برندها فارغ از کوچیکی و بزرگی که دارن، سالانه هزینه های هنگفتی برای اینکه اسمشون تو ذهن مخاطب بمونه اجرا میکنن. تو این مقاله میخوام بهترین کمپین های برندینگ که در سال ۲۰۱۸ اجرا شدن رو بررسی کنم.
هرساله هزینه های زیادی برای برندینگ کمپانی ها میشه که بعضی از اونا خوب و جذب کننده هستن اما برخی دیگه از اونا هم علاوه بر هزینه زیاد، به اون صورت بازدهی ندارن و متاسفانه به خوبی اجرا نمیشن.
تو این مقاله که از سایت Fast Company میخوام چندتا از بهترین کمپین های برندینگ که در سال ۲۰۱۸ اجرا شده رو نقد و بررسی کنم و البته به کمپین هایی که به خوبی اجرا نشده هم بپردازم. اگه به آموزش های دیجیتال مارکتینگ علاقه دارین حتما دسته آموزش دیجیتال مارکتینگ رو دنبال کنین.
بهترین کمپین های برندینگ در سال ۲۰۱۸
-
۱- کمپین الکساندریا اوکاسیو کورتز
از داستان های موفق سیاسی سال ۲۰۱۸ ، موفقیت الکساندریا اوکاسیو کورتز، دموکرات سوسیالیست بود. اون تونست با یه بودجه ی ۲۰۰ هزار دلاری، رقیب خودش یعنی جو کراولی رو با بودجه ی سه میلیون دلاری شکست بده. الکساندریا ۲۹سال داره و جوان ترین شخصی هست که تاحالا در کنگره حضور پیدا کرده.
یکی از دلایل موفقیت الکساندریا، تبلیغات فوق العاده به جا و خوبی بود که شرکت Tandem Design NYC براش انجام داد. تو این کمپین از زبان بصری جنبش های مردمی استفاده شده بود که پیش تر توسط فعالان مدنی و کارگری مانند دولورس هورتا و سزار چاوزی استفاده شده بود. این کمپین تبلیغاتی بعد از تبلیغات اوباما در سال ۲۰۰۸ به یکی از امیدوار کننده ترین، متحول کننده ترین و الهام بخشترین کمپینهای تبلیغاتی سیاسی تبدیل شد!
-
۲- اوبر
اوبر یه سرویس آنلاینه که به کاربران اجازه میده که از طریق اپلیکیشن سرویس مورد نظر خودشونو (تاکسی آنلاین مثل اسنپ و تپ سی) سفارش بدن ؛ شرکت تبلیغاتی Wolff Olins، لوگوی قدیمی اوبر رو به یه لوگوی قابل درک با مفهومی دوستانه تبدیل کرده.
از اونجاییکه ارزش سهام این شرکت بعد از انتشار چند داستان در سال های گذشته به شدت پایین اومد و آیکون مداری شکل اون معنی خاصی نداش، تغییرات جدید حرکت هوشمندانه ای بود که این برند ذو بیشتر از گذشته در دسترس کاربران نشان میده واونو برای عرضه ی عمومی سهام اوبر در آینده بیشتر آماده میکنه.
-
۳ – گوگل
به نظر شما از کجا باید بفهمیم که واقعا محصولی که منتشر شده از سمت گوگل بوده و فیک نبوده؟ این مسئله نه تنها مشکل ما کاربران بلکه مشکل گوگل به عنوان ارائه دهنده سرویس هم هست؛ اما ابزار تم متریال جدید گوگل، رنگها و انحناهایی که به نام گوگل میشناسین رو در هر بیت از رابط اون ترجمه میکنه که متریال تمینگ ابزاری معرفی شده از سوی گوگله و تمامی برندها میتونن ازش استفاده کنن.
-
۴- اسباببازی فروشی Toys “R” Us
بسته شدن فروشگاههای Toys “R” Us یکی از بدترین شکست برای برند های دنیای خرده فروشی در سال ۲۰۱۸ بود. اما پیش از اینکه این غول اسباب بازی به فراموشی سپرده بشه، از آژانس تبلیغاتی Lippincott برای بازسازی برند خودش کمک گرفت.
بازسازی برند با ارائه ی مجموعه ای از بازی های سه بعدی ایده ی بسیار خوبی بود که متأسفانه عملی نشد و شکست خورد…! (برای این جزو بهترین کمپین ها آوردمش که واقعا ایده جالبی داشته)
-
۵- هواشناسی Weather Channel
weather channel یکی از کانال های معروف هواشناسی هست که عده ی زیادی برای مشاهده ی پیش بینی وضعیت آب و هوای منطقه ی خودشون بهش مراجعه میکنن. این برند تصمیم گرفت ریسک بزرگی انجام بده و پیش بینی آب و هوا رو با واقعیت افزوده ترکیب کنه.
گردبادهاییکه با واقعیت افزوده ساخته شدن و دیوار های استودیو رو خراب میکنن، سیل هایی که ماشین ها رو با خود میبرن و آتش سوزی هایی که در دامنه ی کوه های کالیفرنیا رخ میده، از اتفاقایی هستن که در کمپین تبلیغاتی این برند با استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده طراحی شده و مردم از اون استقبال کردن.
-
۶- انتقامجویان: جنگ ابدیت
دیزنی، شرکت مارول رو در سال ۲۰۰۹ خرید و تصمیم گرفت اونو به یکی از برند های محبوب و در حال گسترش تبدیل کنه. فیلم «انتقامجویان: جنگ ابدیت» یکی از بهترین فیلم هاییه که نام این شرکت رو سر زبونها انداخت.
این شرکت طی ۱۰ سال ۱۸ فیلم ساخته و با ترکیب شخصیت ها، داستانها و موسیقی متن منحصر به فرد به یکی از غول های این صنعت تبدیل شده. جنگ ابدیت به تنهایی دو میلیارد دلار در سراسر جهان فروش داشت.
۶ مورد از بهترین کمپین های برندینگ رو که در سال ۲۰۱۸ اجرا شدن و موفقیت آمیز بودن (البته به غیر از یکیشون که ایده ش خیلی خوب بود ولی اجرایی نشد) بررسی کردم. در ادامه میخوام کمپین هاییکه در لول (مرحله) های بعدی قرار میگیرین و ضعف هایی هم داشتن رو بررسی کنم.
متوسط ترین کمپین های برندینگ در سال ۲۰۱۸
-
۱- امریکن اکسپرس
امریکن اکسپرس (American express ) یا امکس (Amex) یه شرکت خدمات مالی بزرگه، که در سال ۱۸۵۰ تحت شرایط بسیار متفاوت (کسب و کار اکسپرس) تاسیس شد. تخصص آن در زمینه صدور کارت های اعتباری به میلیون ها نفر از افراد در سراسر جهان هست.
علاوه بر خدماتی که در زمینه کارت های اعتباری ارائه میده، این شرکت تعدادی برنامه ی سفر برای دارندگان این کارت ها نیز ارائه میده که در واقع صاحبان کارت های امریکن اکسپرس امتیازات خاصی رو دریافت میکنن که دیگران ممکنه قادر به دریافت اون امتیازها نباشن. American Express با گذشت زمان تکامل یافته و خدمات بیشتری رو به شرکت ها و همچنین افراد ارائه میکنه.
امریکن اکسپرس بعد از گذشت ۳۰ سال تصمیم گرفت لوگوی خودشو تغییر بده و برای این کار از شرکت Pentagram کمک گرفت. در لوگوی جدیدشون، حروف کمی تیز شدن و رنگ پیشزمینه آبی تیره شده و نام اون به Am Ex تغییر کرده است.
-
۲- میل چیمپ
شاید کمتر کسی پیدا بشه که از تغییر لوگوی برند میمون این شرکت به نقاشی های سبک جدید طرفداری کنه. پلتفرم بازاریابی ایمیلی این شرکت همچنان با همان لوگوی معروف کله ی میمون فعالیت میکنه و میشه گفت این برند بین دو احساس و مفهوم متفاوت گیر افتاده !
شاید باوجود اشتباه های استراتژیک و یا گاها تجربه کاربری، متوسط ترین کمپین های بزندینگ هم قابل تحمل بودن اما از اینجا به بعد میخوام بدترین کمپین های برندینگ رو بررسی کنم که اشکالات اساسی به اونها وارده.
بدترین کمپین های برندینگ در سال ۲۰۱۸
-
۱- کمپین Be Best
این کمپین توسط بانوی اول آمریکا یعنی ملانیا ترامپ (دختر دونالد ترامپ) طراحی شده و هدف اون ارتقای رفاه و امنیت کودکانه. این کمپین علاوه بر هدف خوبی که داره، طراحی چندان مناسبی نداشته و تبلیغات اون به عنوان یکی از بدترین کمپین ها شناخته شده. (کلا ترامپ خونوادگی با اصول و قاعده مشکل دارن ! نمیتونن رو چهارچوب درست حرکت کنن!!!!)
-
۲- کوکا کولا
فونت رسمی و جدید کوکاکولا نیز به نام Unity به عنوان یکی از بدترین کمپین های تبلیغاتی شناخته شده. کارشناسان معتقدن که فونت جدید باید داستان قدیمی بازاریابی این شرکت، یعنی «کوکاکولا میتواند جهان را متحد کند» تقویت کنه.
این برند نیز پیش تر آب معدنی های دسانی رو به عنوان آب چشمه های طبیعی می فروخت اما مدتی بعد معلوم شد آب اون در واقع همون آب تصفیه شده ی معمولیه که با قیمت دو دلار فروخته میشه !!! (از این کارا که تو ایران میکنن تو کشورهای دیگه هم انجام میدن، اینم سندش!) با تمام این اتفاقابه نظر میرسه شاید عمر این برند بزرگ صنعت نوشابه رو به پایان باشه…!
-
۳- بلندینگ
بلندینگ یکی از بدترین ترندهای برندنیگ سال ۲۰۱۸ و به معنای تقلید کورکورانه و پیروی کردن از دیگران برای بهتر دیده شدن بود؛ مانند بسیاری از برند های اینستاگرامی که همه یه شکل به نظر میرسن. برندهایی که بخش قابل توجهی از لوگوی آن ها سفیده و تنها یه محصول می فروشن و نام های عجیب و غریبی دارن.
به نظر شما برای اجرای درست کمپین برندینگ چه فاکتورهایی رو باید رعایت کرد؟ آیا هویت بصری درکنار مارکتینگ باید باشه؟ منتظر نظراتتون هستم.
30 پاسخ
سایت تون خیلی عالی هست
من تازه با شما اشنا شدم
خیلی ممنون بابت این همه پست خوبی که دارید
خوشحالم که براتون مفیده
مرسی عالی بود
از کمپین های ۲۰۲۰ هم بزار
حتما
بررسی میکنم و میزارم
توی تبلیغات هم خانواده ترامپ بدترین هستند ! چقدر جالبه
این دیگه ربطی به خانواده ش نداره
تو این بررسی ها باید دید چقدر از لحاظ فنی مشکل داره
مقاله خیلی خوبی بود
دست شما درد نکند
خواهش میکنم محسن جان
چطور باید تولید محتوا را قوی تر کنیم؟به نظر شما اینستاگرام را اول شروع کنم یا تلگرام یا سایت را؟
به نظر من اول از همه سایت رو بزنین و بعد روی شبکه های اجتماعی کار کنین
و هر فعالیتی میکنین ارجاع به سایت داشته باشین که ترافیک روی سایت شما در حال چرخش باشه
چقدر جالب بررسی کردید
وب سایتتون خیلی عالیه
من که لذت میبرم
خوشحالم که مفید واقع شده
سلام سایت خیلی عالی دارین
سلام خیلی ممنونم
سایتی به اکتیوی شما ندیده بودم که اینقدر مطالب مفید و جذاب بزاره
خوشحالم اینو میشنوم
آقای ترابی خیلی دوست داشتم مطلبت رو
ممنونم از شما
شاید بهترین سایتی بوده که تا الان دیدم
خوشحالم که اینو میشنوم و باعث افتخارمه
چقدر جالب بود بررسی هاتون
ممنونم از شما
درباره تبلیغات یه فروشگاهی اینترنتی که لوازم یدکی میفروشه توضیح بدید
سلام
بهترین راه برای رشد یه فروشگاه اینترنتی مثل لوازم یدکی اینه که روی سئو و کلماتی که مشتریا سرچ میکنن بالا بیاد و روی اینستاگرام کار کنه
لطفا از بخش تماس با من پیام بزارین تا بررسی کنم
اقا جلال کارت بیسته شک نکن
ممنونم لطف داری
آقای ترابی مقاله هات درجه یک هستن
از پایه ای ترین تا حرفه ای ترین چیز ها را گذاشتی
ممنونم از شما. امیدوارم که مفید واقع شده باشه
به نظر شما اینطور تبلیغات توی ایران هم جواب میده؟
اگه اصولی باشه بله چرا که نه