داشتن سایت شخصی چقدر برامون مفیده؟ چرا سایت شخصی دارم؟

داشتن سایت شخصی

برای دوستات هم بفرست

فهرست مطالب

داشتن سایت شخصی اونم توی ایران خیلی کم بهش توجه شده و البته با وجود شبکه های اجتماعی که سهولت انتشار محتوا داخل این پلتفرم ها خیلی راحت تر از سایت شده، کمتر کسی سمت سایت شخصی میاد.

زمانیکه شروع به سایت شخصی کردم، تنها دید من داشتن یه سایت برای بارگذاری یادداشت هایم بود و از طرفی به تولید محتوا علاقه زیادی دارم تصمیم گرفتم نوشته هایم را با دیگران در سایت شخصی ام به اشتراک بذارم که این اولین تصمیم من برای داشتن یه سایت و نه بلاگ بود!

افرادیکه دور و اطراف من بودن مخالف داشتن سایت شخصی بودن، دلایل آنها موارد مختلفی بود : از برند نبودن من، نداشتن کسب و کار گرفته تا اینکه ممکنه سایت بازدید کافی نگیره و شکست بخوره! ولی الان به جرات میتونم بگم که داشتن سایت شخصی برای من یه تصمیم درست بود.

اولین پست من دقیقا ۲۱ آذر ۹۶ با عنوان آی تی من متولد شد بارگذاری شد و به دنیای نوشته های دیجیتالی پا گذاشتم. تجربه جالبی بود، اینکه از اتفاقات و چیزهاییکه بلدی بنویسی و دیگران بیان و بخونن و نظر بدن… واقعا برام زیبا بوده و هست…

از نوجوانی علاقه زیادی به حوزه آی تی و فناوری داشم و همین علاقه باعث شد تا توی سایت شخصیم به این موضوع بیشتر بپردازم، و تحلیل های خودم در این زمینه رو با دیگران به اشتراک بگذارم. رفته رفته با آموزش دیجیتال مارکتینگ و پیدا کردن علاقه ام متوجه شدم که میتونم تو این حوزه هم موفق ظاهر بشم.

حالا چرا داشتن سایت شخصی رو زیاد جدی نمیگیریم؟

بی برنامگی در تولید محتوا

یکی از دلایل مهمی که کمتر به سایت های شخصی توجه میشه، بدون برنامه بودن در انتشار تولیدمحتوا یا همون تداوم هست. شاید برای شبکه های اجتماعی با یه برنامه ی خوب، محتوا تولید کنیم اما فرقی که بین شبکه اجتماعی و سایت وجود داره اینه که محدودیتی که تو شبکه اجتماعی هست داخل سایت نیست و باید استاندارد های بیشتری رعایت بشه  و این باعث میشه تا یه قدم تولیدکننده های محتوا و افراد تاثیرگذار برن عقب!

درباره تولید محتوا داخل آکادمی دیجیتال مارکتینگ بیشتر نوشتم :


آموزش تولید محتوا


اهمیت شبکه اجتماعی نسبت به سایت

درسته که رشد توی شبکه اجتماعی خیلی راحت تر و سریع تر از سایت اتفاق میوفته، ولی این کار مصداق ” همه تخم مرغا رو توی یه سبد ” گذاشتن میمونه. وقتی همه ی تمرکز بره برای بروزرسانی محتوا در اینستاگرام یا پیامرسان هایی مثل تلگرام، به خاطر ماهیت محدودی که داره خیلی از مطالب رو نمیشه گفت و البته به خاطر سهولت در بارگذاری محتوا باعث میشه تا کمتر بیایم سمت سایت.

وقتی بخوام باکسی همکاری کنم اولین کاری که میکنم اینه که تو گوگل اسمشو سرچ کنم ببینم چیکارست، آیا گوگل چیزی از اون شخص میدونه یانه؟! سایت داره؟ لینکدین داره؟ چقدر سایتش فعاله؟

برای سازمان یا شرکت هم همین طوره، اولین جاییکه از هر سایت شرکتی چک میکنم بخش بلاگ اون هستش و برام زمانی این موضوع لذت بخش تر میشه که متوجه بشم بخش محتوایی به صورت مداوم بروزرسانی میشه.

سخت گرفتنِ تولید محتوا و داشتن سایت شخصی

وقتی صحبت از سایت داشتن میکنم، اولین چیزی که خیلی سخت میشه تولیدمحتواست! دلیلشم کاملا مشخصه : چیزی برای گفتن نداریم! به همین خاطر دست میزنیم به کپی یا ترجمه مقالات از منابع دیگه که یکی از رایج ترین راه هاییست که تو وب فارسی شاهدش هستیم. و وقتی هم محتوا بارگذاری شد، بدون هیچ تغییری اونو منتشر میکنیم یا از افعال خیلی رسمی و سخت استفاده میشه که خودتون زیاد دیدید.

این موضوع به سایت های شخصی هم سرایت کرده و یه خورده کار رو سخت کرده برامون … درصورتیکه صحبت کردن توی سایت شخصی به مراتب خیلی راحت تر از بلاگ یه سایت شرکتیه. به لحن این مطلب و مطالب قبلی دقت کنین، چه چیزی باعث شده که شما این مقاله رو بخونین؟ شاید اولین چیزی که ذهن شما رو درگیر کرده باشه عنوانی هست که درباره ش دارم صحبت میکنم.

اما در واقع به خاطر لحن خودمونی و عامیانه ای که باهات دارم صحبت میکنم باعث شده که به راحتی این متن رو بخونی و از خوندنش خسته نشی. سعی کردم همون طوری که حرف میزنم ، بنویسم. اوایل شاید سخت باشه این کار اما به مرور این مسئله یه عادت میشه.

داشتن سایت شخصیحالا که فهمیدیم چرا داشتن سایت شخصی سخت‌تر از داشتن یه پیج اینستاگرامه، میخوام چند تا راهکار خوب بهتون بدم که داشتن سایت شخصی رو براتون آسون تر میکنه.


آکادمی دیجیتال مارکتینگ


برای داشتن سایت شخصی تولید محتوا رو شروع کن

برای اوایل نیاز نیست برنامه اونچنانی بریزی؛ همین که بدونی تو چه موضوعی باید مطلب بزنی و درباره چی باید صحبت بکنی برای شروع کافیه. کم کم توی هفته های دوم و سوم یه برنامه محتوایی منظم بچین و بسته توان و زمانی که میتونی بزاری برنامه ریزی کن. اگه روزی ۳ الی ۴ ساعت زمان برای سایت شخصی بزاری و بتونی روزی ۱ محتوا منتشر کنی یعنی شاهکار کردی!

سعی کن برای تیترهات، عنوان های مناسب و البته جذاب انتخاب کنی. اگه دوست داری تا با تکنیک های تیترزنی آشنا بشی، مطلب ” چگونه تیتر جذاب بنویسیم ” و ” راهنمای تولید محتوای حرفه ای ” رو حتما بخون.

این چند تا نکته رو یادت باشه :

  • راحت بنویس و عین زمانی که داری برای یه دوست صمیمی صحبت میکنی
  • اصطلاحات پیچیده رو به راحت ترین شکل بگو
  • به سایت شخصیت عین پیج اینستاگرام، توییتر و لینکدینت نگاه کن!
  • اگه روزمرگی هاتو توی اینستاگرام مینویسی، سعی کن نسخه کاملشو داخل سایتت بزار

بقیه رو باخبر کن

وقتی تولید محتوا کردی، حالا وقتشه تا محتواتو به دست مخاطبینت برسونی. روزهای اول نباید انتظار بازدید اونچنانی داشته باشی، سعی کن از دایره مخاطب صمیمیت برای بازدید گرفتن پستات استفاده کنی. اگه ۲۰ تا دوست پایه یا یه گروه فعال خانوادگی تو واتساپ یا تلگرام داری، لینک مطلبتو داخلشون منتشر کن و ازشون بخواه که مطلبتو بخونن و نظرشونو داخل سایت برات کامنت کنن.

از شبکه های اجتماعی به چشم یه منتقل کننده کاربر نگاه کن؛ اگه اینستاگرامت بالا ۱۰ کا فالور داره این فرصت مناسبیه که لینک مطلبت رو داخل استوری بزاری و از فالورات دعوت کنی تا از پستت دیدن کنن، یا لینک مطلبت رو داخل لینکدین و توییترت منتشر کنی.

از انتقاد و مسخره شدن نترس!

این اجازه رو بده تا بقیه با سایتت آشنا بشن و از مطالبت استفاده بکنن؛ کسی که بهت انتقاد میکنه رو سعی کن با یه لبحندزدن و تشکر کردن ازش، انتقادشو بشنوی و اگه به نظرت منطقی میرسه بهش عمل کنی اگه هم که به درد نمیخوره از یه گوش بشنو و از یه گوش در کن!

اصولا آدمایی که انتقاد میکنن یا تو رو مسخره میکنن کسایی هستن که شروع نکردن و از شروع کردن میترسن. دَن نوریس توی کتاب خلق یا نفرت میگه :

انتقاد کردن ، آسان ترین کار دنیاست… آدمهای موفق دست به کار می شوند…

برای داشتن سایت شخصی ، تولید کننده باش تا مصرف کننده

درسته که کتاب خوندن خیلی مفیده و ذهن ما رو باز میکنه، اما باید بدونین که تو دام مصرف گرایی بیش از حد نیوفتید! خیلی از ما عادت کردیم تا بیشتر از آثار بقیه بخونیم و چیزی از خودمون تولید نکنیم یا کمتر دست به تولید محتوا بزنیم. دَن نوریس در جاییکه دیگه از کتاب خلق یا نفرت میگه :

بدانید شما تنها دو انتخاب دارید : اینکه یا خلق کنید و یا مصرف کننده باشید.

بیشتر افراد فقط مصرف گرا هستند. آنها تلویزیون میبینند، کتاب و پست های وبلاگی میخوانند، دوره های مختلف آموزشی میگذرانند و توانایی هایشان را بهبود می بخشند. آنها آنقدر مشغول مصرف گرایی اند که دیگر وقتی برای خلق ندارند. در دنیای کسب و کار ما این حالت را اعتیاد به ” خود کارآفرین پنداری ” می نامیم.

اگر میخواهید به طوری پویا، خلاق باشید، باید بیش از آنچه مصرف میکنید تولید کنید.

اگر روزی دو ساعت مطالعه می کنید ، خیلی عالیست ! اما اگر روزی دو ساعت تولید محتوا نمیکنید یعنی در دام مصرف گرایی گیر کرده اید!

این داستان ادامه دارد…

مثلث موفقیت در تولید محتوا رو فراموش نکن : تداوم ، تعامل و صبر !

  • تداوم یعنی به تولید محتوای سایتت به چشم نفس کشیدن نگاه کنی؛ یه لحظه تصور کن وقتی نفس نمیکشی چه اتفاقی میوفته؟ یه روز هم اگه محتوا توی سایتت نباشه همون اتفاق ممکنه بیوفته !
  • تعامل یعنی با هم صنفی هات در ارتباط باشی و برای مطالب سایتشون کامنت بزاری، ازشون دعوت بکنی تو رو دنبال کنن و خلاصه همه جوره باهاشون در ارتباط باشی
  • صبر یعنی مثل حضرت ایوب به این راحتیا کوتاه نیای و راهت رو ادامه بدی

تو شروع بکن و اجازه بده مسیر خودش برات روشن بشه، بزار تا مخاطب بهت بگه چی میخواد و بزار تا مسیر بهت بگه که دقیقا چه تولیدمحتوایی باید بکنی.

حالا که برای داشتن سایت شخصی دلایل کافی پیدا کردی، چرا من سایت شخصی دارم؟ دلیلت رو برام کامنت کن.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *