
مقاومت دیجیتالی پاول دورف یا Digital Resistance چه معنایی دارد؟
مقاومت دیجیتالی پاول دورف خیلی سروصدا کرده است. به لطف وجود پیامرسان های داخلی پیامرسان محبوب تلگرام، بعد از روسیه در ایران نیز فیلتر شد. اما پاول دورف، موسس تلگرام هم در کانال تلگرامی اش خبر از مقاومت دیجیتالی داد که با استقبال خوب کاربران این شبکه مواجه شد. در ادامه همراه با رشد کسب و کار باشید تا این موضوع را باهم بیشتر بررسی کنیم.
علی رغم اخبار و شایعات ضد و نقیض درباره تلگرام که توسط کاربران و خبرگزاری های مختلف درباره تلگرام و جاسوسی این شبکه دست به دست می شد، نکته قابل توجه اینجا بود که چرا پس از فیلتر شدن تلگرام در روسیه و سپس در ایران، پاول دورف صحبت از مقاومت دیجیتالی یا Digital Resistance کرد؟ این مفهوم چه پیامد هایی را در پی دارد ؟
دسترسی سریع
مقاومت دیجیتالی پاول دورف ، شروع رویکردی آزاد بدون نظارت در فضای مجازی
تکنولوژی و فناوری اطلاعات زاییده فکر خلاق و هوش خبره افرادیست که خواهان تغییرات مهم در دهکده جهانی اینترنت هستند. این تیپ افراد معتقدند تکنولوژی به کمک انسان و زندگی بشریت می آید تا زندگی انسان را در قرن ۲۱ و قرن های بعد دچار تغییر و دگرگونی های اساس کند.
قبل از هرچیز مهم ترین موضوع در دسترسی کاربران به اینترنت و اطلاعات، امنیت اطلاعات و عدم شنود حساس ترین اطلاعات کاربران است. پاول پس از درخواست روسیه برای دسترسی به اطلاعات حساس کاربران شبکه تلگرام، به جای تسلیم شدن دربرابر دولت کشورش، مقاومت کرد و گفت :
یک بایت از اطلاعات کاربران در اختیار هیچ دولتی قرار نخواهیم داد
همین گفته به تنهایی کافی بود تا زمزمه فیلتر شدن تلگرام در روسیه به راه بیافتد و سرانجام دسترسی به تلگرام در روسیه به طور کامل قطع شود. پس از قطع دسترسی، پاول در کانال تلگرامی اش خبر از نسخه ضد فیلتر تلگرام و مفهومی جدید به نام مقاومت دیجیتال سخن به میان آورد.
مقاومت دیجیتالی از دید پاول دورف، یعنی :
ابزار های تکنولوژی و فناوری نباید وابسته به سیاست حکومت و کشور ها باشند و اطلاعات حساس کاربران باید محفوظ بماند
تفکر پاول دورف
تفکر پاول دورف درباره استفاده از تکنولوژی، در زمانیکه از این ابزار برای جاسوسی و سرکشی به خصوصی ترین حریم افراد استفاده میشود بهترین خط فکری است که میتوان درپیش گرفت والبته مخالفت دولت و حکومت ها با این موضوع زمانی بیشتر میشود که مقاومت تکنولوژی دربرابر دسترسی به اطلاعات افراد و شهروندان بیشتر شود.
به گفته پاول دورف، غول های تکنولوژی یعنی اپل، گوگل و یاهو با وابسته بودن به دولت و حکومت خود درواقع سعی بر پیشرفت دارند اما این دولت آن کشور است که در بودن یا نبودن یک تکنولوژی و خط فکری آن می تواند دخیل باشد.
زمانیکه گالیله کشف کرد زمین به دور خورشید میچرخد و این موضوع را با مردم درمیان گذاشت، دانشمندان زمانش با او به شدت مقابله کردند و درنهایت به ۸ سال حبس خانگی محکوم شد. اما هم اکنون پس از گذشت ۴٫۵ قرن از زندگی این دانشمند بزرگ، زمانیکه اسم او به زبان ها می آید به خوبی از آن یاد می کنند و اسناد به جای مانده از گالیله سندی محکم برای کشفیات بعدی انسان ها به حساب می آید.
جنجال!
با این حساب، با بیان شدن مبحث مقاومت دیجیتالی توسط پاول دورف طبیعی است که کارشناسان و افراد صاحب نظر این حوزه و البته حکومت ها با این موضوع به شدت مقابله کنند، اما این نکته را فراموش نکنیم که هیچ چیزی نمیتواند جلوی پیشرفت تکنولوژی و محدود کردن ذهن نوابغ را بگیرد.
شاید فرهنگ استفاده از ابزار های تکنولوژی بدون ترس از دسترسی به اطلاعات کاربران، جمله ای خنده دار والبته نشدنی باشد اما این زمان است که به مرور همه چیز را تغییر می دهد و به سمت راه درست خویش حرکت می کند.
نظر شما درباره مقاومت دیجیتالی و تفکر پاول دورف چیست ؟ آیا این تفکر می تواند به درستی جای بیافتد؟ مهم ترین مسئله کاربران در دسترسی اطلاعات به اطلاعات چیست ؟ نظرات خود را با آی تی من درمیان بگذارید.