تاثیر موسیقی در بازاریابی ؛ آیا به عنوان ابزار تاثیرگذار میشه ازش استفاده کرد؟!

تاثیر موسیقی در بازاریابی

برای دوستات هم بفرست

تاثیر موسیقی در بازاریابی چیست؟ تا حالا به این موضوع به صورت عمیق فکر کردین؟ تو این آموزش بازاریابی و فروش از رشد کسب و کار میخوام درباره این موضوع باهم صحبت کنیم.

همه ی ما با تبلیغات تلویزیونی یا تبلیغاتی مولتی مدیای اینترنتی مختلفی مواجه شدیم، وقتی در حال تعویض کانال های تلویزیون بودیم یا وقتی درحال گشت و گذار در یوتیوب یا آپارات بودیم این موضوع برامون پررنگ تر شده. اما چی باعث میشه که موسیقی بتونه توی بازاریابی یه محصول یا کلا کسب و کار تاثیر بذاره؟ این موضوعی هست که اینجا و تو این مقاله میخوام دربارش بیشتر صحبت کنم.

ارتباط پیام با نام تجاری، بزرگترین مشکل تبلیغات تلویزیونی

چند نفر رو میشناسین که بگن من دیشب یه تبلیغ خیلی جالب دیدم و به ظاهر تبلیغ و نکاتی که داخلش گفته شده اشاره کنن و نتونن اسم برند تبلیغ کننده رو به یاد بیارن؟! به وفور به این مسئله برخورد داشتیم، پس نمیتونیم مخاطبان رو سرزنش کنیم. در واقع مخاطبان، داستان تبلیغ برند رو راحت تر به یاد میارن و داستان اونها رو درگیر میکنه اما نام برند نه!

یه مشکل اساسی تر دیگه هم وجود داره، آیا مخاطبان تلویزیون، تبلیغاتی که پخش میشه رو خیلی پیگیرانه و مصرانه دنبال میکنن؟ یا آنها فقط تبلیغات تلویزیونی رو تحمل میکنن تا سریال مورد علاقه شون پخش بشه؟ واقعیت اینه که مخاطبان تلویزیون، برنامه های اون رو برای تماشا انتخاب میکنن.

حالا بیاین از دید دیگه به این قضیه نگاه کنیم : چقدر پیش میاد که بگین، بیاین تلویزیون را روشن کنیم تا تبلیغات ببینیم؟ مسخره به نظر میرسه؟ نه؟ مگر اینکه بخواین تبلیغات کسب و کارها رو زیر نظر بگیرین و از اونها الگوی جدید بگیرین. پس میتونم به جرات بگم که مخاطبین تلویزیون صرفا تبلیغات تلویزیونی رو تحمل میکنن تا رد بشه!

تاثیر موسیقی در بازاریابی که به حل مسئله کمک میکنه

اگه بخوام یه نمونه موفق رو مثال بزنم، موسیقی “هیل تاپ” تونسته به عنوان عاملی در پشت صحنه تمام تبلیغات رادیو و تلویزیونی کوکا کولا نقش ارزنده ای رو ایفا کنه. تنها متن و تصویر هیل تاپ برای آگهی های مختلف تغییر کرد و موسیقی به عنوان عامل شناسایی این مساله که برند در حال تبلیغ ، کوکا کولاست ثابت موند.

چرا کوکا کول آهنگ ” Ninety-nine red balloons” رو جایگزین کرد؟ چه اتفاقی برای ارتباط با برند یا طبقه محصول افتاد؟ برند غالب و برتری مثل کوکا کولا نیازی به امضای موسیقیایی برای افزایش آگاهی از بردنش نداره چراکه همه اونو با لوگوی معروفش خوب میشناسن اما خیلی از برند های کوچک به این نیاز دارن.

 

 

کلمات در مقابل آوا

ما برای رسوندن مفهوم خودمون در دنیایی از کلمات زندگی میکنیم، قوانین ما با کلمات نوشته شده. برنامه های بازاریابی با کلمات نوشته شدن و خاطراتمون هم با کلمات نوشته میشن! در دنیای آنلاین هم همین طور هست. ایمیل ها و حتی متن های داخل سایت هم کلمات آنها رو رهبری میکنن.

ولی ما به هیچ وجه در بستر کلمات فکر نمیکنیم! بلکه ما در فضای آوا ها می اندیشیم، هیچ کلمه ای در خیال و ذهن ما نیست و تنها نواها در ذهن ما حضور دارن. تا حالا دیدین چطوری کودکان ارتباط برقرار کردن رو یاد میگیرن؟ بدون استفاده از کلمات. استفاده از کلمات برای ارتباط برقرار کردن در زمان مدرسه رفتن آغاز میشه اما کودکان تا پیش از اون برای برقراری ارتباط از اصوات استفاده میکنن.

این موضوع حتی زمانی که کودکان بزرگ میشن نیز تغییر نمیکنه، آنها یاد میگیرن که چطور آوا ها درون ذهنشون رو با مجموعه ای از حروف الفبا ترکیب کنن اما کلمات همیشه بیرون ذهن قرار دارن. آنچه درون ذهن قرار داره اصوات و آوا ها هستن. به همین دلیل هست که ذهن در مورد دو کلمه متفاوت principal و Principle دچار سردرگمی میشه!

چون آوا و تلفظ آنها یکسان اما معانی متفاوتی داره! در ذهن شما، دو کلمه یاد شده یه صدا و دو معنی دارن. دلیل اینکه دو کلمه همیشه شما رو گیج میکنه این مساله هست که آنها متفاوت دیده شده و متفاوت نوشته میشن.

تاثیر موسیقی در بازاریابی و روح انگیز بودنی که همزاد پندارست

تقریبا همه میدونن که ذهن شما صدا های کلمات رو در بخش چپ مغز پردازش میکنه و موارد دیداری و تصویری در سمت راست مغز پردازش میشه. همچنین بخش سمت راست مغز شما محل احساسات شماست. اما آیا شما اینو میدونین که سمت راست مغز سمتی هست که با موسیقی تحت تاثیر قرار میگیره؟

به همین دلیله که موسیقی قدرت شگرفی داره و احساسات هست که پیوند های خاطرات رو در مغز به وجود میاره. موسیقی، اصواتی هست که مرتب شده و سرو شکل یافته و با استفاده از تکنیک هایی مثل هارمونی، ملودی و تکرار و ریتم باعث ایجاد حسی دلپذیر در شنونده میشه.

برخلاف کلمات در یه صفحه، موسیقی در یه مکان به زنجیر کشیده نمیشه، در زمان منجمد نمیشه. موسیقی همیشه درحال حرکت و جابجاییست. زمانی به سرعت حرکت میکنه و زمانی آرام و سست هست، اما همیشه درحرکت هست.

به نظرت تاثیر موسیقی در بازاریابی چقدر زیاده؟ چه نمونه های موفقی رو در این زمینه میشناسی؟ برام توی کامنت ها بنویس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *