الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟ (Google SandBox)

0

الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟ چرا باید بهش توجه کنیم؟تو این قسمت از بررسی الگوریتم های گوگل برای سئو ، سراغ Sand Box و نحوه کارکردنش رفتم. در ادامه با رشد کسب و کار همراه باشین.

وقتی درحال گشت و گذار راحت در اینترنت هستین، شاید متوجه این موضوع نشین که تو هر دقیقه حدود ۳۸۰ تا سایت جدید تو دنیا ساخته میشه و پا به دنیای اینترنت میذارن. این عدد نشون میده که با گذشت زمان، وب سایت‌ های بیشتری خودشونو وارد رقابت در فضای مجازی میکنن.

میدانِ رقابت مجازی یه داور سرسخت داره که هدف اصلیش اینه که تحت هر شرایطی، بهترین پاسخ رو به کاربران ارائه بده؛ این داور همون گوگل معروف خودمون هست! (اینم تو پرانتز بگم که به غیر گوگل داورهای دیگه مثل بینگ، یاهو، بایدو و یاندکس هم داریم اما داوریشون به اندازه گوگل قوی نیست)

داور در حال داوری است!

حالا فرض کنین این داور مجازی بخواد تعداد زیادی از سایت‌ هایی که با سرعتی خیلی زیاد و خارج از تصور رو بخواد رتبه‌ بندی کنه و بهترین‌ ها رو در اختیار کاربر قرار بده. به نظر شما الگوریتم‌ های این موتور جستجو چطور میتونن تمرکز خودشونو تنها روی سایت‌ های کاربرپسند و ارزشمند بذارن، وقتی سایت‌ های جدید با این سرعت در حال ورود به عرصه هستن؟

در اولین قدم لازمه سایت‌ های جدیدی که تازه، وارد صحنه رقابت میشن از وب سایت‌ های دیگه که اعتبار دامنه بالایی دارن جدا بشن تا میدان رقابت عادلانه‌ تری برای آنها ایجاد شود.

سندباکس گوگل الگوریتمی هست که مثل یه فیلتر، سایت‌ های جدید رو از سایت‌ های دیگه تفکیک میکنه.

اینو باید بگم که گوگل هیچ وقت الگوریتم سندباکس رو به صورت عمومی تایید یا تکذیب نکرده، برای همین صحت از وجود گوگل سندباکس میتونه یکی از بحث برانگیزترین ها در دنیای سئو باشه که درمیان متخصصین این حوزه ترند هست.

الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟

به این سوالا پیش خودتون فکر کنین :

  • سایت جدید زدید؟
  • چیکار کنیم که سریع تر مخاطب بگیره؟

جوابش کاملا مشخصه : سایت رو سئو کنین!

بعد از مدتی تلاش های سئوی ما، هیچ بهبود جایگاهی رو نداره و تو صفحات گوگل نتیجه کسب نمیکنه. نتیجه نگرفتن این تلاش ها به خاطر اینه که گوگل هنوز به سایت شما اعتماد کافی رو نکرده و برای همین باید مدتی توی  SandBox گوگل تمرین کنین.

گوگل سندباکس علتش رو به شما توضیح میده :

این الگوریتم تا مدتی (معمولاً بین ۱ تا ۴ ماه) بعد از راه‌ اندازی دامنه جدید، وب سایت شما رو در سندباکس قرار میده تا در این مدت از کیفیت محتوا و زمینه اصلی کار شما مطمئن بشه. در این مدت شما نمیتونین در هیچ کلمه ارزشمندی جایگاه بگیرین چراکه هنوز در سندباکس هستین

خیلی ها این تصور اشتباه رو دارن که فکر میکنن سندباکس، الگوریتمی هست که تلاش‌ های سئو سایت شما رو به دلیل جریمه شدن، نادیده میگیره. اما در حقیقت جعبه شنی گوگل نه تنها سایت شما رو مجازات نمیکنه، بلکه نجات بخش هم هست!

نمونه ای از سندباکس :

الگوریتم سندباکس گوگل

گزارش SEMRUSH از رشد این سایت :

الگوریتم سندباکس گوگل

سندباکس گوگل، فرصتی برای تدوین استراتژی دقیق و تعیین ساختار محتوایی سایت هست

وقتی توی این وضعیت هستین یه فرصت مناسب برای ساختار بستن و تدوین استراتژی محتوایی سایت اقدام کنین و برای رویارویی با رقابت سنگین در دنیای جستجوی گوگل خودتون رو آماده کنین.

چرا اسم SandBox برای این الگوریتم انتخاب شده؟

فرض کنین پدر یا مادر یک کودک ۵ ساله هستین و برای تفریح به دریا میرین. حالا فرزند خودتونو در ساحل دریا رها میکنین تا با شن‌ ها بازی کنه. اما آیا بازی کردن یه کودک در ساحل با موج‌ های خروشان دریا، کار درستی هست؟ مطمئنا نه!

چه راه حل امن‌ تری میتونین برای فرزند خودتون ایجاد کنین؟

بهترین کار اینه که اونو تو یه جعبه شنی قرار بدین تا حس و حال بازی در ساحل دریا برای او زنده بشه، و در عین حال اونو از خطر محفوظ نگه دارین. گوگل هم در دریای پر فراز و نشیب اینترنت، شما رو به حال خودش رها نمیکنه، بلکه باید مدتی رو در جعبه شنی او بازی کنین.

سندباکس گوگل فرصتی برای تصمیم گیری در مورد استراتژی سایت هست…

چرا در سندباکس قرار میگیریم؟

زمانی که گوگل هنوز الگوریتم‌ های پاندا و پنگوئن خودشو معرفی نکرده بود، بعضی از سایت‌ های جدید تنها با هدف ارائه محتوای اسپم ساخته میشدن. این سایت‌ ها با انجام تکنیک‌ های مختلف سئو کلاه سیاه موفق میشدن در نتایج گوگل، سریعاً پیشرفت کرده و پیش از آنکه گوگل متوجه رفتار آنها بشه حجم زیادی از بازدیدکنندگان رو به خودشون جذب کنن.

در این زمان نیاز بود که گوگل در مورد پیشرفت سایت‌ های اسپم در نتایج گوگل، دنبال راه و چاره ای باشه؛ این راهکار همون الگوریتمی بود که ما حالا به نام سندباکس اونو میشناسیم. قراردادن سایت‌ ها در سندباکس باعث شد، سایت‌ های تازه تاسیس نتونه با فریب دادن گوگل، به سرعت در صفحه اول نتایج قرار بگیرن.

این اقدام گوگل به صورت غیرمستقیم باعث شد وب سایت‌ هاییکه محتوای بهتر و جذاب‌ تری دارن، سریع تر به دست کاربر برسن و به دنبالش، سایت‌ هایی با محتوای اسپم، به صفحه نتایج یا SERP راه پیدا نکنن.

الگوریتم سندباکس گوگل برای همه سایت ها فعال میشه؟

همونطور که قبلا گفتم، سندباکس گوگل یه الگوریتم تئوریک هست و عده زیادی حتی از وجود اون بی خبر هستن. دلیل این ناآگاهی اینه که جعبه شنی گوگل ممکنه برای همه سایت‌ ها فعال نشه. از طرفی، بسیاری از سایت‌ های تازه ساخته شده همچنان شانس جذب بازدیدکننده از طریق صفحه نتایج رو دارن، ولی این پیشرفت به قدری کُند اتفاق میوفته که ممکنه اصلاً به چشم نیاد.

پس میشه اینطور نتیجه گرفت که سندباکس ممکنه در ۳ حالت زیر اتفاق بیوفته :

  • سندباکس گوگل اصلاً فعال نشه
  • روند قرار گرفتن شما در سندباکس خیلی آهسته باشه، به طوری که متوجه اش نشین
  • به طور ناگهانی و به یکباره در سندباکس قرار بگیرین و متوجه سندباکس بودن سایت بشین

الگوریتم سندباکس گوگل

از کجا بفهمیم که در سندباکس گوگل قرار گرفتیم؟

برای اینکه از سندباکس شدن سایت مطمئن بشین باید به ابزار سرچ کنسول سایت سر بزنین و ترافیک ورودی کلمات کلیدی سایت خودتونو بررسی کنین. اگه ورودی سایت شما از عباراتی به جز کلمات کلیدی اصلی سایتتون باشه، این میتونه سیگنالی باشه که گوگل سایت شما رو در سندباکس خودش قرار داده.

معمولا هرچقدر از زمان راه‌ اندازی سایت شما میگذره وضعیت کسب جایگاه در کلمات هدف بهبود پیدا میکنه و شما یه روند صعودی با شیب کم رو مشاهده میکنین. خروج از سندباکس گوگل رو میشه با یه جهش چشمگیر در آمار بازدید و رتبه سایت در کلمات مهم شناسایی کرد.

خروج از سندباکس گوگل ۱ تا ۴ ماه زمان نیاز داره…

چطور میشه از گوگل سندباکس خارج شد؟

در صورتی که سایت شما با یه دامنه تازه ثبت شده نباید به این زودی‌ ها، انتظار دیدن سایت خود در صفحه نتایج رو داشته باشین. توی خیلی از موارد حدود ۶ ماه طول میکشه که گوگل سایت شما رو معتبر بدونه و از جعبه شنی آزادتون کنه؛ البته در این مدت هم شما شاهد رشد آهسته در جایگاه خود خواهید بود.

با این حال، در مدت زمانی که زیر نظر گوگل هستین میتونین کاری کنین تا گوگل سریعتر شما رو  به عنوان یه سایت ارزشمند بشناسه

کارهای زیر باعث میشه که گوگل به سایت شما اعتبار بیشتری بده :

  • سایت خودتونو با کلمات کلیدی خفه نکنین!
  • محتوای مفید، جدید، و کاربرپسند تولید کنین
  • استمرار در تولیدمحتوای جدید و ارزشمند داشته باشین
  • از شبکه‌ های اجتماعی، سیگنال‌ های مثبت دریافت کنین 
  • لینک‌ سازی داخلی سایت خودتونو به بهترین شکل انجام بدین
  • از سایت‌ های مرتبط و معتبر مثل آپارات و یوتیوب، بک لینک‌ های ارزشمند بگیرین
  • استفاده از روش‌ های سئو کلاه سیاه مثل خرید بک‌ لینک رو به طور کلی فراموش کنین
  • به جای تمرکز روی کلمات کلیدی کوتاه، از Long Tail Keyword ها (کلمات کلیدی بلند) استفاده کنین

البته این نکته رو هم مهم در نظر بگیرین که انجام دادن هر یک از این بهینه‌ سازی‌ ها لزوما شما رو از سندباکس خارج نمیکنه! بلکه شما با انجام کارهاییکه گوگل آنها  رو مثبت میدونه، به درک بهتر گوگل از سایت خودتون کمک میکنین تا به این ترتیب بتونین بهش ثابت کنین ارزش حضور در صفحات نتایج رو دارین.


و در نهایت …

دنیای سئو پر از قانون‌ های اثبات نشده و بحث برانگیزیست که هر کس دید متفاوتی بهش داره. یکی از موضوعاتیکه قبل از این خیلی ها دلیلشو نمیدونستن این بود که چرا سایت‌ های جدید در صفحه نتایج ظاهر نمیشن… حالا به لطف آشنایی با الگوریتم سندباکس میدونین که گوگل هر کسی رو از جعبه شنی خود آزاد نمیکنه؛ بلکه باید برای رقابت با سایت‌ های خوبی که میتونن در آینده رقیب شما باشن، استراتژی از پیش تعیین شده داشته باشین. به عبارت ذیگه باید خودتونو آماده رقابت در دریای خروشان دنیای اینترنت و رقبای خودتون بکنین.

تا حالا با این الگوریتم دست و پنجه نرم کردین؟ تجربیات خودتونو برام کامنت کنین.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments