روش های کسب درآمد از سئو با معرفی و بررسی ۶ راهی که کسی به شما نمیگه!
کسب درآمد از سئو راه های مختلفی داره، تو این مقاله میخوام درباره راه های مختلف کسب درآمد از سئو باهاتون صحبت کنم پس در ادامه همراه باشین.
سئو یکی از تخصصی ترین مباحث از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به حساب میاد و با این حساب هم شرکت ها دنبال رشد کسب و کار با سئو هستن و هم افراد مختلفی با یادگیری مباحث مختلف از سئو میتونن توی بازار گسترده سئو مشغول به کار بشن. حالا میخوام ۶ تا راه مختلفِ کسب درآمد از سئو رو براتون بررسی کنم. این مقاله میتونه یه ایده یا جرقه ذهنی برای فکر کردن به راه های مختلف درآمدزایی به حساب بیاد.
فهرست مطالب
کسب درآمد از سئو از چالش تا لذت
سئو برخلاف سایر کانال های دیجیتال مارکتینگ، یکی از صبورترین و زمان بر ترین بخش ها به حساب میاد و یک شب و یک ماهه نتایج خوبی به دست نمیاد. بلکه نتایج عالی در بلند مدت به دست میان. شاید براتون جالب باشه اما سئو برای افرادیکه کم حوصله هستن یه کار طاقت فرسا به حساب میاد و توصیه میکنم اگه کم طاقت هستین یا سراغ سئو نیاین یا اول صبر و حوصله تون رو بالا ببرین و بعد سمتش بیاین.
چیشد که جرقه این ایده به ذهنم خورد؟ من وقتی مشغول انجام دادن کارهام هستم، یه قسمتی از فکرم مشغول پروژه ای (شرکت یا مشتری) که دستم هست، یه قسمتی در حال ایده پردازی روی پروژه های خودم هستم و یه قسمتی درحال ایده پردازی و بهتر کردن تولیدمحتوای خودم هستم. تو همین حین که دارم فکر میکنم یهو ایده های خوبی به ذهنم میخوره و شروع به پیاده کردنشون میکنم و یکی از ایده هاییکه برای تولید محتوا به ذهنم خورد ایده همین محتوا بود.
حالا بدون معطلی بریم سراغ راه هایی که میشه از سئو درآمد داشت:
۱- انجام پروژه سئو
شاید پایه ای ترین کاریکه توی سئو میشه انجام داد و به درآمد رسید، انجام پروژه سئو و دریافت هزینه در قبال اون هست. پروژه های سئو رو میشه به چند طریق انجام داد:
- صفر تا صد که این روش رو کمتر فریلنسرها انجام میدن و بیشتر شرکت ها انجام داده و شامل انجام کامل سئوی داخلی و خارجی میشه
- سئوی داخلی که تنها فاکتورهای مربوط به سئوی داخلی رو درست کرده که مهم ترین اونها شامل تنظیم دسته ها، برگه ها و نوشته ها و افزایش سرعت میشه
- انجام به صورت ساعتی که عموما تسک محور هست
که در هر مرحله باید دانش و علم کافی برای انجام رو داشته باشین.
۲- مشاوره سئو
دومین راهی که میشه از سئو به درآمد رسید، مشاوره سئو هست که این موضوع بازهم به دانش قبلی و توانایی تحلیل و بررسی پروژه برای مشاوره دادن داره. مشاور دادن توی سئو نیاز به بررسی های مکرر و درنظر گرفتن فاکتورهای مختلف داره چون اگر به خوبی بررسی نشه احتمال اینکه گِرای اشتباه توی مشاوره داده بشه زیاده و این وسط فقط و فقط سایت هدف ضربه میبینه!
توی انتخاب مشاوره سئو چندتانکته رو در نظر داشته باشین:
- سابقه مشاور سئو
- رزومه مشاور سئو
و سومین چیزی که به عنوان مهم ترین مسئله باید در نظر داشته باشین اینه که علم و دانش قبلی درباره موضوعی که میخواین مشاوره بگیرین داشته باشین. مثلا اگه در یک زمینه فنی میخواین از مشاور سئو، کمک بگیرین پس لازمه در اون زمینه حتما مطالعه داشته یا تسلط کافی رو داشته باشین در غیر اینصورت حتما با یک نفر متخصص در جلسه مشاوره حضور داشته باشین تا بتونین راهکارهایی که ارائه میشه رو به درستی پیاده سازی کنین.
۳- کوچ سئو
این روش هنوز توی ایران جا نیوفتاده و کمتر شرکت یا اشخاصی که پیشکسوت توی سئو هستن کمتر سمت این قضیه میرن. چون هم زمان بر هست و هم تایم خیلی بیشتری نسبت به مشاور سئو و حتی انجام پروژه سئو میگیره. این شغل درآمد خیلی داره به شرط اینکه دانش خودتون رو بروز نگه دارین و دائما درحال یادگیری باشین. چراکه وظیفه یک کوچ سئو اینه که وضعیت فعلی سایت رو به خوبی درک کنه و نقطه اوج رو برای اون بتونه به خوبی ترسیم کنه.
۴- سئو ریکاوری رنکینگ
این گزینه یه گزینه جهانی هست و تاحالا من توی ایران ندیدم. تیم هاییکه تحت عنوان سئو ریکاوری رنکینگ (SEO Recovery Ranking) فعالیت میکنن، وظیفه اصلیشون برگردوندن رنک از دست رفته سایت در پوزیشن ها و بازگرداندن ورودی سایت هست. حالا ممکنه این سوال پیش بیاد که اصلا چه زمانی فعالیت تیم های سئو ریکاوری رنکینگ پررنگ تر میشه؟
شاید برای شما یا دور و اطرافیانتون پیش اومده که سایت به خاطر یه بی احتیاطی، هاست یا سرور در زمان مقرر تمدید نشده و چندین روز سایت دان بوده یا خیلی پیش اومده که به خاطر مشغله ای که وجود داشته دامنه کسب و کار در زمان انقضا تمدید نشده و باعث شده تا چند روز به طور کلی سایت در دسترس نباشه. در چنین زمان هایی، جایگاه کلمات کسب و کار به خاطر در دسترس نبودن سایت به طور کلی افت میکنه و حتی در برخی مواقع کلا محو میشه!
اینجاست که تیم سئو ریکاوری رنکینگ وارد ماجرا میشه و در یک حرکت سامورایی و در کمترین زمان، تمامی جایگاه ها و ورودی سایت رو به حالت قبل برمیگردونه. تیم های سئو ریکاوری رنکینگ عموما هزینه های چندبرابری نسبت به یک پروژه معمولی دریافت میکنن و معمولا افرادیکه در این تیم ها هستن، جزو خبره های سئو و دیجیتال مارکتینگ به حساب میان.
سئو ریکاوری رنکینگ رو میشه مثل اتاق عمل در نظر گرفت که دکتر در حال عمل کردن بیمار هست و در کنار دکتر، پرستارها حال عمومی بیمار را در حال رصد هستن و در صورتیکه بیمار به حالت مرگ رفت با شوک دادن به موقع سعی بر برگشتن بیمار به حالت عادی دارن… سئو ریکاوری رنکینگ نیز کاری مشابه به شوک دادن به سایت (البته از راه درست و فاکتورهای کلاه سفید) رو انجام میدن تا سایت در زمان کوتاهی به حالت قبلی خودش برگرده.
۵- کسب درآمد از سئو با سایت خدماتی یا فروشگاهی
سایت های خدماتی یا فروشگاهی عموما سایت هایی برای ارائه محصولات و خدمات هستن. اینجور سایت ها دو طرف دارن:
- ارائه خدمات / فروش محصولات
- تامین خدمات و محصولات
سایت های ارائه خدمات در زمینه های مختلف میتونن باشن که رایج ترین اونها، آژانس های دیجیتال مارکتینگ در بخش خدماتی و فروشگاه های فروش محصولات آنلاین در بخش محصولات هستن که سئوی این دسته از سایت ها بیشتر برحسب کلمات کلیدی و رقابت با رقبای متوسط و بزرگ هست.
اینجور پروژه ها رو درصورتیکه حوصله سروکله زدن با مشتری و حرف زدن باهاش رو دارین، توصیه میکنم. چون سایت های خدماتی و فروشگاهی بخش عمده ای از وقتشون به خدمات دادن و رسیدگی به خواسته های مشتریان هست و این امر ممکنه از حوصله و حتی وقت خیلی از شما خارج باشه!
۶- کسب درآمد از سئو با سایت محتوایی یا رسانه ای
سایت های محتوایی و رسانه ای که توی ایران کم هم نیستن، عموما سایت هایی هستن که یکسری محتوای خبری و آموزشی به صورت هرروز برای شما در زمینه های مختلف تهیه و تولید میکنن. هدف اینجور سایت ها کسب درآمد از ترافیک کاربران هست. مدل درآمدزایی سایت های محتوایی، بنر و رپورتاژ هست که البته با کمی خلاقیت و توجه به نیاز و خواسته کاربران میشه پلن های درآمدزایی دیگه هم برای سایت تعریف کرد.
به طور کلی سایت های محتوایی که به صورت تخصصی در یک زمینه خاص فعالیت دارن خیلی بهتر میتونن رشد کنن و مخاطب خودشون رو پیدا کنن. اگه به تولید محتوا علاقه دارین و نمیتونین یک روز ازش دور بمونین این مدل درآمدزایی رو بهتون توصیه میکنم. توی سایت های محتوایی باید استراتژی محتوای قوی داشته باشین و به جای توجه به تعداد کلمه ای که سایت توی اونها بالا هست، باید به تعداد ورودی که سرچ کنسول ثبت میکنه توجه کنین که هرچی تعداد ورودی بالاتر باشه به طبع درآمد بیشتری از رپورتاژ و بنر میتونین داشته باشین.
نتیجه گیری
هرکدوم از روش های بالا رو سعی کردم به زبون ساده براتون بگم. تصمیم گیری باخودتون هست که کدوم روش رو انتخاب کنین و هرکدوم از روش های درآمد زایی میتونه چالش ها و مشکلات خودش رو داشته باشه اما این نکته رو یادتون نره که علاقه و اشتیاق سوزان هست که شما رو به سمت هدف هاتون هدایت میکنه و در مسیر نگه تون میداره.
به نظر شما کسب درآمد از سئو راه دیگه هم داره؟ آیا به غیر از روش های بالا روش دیگه ای میشناسین؟ نظرات خودتون رو باهام از طریق بخش کامنت های همین مطلب به اشتراک بذارین.