برترین استارتاپ های ۲۰۱۸ که در میدان رقابت اولین شدند

بررسی و معرفی استارتاپ های موفق از نگاه سایت لینکداین

10

لینکدین که بزرگترین شبکه‌ی اجتماعی کسب و کار دنیاست در جدیدترین رتبه‌بندی، استارتاپ های جدیدی که در مسیر خود پیشرفت های خوب و چشمگیری داشته اند را معرفی کرده است. در این مقاله بیشتر با برترین استارتاپ های ۲۰۱۸ آشنا می شویم. در ادامه همراه با آی تی من، جلال ترابی باشید.

استارتاپ ها، کسب وکار هایی هستندکه آینده و قواعد بازی در دنیا را به سادگی هرچه تمام تغییر میدهند. این کسب کار های نوپا با ایده خلاقانه تنها به دنبال راهی برای درآمد زایی نیستند بلکه قصد دارند تا فرهنگ درستی را پایه گذاری کنند. 

قبل از پرداختن به استارتاپ های موفق سال ۲۰۱۸، درباره موفقیت استارتاپ ها تحقیق داشتم و اکثر استارتاپ های موفق از عوامل زیر پیروی کرده اند: 

برترین استارتاپ های ۲۰۱۸ در نگاه اول

ریسک موفقیت در استارتاپها ۱۰ به ۹۰ است و شما تا زمانی که ۹ بار شکست نخورده باشید به یک موفقیت مطلوب نمی رسید. بنابراین با در نظر داشتن اینکه شکست، سکوی پرش یک خالق استارتاپ است، باید وارد این عرصه شد. چراکه استارتاپ شبیه یک مسابقه است که قهرمانانش مسیر طولانی را برای رسیدن به عناوین جهانی طی کرده اند.

بنابراین در گام اول برای اجرای یک طرح استارتاپی باید تیمی حرفه ای داشته باشید، زیرا یک فرد به تنهایی نمی تواند برنامه نویسی، حسابداری، بازاریابی، جذب سرمایه و مدیریت کند.

داشتن یک یا چند شریک با سهام ۵۰-۵۰ و گردآوری تیمی از برنامه نویسان، بازاریابی ، پشتیبانی، حقوقی، اجرایی و رسانه ای مهمترین موضوعیست که باید در یک استارتاپ مد نظر داشت. در این مرحله است که می توان با شناخت و بررسی بازار یک طرح را انتخاب و اجرا کرد.

برترین استارتاپ های سال 2018

برترین استارتاپ های ۲۰۱۸ در نگاه دوم

تقریبا هیچکدام از استارتاپ های موفق با سرمایه و پول خودشان طرح را اجرا نکرده اند. اغلب از یک خانه، پارکینگ یا اتاق کوچکی شروع کرده اند و در زمان کوتاهی به درآمدهای بالا رسیده اند. جنگ اصلی استارتاپها جاییست که سرمایه را در هر مرحله باید به تناسب توسعه کار افزایش دهند.

این در حالیست که روند پیدا کردن بازار زمانبر است و دقیقا در همین نقطه، سرعت مهمترین نقش را دارد. شما اگر سریعتر بتوانید جنس را کامل کنید، موفق تر هستید، زیرا می توانید از رقیب هایتان جلو بزنید و نیاز به سرمایه کمتری برای عبور از دره مرگ دارید.

جذب سرمایه اولیه برای یک استارتاپ از آن رو دشوار است که شما یک جنس آماده برای فروش ندارید و تنها با طرحی که روی یک کاغذ نوشته شده، باید سرمایه گذار را مجاب به پرداخت پول کنید.

گرچه بی رقیب بودن شرکت های استارتاپی در ایران یک امتیاز محسوب می شود، اما ایراداتی هم دارد و آن اینست که هیچ شناختی نسبت به روال کار این کسب و کار نوپا وجود ندارد و حتی اطلاعات شرکت های شتابدهنده محدودی که در این حوزه سرمایه گذاری می کنند نیز زیاد نیست.

از طرفی تا به حال نمونه واقعی ورود یک استارتاپ به بورس را در ایران نداشته ایم و سرمایه گذار هر چند روی کاغذ شاهد بالا رفتن قیمت سهام خود است، اما هیچ خروجی واقعی نمی بیند.

برترین استارتاپ های سال 2018

برترین استارتاپ های ۲۰۱۸ در نگاه سوم

استارتاپ از آنجایی شروع می شود که چند دوست و همکار دور هم در یک اتاقی جمع می شوند و یک طرح را به یک برنامه قابل اجرا می رسانند. اما استارتاپ همیشه یک استارتاپ نمی ماند و زمانی که طرح به توسعه رسید، تبدیل به یک تجارت و یک برند می شود. بنابراین انتخاب بازار و جنس، فاکتورهای مختلفی را دارد.

مهمترین چیزی که همیشه بر آن تاکید می کنیم اینست که شما طرح خود را در مقیاس ۱۰ برابری ببینید. به طوری که با تبدیل یک کسب و کار سنتی به کسب و کار اینترنتی شما ۱۰ برابر پیشرفت در کار خود داشته باشید.

پس از آن است که در عمل باید بتوانید خیلی سریع با تیمی که دارید و فیدبکی که جمع می کنید، جنس را نسبت به بازار و فیدبک مشتری بسازید. برعکس این اتفاق در شرکت های سنتی اتفاق می افتد.

به طوری که مدیر یک شرکت، جنسی را انتخاب می کند و روانه بازار می کند، اما در استارتاپ بازار به شما می گوید جنس شما باید چطور باشد.

اپیزود چهارم؛

بعد از اینکه جنس اولیه استارتاپ آماده شد، مرحله برندسازی آغاز می شود. موفقیت یک استارتاپ در خدمات دهی مناسب است. جایی که شما باید بهترین خدمات را برای تایید از سوی مردم ارائه دهید.

مراحل این بخش از “جلب توجه” با تبلیغات گسترده محیطی، بهره گیری از سلبریتی ها، استفاده از فضای مجازی و بازاریابی نفر به نفر آغاز می شود و پس از آن با “ترغیب ” ، “ایجاد اشتیاق” و “عمل” ادامه پیدا می کند.

در صورتی که یک استارتاپ بتواند همه این مراحل را با موفقیت طی کند، قطعا به سرعت تبدیل به یک شرکت جا افتاده خواهد شد و جای خود را در جامعه باز می کند.

در این میان نقش رسانه ها در فرهنگسازی و امید بخشی به جامعه بسیار پررنگ است. این رسانه ها هستند که با آگاهی رسانی به جامعه می توانند تعریف درستی از این کسب و کار نو را ارائه کنند تا آدمهای با انگیزه و خلاق که به دنبال پیشرفت هستند، راهشان را پیدا کنند.

اگرچه استارتاپ ها سرمایه اندکی برای شروع نیاز دارند تا به رشد تصاعدی و اشتغالزایی بالا برسند، اما لازمه تحقق این کسب و کار، آگاهی بخشی است.

این در حالیست که هر سال هزاران دانش آموخته وارد بازار کار می شوند و دولت برای ایجاد هر شغل نیاز به سرمایه ۴۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی دارد و تنها، ملحق شدن به دنیای دیجیتال پاسخگوی جمعیت میلیونی افراد بیکار است.

برترین استارتاپ های سال 2018

در آی تی من مقالاتی در زمینه استارتاپ نوشته که از طریق لینک های زیر میتواند مطالعه کنید.


کتاب هایی که ارزش خواندن دارند – معرفی کتاب های جالب حوزه تکنولوژی و استارتاپ

استارتاپ چیست ؟


برترین استارتاپ های ۲۰۱۸ در حوزه حمل و نقل و مسافرت

شرکت تاکسی‌رانی لیفت با سهم ۳۵ درصدی از بازار حمل و نقل در بالاترین رتبه‌ قرار دارد. لیفت اوایل این هفته در افتتاح شعبه‌ی جدید در کلرادو از رقیب اصلی خود اوبر، پیش‌دستی کرد. لیفت رقیب مهمی در برابر خود دارد اما در این فهرست تاثیر آن بیش‌تر احساس می‌شود.

استارتاپ اشتراک اسکوتر Bird با ارزش ۲ میلیارد دلاری که توسط تروایس واندر‌زاندن بنیان‌گذاری شده در رتبه‌ پنجم قرار دارد. واندرزواندن سابقه‌ی کار به عنوان مدیر اجرایی در شرکت‌های لیفت و اوبر را در کارنامه‌ی خود دارد. رتبه‌ی نهم متعلق به Aurora از فعالان صنعت خودرو‌های خودران است.

برترین استارتاپ های سال 2018

حوزه غذایی و بهداشتی

در رتبه‌‌ دوم شرکت‌ بستنی‌سازی Halo Top است. استارتاپ ۶ ساله‌ای با مدل کارمندیِ دور‌کار که رکورد فروش تابستان امسالش برای شرکت‌های رقیبی مانند Ben & Jerys و Haagen-Daaz دست نیافتنی بود. از این دسته، شرکت تولید لوازم آرایشی Glossier نیز در رده‌بندی هشتم قرار گرفته است.

حوزه مالی و فین تک

رتبه‌ی سوم متعلق به استارتاپ ۶ ساله‌ی خدمات مبادله‌ی ارز‌های رمز‌نگاری شده و کیف‌پول دیجیتالی Coinbase است. پس از آن استارتاپ پرداخت مبتنی‌ بر بلاک‌چین Riple در رتبه‌ی هفتم قرار گرفته است. با نگاهی با لیست برترین استارتاپ‌ها، تاثیر خدمات فناوری اطلاعات بر تحول بستر‌های اقتصادی به خوبی مشخص می‌شود.

حوزه فناوری و تکنولوژی

شرکت داده‌کاوری و یادگیری ماشین Noodle.ai که با تحلیل اطلاعات آماری، مدیران کسب و کار‌ را در تصمیم‌گیری بهتر یاری می‌‌کند، در رتبه‌ چهارم قرار دارد. در نهایت رتبه دهم متعلق به شرکت Rubrik از شرکت‌های فعال در امنیت دیجیتال و رمز‌گذاری اطلاعات در سرور‌های ابری است.

به نظر شما چه شرکت ها و استارتاپ های ایرانی در این حوزه ها به عنوان استارتاپ موفق شناخته میشوند؟ منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستم.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

10 نظر
Inline Feedbacks
View all comments