بهترین برنامه فیلتر چهره چیه؟ چطور سوشال مدیا تصویر زندگی ما رو تغییر دادن؟

0

بهترین برنامه فیلتر چهره چیه؟ آیا واقعا اینجور برنامه ها، فیس اصلی ما رو توی شبکه های اجتماعی تغییر دادن؟ تو این مقاله از دنیای وب با من در رشد کسب و کار همراه باشین.

زمانی که برای اولین بار واقعیت افزوده به عنوان فیلتر های زیبایی تحت عنوان بهترین برنامه فیلتر چهره در شبکه‌ های اجتماعی استفاده شد، تنها یه سرگرمی بود که به کاربران اجازه میداد تا به طور مجازی بتونن ظاهر خودشونو تغییر بدن؛ اما امروزه اینو میبینیم که جوانان زیادی به خصوص دختران نوجوان با استفاده از این فیلترها خودشونو زیباتر میکنن و این فیلترها با شارپ کردن، کوچیک کردن، تنظیم نور و رنگ و تغییر رنگ چهره به آنها ظاهری با استاندارد های تعریف‌ شده زیبایی میده.

کاربران شبکه‌ های اجتماعی تنها با چند کلیک میتونن با فیلترها، تصویر خودشونو ویرایش کنن و حتی از بین چند هویت مختلف، یکی رو انتخاب کنن. علاوه بر این، میتونن قسمت‌ های خاصی از ظاهر رو تغییر بدن و حتی درست کنن. امروزه، این فیلترها گسترده‌ ترین شکل واقعیت افزوده محسوب میشن که استفاده آنها رو به طور عادی در شبکه‌ های اجتماعی میبینیم.

محققان از خطرات استفاده بیش از حد این تکنولوژی ابراز نگرانی کردن، اما هنوز به طور دقیق تاثیر اونو مشاهده نکردن. با وجود این نگرانی‌ ها، دختران نوجوان آسیب‌ پذیر‌ ترین قشر کاربران شبکه‌ های اجتماعی به شمار میرن. آنها سوژه آزمایشی هستن که نشون میده تکنولوژی چگونه باعث شکل‌ گیری هویت ما میشه و چگونه با دیگران ارتباط برقرار میکنیم و تصویری از خودمون نشون میدیم.

ظهور فرهنگ سلفی

فیلتر های زیبایی ابزاری برای ویرایش عکس هستن که با کمک هوش مصنوعی میتونن چهره‌ ها رو تشخیص و آنها رو تغییر بدن. پس از اینکه کامپیوتر عملیات تشخیص چهره رو انجام میده، قالب صورت نامرئی میسازه که از تعداد زیادی نقطه تشکیل شده و چیزی مانند یه مِش توپوگرافی به وجود میاره. بعد از اینکه این مش ساخته شد، میشه دنیایی از گرافیک‌ های عجیب و جالب رو روی این مش اصافه کرد.

این فیلتر های ویدئویی تکنولوژی بسیار جدیدی هستن اما در واقع از پدیده قدیمی‌ تری به اسم سلفی توسعه یافتن. ریشه این حرکت به حدود ۳۰ سال پیش در فرهنگ کاوایی ژاپن برمیگیرده که در اون زیبایی بیش از حد اغراق میشه.

سلفی، از ماشین عکاسی پوریکورا به وجود آمد که به کاربران خود اجازه میداد تا سلف پرتره‌ های خودشونو تزئین کنن. در نهایت در اوایل سال ۱۳۷۸، یه کمپانی ژاپنی اولین تلفن همراهی رو طراحی کرد که مجهز به دوربین جلو بود و این، جرقه‌ ای برای آغاز جریان سلفی بود.

ظهور مای اسپیس و فیس بوک در دهه ۸۰، سلفی رو تبدیل به پدیده‌ ای جهانی کرد و راه اندازی اسنپ‌چت در سال ۱۳۹۰ نقطه آغاز اتفاقی بود که امروز شاهدش هستیم. در این نرم‌ افزار کاربران میتونن با یک کلیک با ارسال عکس به همدیگه پیام بدن و بهترین ابزار برای نشون دادن حس و واکنش واقعی یه فرد، سلفی هست.

انتخاب کلمه سلفی

سال ۱۳۹۲، موسسه دیکشنری آکسفورد کلمه سلفی رو به عنوان کلمه سال انتخاب کرد و دو سال بعد شرکت اسنپ‌ چت قسمتی به نام لنز به نرم‌ افزار خودش اضافه کرد که با استفاده از اون کاربران میتونن هنگام گرفتن سلفی، از فیلتر های خاص این برنامه استفاده کنن. حالا فیلتر های زیبایی کاملا عادی در سراسر شبکه‌ های اجتماعی استفاده میشن و طرفداران زیادی دارن.

فیس بوک اعلام کرده که در اینستاگرام بیش از ۶۰۰ میلیون نفر حداقل یکبار از واقعیت افزوده این نرم افزار استفاده کردن و فیلتر های زیبایی از فیلتر های محبوب در بین کاربران هستن. حدود یک پنجم کارکنان فیس بوک روی محصولات واقعیت افزوده و واقعیت مجازی این شرکت کار میکنن. مارک زاکربرگ هم گفته تمرکز و سرمایه‌ گذاری روی ترکیبی از واقعیت مجازی و افزوده کاملا منطقی هست و این دو به‌ زودی بخش بزرگی از پلتفرم نرم افزاری (مانند سیستم عامل‌ ها) آینده رو تشکیل میدن.

سخنگوی اسنپ‌ چت هم گفته که روزانه ۲۰۰ میلیون کاربر فعال در این نرم افزار از واقعیت افزوده برای سلفی، بازی و محیط اطراف خود استفاده میکنن و حدود ۹۰ درصد جوانان ایالات متحده، فرانسه و انگلستان از محصولات واقعیت افزوده این شرکت بهره میبرن.

محبوبیت این فیلترها رو میتونیم از تعداد آنها هم تشخیص دهیم. بیشتر فیلتر های فیس بوک با نرم افزار های شخص ثالث ساخته میشن که در اولین سال انتشار آنها، بیش از چهارصد هزار نفر حدود ۱.۲ میلیون فیلتر تولید کردن و تا شهریور ۱۳۹۹ حساب حدود ۱۵۰ سازنده به طور جداگانه یک میلیارد بازدید داشت.

داشتن جامعه زیبا با بهترین برنامه فیلتر چهره

سازنده‌ های فیلتر فیس بوک، فیلتر های خود را به ۱۷ دسته تقسیم میکنن که چهره، سلفی، مود و مود دوربین اسم تعدادی از این دسته‌ بندی‌ ها هستن.

چهره جز ۱۰ دسته‌ بندی محبوب فیلترها به حساب میان و طبق اعلام سازندگان رسمی فیلتر های اینستاگرام، کاربرانی هستن که روزانه و بدون وقفه از این فیلترها استفاده میکنن و استفاده رایج از این فیلترها بیشتر با هدف جذب بیشتر دنبال‌ کنندگان و شهرت بیشتر هست.

گزارشی درباره رفتار نوجوانان در شبکه‌ های اجتماعی، تفاوت زیادی در واکنش دختران و پسران به این فیلترها نشون میده. در این گزارش تمام پسران از فیلترها برای بازی استفاده میکردن و هیچ واکنش جدی بین آنها وجود نداشت؛ در صورتی که دختران از آنها به عنوان ابزاری برای زیبایی و رفع ایرادات چهره خود استفاده میکردن. در واقع این فیلترها فقط تصاویر رو تغییر نمیدن، آنها تمام زندگی رو تحت تاثیر قرار میدن و این تازه شروع ماجراست.

فیلتر های واقعیت افزوده در شبکه‌ های اجتماعی قسمتی از تکنولوژی زیبایی دیجیتال هستن؛ “فیس‌تون” نرم افزاریست که برای ویرایش سریع‌ تر چهره در عکس‌ ها و ویدئو‌ ها ساخته شده و بیش از ۶۰ میلیون بار دانلود شده، صدها پریست برای ویرایش سریع تصاویر در ادوبی لایتروم به وجود آمده و حتی زوم نیز گزینه‌ ای برای ویرایش چهره در تماس‌ های تصویری داره.

بهترین برنامه فیلتر چهره و واقعیت تحریف شده

دسته‌ بندی محبوب دیگه ای به نام تغییر شکل در فیلتر های واقعیت افزوده وجود داره. این دسته از فیلترها به کاربران اجازه میدن تا مطابق با سلیقه خود اجزای صورت خودشونو تغییر بدن.

در مهر ۱۳۹۸، فیس بوک فیلتر های تغییر چهره رو به دلیل پتانسیلی که در تاثیر منفی روی کاربران داشت، حذف کرد. به عنوان مثال، یکی از فیلتر هایی که مورد انتقاد شدید قرار گرفت، میتونست درست مانند یه جراح پلاستیک اجزا صورت رو تغییر بده و در واقع تشویقی برای جراحی‌ های زیبایی بود.

در مرداد ۱۳۹۹ طبق قانون خاصی فیلتر های تغییر شکل که به طور خاص اشاره‌ ای به جراحی پلاستیک نمیکنن، در دسترس بودن و این شامل فیلتر هایی که اجزای صورت رو بزرگ یا کوچیک میکردن، نمیشد.

محققان و پزشکان حوزه سلامت روان از افزایش اضطراب در بین کاربران شبکه‌ های اجتماعی صحبت میکنن. برخی کاربران در این فضاها اطلاعاتی از خود به اشتراک میذارن که کاملا متفاوت از خود واقعی آنهاست و به دلیل تفاوتی که بین خود واقعی و خود دیجیتال وجود داره، اضطراب و پیچیدگی‌ های خاصی به وجود میاد که هنوز تاثیرات بلند‌ مدت اون مشخص نیست.

تاثیر مثبت فیلتر ها روی کودکان

با این حال، گزارشی درباره تاثیر مثبت فیلترها روی کودکان وجود دارد. آنها میتونن به گونه‌ ای شخصیت‌ های مختلف رو امتحان کنند و کاراکتر خودشونو در لحظه تغییر بدن و آنها رو با گروه‌ های مختلف کامل کنن.

اما هنوز دقیقا مشخص نیست که آیا همه کودکان میتونن تاثیری که فیلترها رو آنها میذارن رو متوجه بشن یا خیر. اکثر کودکان به سختی میتونن تفاوتی بین عکس واقعی و عکس با فیلتر متوجه بشن. یکی دیگه از نگرانی‌ هایی که وجود داره، تاثیر لایک و کامنت به عنوان بازخورد مستقیم هست.

گرچه امروزه به کودکان آموزش‌ هایی درباره نحوه برخورد در فضای مجازی داده میشه، اما هرگز درباره فیلتر های زیبایی صحبتی نمیشه. تنها آموزش حفظ امنیت آنها، در رابطه با امنیت فیزیکی هست و نه امنیت احساسی و روانی.

رفتارهای ناشناخته احساسی

میتونیم درباره تعدادی از این رفتار های ناشناخته احساسی در گزارش‌ هایی از واقعیت‌ مجازی اطلاعاتی به دست بیاریم. در این نوع محیط‌ های مجازی، رفتار کاربران با فیزیک کاراکتر آنها نیز تغییر میکرد. این پدیده که اثر پروتئوس نام داره، نشون داد افرادی که آواتار قد بلندتری داشتن، با اعتماد به نفس بیشتری نسبت افراد با آواتار قدکوتاه رفتار میکردن و همچنین میدونیم که ظاهر، نقش بسیار مهمی در تغییر رفتار و افکار ما در تعاملات اجتماعی مهم داره.

اما این رفتار میتونه ناشی از کلیشه‌ های ذهنی باشه. تحقیق معروفی در سال ۱۳۶۷ نشون داد بازیکنانی که لباس مشکی پوشیدن، خشن‌ تر از بازیکنان با لباس سفید ورزش میکنن. این تحقیق رو میشه به دنیای دیجیتال هم تعمیم داد. اخیرا مطالعه‌ ای در بازی‌ های ویدئویی نشون داده گیمرهایی که آواتار جنس مخالف خودشونو انتخاب کردن، رفتاری که هنگام بازی داشتن کاملا مطابق با کلیشه‌ های جنسیتی بوده !!!!

همچنین میتونیم انتظار داشته باشیم که چنین رفتارهایی رو در شبکه‌ های اجتماعی ببینیم. در فضای مجازی کاربران به جای استفاده از آواتار کاملا متفاوتی، از فیلترها استفاده میکنن تا نسخه‌ های مختلفی از  خودشون نشون بدن.

مقررات سلفی

علیرغم قدرت و فراگیری فیلترها، تحقیق و مطالعه بسیار کمی روی آنها و تاثیراتشان صورت گرفته و کمتر از آن، قوانینی در رابطه با استفاده از آنها وجود داره و این قوانین رو کمپانی‌ های سازنده فیلترها تعیین میکنن.

به عنوان مثال، فیلتر های فیس بوک از پروسه تاییدی عبور میکنن که ترکیبی از بررسی اتوماتیک و انسانیست. فیلترها به صورت اتوماتیک در مواردی مانند سخنان خشونت آمیز و برهنگی بررسی میشن و اگه موردی از طرف کاربران گزارش بشه، به طور دستی چک میشن. همچنین فیس بوک اعلام کرده که برای تعیین مقررات خود از گروه‌ های متخصصی مانند انجمن ملی اختلالات تغذیه‌ای (NEDA) و موسسه جد (JED) مشاوره میگیره.

با توجه به نقشی که افکت‌ ها و فیلترها در ظاهر افراد در شبکه‌ های اجتماعی دارن، فیس بوک افکت‌ هایی رو که به ترویج تغذیه نامناسب و جراحی پلاستیک میپردازن رو حذف کرده و در تلاش هست تا فشار روی کاربران مانند تعداد لایک رو به مرور زمان از بین ببره.

فیس بوک و اسنپ‌ چت عکس‌ هاییکه با فیلتر گرفته شدن رو برچسب کوچیکی میزنن، اما این کار با دانلود و آپلود دوباره عکس یا ادیت عکس با برنامه دیگه کاملا قابل دور زدن هست. اگرچه برچسب روی عکس‌ ها نیز تغییر زیادی در نحوه برقراری ارتباط ما ایجاد نمیکنه، اما ما همچنان این فیلترها رو میبینیم، حتی اگه بدونیم که واقعی نیست.

علاقه ی شخصی به زیبایی

ما همچنان دوست داریم که مانند فیلترها به نظر برسیم. اما عکس‌ هایی که کودکان هر روز مشاهده میکنن باید متنوع‌ تر، معتبرتر و بدون فیلتر باشه.

نگرانی دیگه ای که وجود داره، مقدار داده‌ های بیومتریکی هست که تیک‌ تاک، اسنپ‌ چت و فیس بوک جمع‌ آوری میکنن. در قوانین و مقررات اسنپ‌ چت ذکر شده که اسنپ‌ ها و چت‌ ها به محض دیده شدن پاک میشن و جایی ذخیره نمیشن ولی استوری‌ های اینستاگرام اینطور نیستن! (توی تاریخچه ذخیره میشن و براساس تاریخ میتونین استوری های قبلی خودتونو مرور کنین و حتی اونا رو هایلایت کنین)

تا زمانی که دارنده حساب بخواد آنها رو نگه داره، در حافظه اینستاگرام ذخیره میشن. در حالیکه فیس بوک و اسنپ‌ چت اعلام کردن که از سیستم تشخیص چهره برای شناسایی کاربران خود استفاده نمیکنن باید به خاطر داشته باشیم که ویژگی تگ کردن هوشمند فیس بوک اولین استفاده تجاری تشخیص چهره در مقیاس گسترده بود.

اخیرا تیک‌ تاک نیز به علت سوء استفاده از تشخیص چهره برای تبلیغات ۹۲ میلیون دلار جریمه شد. اما اسنپ‌ چت هیچ اطلاعاتی از کاربر که به هویت حقیقی او مربوط باشه رو ذخیره نمیکنه. فیس بوک تکنولوژی تشخیص چهره رو بخشی از استراتژی واقعیت افزوده خود میدونه و در دی ۱۳۹۹ اعلام کرد که عینک واقعیت افزوده این شرکت در حال طراحی و تولید هست و آزمایش‌ های اولیه برای استفاده از تشخیص چهره روی اون هم انجام شده.

نظر شما درباره بهترین برنامه فیلتر چهره چیه؟

طبق نظرات روانشناسی، افرادیکه از اپلیکیشن های فیلتر چهره استفاده میکنن از چهره خودشون راضی نیستن یا اعتماد به نفس کافی ندارن که حاضرن خودشونو در هاله ای از فیلتر مخفی کنن و اینکه شرکت های بزرگ دارنده شبکه های اجتماعی در جهان از هر زمینه ای برای سوء استفاده از کاربر استفاده میکنن و کلاه قانونی روی سرش میذارن… نظر شما درباره بهترین برنامه فیلتر چهره چیه؟

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments