آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟ متخصصین به شما میگن!

0

آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟ این سوالی هست که خیلی وقتا ما از خودمون میپرسیم و متاسفانه جوابشو به درستی دریافت نمیکنیم. در این آموزش توسعه فردی از رشد کسب و کار همراه باشین تا این موضوع رو براتون بیشتر بازکنم.

اگه بخوایم تو بهترین و خوش بینانه ترین حالت حساب کنیم، تکنولوژی قراره که ما رو در لحظه های دشوار یاری کنه و البته کارهای روزمره ما رو به آسونی هرچه بیشتر انجام بده. گاهی اوقات میتونه حواسمون رو از مشکلاتی که دامن گیر زندگی شخصیمون شده پرت کنه و گاهی دیگه هم میتونه به ما کمک کنه که از راه دور با فامیل ، خانواده و دوستان خودمون ارتباط بگیریم و خوشحال بشیم.

قبلنا فقط کامپیوتر و لپ تاپ ها قادر بودن تا بازی های گرافیکی خیلی تمیز و شسته رُفته تحویل ما بدن اما به لطف پیشرفت تکنولوژی و وجود پردازنده های قوی، انجام بازی های گرافیکی خیلی سنگین مثل کال آف دیوتی، پاب جی، فورتنایت خیلی خیلی راحت شده و یه جورایی داغشو از دل اوناییکه سیستم قوی نداشتن یا نمیخوان داشته باشن به طور کلی برداشته!!!

اما انگار تکنولوژی نمیتونه ” حس خوشحالی ” رو به مردم منتقل کنه، تاحالا به این موضوع دقت کردین؟ به تموم کساییکه وابستگی دائمی به گوشی موبایل هوشمند خودشون دارن نگاه کنین تا متوجه این موضوع بشین.

  • آیا به نظرتون خوشحالن؟ اگه بله، بیشتر بهشون دقت کنین
  • آیا واقعا از درون خودشون خوشحالن یا واقعا اظهار میکنن؟

اینو باید بگم که حس توخالی و پوچی بودن بعد از یه ساعت اسکرول کردن در شبکه های اجتماعی با حس دپرس بودن خیلی تفاوت داره. افسردگی شرایطی هست که شخص رو به اتلاف وقت و مصرف کنندگی وادار میکنه و به ندرت میتونه نتیجه ی مستقیمی رو بگیره.

آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟دایانا وینستون درباره آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟

مدیر تعلیمات مایندفولنس در دانشگاه کالیفرنیا، نویسنده کتاب (The Little Book of Being)

فکر نمیکنم پژوهش‌ ها موفق به یافتن ارتباطی مستقیم میان تکنولوژی و افسردگی شده باشن؛ قطعا ارتباطاتی وجود داره، اما شواهدی در دست نیست که رابطه علت و معلول رو نشون میده. احتمالش وجود داره که افراد افسرده، بیشتر جذب شبکه‌ های اجتماعی شده و از آنها برای مداوای خود استفاده کنن و به طور یقین پژوهش‌ هایی داریم که ارتباط میان استفاده افراطی از اسمارت‌ فون و افسردگی رو نشون میده. اما فکر نمیکنم به یافته‌ ای قاطع رسیده باشیم. محققان همچنان در حال بررسی ابعاد موضوع هستن.

آنطور که گفته میشه، یکی از عوامل برجسته در این زمینه، مربوط به (توجه) ماست. حواس ما دائما پرت میشه و گاهی به این پدیده (توجه نسبی مداوم) گفته میشه. ما هیچ‌ وقت روی چیزی واحد تمرکز نمیکنیم و دائما مشغول به مولتی‌ تسک هستیم. به‌ عنوان یه متخصص در حوزه مایند فولنس، من واقعا به مردم پیشنهاد میکنم که گاهی از اسمارت‌ فون یا لپ‌ تاپ خود فاصله گرفته و روی چیزی واقعا ساده تمرکز کنن چیزی بدون زرق و برق مثلا مدیتیشن، یا تنفس یا قدم زدن در طبیعت. هر کاری که بتونه در نقطه مقابل این توجه نسبی مداوم قرار بگیره که تاثیری منفی روی خواب و سایر مسائل مربوط به سلامت ما میذاره.

مقوله اعتیاد

بعد هم مقوله اعتیاد به‌ تازگی مطرح میشه؛ ما آنقدر به نورهای چشمک‌ زن و نوتفیکیشن‌ های بی‌ پایان عادت کردیم که گاهی زندگی واقعی خسته‌ کننده به نظر میرسه. این موضوع میتونه اپیزود های افسردگی رو در پی داشته باشه؛ وقتی شما در اینترنت نیستین، زندگی واقعی مقابل چشمتون قرار میگیره و یه جورایی مسخره به نظر میرسه. و دوباره به همین خاطر هست که باید لذت بردن از چیز های ساده در زندگی رو بیاموزیم؛ مقل قدم زدن یا ابراز علاقه به خانواده خودمون. خوشحالی ما نباید وابسته به این پلتفرم‌ ها باشه.

نظر من اینه که شبکه‌ های اجتماعی منجر به ایجاد حس حسادت و کمبود هم میشه: (زندگی من به اندازه زندگی دوستانم یا فلان غریبه خوب نیست). به عقیده من این چرخه‌ ایست که فقط ما رو بیش از پیش پایین میکشونه.

آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟متیو لاپیر درباره آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟

دستیار پروفسور ارتباطات در دانشگاه آریزونا

مردم در گذر زمان واقعا به دیوایس‌ های خود وابسته میشن، آنچه در پژوهش‌ هایم راجع به ارتباط افسردگی و استفاده از موبایل‌ های هوشمند پیدا کرده ام اینه که موضوع ارتباطی به میزان استفاده شما از موبایل ندارد. هیچ ارتباط مستقیمی میانِ مدت زمان استفاده از موبایل و افزایش علائم افسردگی یا احساس تنهایی وجود نداره. موضوع زمانی دردسرساز میشه که شخص احساس وابستگی به دیوایس خودش پیدا میکنه. اگه دست کشیدن از موبایل براتون سخته یا اگه یکی از اعضای خانواده شروع به انتقاد از میزان استفاده از موبایل توسط شما میکنه، در اینجا میتونین بروز علائم افسردگی رو در آینده نزدیک ‌پیش‌بینی کنین.

من دارم درباره علائم افسردگی صحبت میکنم و نه افسردگی بالینی. افسردگی بالینی از نظر کیفی وضعیتی کاملا متفاوته. یکی از مشکلات پژوهش روی افسردگی همینه؛ نمیتونین مسیری خطی در روند شدت گرفتن اون بیابین. یه شخص افسرده از لحاظ کیفی با کسی که علائم افسردگی بیشتری نشون میده متفاوت هست. بنابراین اگه یکی از اون کاربرانی هستین که به دردسر افتادین، یعنی به موبایل خود وابسته شدین، این اتفاق میتونه احتمال بروز علائم افسردگی رو تشدید کنه که یه مشکل مهمه اما هنوز داریم سعی میکنیم از ابعاد ماجرا بیشتر سر در بیاریم.

آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟اریک پپر درباره آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟

پروفسور دانشگاه سان فرانسیسکو و نویسنده کتاب (TechStress)

موضوع درباره خود تکنولوژی نیست، درباره اینه که ما چطور به شکل فیزیکی با تکنولوژی تعامل میکنیم.

چند سال پیش ما به پژوهشی پرداختیم که این سؤال رو مطرح میکرد؛ مردم هنگام استفاده از اسمارت‌ فون یا لپ‌ تاپ، تماشای نتفلیکس یا هر فعالیت مشابهی چطور میشینن؟ مشخص شد که اکثر مردم قوز میکنن، سرها به سمت پایین خم میشه و ستون فقرات شکل C به خود میگیره. داده‌ ها به وضوح نشون میده که وقتی به صورت مداوم در این وضعیت می‌نشینید، افکار و خاطرات مأیوس‌کننده بیشتر به ذهنتون خطور میکنه.

در حالتی که درست نشستین هم این افکار منفی به سراغتون میان، اما به احتمال کمتری تحت تاثیرشون قرار میگیرین؛ در واقع صحیح نشستن به احتمال بیشتری منجر به شکل‌ گیری افکار خوش‌ بینانه میشه. تحقیقات صورت گرفته در تایوان و روی ذهن نشون میده که در حالت قوز کرده، مغز شما باید بیشتر از وضعیت نشسته در حالت صحیح، برای شکل دادن به افکار مثبت تلاش کند.

مطالعه دوم

یه مطالعه مرتبط دیگه، مطالعه‌ ایه که همین اواخر به اتمام رسوندیم و در اون به بررسی تجربه دانشجویان از تحصیل مجازی در اپلیکیشن زوم پرداختیم. این پژوهش دو مرحله داشت. نخست از مشارکت‌ کنندگان خواستیم که در یه کلاس معمولی شرکت و سپس سطح هوشیاری، توجه و دخالت خود در پروسه آموزش رو گزارش کنن. دفعه بعد که در کلاس شرکت کردن، از آنها خواستیم که برای تحرک داشتن تلاش کنن؛ اینکه از لحاظ فیزیکی واکنش نشون میدن. تغییر به وجود آمده چشمگیر بود؛ ۸۰ درصد از دانشجویان گفتن که شاهد تفاوتی اساسی در سطح انرژی، توجه و دخالت خود در پروسه آموزش بودن و در نهایت چیز های بیشتری رو هم به خاطر سپردن.

نتیجه نهایی اینه که به عقیده من،‌ برای یاد گرفتن و رندگی کردن باید ذهنمون رو جوری تنظیم کنیم که در زمان حال باشه. نشستن به شکلی منفعل و تماشای نمایشگرها باعث میشه قادر به انجام چنین کاری نباشیم، قوز میکنیم و انرژیمون تحلیل میره. تماشای استریم‌ های ویدیویی فعالیتی ذاتا منفعل هست. این به ذهن ما می آموزه که بیشتر منفعل باشه و هرچه بیشتر منفعل بشیم، سطح انرژیمون هم پایین تر خواهد بود.

مایکل مرازک درباره آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟

مدیر مرکز مایندفولنس و پتانسیل انسانی در دانشگاه کالیفرنیا

در مجموع، تکنولوژی داره زندگی شما رو بهتر میکنه. کافیه یه روز رو بدون یخچال یا آب‌ گرمکن سپری کنین تا این موضوع فورا به شما یادآوری بشه. اما هیچ گجتی در منزل شما به اندازه موبایلتون خواستار توجه چند ساعته در روز نیست.

توییتر و اینستاگرام به صورت ذاتی برای شما مضر نیستن، اما قطعا میتونن باشن. این موضوع به صورت خاص زمانی مصداق داره که این اپلیکیشن‌ ها در ارتباطات شما در دنیای واقعی اختلال ایجاد کنن. همین ارتباطات در دنیای واقعی هست که بیشترین تأثیر را روی حس درونی شما میذاره.

بهترین راه برای محافظت از ارتباطاتتون در برابر موبایل هوشمندتون چیه؟ یه قانون ساده که باید به اون توجه داشته باشین؛ اگه کسی با شما صحبت میکنه، موبایلتون رو کنار گذاشته و به او نگاه کنین. و به ندرت این قانون رو زیر پا بذارین.


آیا تکنولوژی ما را افسرده تر می کند؟ تصمیم با شما!

این تنها نظر افراد متخصص بود که اینجا آوردم و با شما به اشتراک گذاشتم، تصمیم به اینکه قبول کنین یا نه باخودتون! وابستگی چیز خیلی بدی هست! فرقی نمیکنه که شما به یه گجت وابسته باشین یا به یه فرد یا مکان خاص؛ به هرحال ضربه خودشو به شما میزنه.

البته که کسایی رو سراغ دارم که با همین گوشی هوشمند و گجت هایی که تو دستشون دارن، کسب و کارهای خودشون رو ایجاد و توسعه دادن؛ یادتون باشه که همیشه توی استفاده از هرچیزی تعادل رو رعایت کنین تا توی دستان شما باشه. نظر شما درباره این موضوع چیه؟ برام کامنت کنین.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments