cdn چیست ؟ چرا از شبکه توزیع محتوا باید استفاده کنیم ؟
cdn چیست ؟ امروز قصد دارم تا درمورد تکنولوژی جدید cdn با شما صحبت کنم . تکنولوژی که دیر یا زود همه وبسایت های پرترافیک از آن باید استفاده کنند . در ادامه همراه باشید .
در طراحی سایت یا بهتر بگویم بعد از طراحی سایت ، یکی از فاکتور های مهم و تاثیرگذار در جذب کاربرو کسب رتبه های بهتر در موتورهای جستجو سرعت بارگذاری وبسایت است.
این مقوله را می توان با استفاده از ابزارهای آنلاین مثل GTmetrix سنجید و به راحتی موارد و مشکلات فنی آن را رفع نمود. اما باپیشرفت تکنولوژی و البته وجود وبسایت های پربازدید ، بهینه سازی فایل های سایت تنهاراهگشای مسئله سرعت نیست.
فهرست مطالب
cdn چیست ؟ این تکنولوژی به سرعت سایت شما کمک میکند
cdn یا Content Delivery Network که به فارسی آن را شبکه توزیع محتوا می گویند، تکنولوژی است که با استفاده از سرورهای متعددی که در نقاط مختلف جغرافیایی استفاده می کند تاسرعت ارسال محتوای استاتیک و پویا را بهبود می بخشد.
به طور عادی ، وقتی که یک صفحه فراخوانی می شود درخواست آن صفحه از مرورگر شما به سمت سرویس دهنده اینترنت شما و سپس به سرور سایت منتقل می شود و درصورت درست بودن درخواست، به سمت مرورگر شما برگشت داده شده و صفحه موردنظر شما به نمایش درمی آید.
اما فرض کنید، تعداد درخواست های ارسالی به آن سایت بالابرود ، در این صورت چه رخ می دهد ؟ بله ! درست حدس زدید ! با کندی بارگذاری سرعت مواجه می شوید و دربدترین حالت اگر درخواستها به سمت سرور بالا برود، وبسایت از دسترس خارج می شود .
راه حل چیست؟
اگر مدیر شبکه هستیم، بهترین راه اینست که تعداد درخواست های ارسالی به سمت سرور را کاهش داده و به جای اینکه تمامی درخواست ها برای بررسی به سرور اصلی هدایت شود، درخواست های کاربران را به نزدیک ترین سرور محل سکونت کاربر ارجاع دهیم تا با این روش، حجم ترافیک ارسالی برروی سرور اصلی را به طور قابل توجهی کاهش داده و ازطرفی دسترسی کاربران را به محتوای درخواستی سرعت ببخشیم .
cdn چیست ؟ دقیقا همان چیزی است که شما میخواهید
شبکه توزیع محتوا در هر سرور خود، مطالب وب سایت را به صورت موقت و کش شده نگه داری می کند و بسته به آدرس IP (مکان کاربر) نزدیکترین سرور را به او انتخاب کرده و اطلاعات را از آن سرور برای او ارسال می کند.
باتوجه به سرعت بالای تولیدمحتوا دراینترنت والبته سرعت بالای دسترسی به اطلاعات، کاربران به دنبال دست یافتن به اطلاعات موردنظرخود درکمترین زمان ممکن هستندو از طرفی مدیران وب سایت هاهم به دنبال این هستند که صفحاتشان درکمترین زمان ممکن بارگذاری گردد،از این رو مساله cdn مطرح گردید.
cdn به شما اجازه می دهد تا یک با چند کپی از اطلاعات را برای حفاظت در برابر خرابی جزیی اینترنت نگه داری کنید. کپی برداری و افزونگی محتوا، اضطراب ناشی از پاک شدن مطالب را از بین می برد و از این رو باعث می شود که اطلاعات چون در هر سروری وجود دارد، سریعتر به در صفحه کاربر بارگذاری گردد و در نتیجه سرعت سایت را افزایش خواهد داد اما نکته ای که باید بدانید همه محتوای سایت به غیر از فایل های HTML , CSS و js از cdn استفاده می کنند .
حال ببینیم cdn چه مزایایی دارد ؟
cdn چیست ؟ رتبه موتور جستجو را بهبود می بخشد
یکی از عوامل و فاکتورهای مهم برای موتور های جستجو سرعت بارگذاری وبسایت است، درواقع میتوان اینگونه گفت که :
موتورهای جستجو به وبسایت هایی که سرعت بارگذاری بالاتری دارند ، بیشتر اهمیت می دهند.
پس تکنولوژی cdn باتوجه به سرعت بخشیدن به بارگذاری صفحات ، میتواند یک راه حل مناسب برای بهینه سازی بهتر وبسایت در موتورهای جستجو باشد .
کندی های بارگذاری صفحات و ترافیک های سنگین معنایی ندارد!
بارگذاری صفحات باوجود محتوای مولتی مدیا مثل فیلم ها می تواند زمان زیادی را برای بارگذاری آن بگیرد و حتی ممکن است که بارگذاری آن بنا به دلایل مختلفی مثل سرعت پایین اینترنت متوقف شود، اما cdn ها کمک می کنند که این مساله اتفاق نیافتاده و سرعت دانلود فیلم را افزایش می دهند.
پایین آمدن پینگ بک (ping back) یا بسته های ارسالی به سرور
کیفیت پینگ بک ها با وجود cdn افزایش پیدا کرده و حتی می توان گفت، هیچ بسته ای ازبین نمیرود !
سرعت بارگذاری به طرز معجزه آسایی افزایش پیدا می کند
معماری cdn به اینگونست که اطلاعات وبسایت را درچندین سرور نگه می دارد و بسته به مکان کاربر ، از نزدیک ترین سرور اطلاعات را برای کاربر ارسال می کند . پس سرعت بارگذاری وبسایت به طور محسوسی افزایش می یابد.
حفظ شدن اطلاعات در صورت بروز مشکل
اتفاقات گوناگون مانند بلایای طبیعی ، قطعی برق و یا هرمشکلی میتواند دسترسی به سرور اصلی سایت را برای مدتی ازبین ببرد، اما با وجود cdn این مشکل به حداقل رسیده و نگرانی ازبین رفتن اطلاعات به طورکلی به فراموشی سپرده می شود.
سرعت بخشیدن به تولید محتوا
شرکت ها می توانند از همان روشی که شبکه های اصلی مطالب خود را ارائه می دهند، با استفاده از cdn وبه صورت ۲۴ ساعته نیز خدمات خود را ارائه دهند.
توقف معنایی ندارد ! به راحتی ارتقا دهید !
تکنولوژی های جدید نیازمند ارتقا در سرورها هستند تا بهتر بتوانند خدمات خود را به کاربران ارائه دهند. cdn را می توان با تکنولوژی های جدیدی که به وجود آمده است، تطابق داد و از این رو می توان قابلیت ارتقا دارد.
خب تا اینجا با فواید و مزایای فناوری cdn آشنا شدید، اما باید بدانید که هروسیله و تکنولوژی، مشکلات خاص به خود را نیز دارد . در ادامه به معایب cdn به صورت گذرا می پردازم .
- دربعضی نقاط به خوبی عمل نمی کند.
- زمان پاسخگویی cdn برای هرکاربر میتواند متفاوت باشد.
- ممکن است استفاده از این تکنولوژی برای رشد کسب وکار شما تاثیر منفی بگذارد : قبل از خرید، حتما تحقیق کنید که مشتریان شما بیشتراز چه نقاطی به وبسایت شما وصل میشوند.
- مشکل مدیریت محتوا و بروز نبودن سایت در برخی نقاط دسترسی : این مشکل رایج همیشه گریبان گیر وبسایتهای بزرگ بوده است . بسیاری از سرورهای cdn از سیستم های مدیریت محتوا پشتیبانی نمی کنند و همین امر باعث می شود در برخی از نقاط دسترسی، محتوا به صورت بروز به دست کاربر نرسد .
- کنترل مستقیم برروی cdn ها ندارید: اگر نیاز به تغییراتی در سرور های توزیع محتوای خود داشتید ، باید با سرویس دهندگان صحبت کنید و دسترسی مستقیم به آنها ندارید !
چطور یک سرویس دهنده خوب cdn ( شبکه توزیع محتوا) را انتخاب کنیم؟
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که یک سرویس دهنده خوب cdn باید چه ویژگی هایی داشته باشد و از کجا باید تهیه کنیم ؟ جواب آن بسیار واضح است : بسته به نیاز و درخواست های کاربر از سایت شما، cdn مورد نظر خود را باید تهیه کنید.
اما به طور معمول یک cdn خوب باید داری ویژگی های زیر باشد :
-
- پشتیبانی از ارسال انواع فرمت ویدئو
- پشتیبانی از ارسال موبایل
- دارای لوازم دارای مجوز و محافظت شده
- دارای قابلیت تجزیه و تحلیل
معرفی چند cdn محبوب :
برخی از سرویس دهنده های cdn برای کسب وکار های کوچک و استارتاپ ها، سرویس خود را به صورت رایگان ارائه می دهند. برخی از این سرویس دهنده ها :
- Coral Content Distribution Network
- FreeCast
- CloudFare
- Incapsula
- Akamai
- Amazon CloudFront
- CloudFlare
- Keycdn
- Maxcdn
اینفوگرافیک cdn چیست ؟
درآخر اینفوگرافیکی جالب و البته مفید برای شما گذاشته ام که دریک نگاه میتوانید به مزایای استفاده از cdn پی ببرید .
دانلود و مشاهده اینفوگرافیک cdn در اندازه واقعی
نظرشما درباره cdn چیست ؟ تا چه حد می تواند کمک کننده باشد ؟ آیا شما از cdn استفاده می کنید ؟ چه سرویس دهنده هایی را می شناسید ؟ منتظر نظرات شما هستم .