مزایای شبکه های اجتماعی چیست؟ با سومین قسمت از آموزش دیجیتال مارکتینگ همراه شما هستم. از اینکه تا اینجا همراهی ام کردید نهایت سپاس و قدردانی را دارم. در قسمت های قبلی نگاه کاملی به دیجیتال مارکتینگ و استراتژی حضور در بازار آنلاین راداشتیم. در ادامه با آی تی من و سومین قسمت از آموزش دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.
توصیه می کنم قبل از شروع به خواندن این قسمت ، حتما قسمت های قبلی را خوانده باشید تا پیش زمینه مناسب برای این جلسه را پیدا کرده باشید. درصورتیکه جلسات قبلی را مطالعه ای نداشتید از همینجا دنبال کنید :
برای این قسمت اماده اید؟
شبکه های اجتماعی = بازوی مناسب تبلیغات
بیشترین حضور آنلاین کاربران در فضای مجازی را می توان در شبکه های اجتماعی دید. این حضور اکثرا برای ارتباط با دوستان، آشنایان و فامیل صورت میگیرد. پس می توان نتیجه گرفت که بهترین فرصت برای به نمایش گذاشتن محصولات و سرویس هایمان به صورت اصولی و کاربردی در شبکه های اجتماعی است.
همانطور که درجلسات قبلی گفته شد، پایه یک کسب وکار درفضای آنلاین وبسایت است و از شبکه های اجتماعی برای توسعه و بازوی قوی برای معرفی استفاده می شود. اما نکته ای که اینجا مطرح می شود اینست که بدانیم :
در چه شبکه اجتماعی هایی و با چه مشخصاتی باید فعالیت داشته باشیم؟
از آنجایی که هرکسب وکاری در یک محدوده جغرافیایی فعالیت دارد، باید به دنبال شبکه اجتماعی متناسبی باشد که دارای ویژگی های زیر است:
- میزان جامعه کاربران محدوده فعالیت جغرافیایی آن کسب وکار در شبکه اجتماعی بالا باشد.
- فعالیت کاربران مرتبط با جامعه ی هدف کسب و کار ما در آن شبکه اجتماعی بالا باشد.
مزایای شبکه های اجتماعی و بهترین شبکه های اجتماعی در ایران کدامند؟
همانطور که دربالا گفتم، شبکه اجتماعی را باید انتخاب کنیم که دارای جامعه کاربر بالایی در محدوده جغرافیایی کسب وکار ما باشد. با توجه به این صحبت ها، می توان تلگرام و اینستاگرام را برای کسب وکار های امروزی مناسب دانست. البته به این نکته باید اشاره کنم که انتخاب شبکه های اجتماعی براساس استقبال کاربران از تکنولوژی روز و ترند های روز ممکن است دچار تغییر بشود.
شاید تا چند سال پیش یک کسب وکار ایرانی، حضورش در فیس بوک و گوگل پلاس بسیار مهم بود اما امروزه داشتن یک صفحه فیس بوک برای یک کسب وکار فرق آنچنانی نمی کند و ورود به دنیای شبکه های اجتماعی از جنس موبایلی مهم است.
چرا یک کسب وکار نباید برپایه شبکه های اجتماعی باشد؟
شبکه های اجتماعی با توجه به تعداد کاربران بالایی که دارند فرصت مناسبی برای عرضه و تقاضا میان کسب وکارها و مشتریان است. اما بزرگترین مشکلی که وجود دارد اینست که براساس سیاست های مدیران ارشد، این شبکه هدایت می شود. پس ممکن است بنا به هردلایل و هرزمانی، مشکل برای صفحات شما در آن شبکه ها پیش بیاید.
اگر دربهترین حالت هم حساب کنیم و سیاست های مدیران ارشد آن شبکه اجتماعی را درنظر نگیریم، ممکن از سیاست کشورها و بحث فیلترینگ مطرح شود که همین قضیه باعث نابودی یک کسب وکار نوپا می شود. مثال واضح آن فیلترشدن موقت تلگرام و اینستاگرام بود که در این باره مقاله ای نیز منتشر کردم :
درسی که فیلترینگ تلگرام به کسب و کار ها داد، چه بود ؟
پس میتوان این طور گفت که :
کسب وکارهای پایدار، از وبسایت برای ارجاعات کاربر استفاده میکنند و از شبکه های اجتماعی به عنوان یک بازوی محکم و قوی برای جذب کاربر و تبدیل به مشتریان پایدار بهره می برند.
چگونه حضور پیدا کنیم ؟
از همه موارد بالا که بگذریم ، به مهم ترین اصل یعنی استراتژی حضور در شبکه های اجتماعی می رسیم. مهم ترین اصل برای فعالیت در شبکه های اجتماعی، جذب کاربر و تبدیل آنها به مشتریان پایدار است پس نیاز به تولید محتوا متناسب با موضوع کسب وکارتان و البته یک تقویم محتوایی مناسب جهت این کار هستید.
تقویم محتوایی چیست؟
تقویم محتوایی، برنامه ای مدون و دقیق از زمان بارگذاری پست هایتان ، به همراه هشتگ ها و موضوعات آنهااست. این برنامه میتواند هفتگی ، ماهانه و حتی سالانه هم باشد. این تقویم به شما و کاربران شما کمک می کند تا از برنامه محتوایی صفحات شما باخبر بوده و درصورت تمایل آنها را دنبال کنند.
در ادامه می توانید انواع تقویم های محتوایی به زبان اصلی و استاندارد را دانلود کنید و از آنها در برنامه و استراتژی خود بهره ببرید.
دانلود تقویم محتوایی
استفاده از هشتگ ها
هشتگ ها مانند دسته بندی های یک سایت عمل میکنند و به کمک آنها می توانید موضوع پست ارسالی خود را درآن شبکه ها مشخص کنید. استفاده به جا و درست از هشتگ ها شما را به کاربران هدفتان وصل می کند.
خرید صفحات پر بازدید کار درستی است ؟
یکی از تجارت های پرسود و البته حاشیه ای، خرید و فروش صفحات پرکاربر شبکه های اجتماعی است که با قیمت های خوبی نیز رد وبدل می شود. اما باید با نهایت تاسف به این نکته اشاره کنم که خرید صفحه یکی از بزرگترین اشتباهات برای یک کسب وکار می تواند باشد. چرا که :
صفحاتی که پرکار هستند ، ممکن است تقلبی باشند و اگر هم واقعی باشند جامعه هدف شما را پوشش نمیدهند و همین امر باعث ریزش شدید صفحه می شود.در نتیجه هزینه بیهوده ای را کسب وکار شما تجربه می کند.
به این قسمت از آموزش دیجیتال مارکتینگ رسیدیم. به نظر شما مزایای شبکه های اجتماعی چیست؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را درباره این قسمت از آموزش با آی تی من درمیان بگذارید.
46 پاسخ
عالی بود مثل همیشه
سپاس از همراهی شما
دست به قلم بودنت خوبه ! اگه اشکالات داخل متن رو هم کم کنی که خیلی خوب میشه
سپاس از نکته ای که فرمودید
لایک داشت
ممنون
منتظر قسمت های بعدیش هستم
حتما در چند روزآینده منتشر میشود
سایت خیلی خوبی داری … مقالاتتم خیلی خوبه
سپاس از لطف و همراهی شما
چقدر عالی بود
ممنونم
من یه کسب وکار بر پایه اینستاگرام دارم . یعنی اشتباه کردم ؟
خیر اشتباه نیست … اما همانطور که در متن گفته ام ، کسب وکارهای دیجیتال پایه اصلی شان باید وبسایت خودشان باشد و از شبکه های اجتماعی برای توسعه و جذب بیشتر مشتری استفاده کنند.
مثل همیشه دوست داشتم . عالی بود
منتظر قسمت های بعدیش هستم
سپاسگزارم . به زودی منتشر میشود
بسیارعالی و مفید بود.ممنون
سپاس از شما
سپاس از مطلب مفیدتان
ممنونم از شما دوست عزیز
سپاس در عین سادگی بسیار مفید بود
خوشحالم مفید بوده برای شما
سلام و وقت بخیر با تشکر از شما ، مطالب آموزنده و آگاهی بخش بود
خوشحالم مفید بوده برای شما
خیلی خوب و لذت بخش بود . من که کلی حال کردم
سپاس . لطف دارین
سلام عالی بود خیلی خلاصه و مفهوم رسان بود و الان متوجه شدم خیلی در دیجیتال مارکتینگ فعال هستم و فکر می کردم کارم درست نیست و از همه ابزار های وابسته به اینترنت نباید استفاده کنم و الان همین الان بسیار آگاه شدم.
سپاس از لطفتون ، خوشحالم که آگاهی بخش بوده براتون
خیلی عالی است من با خواندن این مقاله مفهوم دیجیتال مارکتینگ را بخوبی متوجه شدم.ممنونم
بسیار عالی ، خیلی خوشحالم دوست عزیز
انشاالله که موفق باشید
عالی بود مرسی
سپاس از شما
دیجیتال مارکتینگ تنها مختص کسب و کارهای آنلاین نیست. بلکه صرفا یک روش نوین و مدرن بازاریابی برای هر کسب و کار و فعالیتی است
به لفظ کلمه که دقت کنید میبینید که همه چیز به به زندگی دیجیتالی برمی گردد !
مرسی…مقاله خوبی بود… دوستش داشتم
سپاس از شما
خیلی مقاله جالب و پر باری بود…ممنون
سپاس از همراهی شما ، خوشحالم مفید بوده براتون بزرگوار
در خصوص بحث دیجیتال مارکتینگ بهترین مقاله ای بود که خوندم، ممنون بابت زحماتتون.
خوشحالم براتون مفید بوده
مطلب تون خوب و به نسبت جامع بود
لطفا در زمینه بیلبوردهای الکترونیکی هم یک مطلب تهیه کنید
سپاس ، حتما درمورد بیلبوردها و تبلیغات محیطی هم اگر شد مطلب میگذارم
عالیه سایتتون
سپاس بیکران
ببخشید من دوباره یه سوال داشتم…حدود یه هفته پیش من یه پیج باز کردم بعد چند روز وقتی خواستم واردش بشم Refresh نشد و یه جمله ای میاورد I’m not robot بعد چند تا عکس آورد و ازم خواست که مواردی رو که بالای عکس هست رو انجام بدم منم انجام دادم که شاید بذاره من دوباره وارد پیجم بشم بعد اینکه انجام دادم گفت پیج تا۲۴ ساعت دیگه برمیگرده بعد چند ساعت دوباره امتحان کردم گفت حسابی با این مشخصات وجود نداره رفتم به ایمیلم سربزنم که ببینم میشه کاری کرد دیدم دوبار پیام داده که یه ورود جدیدی به پیج انجام شده که از گوشی من نیست امکان داره که هک شده باشم؟؟؟و اینم بگم که بغیر از خود اینستاگرام با یه برنامه دیگه ای هم وارد پیجم شده بودم که همون آنفالویاب اینستاگرام بود
اینستاگرام کپچا یا سیستم تشخیص انسان از ربات نداره ( im not robot)
برنامه ای که ازش وارد شدین برنامه اصلی اینستاگرام نبوده ، سریعا رمزتون رو تغییر بدید و تایید دومرحله ای را فعال کنید
برنامه های فالور بگیر و انفالو یاب رو هم از پیج تون بردارید. اینجور برنامه ها امن نیستند.