[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
نوشتن یکی از علاقه های من در زندگیم بوده و هست. دوست داشتم درباره چیزهایی بنویسم که به اونا علاقه دارم یا تخصصمه و تجربه مو با افراد مختلف در میون بگذارم؛سایت شخصیمو راه انداختم تا علاوه بر انتشار و اشتراک محتوام، نوشته هامو مرور کنم. سئو، دیجیتال مارکتینگ و شبکه های اجتماعی موضوعاتیست که به آنها علاقه دارم و تو این سایت درباره ش مینویسم، اما این تمام ماجرا نیست! منِ درونم تنها به نویسندگی ختم نمیشه بلکه نیاز به تعامل و رشد بیشتر داره و البته قشر مخاطب من یه گروه خاص نیست و سعی میکنم از آماتور گرفته تا حرفه ای ، حرفی برا گفتن داشته باشم. برای کمک به من نظراتتونو باهام به اشتراک بزارین که از طریق تماس با من و ارسال نظرات تون زیر هر مطلب امکان پذیره.
کی هستم؟
کسی که به دنیای دیجیتال علاقه داره و تخصصش سئو و دیجیتال مارکتینگه. مطالب اینجا سه حالت داره :
- به اشتراک گذاشتن تجربه های شخصی که توی مهارتام به دستشون آوردم
- نتیجه جستجو هایی که داشتم و جواب دادن به سوالایی که خیلی ازم پرسیده میشه
- مقالات نگارشی که در دسته های مختلف میزارم.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
به وبسایت شخصی من خوش اومدی!
از کوچیکی علاقه شدیدی به کامپیوتر و اینترنت داشتم. یادم میاد زمانی که بچه بودم و تازه با اینترنت آشنا شده بودم تنها چیزی که میدونستم دانلود بازی و نرم افزار بود اونم با اینترنت دیزلی دایال آپ! سرعت ۴۵ کیلوبیت برثانیه، سرعت ایده آل زندگی دیجیتالیم بود. با اومدن اینترنت های به اصطلاح پرسرعت اولین چیزی که به ذهنم خورد درآمدزایی از اینترنت بود. با جستجو های فراوان، راه های درآمدزایی مختلفی از جمله PPC ، PTC ، Hit و همکاری درفروش رو تجربه کردم اما هیچ کدوم تجربه چندان خوبی رو برام نداشتن.
وبلاگ، دومین تجربه من از زندگی اینترنتی بود. از لذت ساخت و بارگذاری محتوا روی وبلاگ که بگذریم، بازهم داشتن یه وبلاگ نتونست راضی نگه داره و آرزوی داشتن یه وبسایت با امکانات فراوان از ایده آل های من بود. وقتی که با طراحی سایت و سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا شدم ، قضیه کمی فرق کرد. اولین سایت رسمی من ، یه مجله تفریحی بود که با کلی دردسر و البته شوق فراوان راه اندازی کردم. پس از اون به فکر راه اندازی یک رسانه خبری باموصوع تکنولوژی بودم که دومین تجربه من بود و الان با گذشت چندین سال از فعالیت جدی و حرفه ای ام هم اکنون با آی تی من و موضوعات جذاب حوزه تکنولوژی ، وب و استارتاپ درخدمت شما هستم.
اینجا برای شماست
دغدغه اصلیم انتشار محتوام جایی بود که بتونم همیشه مرورشون کنم، از طرفی شوق نوشتن و اشتراک تجربه با دیگران باعث شد که سایت شخصی رو راه بندازم. از اونجاییکه تو ایرانیم و هرروز شاهد رفت و آمد شبکه های اجتماعی زیادی هستیم و البته شبکه اجتماعی به یه اقیانوس عمیق و تاریک برای محتوای مفید تبدیل شده ، به نظرم بهترین پلتفرم برای اعلام حضور سایته.
چرا می نویسم؟
یادم میاد سالها قبل زمانیکه خودکار به دست می گرفتم، به زور چندین خط میتونستم بنویسم. اما نوشتن و تصمیم به داشتن سایت های مختلف باعث شد تا تولید محتوا رو به صورت حرفه ای یاد بگیرم. سایت شخصی برای من یه ” دفترچه یادداشت دیجیتال ” هست و باعث شده تا تجربیات و نتایج جستجو هایم رو با بقیه به اشتراک بذارم و این لذت بخش ترین کار برای منه. نوشتن میتونه بسیاری از دغدغه های ذهنی و فکری من در زمینه های مختلف رو حل کنه، چرا که همیشه به رشد فکر می کنم.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]
هر تغییری از فکر تو سرچشمه میگیره
” متفاوت فکر کن ”
” در حد وقت و توانم تجربه و دانشی که دارم رو با شما علاقه مندان به اشتراک میذارم…”
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
مختصری از من
پنجمین روز از هفته یعنی چهارشنبه و در هفته های منتهی به دی ماه در شهر زیبای اصفهان به دنیا اومدم. مثل همه ی بچه های دیگه دوست داشتم بزرگ بشم پلیس بشم! اما هرچی بزرگتر شدم عشق و علاقه ی من به دنیای دیجیتال خصوصا کامپیوتر بیشتر شد. یادمه وقتی که ۷ یا ۸ سال بود (یا شایدم بیشتر درست یادم نیست) یه سریالی از تلویزیون پخش میشد به اسم ” ۱۰۱ راه برای ذله کردن پدر و مادر ها ” که الانم سرچ کنین شاید بیاد. خیلی به این سریال و خصوصا شخصیت این سریال که یه کامپیوتر کامل و تقریبا تجهیز داشت علاقه داشتم و همیشه تو بازی هام سعی میکردم ادای کسی رو دربیارم که یه اتاق کاری داره، کار مردمو راه میندازه و یه کامپیوتر هم داره.
عشق و علاقه به کامپیوتر
حدودا ۱۰ یا ۱۲ سال داشتم که بابام اولین کامپیوتر رو برام خرید که البته یه کامپیوتر نبود و لپ تاپ بود، DELL 1525 که تو زمان خودش یه لپ تاپ میان رده ی رو به بالا محسوب میشد و ویندوز xp رو ساپورت میکرد. کارای معمول که باهاش میکردم بازی بود و بازی بود و بازهم بازی بود! گاهی هم باهاش کار میکردم و سعی هم میکردم تا کارکردن با ویندوز رو یاد بگیرم. اون زمان بازی هایی که بود :
- GTA یا همون سرقت بزرگ شهر (ورژن ۴ و ۵)
- کانتر ۱.۸ (معروف ترین ورژن !)
- Need For Speed یا جنون سرعت
- IGI 2
- مکس پین
- و یه سری بازی دیگه که اسماشونو یادم نیست…
ایده ی کسب درآمد از اینترنت
روز ها ، ماه ها و سال میگذشت و کم کم بزرگتر شدم. همین حین در یکی از موسسات فرهنگی در کنار درسام مشفول به کار هم شدم، اینم بگم که با وجود لپ تاپی که تو خونه داشتم هنوز ADSL نداشتم و برای وصل شدن به اینترنت از Dial Up ( باهمون صدای قیژ قیژ معروفش توی اتصال) استفاده میکردم. اونجا بیشتر کارهای کامپیوتری مثل تایپ، کارهای ابتدایی فتوشاپ، بارگذاری مطلب رو سایت و… انجام میدادم. توی موسسه، اینترنت ADSL بود و یه روز با خودم گفتم آیا واقعا میشه از اینترنت کسب درآمد کرد؟ برا همین شروع کردم به سرچ کردن توی گوگل و اولین عبارتی که سرچ کردم ” کسب درآمد از اینترنت ” بود.
اون موقع اکثر نتایجی که بهم نشون میداد مربوط به سایت های PTC یا پرداخت به ازای کلیک بود. روند کار سایت های PTC اینطور بود که اکانت میساختی و داخ پنلت که وارد میشدی یه سری آگهی برای بازدید وجود داشت. روی هرکدوم از آگهی ها که میزدی باید یه مدت روی اون آگهی که باز میشد میموندی (مثلا ۱۰ ثانیه تا ۳۰ ثانیه) و بعد از اون یه مبلغی رو به عنوان درآمد (حدود ۵ ت ” تک تومنی” تا ۲۰ ت) به حساب سایت میزد و وقتی به یه عدد معین مثلا ۲۰.۰۰۰ تومان میرسید میتونستی درخواست برداشت بدی. الانم اینجور سایت ها هستن ولی کاربراشون خیلی کم شده و واقعا نمیصرفه که روشون کار بشه.
راه اندازی اولین وبلاگ
همزمان با PTC ، روش های دیگه مثل همکاری در فروش ، درآمد از تبلیغات بنری و درآمد از بازدید رو هم تست کردم. تو خیلی از سایت ها عضو بودم و هرروز بهشون سر میزدم ! یادمه یه دفترچه خیلی کوچیک داشتم که آدرس، نام کاربری و رمز عبور سایت هاییکه داخلشون بودم رو مینوشتم تا یادم نره. ( اون موقع با اینکه دانشم پایین بود اما برای هر سایت یه رمزعبور جدا تعریف میکردم و خیلی کم میشد که رمزعبور هام باهم یکی دربیان). برای اینکه بتونم با سیستم های همکاری در فروش و تبلیغات بنری کار کنم نیاز به سایت یا وبلاگ داشتم. خب اون زمان سایت که نمیتونستم بزنم چون بلد نبودم!
پس وبلاگ خودمو توی بلاگفا ساختم و سعی کردم از کدهاییکه متعلق به من بود استفاده کنم برای نمایش تبلیغات و جنس هاییکه سیستم های همکاری در فروش در اختیار من قرار داده بودن. روند کار پلتفرم های تبلیغات بنری و سیستم های همکاری در فروش که همین الانم پابرجا هستن و دارن کار میکنن اینطوریه که بعد از ثبت نام به شما کدهای نمایش متعلق به خودتون رو نمایش میدن و به ازای کلیک روی اون کد ( کد میتونه شامل بنر ، لینک یا هرچیزی باشه) به شما پورسانت داده میشه. البته پورسانت هم بستگی به سیستم داره مثلا توی تبلیغات بنری به ازای هر کلیک روی تبلیغ شما یه مبلغی (بین ۵۰ ت به بالا) پورسانت میده یا سیستم های همکاری در فروش به ازای هر فروش موفق پورسانت واریز میشه.
راه اندازی اولین سایت ؛ بدون هیچ برنامه ای!
یکی از روزها که داشتم داخل سایت ها میچرخیدم ، یه چیزی خیلی توجهمو جلب کردم ” اسکریپت راه اندازی سایت PTC “. یعنی میتونستم به راحتی با این برنامه، سایت کلیکی داشته باشم! اون موقع چیزی از هاست و دامنه نمیدونستم و خلاصه با یه کم سرچ به هاست های رایگان رسیدم که نگم براتون! هم خیلی افتضاح بود و هم پایداری خیلی پایینی داشت اما به هرحال باهاشون شروع کردم به کارکردن و اولین اسکریپتی که نصب کردم PTC بود. (اینجا یادم نیست که دقیقا اولین اسکریپت وردپرس بود یا PTC اما به هرحال پیروزی بزرگی برام بود چون کسی نبود بهم بگه و خودم یاد گرفته بودم!)
خلاصه پس از نصب اولین اسکریپت ( PTC یا وردپرس) اولین سایت من توی اینترنت اومد بالا… حالا نوبت این بود که به تنظیمات سایت ور برم و ببینم دقیقا چطوری کار میکنه و تنظیم کنم. یکی از علاقه هام این بود که اسکریپت نصب کنم و ببینم دقیقا چیکار میکنه و باهاش کلی کار کنم. اون موقع یادمه خیلی از سیستم های مدیریت محتوا ، مدیریت فروشگاهی ، تیکتینگ و حتی بازی های تحت وب رو نصب کردم که واقعا برام یه تفریح لذت بخش بود. (اینجا اصلا به فکر درآمد نبودم و فقط علاقه ملاک بود)
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”9912″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”9911″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
اولین پرداخت من برای هاست و دامنه
هرچی جلوتر میرفت، هاست های رایگان اذیت کننده تر میشدن. هر دفعه به یه مشکلی میخوردم، از وصل نبودن دیتابیس گرفته تا بهم ریختگی سایت و سرعت خیلی خیلی پایین هاست! این بود که یه روز تصمیم گرفتم تا یه هاست از یکی از سرویس دهنده های هاست ایرانی بخرم و کار خودمو با سرعت و کیفیت بهتر اجرا کنم. اون موقع با پرداخت ۱۵۰.۰۰۰ تومان یه هاست نامحدود سی پنل آلمان با یه دامنه IR ! که هرجور حساب میکردم بعد از سه سال دقیقا سال اول دانشگاهم این هاست تموم میشد! به هرحال کار خودمو با این هاست شروع کردم.
البته اینم بگم که تجربه اول من از هاست اونچنان خوب نبود و درگیر قطعی وصلی های خیلی زیادی میشدم و بیش از ۱۰۰ تیکت داشتم که به پشتیبانی زده بودم برای قطعی های مکرر و هر دفعه هم اونها با جواب ” مشکل از سمت سایت خودتونه ” منو به حال خودم وا میگذاشتن! از اینها که بگذریم تموم این اتفاقات باعث شد تا سایت خودمو بزنم و شروع کنم به تست کردن موضوعات مختلف رو اون. از سایت محتوایی و خبری گرفته تا فروشگاهی و همکاری درفروش! هرچی که بگین رو این سایت من تست کردم و باهاش کار کردم!
موضوعات مختلف برای سایت و شروع اولین همکاری من
مجله تفریحی، سایت فناوری، فروشگاه اینترنتی همکاری در فروش گوشه ای از موضوعاتی بود که روی سایتم آوردم بالا و حدودا ۱ سال تا ۱ سال و نیم اول هیچ موضوعی برای شروع نداشتم. از اونجاییکه به تکنولوژی خیلی علاقه دارم تصمیم گرفتم تا موضوع سایتم رو به سمت فناوری و تکنولوژی ببرم. تقریبا روزی ۵ تا ۱۰ مطلب روی سایت میرفت و حدود ۵۰۰۰ مطلب گرفت. این بهونه ای بود برای اولین همکاری من با یکی از دوستان.
تصمیم گرفتیم سایت رو گسترش بدیم و روی موضوعات مختلفش کار بشه اما هرچی جلوتر میرفت، کارها بیشتر میشد اما تیم همکاری لازم رو باهام انجام نمیداد! هرچی فشار بود روی یک نفر و اونم برای من بود. به قول معروف هرچی کاره واس ماس هرچی شهرته واس اون! اینجوری بود که یه مدت پیش رفتم و هرچی زنگ پشت زنگ که هماهنگی بکنیم و کارا رو درست پیش ببریم نشد که نشد! و هرروز بدتر از قبل میشد! یه جایی تصمیم گرفتم نباشم و برای همین خودمو به طور کامل کشیدم کنار و این باعث شد که سایت توی همونجایی که بود برای همیشه متوقف بشه و به زباله دان تاریخ اینترنت بپیونده!
دومین سایت اما با برنامه تر
تجربه اول باعث شد تا حواسمو بیشتر جمع کنم این موضوع دیگه تکرار نشه. تو همین حین توی یکی از شرکت های طراحی سایت و سئوی اصفهان به عنوان کارشناس سئو و محتوا مشغول به کار شدم. اونجا همه چی خوب پیش میرفت از کار تا بروز رسانی سایتها… اما از اونجاییکه علاقه ی من به تکنولوژی بیش از پیش بود باعث شد تا دومین سایت خودمو بزنم و با همکاری شرکت این سایت پیش بره. همه چیز خیلی خوب پیش میرفت حتی یکی از چهره های معروف استارتاپ و فناوری ایران رو هم به عنوان هِدِ سایت (چهره سرشناس) آورده بودیم. اون سایت سروصدای خوبی به پا کرده و به خوبی پیش میرفت اما امان از مشکلات فنی و تیمی که اجازه نمیده!
شاید بپرسین که چرا این مشکلات رو حل نمیکردم؟ واقعیت اینه که توی کار تیمی و خصوصا استارتاپی باید همه ی تیم باهم هم نظر باشن تا کار پیش بره وگرنه هیچ چی به خوبی پیش نمیره و فشار روی دوش یک نفر هست بقیه هم که خوش خوشان میان و میرن! تو این سایت هم دقیقا مثل سایت اول تجربه ی تلخ فشار همه جانبه روی خودم رو داشتم و خیلی صبور بودم تا سایت به نتیجه برسه ولی نه تنها درست نمیشد بلکه مشکلات فنی که هرروز سایت باهاش دست و پنجه نرم میکرد بیش از قبل شده بود و همین باعث شد تا سایت رو به طول کامل متوقف کنیم تا این پروژه هم به زباله دان تاریخ اینترنت ایران بپیونده.
شروع سایت شخصی
این اتفاقات باعث شد تا یه مدت به راه اندازی و توسعه ی سایت تا زمانیکه دانشم بالا نرفته فکر نکنم. برای همین بعد از اینکه متوقف کردم، باتوجه به اینکه به نوشتن خیلی علاقه داشتم و دوست داشتم همیشه بنویسم و به اشتراک بذارم؛ تصمیم گرفتم سایت شخصی خودمو راه بندازم. ۲۱ آذر ۱۳۹۶ اولین پستی بود که روی سایت شخصی رفت و تا امروز خداروشکر یکی از بهترین تجربه هایی بوده که داشتم. سایت شخصی رو به چشم یه دفتر یادداشت دیجیتال بهش نگاه میکنم و همیشه با لحن خودمونی سعی کردم هرچیزی که میدونم و دوست دارم به اشتراک بذارمو برای بقیه قرار بدم.
از سایت شخصی تا الان
از زمانیکه سایت شخصیم راه افتاد تا الان یه سری تجربه های ریز و درشت دیگه هم داشتم، که گاها تلخ و گاه شیرین بود. اما همه ی اینها دست به دست هم داده تا الان در کنار شما باشم و بهترین مطالب رو براتون به اشتراک بذارم. واقعیتش نوشتن هرروز کمی سخت هست ولی وقتی که عادتش ایجاد بشه نه تنها شیرین هست بلکه باعث میشه تا با کاربران ارتباط خیلی بهتری بگیرم و الانم خیلی خوشحالم که با سایت شخصی و شبکه های اجتماعی درکنار شما هستم تا تجربه و محتوای آموزشی که بلد هستم رو با شما به اشتراک بذارم.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][bs-modern-grid-listing-3 overlay=”simple-gr” columns=”4″ title=”” icon=”” hide_title=”1″ heading_color=”” heading_style=”default” title_link=”” category=”1″ tag=”” count=”4″ post_ids=”” offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”next_prev” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][/vc_column][/vc_row]