کارآفرین الهام بخش یا ناامید کننده ؟ شما جزو کدام دسته هستید؟
کارآفرین الهام بخش به چه کسانی میگویند؟ کارآفرینان موفق هیچ گاه از وضع فعلی خود راضی نیستند و همیشه درصدد بهتر کردن اوضاع برای کسب وکار و راضی نگه داشتن مشتری خود هستند. در ادامه همراه با آی تی من باشید.
کارآفرینان به دو دستهی «ناامید» و «الهام بخش» طبقهبندی می شوند . در این مقاله قصد دارم تا شما را با این دو دسته بیشتر آشناکنم و وجه اشتراک و راههایی برای حفظ موقعیت کسبوکار در بازار رابگویم.
فهرست مطالب
کارآفرینان ناامید به چه کسانی می گویند؟
کارآفرینان زمانی که به مشکل درسازمان خود برمی خورند با مشاورین خود تماس می گیرد. اغلبا مشکلاتی که برای آنها پیش می آید از دایره ی مشکلات مالی از قبیل میزان درآمد، کاهش سوددهی یا افزایش هزینهها فراتر نمی رود. معمولا در چنین شرایطی کارآفرین احساس میکند باید هرچه سریعتر برای رفع مشکل اقدام کند و در غیر این صورت کسبوکار شکست خواهد خورد.
کارآفرینان ناامید دقیقا به همین افراد می گویند که به شدت کار میکنند و نمیتوانند میان کار و زندگی خود تعادل برقرار کنند. این افراد اصولا به کمک دیگران برای انجام دادن بخشی از کار احتیاج دارند. کارآفرینان ناامید کسانی هستند که احساس استرسشان بیشتر از احساس ترس از تغییر کردن است.
کارآفرین الهام بخش به چه کسانی می گویند؟
کارآفرینان الهام بخش و موفق کسانی هستند که کارهای خود را قبل از انجامش پیشبینی میکنند. این نوع افراد نیسز به کمک نیاز دارند زیرا به درستی نمیدانند که چگونه باید به چشمانداز خود برسند و کسب وکار خود را از مرحله ای که در آن هستند به مرحله بعد ببرند.
این افراد که به کارآفرینان الهام بخش یا موفق معروف هستند، علاقه به تجربه بازارهای مختلف و ارائه محصولات باکیفیت را دارند. کارآفرینانی که در این دسته هستند اصولا کسب وکار یا شرکت موفقی دارند و میدانند که میتوانند به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنند.این افراد رویای بزرگی دارند و درواقع مایل به کسب دستاوردهای بیشتری هستند پس سخت کوشی را فراموش نمی کنند.
اشتراک های کارآفرین الهام بخش و ناامید
وجه اشتراک کارآفرینان ناامید و کارآفرینان الهام بخش این است هردو گروه می دانند که شرکت و کسب وکاری که دارند آن چیزی نیست که انتظار دارند. البته خبر خوب این است که احتمال دارد این افراد حتی از سایر رقبا جلوتر باشند. زیرا کلمهی «رضایت» همان لغتی است که میتواند باعث نابودی سازمانها و شرکتها شود. کارآفرینانی که از کسبوکار خود رضایت داشته باشند عقبنشینی میکنند و نظارت دقیقی روی کسبوکار ندارد. این افراد نگران تغییر کردن نیستند و از وضعیت فعلی احساس رضایت میکنند.
منظور از حرف های بالا این نیست که عدم رشد و توجه نکردن به کسبوکار باعث نابودی آن می شود. در این میان کسب و کارهایی نیز وجود دارند که سالیان سال بدون تغییر باقی می مانند و هیچ سود یا ضرری نمی دهند ! اما با همه اینها نباید انتظار این را داشت که بدون تغییر و چرخش رویکرد در بازار رقابت فعلی میتوان دوام آورد زیرا این روزها همه چیز با سرعت زیادی در حال تغییر کردن است.
اگر روند فعلی کسبوکار خود را برای هفته، ماه و سال های بعد تغییر ندهید ، قطعا به شکست برمیخورید. برای اینکه بدانید چگونه در این راه موفق شوید دعوت میکنم این چند نکته را با دقت بخوانید.
۱ – نظر سنجی از مشتری ها را فراموش نکنید
حتی الامکان برای بهبود بهتر و مستمر کسب وکارتان راهی را برای گرفتن بازخورد و نظرسنجی از مشتریان خود پیدا کنید. این کار در کسب وکارها می تواند به روش های مختلفی انجام شود. به عنوان مثال :
- صاحب یک رستوران می تواند از مشتریها بپرسد آیا از غذا راضی بوده اند یا خیر؟
- صاحب یک فروشگاه میتواند از مشتریها بپرسد آیا تمام محصولات مورد نظر خود را در فروشگاه پیدا کردهاند یا خیر؟
به هرحال وجود یک نظرسنجی رسمی می تواند اطلاع جامعی را درباره مشتریان و سلایق آنها در اختیار شما قرار دهد و همین امر باعث شود تا با مشتریان خود به درستی رفتار کنید. بعد از جمعآوری و بررسی این اطلاعات، تغییرات لازم را لحاظ کنید تا مشتری تجربهی بهتری از برند داشته باشد.
۲- فرآیند کارتان را مورد ارزیابی قرار دهید
فرآیند کارها و نحوهی عملکرد برای ارزیابی صحیح یک کسب وکار باید ثبت شده باشد. در غیر اینصورت زمانی را باید در نظر بگیرید تا بتوانید انجام دهید. برای ارزیابی فرآیند کار باید مستندات خود را به طور مرتب مرور کرده و بررسی کنید که آیا چهار شرط زیر برقرار هستند یا خیر:
۱- هنوز هم این فرآیندها انجام میشوند.
۲- فرآیند کاری با روند ثبت شده در مستند تطابق دارد.
۳- فرآیند مورد نظر ضروری است.
۴- فرآیند مورد نظر تأثیرگذار است.
۳- پارامترهای صحیح را بررسی کنید
هرکسب وکاری برای سنجیدن عملکرد خود باید پارامتر هایی را درنظر بگیرد حتی اگر این کاربرای رشد دادن به کسبوکار که یک هدف اصلی است نباشد. بنابراین پارامترهای مناسبی را انتخاب کنید و به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه ارزیابی کنید تا ببیند آیا انتظارات شرکت برآورده میشود یا خیر.
به نظر شما بدترین لغت در فرهنگ کارآفرینی چیست ؟ چه کلمات و لغاتی را می شناسید که بهترین ها در حوزه کارآفرینی و کسب وکار هستند ؟ نظرات و پیشنهادات خود را با آی تی من در میان بگذارید.