ایده پردازی در کارآفرینی چطور رخ میده؟ شاید سوال درستی نمیپرسی!

0

ایده پردازی در کارآفرینی و خلق ایده های جدید خیلی موثر هست. اما تاحالا فکر کردی که ایده‌ هاتو از کجا میاری؟

هرکسی در هر زمان و در هر روز ایده هایی داره، داشتنِ ایده‌ها بخشی از انسان بودن هست.

شاید سوال درست اینطوری باشه :

  • آیا خودت رو در معرض ورودی‌ های جدید و وضعیت‌ های نو قرار میدی؟
  • آیا خودت رو برای یافتن ایده‌ های جالب‌ تر به چالش میکشی؟
  • آیا ایده هاتو هرچه بیشتر به سمت کامل تر شدن سوق میدی؟
  • آیا حدس و گمان‌ های خودتو در مسیر تبدیل‌ شدن به عقاید، ایده‌ ها و نظریه‌ ها هدایت میکنی؟
  • آیا بیان کردن نظریه ها، اشتراک استدلال‌ ها با جهان واقعی، در خدمتِ بهتر‌کردنِ اوضاع قرار داره؟

واژه‌ی ایده از جمله واژه‌ های کلیدی در بحث کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید به حساب میاد. جالب اینجاست، افرادیکه نقش‌ های متفاوتی در فعالیت‌ های کارآفرینانه دارن، عموماً نگاه کاملاً متفاوتی هم به مفهوم ایده دارن. به نظر من بهترین جایی که میتونین این اختلاف نظر رو ببینین، مذاکره‌ ی میان صاحبان ایده و سرمایه گذاران هست.

صاحبان ایده، گاهی حتی جرأت نمیکنن که جزئیات ایده‌ی خود رو بگن و معتقدن که ایده، تمام داشته ی اونها به حساب میاد. از سوی دیگه، سرمایه گذاران در جلسات رسمی (یا در جمع‌های خصوصی‌ خود) اونها رو مسخره می‌کنن (یا لااقل جدی نمی‌گیرن)‌ و میگن که ایده روی زمین هم ریخته و هنر اجرای ایده و پیاده سازی اون هستش.

ایده پردازی در کارآفرینی و اصل هاش

برای اینکه بتونی یه ایده پردازی درست داشته باشی، باید ۸ اصل رو در نظر بگیری که شامل موارد زیر میشه:

۱- تفکر واگرا رو تقویت کن

وقتی صحبت از خلاقیت و ایده میشه، گوشه چشمی هم به تفکر واگرا و همگرا باید داشت، تفکر همگرا اینه که ما برای یه مسئله خاص، صرفاً یه پاسخ خاص و مشخص میدیم و اگه بخوایم پاسخ رو بهبود بدیم، همون پاسخ اولیه رو کم و زیاد میکنیم.

اما تفکر واگرا میخواد که ذن رو از یه چارچوب کلی خارج کنه و دنبال پاسخ های خلاقانه تری باشه. هرچه تفکر واگرا رو بیشتر بهش توجه کنیم میتونیم ایده های بهتری پیدا کنیم.

۲- به اطراف بیشتر دقت کن

خیلی وقتا، خیلی از ایده ها از یافتن یه مشکل و مسئله در زندگی روزمره به وجود اومدن که فردی در اون مسئله تفکر کرده و راه حلی برای یرطرف کردن پیداه کرده. مثلا فردی که به این فکر کرده که خیلی ها حوصله رفتن تا کارواش رو برای شستن ماشین ندارن و کارواش همراه رو ایجاد کرده تا بتونه ماشین مشتریان خودشو دم درب منزل خودشون بشوره….

۳- به کمیت ایده ها هم فکر کن

میشه گفت که داشتن یه ایده خوب و پیدا کردن ایده ای که بتونه کسب و کار شما بشه و براتون درآمد داشته باشه، خیلی وقتا نتیجه ی یافتن ایده های مختلف در زمینه های مختلف بوده. این کار به شما کمک میکنه مدام ایده بدید و بالاخره ایده ای رو پیدا کنین که به خواسته ها و علاقه های شما و همچنین توانمندی های شما نزدیک تر باشه.

۴- از روزمرگی فرار کنین

روزمرگی، دشمن اصلی ایده پردازی در کارآفرینی به حساب میاد. درگیر روزمرگی شدن ذهن شما رو قفل میکنه و نمیتونین اونطوری که باید به اطرافتون نگاه کنین تا ایده هایی مناسب کارآفرینی ایجاد کنین. با اقدام های کوچیک از روزمرگی فرار کنین، برای این کار میتونین از مسیرهای دیگه به خونه برین، یا غذای متفاوت بخورین یا ساعت رو به جای دست راست به چپ ببندید !! (البته برای ما چپ دست ها این موضوع برعکسه و باید ساعت رو به جای دست چپ به دست راست ببندیم)

۵- به توانمندی های خودت توجه کن

هرکسی میتونه یه توانمندی یا یه مهارت داشته باشه که میتونه مشکلی رو از دیگران حل کنه. هنر ایده پردازی در کارآفرینی یعنی همین ! باید به این فکر کنیم که چطوری مهارت و توانمندی ما میتونه مشکل دیگران رو سریعتر و بهتر حل کنه و اینکه چگونه میتونیم از این توانمندی ها کسب درآمد کنیم؟!

ایده پردازی در کارآفرینی۶- پیچیدگی ها رو ساده کن

کساییکه سعی میکنن تا کارهای پیچیده رو ساده کنن، معمولا کارآفرینان بسیار موفقی بودن! کساییکه خرید اینترنتی رو راه انداختن، کساییکه تاکسی اینترنتی رو ایجاد کردن، کساییکه سایت های محتوایی و رسانه ها رو خلق کردن و هزاران ایده دیگه که تونسته زندگی مردم رو آسون تر کنه و تاثیر جدی روی اون بزاره.

۷- با دیگران مشورت کن

خیلی از ما ایده های بکر و نابی داریم اما حاصر نیستیم که اونو با کسی به اشتراک بزاریم و حتی نظرشو درباره ایده مون بدونیم و با ترس دزدیده شدن ایده ماه ها و سال ها ادامه میدیم.(منظورم از دیگران هرکسی نیست … منظورم افرادی هست که بتونن به ما کمک کنن تا قدم های بهتری برای ایده هامون برداریم مثل سرمایه گذاران یا کساییکه به بازار شناخت کافی دارن).

۸- این بازاره که میگه ایده شما خوبه یا نه!

خیلیا فکر میکنن ایده ای که دارن بهترین ایده دیناست و میتونه دنیا رو خیلی متحول بکنه. اما مسلئه مهم اینجاست که این بازار و کاربران هستن که تصمیم میگیرن به ایده کارآفرینانه شما توجه بکنن یا اونو کنار بزارن، مهم بازاره که ایده شما رو بپذیره… پیتر دراکر میگه:

ملاک سنجش یه نوآوری، تازه و بی‌سابقه بودن، محتوای علمی و نبوغ اون نیست، بلکه موفقیت تو بازار مهمه

 

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments