اصطلاحات سئو ؛ دانشنامه ای که همه جا و در همه زمان به درد شما میخوره

0

اصطلاحات سئو و دانستن اونها به شما کمک میکنه تا درک بهتر و درست تری از سئو داشته باشین. تو این قسمت از آموزش سئو قصد دارم تا شما رو با اصطلاحات سئو آشنا کنم. در ادامه همراه با رشد کسب و کار باشین.

اصطلاحات سئو از لحاظ تعداد زیاد هستن، تو این مقاله سعی میکنم به مهم ترین اونها بپردازم. هرکدوم از واژه ها توضیحات تخصصی خودشو داره که پایین اون لینک به مطلب خودش شده. برای دسترسی به تمومی آموزش ها ، بخش آموزش سئو رو حتما بخونین و اگه با سئو آشنایی ندارین، حتما مقاله سئو و بهینه سازی چیست؟ رو بخونین.


ریدایرکت ۳۰۱ (Redirect 301) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

ریدایرکت ۳۰۱ یعنی تغییر آدرس دائمی از سمت سرور. این کار معمولا زمانی انجام میشه که یه صفحه برای همیشه حذف شده و یا آدرس اون تغییر کرده باشه. با مراجعه گوگل یا کاربر به این صفحه، سرور به صورت اتوماتیک به آدرس جدید منتقل میکنه.

برای تغییر آدرس صفحات سایت معمولا از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده میکنیم چون با این کار گوگل به سرعت آدرس جدید رو شناسایی کرده و لینک هایی که در گذشته به این صفحه ارجاع داده شدن ارزش و اعتبار خود رو از دست نمیدن.


فضای بالای صفحه (Above the Fold)

این عبارت به صورت سنتی برای صفحه اول روزنامه استفاده میشه. در دنیای سئو و طراحی سایت above the fold اولین نمایش صفحه هست که کاربر بدون نیاز به اسکرول کردن مشاهده میکنه. اطلاعاتی که در این بخش نمایش داده میشه برای ربات های گوگل اهمیت بسیار زیادی داره و توصیه میشه که تگ h1 صفحه در این بخش قابل مشاهده باشه.


 لینک با آدرس دقیق (Absolute Link)

در طراحی وب سایت میتوان لینک ها رو با آدرس کامل اونها وارد نمود و یا به صورت لینک های وابسته درج کرد. لینک های وابسته براساس آدرس دامنه عمل میکنن ولی لینک های دقیق به دامنه صفحه مرتبط نیستن.

نمونه لینک دقیق :

https://jalaltorabi.com/seo

نمونه لینک وابسته :

/seo/


متن جایگزین تصاویر (Alt Text) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

متن جایگزین یا همون Alternative Text، توصیفی متنی از محتوای تصویر هست که در حالت عادی به کاربران نمایش داده نمیشه و در صورت لود نشدن تصویر توسط مرورگر جایگزین تصویر شده و برای کاربران قابل مشاهده میشه.

این اتفاق زمانی میوفته که کاربر اجازه لود شدن تصویر در مروگر خودشو نداده باشه و یا با توجه به سرعت پایین اینترنت زمان زیادی برای نمایش صحیح تصاویر سایت نیاز باشه. زمانی که نشونگر موس را روی عکس قرار میدیم متن جایگزین نمایش داده نمیشه، عبارتی که در این شرایط دیده میشه در واقع title تصویر هست. برای بهینه سازی تصاویر سایت استفاده از متن جایگزین اهمیت ویژه ای داره چون موتور جستجوی گوگل توجه ویژه ای به اون در شناسایی تصاویر میکنه.


متن لینک شده (Anchor Text)

لینک ها معمولا روی یه متن یا تصویر قرار داده میشن. اگه لینک متنی باشه عبارتی که به صفحه هدف لینک شده رو Anchor Text یا متن قلاب شده میگیم. در واقع ارزش و اعتباری که به صفحه هدف منتقل میشه وابسته به این عبارت هست. اگه سایت شما در عبارت “آموزش” لینک شده باشه در همین عبارت شانس کسب جایگاه بیشتری رو داره.


بک لینک (Backlink) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

بک لینک یا لینک ورودی (inbound link) به صفحاتی گفته میشه که از درون اونها لینک مستقیم به صفحه اصلی یا یکی از صفحات داخلی سایت شما وجود داره. بک لینک ها به ربات های گوگل کمک میکنن تا ارتباط موضوعی صفحات وب رو تشخیص داده و صفحات جدید رو در سطح اینترنت شناسایی کنن.

بک لینک یکی از فاکتور های مهم گوگل برای تعیین میزان اعتبار و محبوبیت یه صفحه به حساب میاد و بر جایگاه اون در نتایج جستجو تاثیر زیادی داره. ارزش بک لینک معمولا به موضوع صفحه لینک دهنده، اعتبار اون و البته Anchor Text استفاده شده در اون مربوط میشه. زیاده روی در خرید بک لینک میتونه موجب جریمه سایت شما توسط الگوریتم پنگوئن شود.

فرق بک لینک با رپورتاژ چیست؟


الگوریتم بِرت (BERT Algorithm)

درست زمانی که فکر میکردین جستجوی اینترنتی به کمال رسیده و دیگه بهتر از این نمیشه، گوگل دست به طراحی و انتشار بزرگ ترین و باهوش ترین الگوریتم خودش در سال های اخیر زده. این الگوریتم که با نام BERT شناخته میشه، یه الگوریتم بر پایه هوش مصنوعی هست که به ربات های گوگل کمک میکنه تا ساختار معنایی کلمات موجود در یه عبارت جستجو شده (کوئری) رو به شکل دقیق تری درک کنه.

الگوریتم BERT گوگل چیست؟


جعبه سیاه (Black Box)

به هر سیستم نرم افزاری پیشرفته، که اطلاعاتی در مورد عملکرد داخلی اون در دسترس نیست Black Box گفته میشه. این سیستم ها معمولا ورودی مورد نظر رو دریافت کرده و خروجی رو متناسب با اون تهیه میکنن ولی هیچ اطلاعی از فرآیند انجام شده در داخل جعبه برای تهیه خروجی در دسترس نیست. الگوریتم های گوگل نوعی جعبه سیاه هستن. براساس خروجی و ورودی میشه در مورد عملکرد اونها تحقیق و بررسی نمود ولی توضیح قطعی از فرآیند داخلی اونها وجود نداره.


سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

تکنیک های سئو کلاه سیاه عموما بر رشد سریع سایت در نتایج گوگل تمرکز میکنن و توجهی به میزان رضایت کاربر نخواهند داشت. هدف اصلی از این کار کسب جایگاه بهتر ولی غیر واقعی هست و تلاش میشه از نقاط ضعف گوگل در تشخیص صفحات بهتر استفاده بشه.


ضریب خروج (Bounce Rate)

ضریب خروج هم برای صفحه و هم برای سایت (متوسط صفحات) محاسبه میشه. زمانی که یه کاربر صفحه سایت شما رو باز کرده و بدون مشاهده هیچ صفحه دیگهی از اون خارج میشه عملا Bounce اتفاق افتاده. نسبت کاربرانی که سریعا از صفحه خارج میشن به تعداد کل کاربرانی که وارد صفحه شدن رو ضریب خروج یا همون Bounce Rate مینامیم. ضریب خروجی یه عدد بین ۰ تا ۱۰۰ است و به طور متوسط بسته به موضوع سایت شما میتونه بین ۳۰ تا ۷۰ درصد باشه.


عبارت کلیدی با نام برند (Branded Keyword)

عباراتی که به صورت مستقیم یا همراه با کلمات دیگه به نام برند اشاره دارن رو Branded Keyword مینامیم. به عنوان مثال “آموزش سئو” یه کلمه کلیدی هست ولی “آموزش سئو جلال ترابی” یه کلمه کلیدی با نام برند هست (برند میتونه سازمانی یا شخصی مثل اسم و فامیل شخص باشه). خیلی از متخصصین سئو معتقدن که جستجوی نام برند توسط کاربران میتونه بر اعتبار و جایگاه اون سایت از نظر گوگل تاثیر مثبت داشته باشه.


خرده نان (Breadcrumb)

اصطلاح خرده نان براساس یه داستان قدیمی در نظر گرفته شده. تو این داستان پدر بچه ها قصد داشت اونها رو به جنگل برده و رها کنه ولی بچه ها که از این تصمیم مطلع شده بودن تصمیم گرفتن تا در طول مسیری که میرن خرده نان بریزن تا مسیر برگشت رو پیدا کنن. البته زمانی که قصد بازگشت داشتن متوجه شدن که پرندگان همه نان ها رو خوردن!

Breadcrumb به منو های دسترسی سریع در بالا یا پایین صفحه گفته میشه که موقعیت کاربر در سایت رو نشون داده و به او اجازه میده به بخش های بالایی دسترسی داشته باشه. به عنوان مثال در بالا یا پایین صفحه نوار دسترسی سریع قرار داده میشه. الان اگه به بالای این صفحه توجه کنین چنین چیزی هست :

“شما اینجا هستین: رشد کسب و کار / آموزش سئو/ اصطلاحات سئو”


لینک شکسته (Broken Link) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

لینک شکسته در نحوه نمایش و ظاهر تفاوتی با لینک های معمول نداره، تفاوت اصلی به صفحه ای که کاربر به اون ارجاع داده میشه مربوط هست. اگه صفحه ای که به اون لینک داده شده در دسترس نباشه و با یکی از خطاهای ۴۰۴، ۴۰۳، ۵۰۰ و … مواجه باشه در عمل یه لینک شکسته محسوب میشه چون محتوای اصلی رو نمایش نمیده.

ممکنه شما یه یه سایت دیگه لینک داده باشین ولی بعد از مدتی اون سایت از دسترس خارج شده و یا فعالیت خودشو متوقف کنه. در این صورت لینک شما به صفحه ۴۰۴ منتهی میشه. همچنین در شرایطی که یکی از صفحات سایت شما از سایت های دیگه لینک دریافت کرده باشه و اون صفحه رو حذف کنین عملا همه این لینک ها Broken Link میشه. در هر دو حالت لینک شکسته میتونه تاثیر منفی روی سئو سایت شما داشته باشه.


کَش (Cache)

Cache یکی از تکنولوژی های رایج در اینترنت هست که کاربردهای متنوع ولی تعریف یکسانی داره. با استفاده از کَش میشه محتوایی شامل متن، تصویر و فایل های جانبی را ذخیره کرد تا در بازدیدهای بعدی به سرعت برای کاربر در دسترس باشه. مهمترین کاربرد های کش عبارتند از:

  • گاهی اوقات یه نسخه Cache از کل صفحه بر روی سرور قرار میگیره تا بدون نیاز به ارتباط با دیتابیس اطلاعات به کاربر منتقل بشه.
  • در برخی سیستم ها میشه اطلاعاتی مثل تصاویر و فایل های CSS و Js رو بر روی مرورگر کاربر Cache نمود تا بدون مصرف پهنای باند محتوای قبلا دانلود شده رو مشاهده کنه.
  • موتور جستجوی گوگل هم یه نسخه Cache از تموم صفحات وب تهیه و نگهداری میکنه که برای آنالیز محتوا و تعیین رتبه از اون استفاده میکنه.

کنیبالیزیشن (Cannibalization) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

اگه با جستجوی یه کلمه کلیدی دو یا چند صفحه از سایت ما در نتایج گوگل نمایش داده بشه اتفاق خوبی به حساب میاد؟ همیشه نه! در برخی موارد این اتفاق شبیه به یه فاجعه هست؛ چون صفحات ما در حال رقابت و بلعیدن یکدیگه هستن!

در اغلب موارد Cannibalization زمانی رخ میده که دو یا چند صفحه از سایت ما برای یک کلمه کلیدی (شما بخوانید مفهوم کلیدی) یکسان یا چند کلمه کلیدی بسیار مشابه و نزدیک به یکدیگه بهینه شده باشن. در این صورت گوگل نمیتونه تشخیص بده که کدامیک از این صفحات پاسخ بهتری برای عبارت جستجو شده ارائه میده و هر دو اونها رو در نتایج گوگل نمایش میده تا خود کاربر در این مورد تصمیم‌ گیری کنه.


تگ کنونیکال (Canonical Tag)

اگه در سایت ما چندین صفحه با محتوای مشابه یا نزدیک به هم وجود داشته باشه، با استفاده از تگ Canonical به گوگل اعلام میکنیم که کدامیک از اونها نسخه اصلی بوده و اولویت بالاتری نسبت به بقیه داره.

استفاده از تگ کنونیکال برای همه سایت‌ ها ضروری هست، نبود این تگ موجب تولید صفحاتی با محتوای یکسان ولی آدرس‌ های مجزا در سایت میشه. علاوه براین هرکسی میتونه با لینک سازی های اشتباه به سایت ما صفحاتی جدید رو اون ایجاد کنه.


پنهان کاری (Cloaking)

ورود ربات های گوگل به یه صفحه از طریق اطلاعات دریافت شده در سرور قابل تشخیص هست. یکی از تکنیک های کلاه سیاه شناسایی ربات های گوگل و نمایش محتوای متفاوت به اونهاست. در تکنیک Cloaking زمانیکه کاربر وارد صفحه میشه محتوای مناسبی رودریافت میکنه ولی ربات های گوگل ممکنه محتوایی کاملا متفاوت و سئو شده رو مشاهده کنن.  عملا یه نسخه از محتوا برای گوگل و نسخه دیگه ای برای کاربر ایجاد میشه. گوگل قادر به تشخیص این روش بوده و استفاده از اون موجب جریمه سایت شما میشه.


لینک دهی مشترک (Co-Citation)

این اصطلاح زمانی به کار میره که یه صفحه اینترنتی به دو سایت مختلف در موضوعی مشترک لینک داده باشه. ممکنه این دو سایت هرگز لینکی به یکدیگه نداشته باشن ولی با استفاده از Co-Citation گوگل متوجه ارتباط موضوعی آنها میشه. به عنوان مثال تصور کنین که در یه مقاله آموزشی همزمان به سایت رشد کسب و کار و سایت Moz لینک داده شده باشه. با بررسی این صفحه گوگل متوجه میشه که این دو سایت از نظر موضوعی به هم مرتبط هستن.

برای پیدا کردن سایت های مرتبط با یه سایت از نظر گوگل عبارت related رو ابتدای آدرس قرار داده و در گوگل جستجو کنین. مثل :

related:https://jalaltorabi.com


مزرعه محتوا (Content Farm) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

مزرعه محتوا یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه هست که در حال حاضر تاثیر خودشو ازدست داده و باعث جریمه سایت توسط گوگل میشه. در این تکنیک مدیران سایت ها به انتشار مقالات بی ارزش یا کم ارزش در تعداد بالا پرداخته و اقدام به لینک سازی های مخرب در این صفحات میکردن.

جمع آوری اتوماتیک محتوا از سایت های دیگه، نمایش محتوای سایر صفحات در iframe، کپی کردن مقالات از چندین سایت، بازنویسی محتوا با استفاده از ربات و تغییر کلمات و مواردی از این دست همگی برای تولید مزرعه محتوا استفاده میشن.


محتوا پادشاه است (Content is King)

این اصطلاح معمولا در دوره های آموزشی سئو یا سمینارهای مرتبط با این حوزه برای نمایش اهمیت محتوا به کار میره. منظور از “محتوا پادشاه است”اینه که برای موفقیت به سئو مهمترین ابزار ما تهیه محتوای با کیفیت و اختصاصی خواهد بود.

این عبارت اولین بار توسط بیل گیتس، مدیر مایکروسافت استفاده شده. جالبه بدونین که این جمله در سال ۱۹۹۶ یعنی دو سال قبل از اینکه موتور جستجوی گوگل وجود داشته باشه گفته شده.

اگه به مباحث تولید محتوا علاقه داری، بخش آموزش تولید محتوا رو حتما یه مرور بکن.


نرخ تبدیل (Conversion Rate) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

نرخ تبدیل (Conversion Rate) معیاری برای تعیین تعداد مشتری یا تبدیل بازدید کننده به مشتری هست. به عنوان مثال اگه یه سایت فروشگاهی تعداد ۲۰۰ بازدید کننده در ماه داشته باشه و در این ماه ۵۰ نفر از این بازدید کننده محصولی رو خریداری کنن (تبدیل به مشتری بشن)، میتونیم بگیم نرخ تبدیل این سایت ۲۵ درصد است. (یعنی ۵۰ تقسیم بر ۲۰۰ ضربدر ۱۰۰)

البته نرخ تبدیل در سایت های مختلف تنها بر اساس خرید نیست؛ یعنی مثلاً در یه سایت دانلود فیلم، Conversion Rate بر اساس تعداد دانلود محاسبه میشه ولی در یi سایت وبلاگی، پر کردن یه فرم ثبت نام میتونه نرخ تبدیل محسوب بشه.

خیلی از افراد فعال در این حوزه معتقدن موفقیت یه وب سایت به طور کل بر اساس میزان نرخ تبدیل مشخص میشه؛ یعنی هر چه نرخ تبدیل سایتی بیشتر باشه، میتوانیم بگوییم که این سایت توانسته بهتر به اهداف کسب و کاری خود برسه و برای همین سایت موفق تری بوده است.


بودجه خزش (Crawl Budget) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

بودجه کراول یا Crawl Budget به تعداد صفحاتی گفته میشه که ربات های گوگل طی یه دوره زمانی مشخص در سایت شما ایندکس میکنن. به عبارت دیگه، بودجه ای که گوگل برای ایندکس صفحات شما تعیین میکنه یه مقدار مشخص هست و بی نهایت نیست. اگه صفحات سایت شما بیش از بودجه مورد نظر گوگل باشه، احتمال دیر ایندکس شدن صفحات وجود داره.

نرخ خزشی که گوگل برای سایت ها در نظر میگیره، بر اساس حوزه ی وب سایت متفاوت هست؛ یعنی یه سایت اخبار که هر لحظه خبر جدیدی دراون قرار میگیره بودجه کراول بیشتر و یه سایت غیرخبری، Crawl Budget کمتری داره. به گفته خود گوگل، نیاز نیست مدیران سایت نگران کم بودن بودجه سایت خودشون باشن، چراکه گوگل معمولا به طور هوشمندانه ای بودجه مورد نیاز هر سایت رو تامین میکنه.


نرخ کلیک (CTR)

عبارت CTR مخفف سه کلمه Click Through Rate هست که در فارسی به اون نرخ کلیک کاربران میگیم. این عدد که گزارش اون در پنل گوگل سرچ کنسول به تفکیک کلمه کلیدی و صفحه قابل مشاهده هست، به ما نشون میده که هر صفحه از سایت ما چقدر مورد توجه کاربران در صفحه نتایج جستجو (SERP) قرار گرفته. CTR به صورت درصد اعلام میشه و عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است.

به طور مثال تصور کنید که عبارت “آموزش سئو” در یه روز ۱۰۰ بار جستجو شده و سایت شما در صفحه اول نتایج جستجو قرار داشته. اگه ۲۰ نفر پس از جستجوی این عبارت سایت شما رو انتخاب کرده باشن CTR شما در این کلمه کلیدی ۲۰ درصد خواهد بود. افزایش نرخ CTR یکی از تکنیک های مهم در سئو هست و به ما کمک میکنه تا سهم بیشتری از مخاطبین رو به سایت خودمون جذب کنیم.


حذف از ایندکس (De-indexd) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

زمانی که صفحه ای از سایت شما به صورت موقت یا دائمی از نتایج گوگل حذف بشه عبارت de-index رو برای اون به کار میبریم. در پنل گوگل سرچ کنسول ابزاری به نام Remove URLs وجود داره که به شما اجازه میده صفحات سایت خود رو از ایندکس گوگل حذف کنین. همچنین ممکنه سایت یا صفحه ای از اون به دلیل عدم رعایت قوانین و جریمه گوگل از نتایج جستجو حذف بشه. این جریمه میتونه به صورت دستی یا توسط الگوریتم های گوگل اجرا بشه.


لینک سازی برای صفحات داخلی (Deep Linking) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

عبارت Deep Linking رو میشه در فارسی لینک سازی عمیق یا به بیان ساده تر لینک سازی برای صفحات داخلی سایت دانست. اگه لینک های خارجی به جای صفحه اصلی سایت به یکی از صفحات داخلی مثل دسته بندی ها یا مقالات شما ارجاع داده بشه میتونه  کسب جایگاه در عبارت لینک شده برای همون صفحه بشه. یکی از استراتژی های مهم لینک سازی، تقویت صفحات داخلی سایت هست. با این کار هم در عبارات های متنوع جایگاه کسب میکنین و هم فعالیت های لینک سازی شما از نظر الگوریتم پنگوئن به عنوان اسپم شناخته نمیشه.


اعتبار دامنه (Domain Authority)

فاکتور های بسیاری برای تعیین اعتبار دامنه شما لحاظ میشه که برخی از اونها عبارتند از :

  • نوع دامنه
  • عمر دامنه
  • تعداد لینک های خروجی
  • تعداد بک لینک های دریافتی
  • فعالیت در شبکه های اجتماعی

هرچقدر اعتبار دامنه ای که به شما لینک داده  بیشتر باشه ارزش بک لینک و تاثیر اون بر جایگاه شما بیشتر میشه.


محتوای تکراری (Duplicate Content)

محتوای کپی یا Duplicate Content محتوایی هست که از سایت‌ های دیگه استخراج میشه و روی سایت شما بارگذاری میشه. به عبارت دیگه، محتوایی که بیش از یه آدرس URL در فضای اینترنت داشته باشه به اون محتوای کپی میگن. محتوای کپی هم از نظر کاربر و هم از نظر گوگل جذابیت نداشته و به همین خاطر ارزشی رو برای اون در نظر نمیگیره. بر خلاف باور عموم، گوگل جریمه ای برای محتوای کپی در نظر نگرفته !!!

یه مقاله قبلا درباره ی اشتباهات در سئو نوشتم که میتونی با مراجعه به اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت اونا رو بخونی و ازشون باخبر بشی.


 زمان ماندگاری (Dwell Time)

زمان ماندگاری یه کاربر در صفحه از لحظه ای که روی یکی از نتایج جستجو کلیک میکنه آغاز شده تا زمانی که مجددا وارد صفحه نتایج جستجوی گوگل میشه ادامه داره. هرچقدر زمان ماندگاری یا Dwell Time یه کاربر در صفحه سایت شما بیشتر باشه از نظر گوگل میزان رضایت کاربر از این صفحه بیشتر بوده. اگه این زمان کمتر از ۵ ثانیه باشه یه سیگنال منفی از نظر گوگل بوده و تشخیص میده کاربر از انتخاب این سایت راضی نبوده.

زمان ماندگاری یکی از فاکتور های مهم از نظر الگوریتم رنک برین گوگل هست که میتونه بر رتبه بندی نتایج گوگل تاثیر گذار باشه. در این الگوریتم میزان رضایت کاربران از صفحه یکی از فاکتور های اثر گذار بر رتبه سایت شما هست.


پیشنهاد ویژه گوگل (Featured Snippet)

Feature Snippet در واقع باکسی هست که بالاتر از رتبه یک در صفحه نتایج گوگل به کاربر نشون داده میشه و حاوی پاسخ مستقیم به کوئری کاربران هست. گوگل این پاسخ ها رو به صورت هوشمندانه از سایت ها بر میداره و سایت ها هیچ کنترلیروی اون ندارن. هر فیچر اسنیپت عموما حاوی تصویری هست که میتونه از سایت هایی به جز سایت منبع گرفته شده باشه.

اسنیپت های گوگل باعث شده که جستجو در گوگل دیگه یک جستجو نباشه، بلکه تنها لازمه به گوگل بگین که دنبال چه چیزی هستین، تا در سریع ترین زمان ممکن پاسخ سوالات خود رو بگیرین. اگه گوگل تصمیم بگیره که سایت شما رو در فیچر خود نشون بده، نون تون تو روغنه! چرا؟ برای اینکه فیچر اسنیپت اولین بخشی هست که چشم کاربر به اون میوفته و بنابر این بیشترین کلیک و بازدید هم برای همین بخش هست.


EAT گوگل

EAT مخفف سه کلمه Expertise، Authority، Trust هست. به گفته بسیاری از متخصصان سئو بر اساس این معیار کیفیت محتوای سایت ها را ارزیابی میکنه. گوگل در کتاب ارزیابی ارزش صفحات به روشنی در مورد این سه معیار صحبت کرده و بسیاری از امتیاز دهنده هاییکه کیفیت سایت ها رو بررسی میکنن، با اطلاعات موجود در این کتاب، به سنجش و ارزیابی سایت ها میپردازن.


 محتوای همیشه سبز (Evergreen Content) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

تولید محتوای همیشه سبز همونطور که از نامش پیداست، محتوایی بهینه سازی شده هست که با نتایج جستجو مرتبط و اصطلاحا طی یه دوره ی طولانی برای خوانندگان “تازه” باقی میمونه.

در محتوای همیشه سبز عنصر زمان هیچ تاثیری در کهنگی این محتوا نداره. به عنوان مثال، بهترین فیلم سال ۲۰۱۹ ممکنه در سال ۲۰۲۵ دیگه بهترین نباشه، ولی موضوع بهترین فیلم نامه های تاریخ سینما میتونه همیشه برای مخاطب جذاب باشه. محتوای اولی رو محتوای غیر سبز و محتوای دومی رو همیشه سبز میگیم.


لینک فالو (Follow Link) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

همه لینک های قرار گرفته در صفحات وب به صورت پیش فرض فالو هستن مگر اینکه در آنها از ویژگی rel=nofollow استفاده شده باشه. فالو یا نوفالو بودن یه لینک تاثیر زیادی بر ارزش و اعتبار منتقل شده به صفحه هدف داره. البته وجود لینک های نوفالو برای حفظ تعادل و نمایش واقعی بودن لینک های ورودی به سایت شما اهمیت زیادی داره.

الگوریتم پنگوئن به پراکندگی و انواع لینک های ورودی به یه صفحه توجه میکنه و اگه همه لینک های ورودی به اون فالو باشن ممکنه لینک سازی شما رو غیرطبیعی تشخیص بده. در لینک سازی های داخلی سایت همیشه از لینک های فالو استفاده میکنیم ولی لینک سازی های خارجی ترکیبی از فالو و نوفالو هستن.


الگوریتم تازگی محتوا (Freshness Algorithm)

سئو مثل پازلی هست که از تکه های گمشده زیادی تشکیل شده. عده زیادی از مردم ترجیح میدن دنبال تکه هایی از این پازل برن که پیدا کردنشون کار سختی نیست ولی به خاطر داشته باشین که حتی با نبود یه قطعه، این پازل تکمیل نمیشه.

هدف اصلی این الگوریتم تاکید بیشتر بر تازگی محتوا هست، چراکه کاربران اینترنتی همیشه به آخرین و جدیدترین اطلاعات روی خوش نشون میدن. در بعضی از حوزه ها مثل اخبار و سیاست، اهمیت این موضوع حتی بیشتر میشه و افرادی که در این حوزه مشغول فعالیت هستن باید به‌ روز نگه داشتن محتوای خودشونو بیش از هرچیز دیگه مد نظر داشته باشن.

الگوریتم Freshness گوگل یا تازگی محتوا چیست؟


بمب گوگل (Google Bomb)

اصطلاح Google Bomb به یه تکنیک کلاه سیاه در سئو اشاره داره. در این تکنیک تلاش میشه که یه سایت یا صفحه اینترنتی با استفاده از لینک سازی های گسترده در عبارتی مشخص جایگاه کسب کنه. این تکنیک معمولا با اهداف کوتاه مدت یا بعضا سیاسی انجام میشه. استفاده از این تکنیک موجب میشه صفحه هدف در زمانی کوتاه به رتبه یک گوگل برسه ولی احتمال از دست رفتن جایگاه و جریمه اون توسط گوگل بسیار زیاد هست.

به عنوان مثال چند سال پیش سایتی با نام خلیج فارس ایجاد شد و بسیاری از سایت های ایرانی با عبارت “خلیج عربی” به اون لینک سازی کردن. این صفحه به سرعت در عبارت هدف به رتبه یک گوگل رسید و جستجوی خلیج عربی سایت خلیج فارس نمایش داده میشد… اما بعد از مدتی از نتایج حذف شد!


به روزرسانی در هسته الگوریتم گوگل (Google Core Update)

گوگل در هر سال تغییرات بزرگ و چشمگیری در نتایج جستجو ایجاد میکنه. این تغییرات با نام به روزرسانی در هسته الگوریتم های گوگل Google Core Updates شناخته میشن. هدف اصلی این تغییرات بهبود ارزیابی کیفیت محتواست؛ به این معنی که گوگل میخواهد مطمئن شود نتایجی که در اختیار کاربران میده، بهترین، مرتبط ترین و مفید ترین نتایج موجود در فضای وب هستن.

برخی از به‌ روزرسانی های موجود در هسته گوگل به صورت عمومی منتشر میشن و بعضی دیگه از چشم عموم پنهان باقی میمونن. طبق اعلام گوگل هر گاه نتایج نیاز به اقدام خاصی از سوی وب مسترها و کارشناس های سئو باشه، گوگل ساز و کار اونو به صورت عمومی در شبکه های اجتماعی اعلام میکنه.


الگوریتم رقص گوگل (Google Dance)

زمانیکه گوگل برای تعیین جایگاه دقیق یه صفحه دچار تردید میشه برای مدتی اونو در صفحه اول و در رتبه های بالا نمایش میده. در این مدت رفتار کاربران در مقابل این صفحه بررسی شده و میزان CTR آن در مقایسه با جایگاهی که کسب کرده تعیین میشه.

گوگل میدونه که CTR رتبه ۱ به طور معمول ۳۵ تا ۵۰ درصد هست، حال اگه این صفحه جدید آمار پایین تری داشته باشه به طور حتم گزینه مناسبی برای حضور در رتبه ۱ گوگل نخواهد بود و جایگاه خودشو از دست میده. اگه کاربران زیادی روی این گزینه کلیک کنن و CTR شما مناسب باشه، زمان حضور آنها در صفحه ملاک دوم گوگل برای رتبه بندی خواهد بود.

الگوریتم گوگل دنس چیست؟


سندباکس گوگل (Google Sandbox)

سایت هایی که فعالیت خودشونو به تازگی شروع کردن معمولا شانس کمتری برای کسب جایگاه در نتایج جستجو خواهند داشت. بسیاری معتقدن که موتور جستجوی گوگل در اولین ماه های راه اندازی یک سایت با اینکه صفحات و محتوای اونو به صورت کامل بررسی میکنه ولی شانس زیادی برای حضور در نتایج به اون نمیده.

روزانه سایت های زیادی تاسیس میشن ولی بسیاری از اونها فعالیت خودشونو به صورت بلند مدت ادامه نمیدن. در نتیجه گوگل در ماه های ابتدایی سایت شما در سندباکس (زمین بازی کودکان) قرار میده تا از ادامه فعالیت و کیفیت محتوای شما مطمئن بشه. در این مدت گوگل تلاش میکنه تا عملکرد شما رو بررسی کرده و جایگاه واقعی شما را در نتایج گوگل تشخیص بده.


راهنمای وب مستر گوگل (Google Webmaster Guidelines)

اگه بخوام برای سئو هم یه کتاب مرجع در نظر بگیرم، راهنمای وبمستر گوگل میتونه مطمئن ترین منبعی باشه که در اینترنت موجود هست. در این راهنما تموم قوانین و خط مشی های گوگل برای بهینه کردن سایت ها برای کاربران موجود هست.

با مراجعه به این راهنما میتونین موضوعاتی همچون روش های غیرقانونی افرایش رتبه سایت (مثل سئو کلاه سیاه)، روش های مورد نظر گوگل (سئو کلاه سفید) و تموم توصیه ها و پیشنهادات کاربردی گوگل برای داشتن سایتی بهینه رو یه جا داشته باشین.


سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO)

فعالیت های ما در سئو به دو دسته اصلی تقسیم میشن، کلاه سفید و کلاه سیاه. تکنیک هایی که مطابق با قواعد و استاندارد های پیشنهادی گوگل هستن رو اصطلاحا کلاه سفید و تکینک هایی که با هدف فریب گوگل انجام میشن رو کلاه سیاه میگن.

این بین روش هایی وجود داره که برخلاف استاندارد های گوگل هستن ولی در حال حاضر الگوریتم گوگل قادر به تشخیص آنها نیست. به این تکنیک ها اصطلاحا کلاه خاکستری گفته میشه.

زیاده روی در تکنیک های کلاه خاکستری میتونه اونو به کلاه سیاه تبدیل کنه. در طول سال های گذشته هر روش خاکستری که محبوب و فراگیر شده به سرعت توسط گوگل مورد توجه واقع شده و الگوریتم هایی برای مقابله با اونها طراحی شده.

تکنیک های کلاه سیاه و خاکستری فقط محدود به لینک سازی نیستن بلکه در هر بخشی از سئو مواردی از این دست تعریف میشه. به عنوان مثال Content Farm یکی از تکنیک های کلاه سیاه در تولید محتوا محسوب میشه.


کدهای وضعیت صفحه (Http Status Codes)

کدهای وضعیت HTTP یا Http Status Codes یا کدهای وضعیت صفحه در واقع پاسخ‌ های سرور به درخواست‌ های مرورگر هستن. زمانی که در حال بازدید از یه وب سایت هستیم، مرورگر ما درخواست‌ هایی رو برای سرور سایت ارسال میکنه. در مقابل سرور نیز با یه کد ۳ رقمی به درخواست‌ های مرورگر پاسخ میده. این کدهای سه رقمی همون کدهای وضعیت Http هستن.


الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm)

تکرار بیش از اندازه عبارت کلیدی در محتوا باعث شد که گوگل برای نشون دادن نتایج مورد نیاز کاربر، به جای تمرکز بر کلمه کلیدی، معنا و مفهوم عبارات رو معیار خود قرار بده. الگوریتم مرغ مگس خوار یا Hummingbird راه حلی بود که گوگل در ماه آگوست ۲۰۱۳ معرفی کرد، و با استفاده از اون موفق به درک منظور مخاطبان خود در نتایج جستجو شد.

هدف الگوریتم هایی همچون پاندا، پنگوئن، رنک برین و … درک رفتار و کسب رضایت کاربر هست. الگوریتم مرغ مگس خوار هم خارج از این قاعده نیست و سعی میکنه با درک منظور و مفهوم کاربر، به او همون نتایجی را نشون میده که به دنبال اون هست. اما همه چیز به اینجا ختم نمیشه؛ زیرا گوگل حتی اطلاعاتی که کاربر به دنبال آن نیست رو به نحوی جذاب به او نشون میده تا حس کنجکاوی کاربر رو برانگیخته کنه.

یه بازار خاکستری رو به سیاه تو ایران ایجاد شده به اسم سئو بر اساس کلمه کلیدی که خواسته یا ناخواسته خیلی از سایت ها درونش گیر کردن. این مطلب رو حتما بخون تا از سازوکارش باخبر بشی.

ایندکس (Index) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

اصطلاح ایندکس در واقع برای موتورهای جستجو تعریف میشه. گوگل و سایر موتور های جستجو پس از مشاهده هر صفحه از اینترنت یک نسخه از آن را بر روی دیتابیس خود ذخیره میکنن و از اون برای بررسی موضوع صفحه و تعیین جایگاه اون در نتایج جستجو استفاده میکنن. Index Google در واقع دیتابیس عظیمی از محتوای صفحات وب هست که بر روی سرور های گوگل ذخیره شده.


لینک داخلی (Internal Links) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

اگه لینک میان دو صفحه از یک سایت (دامنه) باشه به اون لینک داخلی میگیم و اگه صفحه ای از یه سایت به سایت یا دامنه ای دیگه لینک داده باشه به اون لینک خارجی میگیم. لینک داخلی در واقع نقطه مقابل لینک خارجی یا همون Backlink هست.

لینک سازی های داخلی به درک گوگل از ساختار سایت و ارتباط صفحات با یکدیگه کمک میکنه و مهمترین فضاها برای لینک سازی داخلی منوی اصلی سایت، فوتر، سایدبار و در میان محتوای صفحات هست. در لینک سازی های داخلی معمولا از لینک های فالو استفاده میکنیم.


تکرار کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)

اصطلاح keyword stuffing یا همون بمباران کلمات کلیدی یک روش قدیمی و البته رایج برای معرفی کلمه کلیدی هدف به ربات های گوگل هست. در این روش تلاش میشه، با تکرار یک کلمه یا عبارت مشخص؛ در متن صفحه، عنوان، توضیحات متا و حتی لینک های داخلی، شانس کسب جایگاه افزایش داده بشه.

در عمل این روش موجب افزایش چگالی کلمه کلیدی هدف در صفحه شده و به ظاهر کمک میکنه گوگل متوجه موضوع صفحه بشه. استفاده بیش از حد، از یه عبارت خاص، موجب میشه گوگل متوجه تلاش شما برای کسب جایگاه در اون کلمه کلیدی بشه. در نقطه مقابل این روش نشون دهنده کیفیت پایین محتوای تولید شده توسط شما خواهد بود که میتونه موجب از دست رفتن جایگاه در نتایج گوگل بشه.


شاخص کلیدی عملکرد (KPI)

شاخص های کلیدی عملکرد، معیارهایی عینی و قابل لمس هستن که درصد موفقیت شما در کمپین ها و فعالیت های شما بر روی یه سایت رو به طور شفاف نشون میدن. در سئو هم میتوانیم موفقیت پروژه های خود رو بر اساس KPI های مختلفی مشخص کنیم. به عنوان مثال بهبود رتبه در کلمات کلیدی، افزایش بازدید سایت از گوگل و نرخ خروج از سایت از جمله مهم ترین شاخص های کلیدی در عملکرد بهینه سازی وب سایت برای گوگل به حساب میاد.


صفحه فرود (Landing Page)

یه لندینگ پیج یا صفحه فرود، صفحه ای از سایت هست که هدف اون تبدیل بازدید کننده به مشتری (Lead) هست. تفاوت این صفحه با دیگه صفحات سایت اینه که صفحه فرود معمولا دارای یه نوع فرم است که در ازای گرفتن اطلاعات کاربر مثل ایمیل و مشخصات فردی، محصول یا خدمتی رو در اختیارش قرار میده.

یه لندینگ پیج خوب معمولا ویژگی های زیر را داره:

  • متن روان و قابل فهم
  • فضای سفید به اندازه کافی
  • جدا بودن بخش های محتوایی
  • استفاده از اطلاعات تصویری و مدیا
  • رنگ آمیزی جذاب و منحصر به فرد
  • یک کال تو اکشن مشخص و هدفمند

مزرعه لینک (Link Farms)

مزرعه لینک اصطلاحا به صفحاتی گفته میشه که تعداد لینک های خروجی اونها به سایت های دیگه بسیار زیاده و این سایت ها عموما از نظر محتوایی با این صفحه مرتبط نیستن. هدف از تولید مزرعه لینک بیشتر ربات های گوگل هستن و این صفحات برای بازدیدکننده ارزشی ندارن. این تکینک در گذشته برای کسب جایگاه و افزایش اعتبار سایت ها استفاده میشد ولی الان یکی از مهم ترین دلایل برای جریمه سایت ها توسط الگوریتم پنگوئن گوگل هست.


ارتباط معنایی پنهان کلمات (LSI)

LSI در واقع مخفف عبارت latent semantic indexing هست و در فارسی با عنوان ارتباط معنایی پنهان عبارات شناخته میشه. به طور معمول گوگل هنگام ایندکس یه صفحه عبارات جانبی بسیاری که از نظر مفهومی با موضوع صفحه در ارتباط هستن رو در نظر میگیره.

این عبارات که عموما بیش از ۳ کلمه هستن با عنوان کلمات کلیدی طولانی شناخته میشن. به عنوان مثال ممکنه صفحه ای از سایت شما در عبارت “آموزش سئو” جایگاه مناسبی داشته باشه ولی همزمان برای عبارت های طولانی تر مثل “آموزش تکنیک های حرفه ای سئو” و “آموزش سئو از صفر تا صد” نیز (که از نظر مفهومی مرتبط با موضوع اصلی هستن) جایگاه کسب کنه.


سئو محلی (Local Seo) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

سئوی محلی یا Local Seo به شما کمک میکنه کسب و کار خودتونو مستقیما به مشتری یا کاربری که از لحاظ موقعیت مکانی به شما نزدیک هست معرفی کنین. این یعنی اگه کسب و کار شما وابسته به یه لوکیشن باشه (مثلاً کافه رستوران)، کاربری که عبارت کلیدی مربوط به شما رو جستجو کنه (مثلاً بهترین رستوران های ولیعصر)، سایت یا موقعیت شما به اون کاربر پیشنهاد داده میشه.

طبق گزارش خود گوگل بیش از یک سوم ورودی های سایت های از جستجو در سال ۲۰۱۴ محلی هستن، حال اگه شما از بین مکان جغرافیایی تون در کلمه کلیدی استفاده کنین میتونین این رقم رو به ۵۰ درصد برسونین.

نکاتی که میتونه در سئو محلی به شما کمک کنند:

  • آیا نام، آدرس و تلفن من در تمام صفحات وب سایت درج شده؟
  • آیا هر صفحه از سایت موردنظر از یه محتوای منحصر به فرد برای توضیح یه محصول یا سرویس دهی با بیان جزئیات برخوردار هست؟
  • آیا وب سایت من در سایت های دایرکتوری محلی معتبر قرار گرفته شده؟
  • آیا لینک سایت شما در سایت هایی که محتوای شما را کپی کردن قرار گرفته؟
  • آیا افراد نظرشون رو درباره این سایت بیان کردن؟

کلمات کلیدی طولانی (Long Tail Keywords)

کلمات کلیدی طولانی، معمولا به عباراتی گفته میشه که به جای در نظر گرفتن یک مفهوم کلی، دقیقا به نیاز کاربر اشاره دارن. معمولا عباراتی که توسط کاربران جستجو شده و بیش از ۴ کلمه هستن رو Long Tail مینامیم.

این عبارات معمولا تعداد جستجوی بالایی دارن ولی با توجه به اینکه مستقیما به نیاز کاربر اشاره دارن نرخ تبدیل به مشتری در اونها بالاست. کسب جایگاه در کلمات کلیدی طولانی به ما کمک میکنه که در عبارات کوتاه و مفهومی نیز جایگاه مناسبی کسب کنیم.


توضیحات متا (Meta Description) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

تگ توضیحات متا یا همون Meta Description Tag معمولا در هدر صفحه قرار میگیره. این تگ و محتوای قرار گرفته در اون به کاربر نمایش داده نمیشه ولی ربات های گوگل اونو بررسی کرده و در نتایج جستجو به کاربر نمایش میدن.

تگ توضیحات متا باید توصیفی از محتوای صفحه بوده و برای هر صفحه از سایت شما به صورت کاملا اختصاصی نوشته بشه. اگه توضیحات درج شده برای یک صفحه از نظر گوگل مناسب نباشه، در نتایج جستجو نمایش داده نشده و ربات گوگل بخشی از محتوای صفحه را جایگزین اون خواهد کرد.


اولویت با نسخه موبایل (Mobile First Index)

در گذشته وقتی کاربران در اینترنت به جستجو میپرداختن، نسخه دسکتاپ سایت شما، معیار اصلی گوگل برای رتبه دهی به حساب میومد، ولی با به روی کار آمدن گوشی های تلفن همراه و محبویت اونها، گوگل هم تصمیم گرفت با تغییر الگوریتم رتبه بندی خودش، نسخه موبایلی وب سایت ها رو در اولویت قرار بده.

این تغییر همون الگوریتم Mobile First Index بود که از ابتدای سال ۲۰۱۸ و به صورت تدریجی برای همه سایت ها فعال شد؛ این یعنی اولویت اول گوگل برای رتبه دهی به سایت ها، نسخه موبایل، و اولویت دوم همون نسخه دسکتاپ سایت ها بود؛ یعنی درست برعکس چیزی که قبل از معرفی این الگوریتم شاهدش بودیم.


سئو منفی (Negative SEO) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

سئو منفی اصطلاحا به فعالیت هایی گفته میشه که برای از دست رفتن جایگاه یک سایت در نتایج گوگل انجام میگیره. اگه این فعالیت ها (مثل خرید بک لینک های زیاد و غیر معتبر) توسط خود شما انجام شده باشه به اون سئو منفی نمیگیم.

Negative SEO به زمانی گفته میشه که شخصی غیر از مدیر سایت تلاش میکنه با استفاده از تکنیک های مختلف جایگاه اونو از بین برده و موجب جریمه سایت توسط گوگل بشه.


کم کردن حجم عکس (Optimize Images)

تصاویر بخش مهمی از محتوای صفحه هستن که امکان انتقال پیام در سریع‌ ترین زمان ممکن به کاربر رو دارن. اما به همون میزان که در انتقال محتوا به مخاطب مؤثر هستن، میتونن در روند بهینه‌ سازی وب سایت ما مضر باشن! چرا که بخش مهمی از حجم صفحه رو به خود اختصاص میده.

بهینه‌ سازی تصویر و کاهش حجم اون با سه فاکتور مهم بستگی داره که عبارتند از:

  • انتخاب فرمت مناسب
  • بهینه‌ سازی سایز برای وب
  • آماده‌ سازی در سایز مورد نیاز

رعایت همین سه نکته ساده میتونه تاثیر زیادی بر سرعت سایت و تجربه کاری داشته باشه.


لینک نوفالو (NoFollow Link) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

همه لینک ها به صورت پیش فرض Follow محسوب میشن ولی اگه در تگ html لینک از ویژگی rel با مقدار nofollow استفاده بشه به اون لینک نوفالو میگیم. لینک نوفالو در واقع به ربات گوگل اعلام میکنه که نیازی به بررسی این آدرس نیست و موجب میشه که ارزش و اعتباری به صفحه لینک شده منتقل نشه.

به طور معمول زمانیکه به سایت های غیرمرتبط یا غیر ضروری لینک میدیم با استفاده از لینک نوفالو مسیر خروجی ربات از صفحه رو محدود میکنیم. مهم ترین استفاده از نوفالو برای لینک دهی به شبکه های اجتماعی، سایت های مرجع و تبلیغات هست.


اعتبار صفحه (Page Authority)

اعتبار صفحه شباهت زیادی به اعتبار دامنه (ِDomain Authority) داره ولی برای یک صفحه خاص از اون دامنه محاسبه میشه. اعتبار یه صفحه براساس اعتبار دامنه و اعتبار سایر صفحات وب که به اون لینک دادن مشخص میشه.

این عدد که به صورت معیاری از ۰ تا ۱۰۰ تعیین میشه توسط سایت MOZ.com و ابزار Link Explorer معرفی شده که برای هر صفحه از اینترنت به صورت مجزا و با داده های آماری محاسبه میگیره. به عبارت دیگه اعتبار یک صفحه بر اعتبار دامنه تاثیر گذاره و به همون اندازه اعتبار دامنه بر اعتبار یه صفحه موثر خواهد بود.


سرعت صفحه (Page Speed) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

زمانیکه برای دانلود و نمایش یه صفحه اینترنتی به کاربر نیاز هست رو سرعت صفحه مینامیم. این زمان به حجم محتوای موجود در صفحه، سرعت اینترنت کاربر و از همه مهم تر رعایت استاندارد های بهینه سازی سایت مرتبط هست.

به طور معمول اگه یه صفحه اینترنتی در کمتر از ۲ ثانیه در دسترس کاربر باشه ایده آل هست و اگه این زمان بیش از ۶ ثانیه باشه آزار دهنده خواهد بود. سرعت صفحه در حال حاضر یکی از فاکتور های گوگل برای رتبه بندی نتایج بوده و مستقیما بر سئو تاثیرگذار هست.


الگوریتم پاندا (Panda Algorithm)

پاندا یکی از شناخته شده ترین الگوریتم های گوگل به حساب میاد. وظیفه اصلی اون بررسی کیفیت محتوا و شناسایی میزان رضایت کاربران از متن قرار گرفته در صفحه هست. بسیاری تصور میکنن این الگوریتم فقط روی محتوای تکراری تمرکز داره در حالیکه عملکرد اون بسیار پیچیده تر هست.

در سال ۲۰۱۰ موتور جستجوی گوگل دچار یه بحران اساسی شد. این بحران اساسی در پی افزایش محتوای بی کیفیت و تقلبی و کاهش شدید کیفیت نتایج جستجو به وجود آمده بود. این بحران مدل کسب و کار گوگل که بر پایه رضایت مشتری از نتایج جستجو است را با چالشی جدی مواجه کرده بود. اولین نسخه از الگوریتم پاندای گوگل در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ معرفی شد.

یک روز بعد، در ۲۴ فوریه گوگل یه بلاگ پست درباره الگوریتم پاندا منتشر کرد و در اون توضیح داد که برای بهبود وضعیت نتایج جستجو، الگوریتم مهم و بزرگی منتشر کرده و این الگوریتم باعث تغییر قابل توجهی در ۱۱.۸ درصد از نتایج جستجو شده.


شبکه خصوصی لینک (PBN)

اصطلاح PBN مخفف Private Blog Network هست. در این روش مدیر سایت مجموعه‌ ای از وبلاگ‌ ها و سایت‌ های مختلف رو ایجاد کرده و محتوایی مرتبط با موضوع سایت خود در آنها قرار میده. این وبلاگ‌ ها به مرور زمان اعتبار و جایگاه کسب کرده و فضای مناسبی برای لینک‌ سازی به سایت اصلی خواهند بود.

تفاوت این روش با خرید بک لینک اینه که اولا سایت های ایجاد شده از نظر موضوعی کاملا مرتبط با کار شما هستن و مطمئن هستین که رقبای شما امکان خرید بک لینک یا رپورتاژ آگهی از اونها رو ندارن. ساخت PBN جزو روش های سئو کلاه سیاه شناخته میشه و سایت هایی که از این روش استفاده میکنن توسط الگوریتم پنگوئن شناسایی و جریمه میشن.


الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm)

الگوریتم پنگوئن، در واقع روشی برای مقابله با سایت‌ هاییست که قصد دارن با خرید بک لینک یا استفاده از تکنیک های کلاه سیاه در لینک سازی جایگاه خودشونو در نتایج جستجو بهبود بدن. الگوریتم گوگل پنگوئن تلاش میکنه سایت‌ هایی که در زمینه لینک سازی خارجی اسپم به نظر میرسن رو شناسایی و جریمه کنه.

اگه سایت شما توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شده باشه با افت بازدید محسوسی مواجه میشین. اگه جایگاه صفحه اصلی یا صفحات داخلی سایت برای کلمات کلیدی جایگاه مناسبی داشتن و حالا به یک باره با کاهش رتبه و جایگاه در اون کلمات مواجه هستین به احتمال زیاد شما هم یکی از قربانیان الگوریتم پنگوئن هستین.


الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm)

الگوریتم کبوتر عبارت جستجو شده توسط کاربر رو بررسی میکنه و اگه این عبارت به یه موقعیت مکانی یا کسب و کار محلی اشاره داشته باشه نزدیک ترین و بهترین پیشنهادات رو در اختیار کاربر جستجو کننده قرار میده. برای اینکه شما هم در این پیشنهادات باشین باید ابتدا عملکرد این الگوریتم رو به خوبی بشناسین.

ممکنه رتبه سایت شما با یه عبارت کلیدی در جایگاه پنجم باشه ولی با اعمال الگوریتم‌ های محلی گوگل، ممکنه این جایگاه بالاتر یا پایین تر بیاد. این امر به خاطر اینه که وقتی بحث سئوی محلی مطرح میشه، بسیاری از عواملی که قبلا در سئو موثر بودن، تاثیر خودشونو  از دست میدن و عوامل جدیدی جایگزین اونها میشن.

زمانیکه عبارت جستجو شده به یه موقعیت مکانی یا یه کسب و کار محلی اشاره داره، فاکتور هایی مثل فاصله مکانی، ساعت کاری و سهولت دسترسی حتی از میزان اعتبار سایت یا محتوای قرار گرفته در اون مهم تر میشه.


الگوریتم رنک برین (Rank Brain Algorithm)

الگوریتم رنک برین (Rank brain) جدیدترین راهکار گوگل برای پردازش بهتر داده‌ها و نمایش بهترین نتایج و رتبه‌ بندی اونها به حساب میاد. در اکتبر سال ۲۰۱۵ شرکت گوگل به‌ صورت رسمی رنک برین را معرفی کرد که در عمل یک الگوریتم کمکی برای مرغ مگس خوار محسوب میشه.

رنک برین فناوری جدیدی بر پایه هوش مصنوعی (AI) هست که با استفاده از الگوریتم‌ های یادگیری ماشین یا Machine Learning طراحی شده. یادگیری ماشین هم بدین معناست که یه کامپیوتر به جای آموزش توسط انسان و یا استفاده از برنامه‌ هایی با جزئیات فنی دقیق، خود به‌ خود نحوه کارکرد چیزی رو یاد میگیره.


هدف جستجو کاربر (Search Intent)

هدف جستجو کاربر یکی از مفاهیم تازه و نوین در دنیای سئو به حساب میاد؛ یعنی به جای اینکه محتوای خودتونو برای موتور های جستجو تولید کنین، هدف و نیاز کاربران رو در اولویت قرار بدیم. کلمات کلیدی طولانی معمولا هسته اصلی نیاز کاربر رو تعیین میکنه و هر چه در محتوای خود بیشتر این عبارات طولانی رو هدف قرار بدین، تجربه کاربری بهتری برای مخاطب خود رقم میزنین.

مثلاً استفاده از عبارت (سفر به استانبول) به نیاز خاصی از کاربر اشاره نداره، ولی وقتی از عبارت (بهترین زمان سفر به استانبول) استفاده میکنیم و برای اون یه مقاله جامع مینویسیم، یعنی یکی از نیاز های مهم کاربر رو تشخیص دادیم و برای اون راه حل ارائه دادیم.

هدف جستجو، هسته اصلی تجربه کاربری در سئو به حساب میاد و گوگل روز به روز بیشتر به اون اهمیت میده. در راستای این رویکرد، تولید کنندگان محتوا هم باید در فرآیند تولید محتوا، هدف جستجوی کاربر رو در نظر بگیرن تا بتونن حتی در آینده هم تجربه کاربری خوبی برای بازدیدکنندگان فراهم کنن.


ریچ اسنیپت (Rich Snippet) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

ریچ اسنیپت ها به موتور های جستجو کمک میکنن تا محتوای یه وب سایت رو راحت‌ تر درک کرده و درک خودشونو به روش خلاصه و مفید تری در اختیار کاربران قرار بدن. Rich Snippets از داده‌ های نشونه گذاری شده یا استراکچر دیتا استفاده میکنن تا این هدف خودشونو به سرانجام برسونن.


صفحه نتایج جستجو (SERP) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

SERP مخفف عبارت Search Engine Results Page هست؛ به عبارت دیگه زمانی که کاربر عبارتی رو در گوگل یا موتور جستجوی دیگه ای جستجو میکنه لیستی از نتایج رو مشاهده میکنه که به این صفحه به اختصار SERP گفته میشه.


نمره اسپم (Spam Score)

نمره اسپم توسط MOZ معرفی شده و به شما کمک میکنه درصد احتمال اسپمر بودن یه سایت رو پیدا کنین. برای تعیین نمره اسپم یه سایت فاکتور های زیادی تاثیرگذار هستن :

  • تعداد بک لینک های سایت خیلی زیاده
  • تعداد کاراکتر های نام دامنه خیلی زیاد باشه
  • محتوای صفحات سایت کم یا بی ارزش هست
  • نشونه گذاری انجام شده در سایت غیر واقعی باشه
  • درصد بک لینک هایی که با نام برند شما هستن کم باشه
  • تعداد صفحات سایت زیاد باشه ولی تعداد بک لینک های کم
  • بک لینک های عموما به یک یا چند آدرس مشخص از سایت شما هست
  • بک لینک هایی که از سایت های دیگه دریافت شده در منوی اصلی بوده
  • تعداد لینک های فالو و نوفالو سایت همخوانی نداره و درصد زیادی از اونها فالو هستن

سیستم اسپم اسکور سایت MOZ به اون صورت قوی نیست و گاها لینک هایی رو اسپم گزارش میکنه که مدت هاست از گوگل وبمستر پاک شدن و اثری از اون نیست! پس زیاد به این قسمت نمیشه اعتماد کرد.


تگ عنوان (Title Tag) – از مهم ترین اصطلاحات سئو

نوشته ای که با بزرگ ترین فونت در صفحه نتایج نشون داده میشه رو Title Tag یا تگ عنوان میگن. این تگ مشخص‌ ترین عنصر به‌ هنگام نمایش صفحه‌ی وب سایت در نتایج جستجو هست و به همین خاطر مهم‌ ترین عنصر تعیین کننده در کلیک کاربر بر روی لینک وب سایت محسوب میشه.


اصطلاحات سئو به شما کمک کرد؟ چه واژه ای داخل این اصطلاحات نبود؟ برام کامنت کنین تا داخل مطلب قرار بدم.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments