نحوه نوشتن توضیحات متا + ۵ نکته سئویی خیلی مهم درباره متاتوضیحات

نحوه نوشتن توضیحات متا

برای دوستات هم بفرست

فهرست مطالب

نحوه نوشتن توضیحات متا برای سایت ها بسیار مهم است و تو این آموزش سئو داخلی میخوام ۵ نکته خیلی مهم درباره نوشتن توضیحات متا براتون توضیح بدم. در ادامه همراه با رشد کسب و کار باشید.

متادیسکریپشن (Meta Descripton) یا متای توضیحات به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک میکنه تا به موضوع صفحه ما پی ببرن و توی نتایج مرتبط ما رو بیشتر نشون بدن، اما نوشتن یک متای توضیحات خوب نیازمند رعایت یک سری نکات هست.

اگه به سئو علاقه داری در بخش آموزش سئو کلی آموزش رایگان برات گذاشتم که میتونی ازشون استفاده بکنی.

متای توضیحات چیست؟

از میان تگ هایی که در صفحه سایت وجود داره، توضیحات متا (Meta Description) از اهمیت بالایی برخوردار هست. تگ توضیحات متا، خلاصه ای از محتوای سایت را ارائه میکند که از چشم بازدیدکنندگان مخفی است اما برای درک بهتر موتورهای جستجو از آن استفاده میشود.

در گذشته، توضیحات متا نقش مهمی رو در رتبه بندی بازی میکرد ولی گوگل در بیانیه ای اعلام کرده که توضیحات متا دیگه تاثیر مستقیمی توی سئو نداره، اگه یادتون باشه گاهی وقتا که یه عبارت رو داخل گوگل سرچ میکردیم با انبوهی از کلمات کلیدی در متای توضیحات رو به رو میشدیم که واقعا کاربر نمیفهمید موضوعی که سرچ کرده واقعا مرتبط هست یانه.

اهمیت توضیحات متا

وقتی که کلمه ای در گوگل سرچ میشه، توضیح متای مربوط به اون صقحه داخل گوگل قابل مشاهده هست، در صفحات جستجوی گوگل فقط و فقط متای توضیحات و عنوان صفحه ها قابل مشاهده هست، اینجاست که کاربر تصمیم میگیره به کدوم سایت سر بزنه و بهترین نتیجه مال کی هست.

مثلا اگه دنبال خرید گوشی باشین یا میخواین درباره آموزش سئو داخلی مطلبی رو بخونین، عموما در نتایج گوگل با نتیجه های رو به رو میشین که از قبل روشون کار شده و اونی بیشترین کلیک رو میخوره که توضیحات متای خیلی خوبی رو داشته باشه.

هر بار که صفحه ای از سایت شما در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشه در واقع یک Impression اتفاق افتاده و زمانیکه کاربر روی این نتیجه کلیک کنه برای شما یک Click در نظر گرفته میشه. تعداد کلیک به نسبت نمایش یا نرخ کلیک سایت شما (Click-Through Rate: CTR) در صفحه نتایج جستجوی گوگل تاثیر زیادی روی رتبه بندی تاثیر جدی میذاره.

هرچی CTR صفحات سایت شما بالاتر باشه در رتبه بندی گوگل جایگاه بهتری پیدا میکنین و موضوع اهمیت متای توضیحات رو نشون میده. تحقیقات جدید نشان میدهد که گوگل در الگوریتم رنک برین (RankBrain) خودش اهمیت زیادی برای توضیحات متا برای افزایش نرخ کلیک CTR قائل شده.

نکته ی مهم و قابل توجه : عامل دیگه ای که خیلی روی رتبه بندی تاثیر میذاره، نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) صفحات سایت هست. نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) به درصد افرادی گفته میشه که انجام هیچ فعالیت مفیدی در سایت شما مثل کامنت زدن، ویو کامل مقاله یا دیدن صفحه دیگه از سایت شما اقدام به خروج میکنن. این موضوع به گوگل نشون میده که توضیحات متا شما با محتوایی که در صفحه دارین متفاوت هست و در رتبه شما تاثیر منفی میذاره.

نحوه نوشتن توضیحات متانکات مهم در نحوه نوشتن توضیحات متا

حالا که متوجه اهمیت توضیحات متا و تاثیر غیر مستقیم اون شدید، باید دست به کار بشید و همین الان ۵ تا نکته ای که در ادامه میگم رو رعایت کنین:

۱- یکتا بودن توضیحات متا

برای هرصفحه اعم از صفحه اصلی و صفحات داخلی، دسته ها و برچسب هاییکه دارین باید توضیحات متای متفاوت و مخصوص به خودش رو بنویسین. متفاوت بودن توضیحات متا برای دو صفحه تجربه کاربری (UX) بهتری رو برای بازدیدکنندگان سایت شما به همراه داره، با توجه به اینکه هر صفحه محتویات خاص خودشو داره، استفاده از توضیحات متای یکسان خیلی منطقی به نظر نمیرسه.

نکته : اگر سایتی دارین که تعداد صفحات خیلی زیادی داره و نوشتن توضیحات متا برای اون کار زمان بر و سختی هست، بهتره که توضیحات متا را برای صفحه اصلی، صفحات مهم دیگه ایکه بیشترین بازدید رو میخوره، دسته ها و برچسب ها تنظیم کنین. سعی کنین صفحات جدیدی که به سایت اضافه میشن رو حتما سئوی داخلی بکنین.

۲- اهمیت به تعداد کاراکتر توضیحات متا

تعداد کاراکترها در توضیحات متا هیچ محدودیت نداره اما گوگل بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ تای اول اونو نشون میده، سعی کنین توی توضیحات متا از کلمه کلیدی استفاده کنین و داخل جمله بندی خودتون ازش استفاده کنین. این کار باعث میشه علاوه بر اینکه کاربر متوجه بشه که موضوع صفحه یا سایت شما درباره چیه، گوگل هم از CTR بهتر برای جایگاه دادن شما استفاده کنه.

تعداد کاراکترها در توضیحات متا بیشتر از ۱۶۰ تا نباید باشه…

۳- کلمات کلیدی در توضیحات متا

همونطور که در نکته قبلی هم گفتم، استفاده از کلمه کلیدی در توضیحات متا خیلی خوب هست و به موتور های جتسجو کمک میکنه، برای استفاده از کلمه کلیدی هم هیچ محدودیتی وجود نداره اما توصیه میشه که نهایتا ۲ بار از کلمه کلیدی خودتون استفاده کنین.

۴- از کاراکترهای ریاضی استفاده نکنید

موتورهای جستجو کاراکترهایی مانند +، – و ” رو به عنوان کد HTML میشناسن، اگه از این حروف در توضیحات متا استفاده کنین، ممکنه که گوگل آنها رو به عنوان کد در نظر بگیره و کلا بیخیال عنوان و توضیحات شما بشه! اینطوری تموم زحمات شما به باد میره.

۵- از عبارات جذاب متناسب با کسب و کار خود استفاده کنید

توضیحات متا باید طوری تنظیم بشه که بازدید کننده رو ترغیب به کلیک کردن کنه و آنها رو به سمت سایت شما بکشونه. از عبارات ترغیب کننده به همرا ارائه ارزش استفاده کنین تا بازدید کننده متوجه غنی بودن محتوای شما بشه. در نوشتن تیتر جذاب برای محتوا به طور کامل تکنیک های استفاده از جذابیت در تیتر رو گفتم.

استفاده از افزونه های سئو در وردپرس

اکثر ما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنیم و به خاطر وجود استانداردهاییکه داره این سیستم به یکی از محبوب ترین سیستم ها تبدیل شده، شاید دلیل اینه که همه چیز روی نظم خودش پیش میره و استانداردها در این سیستم به خوبی رعایت میشه. اگه وردپرسی هستین حتما از افزونه Yoast استفاده کنین و صفحات خودتون رو باتوجه به راهنمایی که میکنه، سئو کنین.


کدوم نکته رو بیشتر باید در نحوه نوشتن توضیحات متا رعایت کنیم؟ در سئوی محتوایی روی کدوم مورد بیشترین ضعف رو داشتین؟ برام کامنت کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *