اشتباهات سئو در وردپرس که ضربه های مهلکی رو به سایت شما میزنه

اشتباهات سئو در وردپرس

برای دوستات هم بفرست

فهرست مطالب

اشتباهات سئو در وردپرس کم نیستن اما برخی از اونها بسیار رایج هست. تو این مقاله از رشد کسب و کار قصد دارم تا به بررسی رایج ترین اشتباهات سئو در وردپرس بپردازم.

شرح موارد مهم….

سئوی داخلی سایت های وردپرسی باید با دقت زیادی انجام بشه، وگرنه یه اشتباه کوچیک میتونه سایت رو به طور کلی از دسترس خارج کنه.

اگه با سئو و بهینه سازی سایت زیاد آشنا نیستی، مقاله ی سئو و بهینه سازی سایت چیست؟ رو بخون و بعدش حتما یه سری به سئو بر اساس کلمه کلیدی بزن.

۱- فراموش کردن تنظیم Time Zone یا منطقه زمانی

اشتباهات سئو در وردپرساگه منطقه زمانی شما به درستی تنظیم نشده باشه، نمیتونه محتوا رو در زمانی که برنامه‌ ریزی کردید به اشتراک بذارید و این امر در نهایت مانع تعامل ارگانیک شما میشه. با رفتن به قسمت Setting بعد با کلیک روی General میتونین منطقه زمانی خود رو تنظیم کنین.

۲ – اتصال پایگاه داده برقرار نیست

اشتباهات سئو در وردپرستقریبا همه افرادیکه از وردپرس برای مدیریت محتوا استفاده میکنن با این اخطار مواجه شدن. خطای error establishing a datebase connection زمانی مشاهده میشه که وردپرس امکان دسترسی به اطلاعات پایگاه داده یا دیتابیس رو از دست میده. این خطا ممکنه ناشی از اشتباه بودن اطلاعات پایگاه داده مثل یوزرنیم، پسورد و نام دیتابس در فایل wp-config.php باشه.

۳ – فراموشی داده‌ های مربوط به سوشال مدیا

اشتباهات سئو در وردپرسشاید سوشال مدیا بزرگترین دغدغه‌ی شما در سئو نباشه، اما کاربران اغلب از طریق این شبکه‌ ها به مطالب شما در وب‌ سایت دست پیدا میکنن و رتبه شما رو ارتقا میدن. با استفاده از ابزار یواست سئو در وردپرس، میتونین گراف متا دیتا رو برای فیسبوک و توییتر فعال کنین. برای این کار، به قسمت پلاگین‌ های وردپرس برید و روی گزینه Add open graph meta data کلیک کنین. به این ترتیب میتونین مشخص کنین که کدوم عکس رو به همراه پست خود به اشتراک بذارین.

۴ – نبودن نقشه سایت XML از اشتباهات سئو در وردپرس

XML Sitemap فایلی هست که مالک وب سایت به وسیله اون موتورهای جستجوگر رو از وجود تمامی صفحات موجود در وب سایتش آگاه میکنه. به عبارتی نقشه سایت XML لیستی از URL های شماست و کمک میکنه عملیات index با سرعت بیشتری انجام بشه.

۵ ـ خطای ۵۰۰ داخلی سرور در وردپرس از اشتباهات سئو در وردپرس

این ارور زمانی اتفاق میوفته که سرور سایت به مشکل خورده باشه، در این حالت صفحه سفیدی ظاهر میشه. این اشتباه رایج سئو در وردپرس یکی از موارد خیلی مهمه و برای برطرف کردن اون :

  1. بررسی فایل wp-config.php : میتونین فایل wp-config.php رو در حالت ویرایش قرار داده و کدهای اضافی رو حذف کنین
  2. حافظه وردپرس را افزایش دهید : گاهی اوقات به خاطر کم بودن حافظه سایت با ارور ۵۰۰ مواجه میشیم
  3. بررسی فایل htaccess : نام پرونده htaccess خود رو به say.htaccess old تغییر بدید. میتونین این کار رو در FTP یا File Manager انجام بدید

اگه با این کار مشکل برطرف نشد، اونو دوباره به نام پرونده اصلی برگردونین.

۶ ـ پیوند یکتا رو اشتباه انتخاب کردید

یکی از مسائلی که در سئو وب سایت‌ های وردپرس تأثیر میذاره، انتخاب پیوند یکتای مناسب برای مطالب سایت هست. پیوند یکتا ابتدا به حالت پیش‌ فرض قرار داره و از نظر سئو برای سایت شما مناسب نیست و حتماً باید متناسب با عنوان مطلب خود اونو انتخاب کنین. حواستون به این نکته باشه چون یه اشتباه رایج سئو در وردپرس به‌ حساب میاد با درصد تکرار بسیار بالا !

پیوند یکتای پیشنهادی :

  • /%post_id%/ : وردپرس به صورت خودکار آدرس مطلب را باتوجه به آیدی مطلب درج میکنه
  • /%postname%/ : میتونین آدرس سفارشی خودتون برا مطلب رو بذارین که ترجیحا انگلیسی باشه (به آدرس این مطلب توجه کنین)
نکته ی مهم : هرچی آدرس سایت شما کوتاه تر و جمع و جورتر باشه برای سئوی سایت شما بهتره و راحت در نتایج گوگل دیده میشین.

۷ – از فوتر (Footer) در وردپرس استفاده نمیکنین

اشتباهات سئو در وردپرساصطلاح فوتر یا پاورقی به پایین‌ ترین قسمت سایت گفته میشه که معمولا در فایل footer.php تعریف شده، فوتر یکی از مهم‌ ترین بخش‌ های سایت هست که علی‌ رغم ماهیت ساده خیلی کارایی داره. همچنین تاثیر زیادی در میزان کلیک‌ پذیری داره و عناصری که داخلش قرار میگیرن، مربوط به قسمت‌ های مختلف سایت هستن.

۸ ـ انتشار محتوای نامنظم از اشتباهات سئو در وردپرس

هر سایت وردپرسی نیازمند نظم و زمان‌ بندی برای انتشار محتواست و این موضوع اهمیت زیادی برای موتور های جستوجوگر خصوصا گوگل داره. اگه شما مطالب و محتوای سایت زو در زمان‌ های مشخص منتشر کنین، موجب میشه که کراولر های گوگل (Google Crawlers) یا همون خزنده های گوگل سایت شما رو به‌ طور منظم بازدید کرده و افزایش سرعت ایندکس مطالب، رتبه شما رو ارتقاء میده.

این اشتباه رایج سئو در وردپرس را بسیاری از صاحبان وب سایت‌ ها مرتکب میشن و به نظم انتشار محتوا و مطالب‌ شون اهمیتی نمیدن!!!! البته باید به اندازه محتوا منتشر بشه و باتوجه به در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف، برنامه زمانبندی تنظیم میشه.

۹ ـ گوگل انالیتیکس تنظیم نشده از اشتباهات سئو در وردپرس

مورد بعدی لیست اشتباه رایج سئو در وردپرس تنظیم نگردن گوگل آنالیتیکس هست. با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتونین آمار دقیقی از میزان بازدید سایت‌ تون، موقعیت کاربران و درصد افرادی که در اولین بازدید از سایت تون خارج میشن رو داشته باشین. به کمک این اطلاعات میتونین زمان مناسب برای انتشار مطالب زو  پیدا کنین و تغییراتی رو در سایت اعمال کنین تا صفحات بازدید بیشتری داشته باشن و رتبه بالاتری کسب کنین.

۱۰ ـ به‌ روزرسانی وردپرس رو انجام نمیدید ؛ اشتباهات سئو در وردپرس

اشتباهات سئو در وردپرسیکی از مهم‌ ترین دلایل آپدیت کردن وردپرس و پلاگین‌ های اون، افزایش امنیت وردپرس برای جلوگیری از هک شدن وب سایت و همچنین افزایش سرعت سایت هست. در واقع به‌ روزرسانی وردپرس باگ‌ های امنیتی رو برطرف کرده و امنیت سیستم مدیریت محتوای شما رو به اندازه ی قابل توجهی افزایش میده.

این یکی از ساده‌ ترین کارهاییست که میتونین انجام بدید و حواستون باشه مرتکب این اشتباه رایج سئو در وردپرس نشین. علاوه بر این به‌ روزرسانی وردپرس قابلیت‌ ها و امکانات جدیدی رو اضافه میکنه که در بهبود سئوی سایت تاثیرگذار به حساب میاد.

خیلی از افراد نگران آپدیت وردپرس هستن، برای اطمینان میتونین قبل از به‌ روزرسانی وردپرس، یه backup تهیه کنین تا در صورت از دست دادن اطلاعات بتونین اونو بازگردانی کنین.

۱۱ – اتصال شما به پایان رسیده است

اگه به ارور ۵۰۴ برخورد داشتین یکی از راه حل‌ های زیر رو امتحان کنین:

  • حافظه رو افزایش بدید : برای افزایش حافظه باید با ارائه‌ دهنده خدمات هاست خودتون تماس بگیرین یا در صورت امکان ویرایش با اضافه کردن کد زیر در فایل wp-config.php محدودیت حافظه خود رو افزایش بدید.

;define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’)

  • غیر فعال کردن پلاگین ها : یکی دیگه از دلائل به وجود آمدن این ارور، خطای برخی افزونه‌ هاست که باید اونها رو غیر فعال کرد. با رفتن به فایل wp-content و پیدا کردن plugins و نام اونها و با تغییر نام فولدر افزونه میتونین غیر فعال کنین.
  • تغییر قالب : یکی دیگه از راه حل‌ های این مشکل، تغییر قالب پیش‌ فرض وردپرس  هست. برای این کار وارد فایل wp-content بشین و themes رو کلیک کنین و قالبی رو که الان در حال استفاده هستین رو تغییر نام بدید.

۱۲ – مواجه شدن با لینک‌ های شکسته از اشتباهات سئو در وردپرس

لینک‌ های شکسته یا broken links باعث ایجاد ارور ۴۰۴ میشه که تأثیر منفی به‌ سزایی در سئو سایت وردپرسی داره. دلایلی مثل: تغییر آدرس سایت، حذف صفحه و تغییر URL صفحه مورد نظر باعث بروز این مشکل میشه که البته پیدا کردن لینک‌ های شکسته، توسط گوگل سرچ کنسول امکان‌ پذیر هست.

گوگل سرچ کنسول ابزاری رایگانه که به مدیران سایت‌ ها کمک میکنه تا لینک‌ های شکسته که به‌صورت ارور ۴۰۴ نمایش داده میشن رو شناسایی کنن. روش دیگه برای پیدا کردن لینک‌ های شکسته استفاده از افزونه Broken Links Checker در وردپرس هست.

دانلود افزونه Broken Link Checker

سئو، دنگ و فنگ های خودشو داره! توی فرق بک لینک با رپورتاژ درباره انواع لینک ها تو سئو صحبت کردم.

۱۳ – در دسترس نبودن سایت به دلیل تعمیرات

اشتباهات سئو در وردپرساین خطا معمولا هنگام به روزرسانی هست و وردپرس سایت رو در حالت تعمیر و نگهداری قرار میده. در نتیجه خطای Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance رو مشاهده میکنین. برای این که سایت شما از این حالت خارج بشه کافیه به دایرکتوری مراجعه کرده و از طریق فایل یا FTP، پرونده maintenance رو حذف کنین.

۱۴ ـ خطای ۴۰۴ از اشتباهات سئو در وردپرس

یکی از علل مواجه شدن با این خطا، مشکل در پیوندهای یکتا هست و تنظیم مجدد پیوند های یکتا در وردپرس میتونه به رفع این مشکل کمک کنه. از راهکارهای این اشتباه رایج سئو در وردپرس ، میشه به ریست کردن پیوند یکتا اشاره کرد.

۱۵ – استفاده نکردن از اسکیما

نشانه‌ گذاری اسکیما یا schema markup یکی از عواملیست که میتونه در رتبه‌ بندی وب سایت شما مؤثر باشه. اگه شما وب سایت تون رو نشانه‌ گذاری کنین، در صفحه نتایج موتور های جستجو ستاره‌ هایی قرار میگیره که بر اساس اونها، وب سایت شما رتبه‌ بندی میشه و موجب افزایش نرخ کلیک کاربران میشه. هرچی وب سایت شما ستاره‌ های بیشتری رو به خودش اختصاص بده، کاربران بیشتری تمایل دارن که از سایت شما بازدید کنن.

۱۶ – خطای تحلیل رفتن حافظه وردپرسی یا Memory Exhausted

زمانی که وردپرس به فضای پردازش بیشتر از حدی که در سیستم تعریف شده نیاز داره شما با این خطا مواجه میشین. روش حل این اشتباه رایج سئو در وردپرس افزایش حافظه php و رفع محدودیت حافظه هست.

۱۷ ـ خطای زمان‌ بندی از دست رفته یا Missed Schedule

اشتباهات سئو در وردپرسیکی دیگه از اشتباه رایج سئو در وردپرس ، خطای زمان‌ بندی از دست رفته هست. وقتی مطلبی رو در وردپرس وارد میکنین، میتونین اونو بلافاصله منتشر کنین یااونو زمان‌ بندی کنین تا در روز و ساعت دیگه ای منتشر بشه.

متاسفانه گاهی اوقات وردپرس زمان‌ بندی شما رو از دست میده و شما با خطای Missed Schedule مواجه میشین و باید به رفع مشکل بپردازین. افزونه Trigger Scheduled Post میتونه زمان‌ بندی از دست رفته رو پیدا کنه یا با مراجعه به بخش پست های زمان بندی شده، پست های مشکل دار رو پیدا کنین.

دانلود افزونه Missed Scheduled Posts Publisher

۱۸ – صفحه سفید مرگ

فعال کردن یا به‌ روز رسانی افزونه‌ ها دلیل بروز این مشکل میتونه باشه پس اولین اقدام شما باید غیرفعال کردن آنها باشه. اگه سایت خودتونو بارگیری مجدد کنین همه چیز به حالت قبل برمیگرده و دیگه نیازی نیست نگران باشین.

۱۹ – بکاپ ندارید!

یکی از بدترین اتفاقات ممکن، از دست دادن همه‌ی اطلاعات وب سایت هست، بنابر این برای جلوگیری از خطرات احتمالی نیازه همیشه یه نسخه پشتیبان داشته باشیم تا در صورت از دست دادن اطلاعات بتونیم بازگردانی کنیم.

۲۰ ـ از برچسب و دسته به‌ طور همزمان استفاده نکنین

یکی دیگه از موارد لیست اشتباه رایج سئو در وردپرس استفاده‌ی همزمان از برچسب (Tag) و دسته‌بندی (Category) هست که پیشنهاد من استفاده از دسته بندی هست. با استفاده از دسته در وردپرس میتونین نظم و انسجام بهتری به محتوا بدید و استفاده از برچسب باعث تسریع دسترسی خوانندگان به مطالب سایت میشه. (البته باید درست ازش استفاده کنین)

۲۱ ـ استفاده از AMP

AMP وردپرس برای بالا بردن سرعت دسترسی کاربرانی هست که از طریق موبایل قصد دارن وارد سایت بشن و کمک میکنه تا بازدید کنندگان بتونن بهتر به محتوای سایت دسترسی داشته باشن. سایت‌ هایی که از amp پشتیبانی میکنن در صفحه نتایج موتور های جستجو یه آیکون amp مثل تصویر زیر دریافت میکنن.

اشتباهات سئو در وردپرس

۲۲ ـ مشکل ساید بار از اشتباهات سئو در وردپرس

به قسمت‌ های کناری سایت که برای تبلیغات یا پیشنهاد مطلب و … استفاده میشه، sidebar گفته میشه. برای استفاده بهینه از سایدبار ابتدا باید مشخص بشه که شما کی هستین و چه کاری انجام میدید؟ در این صورت، کاربران متوجه میشن که موضوع کار شما چی هست؟

قدم بعدی استفاده از کال تو اکشن‌ های مناسب (اقدام برای عمل) هست که به چند مورد اشاره میکنم:

  • دسته‌ بندی
  • آدرس ایمیل
  • بهترین پست
  • لینک به شبکه‌ های اجتماعی
  • صفحاتی که میخواید با اونها رتبه بگیرین

۲۳ ـ نداشتن pop-up (پاپ آپ) خوب

اشتباهات سئو در وردپرسpop-up (پاپ آپ) ها پنجره‌ های تبلیغاتی هستن که وقتی کاربران وارد وب سایت شما میشن، میشه محصول خاصی رو به اونها معرفی کرد یا با گرفتن آدرس ایمیل، اونها رو عضو وب سایت کرد.

البته استفاده بیش از حد از pop-up (پاپ آپ) ها باعث خروج کاربران از سایت میشه و باید به‌ طور هوشمندانه ازشون استفاده کنین. افزونه‌ های زیادی برای ساخت pop-up (پاپ آپ) وجود داره که میتونین عکس یا انیمیشن رو به‌ صورت pop-up (پاپ آپ) نمایش بدید.

۲۴ ـ بررسی نکردن خطاهای اصلی سایت و مشکلات سرعت از اشتباهات سئو در وردپرس

core web vitals یا هسته حیاتی گوگل یکی از فاکتور های اساسی در رتبه‌ بندی گوگل هست و کمک میکنه تا سرعت سایت تون رو باهاش بالاتر ببرین.

۲۵ ـ استفاده نکردن از Push Notification یا Remarketing List

افزونه نوتیفیکیشن وردپرس این امکان رو فراهم میکنه تا پیغام‌ هایی رو برای اطلاع‌ر سانی در مرورگر کاربران ارسال کنین و اونها رو از خدمات و یا تخفیف‌ هایی که براشون در نظر گرفتین، آگاه کنین.
Push notification ابزار قدرتمندی برای بازاریابی به حساب میاد تا با کاربران خودتون همیشه در ارتباط بمونین. همین‌ طور اگه Google Tag Manage رو نصب کنین، میتونین برای تبلیغات خود لیستی تهیه کنین و با ابزارهایی مثل Clearbit پیشرفت کنین.

اگه سایت خبری داری، حتما مقاله ی گوگل نیوز چیست؟ رو بخون که بیشتر دیده شدنت کمک میکنه و درباره ی هزینه نگه داری سئو سایت یه چیزایی گفتم که به دردت میخوره.


تو این مقاله سعی کردم تا به رایج ترین اشتباهات سئو در وردپرس بپردازم. اگه به آموزش سئو علاقه داری حتما این بخش رو دنبال کن. به نظرت اشتباهات سئو در وردپرس به غیر از موارد بالا، چه چیزهای دیگه ای میتونه باشه؟ برام کامنت کن.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *