Web Design)

طراحی سایت جزو دیجیتال مارکتینگ به حساب نمیاد! اما پایه ی مهم در دیجیتال مارکتینگ هست. یعنی اگه بخواین در فضای آنلاین حضور داشته باشین باید حتما سایت خودتونو طراحی و پیاده سازی کنین. این روزا با وجود ویروس کرونا و جا افتادن فرهنگ اینترنت، باعث شده تا کسب و کارهاییکه تا الان به فکر این قضیه نبودند، به سمت آنلاین شدن قدم بردارن. پس طراحی سایت میتونه یکی از شاخه های خوب و مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ به حساب بیاد.

طراحی تجربه کاربری (User Experience)

تجربه کاربری به تجربه ای که کاربر در استفاده از محصول ما داره رو بهش میگن. فرقی نمیکنه که محصول شما سایت و اپلیکیشن باشه یا یه محصول فیزیکی مثل گوشی هوشمند! مهم اینه که کاربر شما در استفاده از محصول چه تجربه ای رو کسب میکنه. امروزه علم طراحی تجربه کاربری یکی از مهم ترین زیرشاخه ها در دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد که شرکت های بزرگ توجه ویژه ای به اون دارن.

طراحی رابط کاربری (User Interface)

وقتی وارد سایت میشید چه چیزی رو میبینید؟ وقتی وارد یه اپلیکیشن میشید چی رو میبینید؟ محیط و فضایی که در اون قرار دارید، حاصل طراحی رابط کاربری هست. به طور کلی طراحی رابط کاربری (UI) و طراحی تجربه کاربری (UX) دو تا موضوع کاملا وابسته و چسبیده به هم هستن و اینطور میشه گفت که تجربه کاربری در دل رابط کاربری هست.

تبلیغ نویسی (Copy writing)

از زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ که هم مهم هم ضروریه، تبلیغ نویسی یا کپی رایتینیگ هست. تبلیغ نویسی رو نباید با تولید محتوا اشتباه گرفت. در تولید محتوا، برحسب موضوعی که داریم شروع به نوشتن میکنیم اما در کپی رایتینیگ برحسب محصول یا سرویسی که داریم، تبلیغ مرتبط باهاش رو مینویسیم. کپی رایتینگ از شغل های پولساز هست که در دنیا و حتی ایران بهش توجه ویژه ای میشه.


مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگچطور دیجیتال مارکتر شویم؟

درباره مهارت های لازم صحبت کردم، حالا نوبت میرسه به اینکه بررسی کنیم که چطور باید یه دیجیتال مارکتر یشیم؟

کارآموزی کن

اگه مبتدی هستی یا به تازگی وارد این فضا شدی، توصیه ی من اینه که توی یه تیم استارتاپی یا شرکت مشغول به کار بشی تا مهارت های لازم رو در مسیرت یاد بگیری. کارآموزی بهت کمک میکنه تا تو این فضا ورود پیدا کنی و به راحتی خودتو آپدیت کنی.

رهبران و صاحب نظران این حوزه رو دنبال کن

تجربه بهت راه میانبر رو نشون میده و دیگه نیازی نیست که آزمون و خطا بکنی. تو این مسیر بهتره تا افراد صاحب نظر و رهبرانی که این راه رو رفتن دنبال کنی و حرف هاشونو دنبال کنی.مطالعه موردی خیلی بهت کمک میکنه و با یه سرچ ساده میتونی به این افراد (چه خارجی و چه ایرانی) برسی.

شبکه سازی، شبکه سازی و شبکه سازی [جدی بگیرش!]

اگه میخوای موفق بشی و با افراد متخصص حوزه خودت ارتباط جدی بگیری، بهترین راهش اینه که شبکه سازی کنی. شبکه سازی بهت کمک میکنه تا افراد فعال تو این حوزه رو بشناسی و از دغدغه های بازار خودت بیشتر از قبل باخبر بشی. با یه سرج توی گوگل میتونی به رویدادها و دورهمی های فعال توی شهر خودت برسی و با شرکت درونش تجربه های خودتو بالاتر ببری.

همیشه دانش خود را به روز نگه دارید

بهترین پیشرفت اینه که از آخرین اطلاعات و دانش در زمینه ی خودت استفاده بکنی و همیشه دانشت رو بروز نگه داری. به لظف اینترنت و منابع فارسی/خارجی خیلی از کارها راحت شده و میتونی در چند دقیقه خودتو بروز کنی. هرروز بین ۲۰ الی ۱ ساعت وقت برای مطالعه بزار تا بعد از ۲ الی ۳ سال تبدیل به متخصص حوزه خودت بشی.


تو این مقاله سعی کردم تا مهارت های لازم برای دیجیتال مارکتینگ رو برات بگم، اگه سوالی تو این زمینه داری برام کامنت کن. قسمت های مختلفی که بهت معرفی کردم رو حتما دنبال کن، چون هرروز مطالب جدید داخلش قرار میگیره و به افزایش دانشت در زمینه دیجیتال مارکتینگ خیلی کمک میکنه.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments