استارتاپ چیست ؟ کسب و کار نوپا چیست ؟ مفاهیم اولیه را بهتر بشناسیم

12

بارها و بارها اسم و کلمه استارتاپ به گوشمون خورده، اما شاید مفهوم درستی از اون رو بلد نباشیم! تو این مقاله قصد دارم تا شما رو با صفر تاصد مفهوم استارتاپ چیست آشنا کنم. آماده اید؟ پس ادامه مطلبو بخونید .

استارتاپ (Startup) یا به معادل فارسی (کسب و کار نوپا) به شرکت، سازمان، موسسه یا گروهی نوپا گفته میشه که راه حلی نوین را برای حل مسلئه ارائه میکنه و به دنبال ایجاد کسب و کاری تکرارپذیر و مقیاس پذیر است و درعین حال تضمینی برای موفقیت آن از طریق راه حل ارائه شده وجود ندارد!

استارتاپ چیه ؟ اصن به چه چیزی استارتاپ میگن ؟

معرفی واژه های مهم درباره استارتاپ چیست :

سازمان: سازمان می تونه مجموعه ایی از افراد (حتی یک نفر)، ابزار، و روابط بین اونها باشه. 

موقت: استارتاپ ۱۰ ساله نداریم ! کار اصلی و مهم  یه استارتاپ پیدا کردن سریع یه مدل کسب و کاره که در کمترین زمان ممکن باید اتفاق بیوفته و البته سرعت و زمان عوامل بسیار مهمی هستند که موفقیت یک استارتاپ را رقم میزنند . هر چه مدل کسب وکار خود را دیر تر پیدا کنه ، شانس اینکه از رقبای خودش عقب تر بمونه بسیار بیشتره .

یافتن: یه استارتاپ، برای یافتن هدفش همیشه در حال جستجو، پژوهش و توسعه هستش و باید بتونه مدل کسب و کار خودشو کشف کنه  و تکرارپذیر و مقیاس پذیر بودن آن را برای خود به اثبات برساند.

عدم تضمین یا عدم قطعیت: واژه ای که  در تعریف استارتاپ ها به صورت نامحسوسی قایم شده و اون چیزی نیست جز عدم قطعیت. به طور خلاصه و جمع و جور یه استارتاپ دقیقا نمیدونه چیکار کنه و کدام روش برای حل مسئله جوابگوست !

واژه های بیشتر درباره استارتاپ

مدل کسب و کار: شامل روش ها و راهکارهاییه که یه شرکت یا سازمان برای ایجاد ، ارائه و بدست آوردن یه ارزش که اون ارزش میتونه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی باشه ، بکار میگیره که با طرح کسب و کار (Business Plan) نباید اشتباه گرفته بشه !

تکرارپذیر: یعنی با استفاده از آن مدل کسب و کار یا بیزینس مدل بارها و بارها از استارتاپ درآمد زایی کرد و به طور خلاصه و شیک بشه کسب و کار رو توسعه داد !

مقیاس پذیر: یعنی درآینده بشه با افزایش منابع مالی، سخت افزاری و انسانی بازهم از آن درآمد داشت و توسعه داد. 

تکرارپذیری و مقیاس پذیری یه مدل کسب و کار ، رشد رو به استارتاپ هدیه می دهند. پس میشه گفت که هدف استارتاپ، رشد سریع هستش. وجود این دومفهوم هست که سودآوری و ثروت را به شما و کسب وکارتان میدهد. 

MVP یا حداقل محصول پذیرفتنی چیست ؟

یکی از مهم‌ترین مفاهیم مطرح شده در حوزه‌ی کارآفرینی، MVP یا Minimum Viable Product است. این اصطلاح که معادل فارسی آن «حداقل محصول پذیرفتنی» است، به محصولی گفته می‌شود که دارای حداقل ویژگی‌های لازم و کافی برای عرضه به مشتری‌ها باشد و هدف از ارائه‌ی آن، مشاهده‌ی بازخورد مشتری‌ها نسبت به محصول است.

این محصول یک نمونه‌ی ناقص از محصول نهایی نیست؛ بلکه یک محصول قابل فروش است که می‌تواند در آینده ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه شود. این لغت در سال ۲۰۰۱ برای اولین بار توسط فرنک رابینسون ارائه شد و توسط استیو بلنک و اریک ریس همگانی شد.استارتاپ ناب

تولید محصول یا ویژگی

تولید یک محصول با ویژگی‌های زیاد کاری سخت و زمان‌بر است و همچنین امکان شکست خوردن آن وجود دارد. اما تولید یک MVP به کارآفرینان کمک می‌کند که فرضیه‌ی خود را با کمترین تلاش و هزینه‌ی ممکن آزمایش کنند. حداقل محصول پذیرفتنی دارای ویژگی‌های اولیه و اساسی برای گسترش محصول در آینده است.

توسعه دهندگان معمولا این محصول را به زیر مجموعه‌ای از مشتری‌های بالقوه عرضه می‌کنند. آن‌ها از طریق بازخوردهایی که از مشتری‌های خود می گیرند، می‌توانند چشم‌انداز خوبی نسبت به نمونه‌ی اولیه و اطلاعات مرتبط با بازاریابی به دست آورند. این کار از ساختن محصولی که مورد استقبال مشتری‌ها قرار نگیرد، جلوگیری می‌کند.

حداقل محصول پذیرفتنی، درواقع ورژنی از یک محصول جدید است که یک تیم می‌تواند به کمک آن، حداکثر اطلاعات لازم درباره‌ی بازخورد مشتری‌ها را با حداقل تلاش ممکن به دست آورد. حداقل محصول پذیرفتنی یک محصول دست‌ساز است که طی فرآیندهای تولید ایده، نمونه‌سازی، ارائه، جمع‌آوری داده‌ها، تجزیه‌و‌تحلیل و یادگیری تولید می‌شود. این مراحل چندین بار تکرار می‌شوند تا درنهایت یک محصول مطلوب تولید شود یا به‌عنوان یک محصول ناموفق در نظر گرفته شود.

هدف از ساخت MVP؟

  • توانایی سنجش فرضیه‌های یک محصول با حداقل منابع
  • افزایش سرعت یادگیری
  • ارائه‌ی هرچه سریع‌تر محصول به مشتری
  • ایجاد نمونه‌ی اولیه و توسعه‌ی ویژگی‌های آن در آینده
  • کاهش اتلاف زمان برای طراحی بخش‌هایی که مورد توجه مشتری نیستند
  • نمایش توانایی‌های تیم توسعه‌دهنده در ساختن محصول مورد نیاز

آموزش استارتاپ

استارتاپ چیست

تعریف استارتاپ چیست از نقل قول های معروف

حالا میخوایم ببینیم شخصیت ها و سازمان های مهم چه تعاریفی را برای استارتاپ یا همون کسب و کار نوپا ارائه داده اند ؟ 

مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا (USSBA)

کسب و کاری که عموماً حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارد. 

استیو بلنک ( کارآفرین معروف سیلیکون ولی ) :

سازمانی که در جستجوی یک مدل کسب و کار که قابل تکرار و مقیاس پذیر باشد شکل گرفته است.

 اریک ریس ( کارآفرین حوزه تکنولوژی در آمریکا ) :

استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است.

مرین وبستر :

عمل یا مجموعه‌ای از کارها به منظور یک حرکت جدید و یک شرکت یا کسب و کار نوپا

فرهنگ واژگان انگلیسی آمریکن هریتیج :

یک کسب و کار یا تعهدی که به تازگی آغاز به فعالیت کرده است.

چه کسب و کارهایی استارتاپ نیستند؟ چرایی استارتاپ چیست

برای اینکه بتونیم مفهوما استارتاپ رو درک کنیم، باید بدونیم که استارتاپ شامل چه چیز هایی نمیشه :

  • استارتاپ یه رویداد یا ویکند آخر هفته نیست .
  • یه وب سایت یا یه اپلیکیشن هم لزوما استارتاپ نمیتونه باشه . 
  • استارتاپ یه شرکت یا موسسه کوچیک درحال درآمدزایی هم نمیتونه باشه

شما درمورد استارتاپ چطور فکر میکنی ؟ به نظرت یه استارتاپ چه ویژگی هایی میتونه داشته باشه ؟ از نظر شما استارتاپ چیست ؟ نظراتتو تو همین بخش بامن درمیون بگذار . 

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

12 نظر
Inline Feedbacks
View all comments