وسواس در حل مشکلات ؟! آیا خوب است یا میتواند کُشنده باشد؟
عادت به حل مشکلات با وسواس و البته در کمترین زمان ممکن، باعث می شود برای هر ضعف و مشکلی به دنبال راه حلی سریع باشیم. اما به نظر شما این کار درست است یا خیر ؟ درادامه همراه با آی تی من باشید.
در این مقاله قصد دارم تا شما را با سرمایه گذاری برروی نقطه ضعف هایتان آشنا کنم و باهم بتوانیم این مشکل را حل کنیم. قبل از هرچیز ببنید این سوالات در ذهن شما به وجود آمده است ؟
- بدهی های زیادی دارید؟
- هدف درزندگی خود ندارید و به دنبال آن هستید؟
- دچار کمبود خواب شده اید ؟
تعجبی ندارد که تقریبا ۴۸ درصد جوانان می گویند:
استرس و فشار روانی تأثیری منفی بر زندگی شخصی و حرفهای آنها دارد.
فهرست مطالب
وسواس در حل مشکلات ؛ استرس و دل نگرانی
در زندگی رومره چه بخواهیم و چه نخواهیم در تلهی رفع نقاط ضعف قرار می گیریم. تحقیقات در این رابطه نشان داد که:
نتیجهی تحقیقاتی که روی هزاران فرد انجام شده است، نشان میدهد که تبدیل یک نقطه ضعف به نقطهی قوتی عالی، غیر معمول است.
مشکل ما این نیست که نقاط ضعف حل نمیشوند و یا اصلا به نقاط قوت تبدیل نمی شوند بلکه مشکل آنجاست که نباید روی هر ضعفی از خودمان سرمایهگذاری کنیم! باید واقعیت را قبول کنیم . واقعیت می گوید :
در همه زمینه ها عالی نیستیم و نخواهیم شد
پس چرا هزینه و وقت خود را بیهوده هدر بدهیم ؟ قبل از زمان گذاشتن برای حل هرمشکل سعی کنید به سوالات زیر جواب منطقی و درست بدهید.
۱- هزینهی تبدیل نقاط ضعف به قوت چه خواهد بود؟
اولین نکتهای که باید در هنگام سرمایهگذاری روی نواقص در نظر داشته باشید، منابع است. در اینجا به چهار عامل زمان، پول، دامنه و هزینهی از دست دادن فرصتهای جدید بهعنوان هزینه رفع نقاط ضعف نگاه میکنیم.
پول و زمان دو عامل بسیار مهم :
دوعامل بسیار مهم برای سرمایه گذاری روی ضعف هاست. اگر قرار به این باشد که ضعف خود را رفع کنید و آن را به نقطه ای قوت برای خود تبدیل کنید اما وقت زیاد و پول هنگفتی را از شما بگیرد، باید این سوال را از خودتان بپرسید: آیا ارزش سرمایهگذاری دارد؟
وسواس در حل مشکلات و پیش به سوی کاهش هزینه ها
دامنه پوشش هزینه ها:
زمان وپولی که درحال حاضر مصرف می کنیم، به خاطر فعالیتهای دیگری هستند که در زندگی انجامشان می دهیم حتی اگر برای انجام فعالیتی طولانی تمایل داشته باشیم و حاضر باشیم که هزینهی آن را بپردازیم.حال سوال اینجاست: کدام یک از این فعالیتها بر نقاط ضعف من تأثیر میگذارد؟
هزینهی از دست دادن فرصتها:
همه کارها دریک زمان انجام نمی گیرد بلکه تمرکز روی بهبود یک نقطه ضعف به مفهوم کنار گذاشتن فرصتهای دیگر یا کم کردن انرژی صرفشده روی بقیه فعالیتها است. این سرمایهگذاری بر بهبود نقاط ضعفتان باید ارزش از دستدادن فرصتهای دیگر را داشته باشد.
صرفهجویی در هزینه ها
۲- چقدر برایتان مهم و حیاتیست که این نقطه ظعف تبدیل به یک فرصت و حتی یک نقطه قوت بشود؟
من یک برنامه نویس خیلی حرفه ای نیستم، اما می توانم برنامه های ساده و درعین حال خلاقانه بنویسم. درباره حیطه کاری خودم علم کافی را دارم، اما ترس من از صحبت کردن در میان جمع یک نقطه ضعف بسیار بزرگ است! بله درست فهمیدید!
صرف وقت و سرمایه برای بهبود برنامه نویسی اصلا توجیهپذیر نیست و نیازی هم به برنامه نویس حرفهای بودن ندارم از سوی دیگر، بهبود نقطه ضعفم برای صحبت کردن در مقابل جمع بسیار مهم است.
۳- آیا رفع نقطه ضعفم به نفع دیگران است؟
گاهی اوقات خواسته یا ناخواسته سرمایه گذاری روی نقطع ضعف هایتان ، می تواند به نفع دیگران باشد اما باید بدانید که نگرانی در این زمینه وجود ندارد. موارد مورداهمیت دیگری نیز وجود دارند که پرداختن به آنها دراولویت هستند.
با اولویت بندی جلو بروید
داشتن اولویت در انجام هرکاری، به شما اجازه ی تصمیم گیری درست و به جا را می دهد. داشتن استراتژی درانجام کارهایتان، تنها گزینه مناسب برای جلو بردن اهداف زندگی شخصی و کاریتان به حساب می آید. روی کاغذ تمام اولویت های کاری و شخصی خود را بنویسید و با شماره گذاری اهمیت هرکدام را مشخص کنید و طبق آن جلو بروید.
نظر شما درباره وسواس چیست ؟ آیا وسواس داشتن در هرکاری خوب است یا بد ؟ نظرات خود را با آی تی من درمیان بگذارید.