
تبدیل شدن به سوپر استار ؛ چقدر طول میکشه در بیزینس تبدیل به چهره برجسته بشیم؟
تبدیل شدن به سوپر استار در کسب و کار چقدر طول میکشه؟ آیا واقعا میشه توی بیزینس و موضوعی که داریم کار میکنیم تبدیل به یه سوپر استار واقعی بشیم؟ تو این آموزش کسب و کار از رشد کسب و کار باهام همراه باش.
قبل از اینکه بریم سر اصل مطلب به این دو تا سوال جواب بدین :
- به نظرتون چقدر طول میکشه که یکی بتونه در شغلش آدم برجسته ای بشه؟
- کار درست ها چه کارى مىکنن که از بقیه متمایز میشن؟
اینها پرسشهایی بود که “پروفسور جان هایز” دنبال جوابش میگشت. ایشون سالها نقش تلاش، تمرین و دانش رو در کسانى که در کارشون سرآمد بودن بررسى کرد و میخواست ببینه چقدر طول کشیده که این افراد در “کلاس جهانی” تونستن خودشون رو عرضه کنن. پروفسور هایز، اول اومد آثار درخشان آهنگسازهاى مشهور و هزاران قطعه موسیقیایی که بین سالهای ١۶٨۵ تا ١٩٠٠ ساخته شده بود رو تحلیل کرد.
دسترسی سریع
سوالی برای تبدیل شدن به سوپر استار
سوالی که در ذهن ایشون مدام میچرخید این بود:
از موقعی که اون آهنگساز کارش رو آغاز کرده تا زمانیکه تونسته یه قطعه موسیقی شاهکار رو خلق کنه تقریبا چقدر طول کشیده؟
ایشون پونصد قطعه اى که مکررا توسط سمفونی های سراسر دنیا اجرا شده بود رو جمع آوری کرد و متوجه شد که هر قطعه شاهکار “ده سال” بعد از شروع کار آهنگساز نوشته شده.
بنابراین ایشون اینطور نتیجه گیری کرد که ظاهرا هیچ کسی نمیتونه قبل از ده سال تلاش در کارش، خارق العاده بشه. حتی موتزارت که به “نابغه ی نابغه ها” هم مشهوره، بعد از ده سال، اولین قطعه مشهورش رو خلق کرده. اما سپری کردن ده سال به تنهایی کافی نیست.
پروفسور هایز دومین فاکتور موفقیت رو بعد از تجربه ده ساله، “تمرین هدفمند” معرفی کرد. تمرین هدفمند یعنی چی؟
یعنی تلاشِ متمرکز و جهت دار به جای تلاش چشم بسته و عادتی. مثال: “جاش وایتزکین” یه رزمی کار مشهور آمریکاییه که بارها مدال طلایی قهرمانی کشورش و جهانی رو صاحب شده. در فینال یه مسابقه، متوجه نقطه ضعفی در خودش میشه. در کتابش نوشته که وقتی حریفش، پاش رو بالا میبرده و به نوک بینی اش ضربه میزده، ایشون به شدت عصبانی میشده و بعد کلا تمرکزش رو از دست میداده و نمیتونسته استراتژی خوبی رو پیش بگیره.
بنابراین بعد از مسابقه، تصمیم میگیره یه حریف تمرینی برای خودش دست و پا کنه تا مدام این حرکت رو باهاش تکرار کنه تا بتونه “کنترل کردن احساساتش” رو تقویت کنه و این ضعف رو از بین ببره. این یه نمونه از تمرین هدفدار به حساب میاد.
تبدیل شدن به سوپر استار با ۱۰ سال مداومت و استمرار
هیچ موفقیتی یک شبه به دست نمیاد! اینو بارها شنیدیم اما بارها سعی کردیم تا سریع موفق بشیم و سریع به همه چیز برسیم! تا حالا دقت کردین؟ ۶ ماهه به درآمد میلیاردی برسیم… ۶ ماهه خونه بخریم … ۶ ماهه ماشین بخریم … ۶ ماهه تبدیل به سوپر استار کسب و کار خودمون بشیم …؟! دیگه چی؟!
خب به همه اینا رسیدی، دمت گرم مبارکه… بعدش چی؟ چیکار میخوای بکنی؟ برای رسیدن بهش آیا برنامه ای هم ریختی؟ مشکلی که در اکثر آدمها وجود داره اینه که میخوان سریعا به جایی برسن یا سریعا توی یک فیلد کاری (مثلا مختصص رشد کسب و کار) شناخته بشن.
در حالیکه رسیدن به هرچیزی نیازمند زمان هست… یه سال چند روزه؟ ۳۶۵ روز. حال ۱۰ سال چند روز میشه؟ ۳۶۵۰ روز! به طور متوسط برای جاگیر شدن و آدم خارق العاده ای شدن باید ۱۰ سال زمان بذاری. اما آیا زمانِ تنها کافیست؟ یه عامل دیگه هم مهم هست : هدفمند بودن.
اجرای هدفمند به جای طوطی وار
به لطف شبکه های اجتماعی و دنیای وب که در قرن ۲۱ وجود داره، اکثر چیزها راحت شده و دسترسی بهشون راحت تر شده. باتوجه به اینکه شبکه های اجتماعی خیلی از کارهای ما رو در ارتباطات و آموزش دیدن (اگه اهل آموزش دیدن باشی) راحت تر کرده ولی یکی از نقاط ضعف این شبکه ها (که به نظرم ضعف این شبکه نیست بلکه حال اون هست) اینه که شما رو کم حوصله ، عصبی و حسود بار میارن. چطور؟
وقتی شما میخوای پیج کسب و کارت رو داخل اینستاگرام یا هر شبکه دیگه راه بندازی، دوست داری رشد بکنی اما به چه قیمتی؟ اکثرا میخوان تو کمترین زمان موفق بشن (مثلا ۲ تا ۶ ماه)… بعد سریع به درآمد برسن … بعد درآمدشون میلیاردی بشه … بعد خونه بخرن … بعد ماشین بخرن … بعد استوری بذارن تو اینستا و از حال خوششون با بقیه حرف بزنن…
موفقیت یک شبه اتفاق نمیوفته و اصل موفقیت رسیدن به خودش نیست و بیشتر مسیر مطرحه… ما باید مواظب تکرارهامون باشیم. تکرارها هستن که مشخص میکنن ما به موفقیت بیشتر نزدیک میشیم یا یه قدم به بن بست خودمونو رسوندیم!