
مریسا مایر یک استاد خوب یا یک مدیر ناموفق ؟
مریسا مایر فارغ التحصیل دانشگاه استنفور در رشته مهندسی کامپیوتر است که در دوران کاری خود در دو شرکت بزرگ اینترنتی گوگل و یاهو، سمت های مهمی را داشته است. در این یادداشت قصد دارم تا ابعاد شخصیتی مریسا مایر را بررسی کنم. در ادامه همراه با آی تی من باشید.
او پس از فارغ التحصیلی به عنوان اولین مهندس زن و تحت نام کارمند شماره ۲۰ سال ۱۹۹۹ وارد گوگل شد و پس از موفقیت های نسبتا خوبی که در این شرکت داشت و فعالیت چند ساله به عنوان مدیر محصول گوگل، درسال ۲۰۱۲ از این شرکت جدا شد و به عنوان مدیر عامل و عضو هیئت مدیره یاهو شروع به کار کرد. لازم به ذکر است او در طب سال های فعالیت خود در گوگل به عنوان مربی و منتور بسیاری از دانشجویان فعالیت کرده و بسیاری او را به عنوان یکی از بهترین منتور ها می شناسند.
فعالیت او در سال های اخیر با موفقیت های چندانی همراه نبوده است و بسیاری او را مقصر شکست های فعلی یاهو می دانند. همانطور که همه ما میدانیم یاهو برای دراوج ماندن هسته خود را به حراج گذاشته و درواقع فروخته است. اما مسیر کاری مایر چگونه بوده که امروز او به عنوان نمادی از عدم موفقیت شناخته می شود؟
فهرست مطالب
انتقاد اساسی به مریسا مایر
انتقاد اساسی که در ابتدای کارمایر در یاهو به او وارد بود، توجه بیش از اندازه به برندسازی شخصی و معروف کردن خودش بود. اوپس از جدایی از گوگل خود را بسیار حرفه ای می دانست و بیش از آن که به مشکلات یاهو رسیدگی کند، در پی ثبت نام خود به عنوان مدیری حرفه ای و کاربلد بود.
مایر تصمیمات مدیریتی اشتباهی در این دوران می گرفت. او بسیاری از کارمندان دورکاری را مجبور کرده بود که به دفاتر یاهو نقل مکان کنند و این قضیه برای بسیاری از آنها ناخوشایندبود. به علاوه او برای جلوگیری از خروج برخی از کارمندان به آنها امتیاز می داد و این امر موجب نارضایتی کارمندان وفادار شده بود.
از دیگر اشتباهاتی که مایر درزمینه نیروی انسانی انجام داد، مخفی نگه داشتن تعدیل نیروها و اخراج آنها بود.او در این زمینه بسیار امنیتی عمل می کرد و اجازه نمی داد کسی از برنامه های خروج و اخراج کارمندان باخبر شود.همین امر کارمندان را در معرض ترس و نگرانی از موقعیت شغلی قرار میداد.
تعدیل نیروها
به علاوه او در تعدیل و تعویض نیرو هاشتاب زده عمل می کرد و طبق گفته کارشناسان، بیش از اندازه افراد را اخراج می کرد. کارشناسان معتقدند او برای اینکه زمان کافی برای خود بخرد، برنامه های توسعه ای مورد نظر را بلند مدت اعلام می کرد. او در ابتدای کار اعلام کرده بود که برای حل مشکلات یاهو، سه تا پنج سال زمان نیاز دارد.
حال اینکه افراد حرفه ای در زمینه تکنولوژی و فناوری می دانند که سه تا پنج سال برای یک شرکت فعال در زمینه تجارت الکترونیک، زمانی بسیار طولانی به حساب می آید. علاوه براین او تلاش های ناموفقی نیز برای تقلید از رقیب بزرگ یاهو یعنی گوگل انجام می داد. او تلاش می کرد تا یاهو را نیز همانند گوگل در زمینه های مختلف وارد کند و تلاش برای گسترش در همه زمینه ها، باعث شده بود پیشرفت های مفید یاهو در شلوغی این طرح ها گم شود.
به نظر شما مایر یک مدیر موفق بوده ؟ از نظر شما یک مدیر موفق آی تی چه ویژگی هایی دارد؟ منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستم.