استراتژی سئو چیست و چرا باید بهش توجه ویژه داشته باشیم؟ تو این مقاله ی مهم از آموزش سئو قصد دارم تا به این موضوع بپردازم. در ادامه همراه با رشد کسب و کار باشین.
هموطور که میدونیم، سئو یعنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا به عبارتی دیگه کنترل و تغییر نتایج در گوگل به صورت صحیح و اصولی.
وقتی توی گوگل سرچی انجام میدین، یه سری نتیجه به شما نمایش میده؛ حالا اگه ساختار و محتوای سایت برای گوگل قابل فهم باشه میتونین با یه سری تکنیک ها کاری کنین که توی یه نتیجه خاص و مد نظر بالا بیاین.
اینم بگم که سئو و بهینه سازی رو فقط برای گوگل انجام نمیدیم بلکه برای همه موتورهای جستجو دنیا مثل بینگ، یاهو، بایدو و یاندکس انجام میشه. در واقع استانداردهاییکه برای بهینه سازی در گوگل انجام میشه تاثیر خودشو روی سایر موتورهای جستجو هم نشون میده و باید به این نکته توجه داشته باشین که چون ضریب نفوذ گوگل در جهان بالای ۹۰ درصد هست تمرکز اصلی ما روی این موتور جستجوی جهانیست.
قبلا درباره سئو و بهینه سازی سایت چیست؟ یه مقاله کامل نوشتم که میتونی با خوندش کامل درباره بهینه سازی سایت مطلب یاد بگیری.
حالا برای نوشتن استراتژی سئو چیکار باید بکنیم؟
قدم اول در استراتژی سئو : در نظر گرفتن اهداف کسب و کار
استفاده از سئو برای جایگاه گرفتن در گوگل میتونه یکی از روش های حضور کسب و کار در فضای آنلاین باشه. اما قطعا یه کسب و کار نمیتونه تموم وقت و هزینه خودش رو صرف سئو و بهینه سازی بکنه تا شاید نتیجه بگیره! پس باید قبل از اینکه دست به کار بشین، هدفی که از کسب و کار خودتون دارین رو در نظر بگیرین و متناسب با اون سئو و دیجیتال مارکتینگ بکنین.
ولی به هرحال سئو میتونه بهترین گزینه در دیجیتال مارکتینگ باشه که یه کسب و کار میتونه روی اون بیشترین تمرکز رو بکنه و اگه نتیجه بگیره کلی سود عاید بیزینس میشه، مثلا فرض کنین که یه فروشگاه لوازم جانبی تلفن همراه داریم؛ هدف تجاری این بیزینس ” افزایش فروش لوازم جانبی در فضای اینترنت ” هست و قصد داره تا فروش خودشو توی این فضا شروع کنه.
پس این فروشگاه اگه دنبال برندسازی و راهکارهاییکه باعث آگاهی از برند اش توی فضای مجازی و حقیقی باشه قطعا میتونه تو این مسیر موفق باشه.
قدم دوم : مشخص شدن اهداف در مارکتینگ
حالا که درباره ی سئو و استراتژیش متوجه شدیم و فهمیدیم که باید اهداف کسب و کارمون رو در نظر بگیریم، باید اهداف بازاریابی یا مارکتینگ خودمون رو مشخص کنیم. در واقع بازاریابی به شناخت بهتر مشتری از برند ما کمک میکنه؛ سه مرحله مهم در بازاریابی :
- آگاهی مشتری از برند ما
- افزایش ورودی و فروش
- ترغیب و تشویق مشتریان بالقوه برای خریدن
هست که البته رابطه ی تنگاتنگی با سئو (یه نوع بازاریابی دیجیتال محسوب میشه) داره. درواقع اینطوریه :
اهداف تجاری کسب و کار + اهداف بازاریابی = زمان + سئو + رشد و اثربخشی
حالا در ادامه سه مرحله ی مهم بازاریابی رو باهم مرور میکنیم :
۱ – آگاهی مشتری از برند ما (ایجاد آگاهی از برند)
به عنوان مدیر کسب و کار خیلی علاقه داریم تا برند ما بیش از قبل دیده بشه وهرچقدر بیشتر ما رو بشناسن قطعا فروش کسب و کار ما بیش از قبل میشه. تا حالا به این فکر کردین که آیا محصولی که یک بار اسمش به گوشتون خورده رو میخرین؟ یا بیشتر از محصولی خرید میکنین که قبلا حداقل ۵ بار اسمش به ذهنتون خورده باشه؟! ایجاد آگاهی از برند اینجا به کمک ما میاد.
۲ – افزایش ورودی و فروش (افزایش ورودی قیف فروش)
تا حالا دیدین فروشنده ای از زیاد بودن مشتریاش ناراحت باشه؟ اگه شما هم مدیر یه فروشگاه اینترنتی یا بیزینسی مرتبط باشین فطعا از فروش بیشتر خوشتون میاد که هیچ ! حاضرین برای فروش بیشتر هم حتی هزینه کنین. پس افزایش ورودی ها باعث میشه تا تعداد مشتریان بیشتر بشه. پس وظیفه ی شما اینه که بعد از آگاهی مشتری از برند فقط و فقط روی بازارابی کار کنین.
مباحث بازاریابی و فروش رو میتونی از آموزش بازاریابی و فروش استفاده کنی و برای بازاریابی دیجیتال از آموزش دیجیتال مارکتینگ استفاده کنی.
۳ – ترغیب و تشویق مشتریان بالقوه برای خرید
تمام کارهاییکه انجام میدیم اعم از تراکت پخش کردن، داد زدن !، تبلیغات محیطی و حتی دیجیتال مارکتینگ سعی مون بر این هست که مشتری برا خودمون جمع کنیم. این ترغیب میتونه به شکل های مختلفی انجام بشه. تو بخش نقد و بررسی تبلیغات نمونه های موفقی از تبلیغات رو براتون گذاشتم که بهتون کمک میکنه ازشون الگو بگیرین.
قدم سوم : شروع استراتژی سئو
سومین و مهم ترین قدمی که باید توی کسب و کارمون برداریم برای سئو و استراتژی اون هست.
۱ – شناسایی کلمات کلیدی با رقابت کم اما نرخ تبدیل بالا
فرض کنین بچه کلاس اولی که هنوز خوندن و نوشتن بلد نیست، بهش جدول ضرب بدی و ازش انتظار داشته باشی کامل یادبگیره و از بر بخونه! به نظر شما میشه؟ خنده داره؟ نه؟ سئو هم همین طوره، اگه روزها و ماه های اول انتظار اینو داشته باشیم که تو کلمات پر رقابت و سرچ زیاد بیای بالا و جلوی رقبای چندین و چندساله بازار خودمون قَدعَلَم کنی باید بگم که سخت در اشتباهی!
رشد توی یک شب اتفاق نمیوفته… کم کم و آهسته آهسته میشه… سایت های تازه تاسیس باید به این نکته توجه داشته باشن که اول توی کلمات کلیدی کم رقابت یعنی کلماتی که رقیب کمتر بهش توجه کرده اما جستجو میشه و باعث میشه تا کاربر وارد سایت بشه تمرکز کنه و بعد اینکه تو این کلمات دیده شد، انتظار دیده شدن تو کلمات پربازدیدتر رو داشته باشه.
۲ – مورد هدف قراردادن کلمات کلیدی با جستجوی بالا و رقابت دار
بعد از اینکه توی کلمات کلیدی کم رقابت اومدین بالا، حالا نوبت میرسه به کلماتی که جستجوی بالاتری دارن و رقابت توشون به نسبت خیلی بیشتر و سنگین تره. این کلمات عموما کوتاه و چند سیلاب بیشتر ندارن، مثل : هک تلگرام ، هک اینستاگرام. لازمه ی اومدن تو اینجور کلمات داشتن تولیدمحتوای منظم و مرتبط با موضوع سایتتون هست که کمک میکنه به گوگل تا بهتر شما رو شناسایی کنه و شما رو در کلمات مشابه نشون بده.
گوگل برای شناسایی محتوای جذاب از الگوریتم های مختلفی بهره میبره، برای آشنایی با اونها میتونی از بخش الگوریتم های گوگل برای سئو باهاشون بیشتر آشنا بشی.
۳ – تولیدمحتوای جذاب
تولیدمحتوا دقیقا اصل داستانه! تولیدمحتوا بدون سئو یعنی هدر دادن وقت! و سئوی بدون تولید محتوا هم اصن معنایی نداره! مگه میشه محتوایی نباشه و گوگل بخواد سایت شما رو بررسی کنه و توی نتایج مرتبط نشون بده؟! پس باید روی تولیدمحتوای جذاب و چیزی که مشکل مخاطبتون رو برطرف میکنه حتما تمرکز کنین که خیلی میتونه روی سئو تاثیر بذاره.
تولید محتوای جذاب میخوای بکنی ولی نمیدونی از کجا شروع کنی؟ آموزش تولید محتوا رو حتما بخون و حتما یه سری به بخش آموزش سئو داخلی سایت بزن.
سئو دقیقا چیکار میکنه؟
تا اینجا خیلی چیزا برامون مشخص شد، حالا لازمه که بدونیم سئو برامون چیکار میکنه و چه انتظاری ازش باید داشته باشیم :
- کاربر جذب میکنه و باعث افزایش ترافیک سایت میشه
- نحوه نمایش و معرفی شما توی موتور جستجو هست
- با استفاده از باکس های پیشنهادی توی موتور باعث میشه که کاربر به سمت برند شما کشیده بشه
سئو چیکار نمیکنه؟
از سئو نباید انتظار همه چی رو داشت! مثلا :
- افزایش آمار جستجوی یه کلمه کلیدی رو با سئوی سایتمون بالاتر نمیبریم
- سئوی تنها برندینگ نیست و باید جنبه های دیگه برندینگ رو هم در نظر بگیریم
- تبدیل مخاطب به مشتری کار سئو نیست! خیلی چیزای دیگه توی تبدیل دخیل هستن
- سئو یک شب اتفاق نمیوفته و باید فاکتور زمان و استمرار رو در نظر گرفت
زمان بندی استراتژی سئو برای نتیجه گرفتن
شاید تا الان براتون سوال شده که چقدر زمان نیازه تا یه سایت توی نتایج مختلف دیده بشه و به خوبی رشد کنه؟ این سوال رو به طور دقیق نمیشه پاسخ دادن چون سئو فاکتورهای مختلفی رو داره و خیلی چیزا رو مثل : موضوع سایت، میزان رقابت، میزان تولید محتوا و … رو در نظر گرفت تا بشه زمان تقریبی رو گفت. اما به طور معمول و متوسط :
-
۳ تا ۶ ماه : جایگاه های کم رقابت
اگه روی کلمات کم رقابت و با نرخ تبدیل کار بشه توی ۳ تا ۶ ماه اول شروع سئو، میتونه به تعداد ورودی نسبی برسه که امیدوار کننده باشه اما برای پیشرفت بیشتر باید هزینه و وقت بیشتری گذاشته بشه.
-
۶ تا ۹ ماه : جایگاه های پرجست و جو تر
چیزی که سایت رو به درآمد میرسونه و باعث میشه تا سایت به نتیجه درستی برسه، رشد کلمات کلیدی هست که مشتری آور باشه برای سایت. این کلمات کلیدی عموما با رقابت بالا و جستجوی زیاد همراه هستن و ظاهر شدن سایت توی صفحه اول و خصوصا جایگاه اول تا سوم میتونه رشد بسیار خوبی به طیف کلمات دیگه ای بده که سایت توی اونها بالا هست و از طرفی به رشد درآمد کسب و کار کمک کنه که این بازه میتونه بین ۶ تا ۹ ماه باشه.
-
۱۲ تا ۱۸ ماه : رقابت با جایگاه اول تا سوم ، جایگاه های بهتر
۱ سال تا ۱ سال و نیم یه زمان مناسب برای رسیدن تمام کلمات کلیدی سایت به جایگاه اول تا سوم هست. اینکار باعث میشه تا تعداد ورودی شما از گوگل و درنهایت جمع کل ورودی های شما بیشتر بشه. زمان ۱۲ تا ۱۸ ماه یک زمان متوسط برای رسیدن به این جایگاه هست و بسته به موضوع سایت میتونه تغییر بکنه…
زودتر میخوام نتیجه بگیرم، چیکار کنم؟
سئو توی متوسط و بلند مدت جواب میده، اگه زمان کافی برای نتیجه گیری ندارین بهتره که سراغ سایر روش ها مثل تبلیغات بنری، ایمیل مارکتینگ، پوش نوتیفیکیشن، اینفلوئنسر مارکتینگ برین که سرعت فروش و معرفی شما رو بالاتر میبره و به طبع هزینه سنگین تری رو باید بکنین.
بخش آموزش سئو بهت کمک میکنه تا آموزش های سطح بالای بهینه سایت رو به زبون ساده تر یاد بگیری. پس حتما به این بخش سر بزن و دانشت رو بالا ببر.
تو این مقاله سعی کردم تا شما رو با استراتژی سئو آشنا کنم که مهم ترین قدم قبل از انجام دادنش به حساب میاد. قبلا درباره بهینه سازی استراتژی بازاریابی هم یه مقاله نوشتم که میتونی ازش استفاده کنی. به نظرت چقدر استراتژی داشتن توی کسب و کار و خصوصا دیجیتال مارکتینگ مهم هست؟ نظراتتون رو برام کامنت کنین.