امروز قصد دارم درباره شیرین و جذاب ترین بخش اینترنت با شما صحبت کنم یعنی آموزش کسب درآمد از سایت ! اما نه آن چیزی که هر روزه در اینترنت شاهد آن هستید. در ادامه همراه با آی تی من ، جلال ترابی باشید.
کسب درآمد از سایت و پولسازی از اینترنت اکثرا برای ما رویایی دست نیافتنی بوده است. اما خبر خوب اینست که آنقدرها هم سخت نیست و صرفا داشتن ایده خوب برای راه اندازی سایت آنقدر هم مهم نیست. در این مقاله قصد دارم تا به ۳۳ روش مختلف که میتوانید با آن از طریق وبسایت درآمد زایی کنید صحبت کنم.
امروزه با کمترین هزینه می توان یک وبسایت راه اندازی نمود. اما تنها راه اندازی مهم نیست بلکه نگه داری و آپدیت آن نیز مهم است. هر وبسایت با هرموضوع و ماهیتی، نیازمند یک استراتژی درست محتوایی برای تولید محتوا و بازاریابی محتواست. قبلا در آی تی من به مهم ترین موضوعات درباره محتوا پرداخته ام.
فهرست مطالب
مقالات مرتبط با آموزش تولید محتوا
حال ببینیم از چه راه هایی میتوانید درآمد داشته باشید.
آموزش کسب درآمد از سایت ؛ ۱۰ شاهراه اول پولسازی در وبسایتها
۱ – همکاری در فروش محصولات
همکاری در فروش یکی از راههای کسب درآمد ( البته نه خیلی سریع) از وبسایت و شبکه های اجتماعی هست. سیستم های همکاری درفروش، یک رابط میان تولید کننده محصول و فروشنده هستند که محصولات و مایحتاج مورد نیاز مشتریان را تامین می کنند اما بازاریابی فروش محصول را به وبمستران و مدیران وبسایتها واگذار میکنند. چراکه این کار سبب می شود تا به واسطه اعتمادی که میان کاربران و مدیران آن وبسایت وجود دارد، فروش بیشتری انجام شود.
نکته مهم : هر سیستم همکاری در فروشی قابل اعتماد نیست، پس در انتخاب اینجور سیستم ها حسابی دقت کنید. چون شما چیزی را ازدست نمیدهید و درنهایت ممکن است پورسانتی که به واسطه بازاریابی محصول دریافت کرده اید را سیستم به شما ندهد. اما موضوع مهم تر آنست که آبرو و اعتبار برند شما درمیان مخاطبان و کاربران وبسایتتان خدشه دار میشود که حتی ممکن است جای برگشتی برای شما باقی نگذارد.
۲ – سیستم تبلیغات کلیکی ( مثل تبلیغات کلیکی گوگل – Pay Per Click )
بارها شده که در گوگل کلمه یا عبارتی را جستجو کرده ایم و نتایجی را برایمان آورده است. در کنار برخی از نتایج، کلمه “Ad” دیده می شود. به این نوع تبلیغات، ادوردز گفته میشود. در واقع ادوردز، نمایش یک نتیجه در یک جستجوی عبارت بالاتر از سایر رقباست تا زمانیکه برای آن هزینه پرداخت شود. و فرق آن با نتایج معمولی اینست که به محض قطع هزینه، دیگر نمایش داده نمیشود.
در گوگل عبارت ” خرید لپ تاپ ” را جستجو کردم :
همانطور که می بینید اولین لینک گوگل ادوردز است. اما سیستم های تبلیغات کلیکی، ادوردز نیستند! و دقیقا برعکس این نوع هستند. Pay Per Click System یا PPC ها سیستم هایی هستند که با عضویت در آنها و انتخاب موضوع وبسایتتان، می توانید تبلیغات مرتبط را بر روی سایت (بخش کناری یا همان سایدبار) نمایش دهید. سیستم PPC براساس هر کلیک صحیح بر روی تبلیغات به شما هزینه میدهد.
۳ – تبلیغات بنری (فروش جایگاه تبلیغات)
درصورتیکه وبسایت یا وبلاگتان از میزان بازدید خوبی برخوردار است، به جای ثبت نام و عضویت در سیستم های تبلیغات PPC و نمایش تبلیغات دیگران می توانید سابدبار ( بخش کناری سایت) خود را به تبلیغ دهندگان به صورت هفتگی یا ماهانه اجاره دهید.
۴ – فروش محصولات دیجیتالی (کتاب یا فایل الکترونیکی)
اگر به نویسندگی علاقه دارید یا درزمینه ی خاصی مهارت دارید، بهترین پیشنهاد برای شما نوشتن یک کتاب به صورت الکترونیکی است. باتوجه به افزایش روزافزون استفاده از اینترنت و دسترسی آسان به محتوای دیجیتالی، مخاطبان برای افزایش سطح علم و آگاهی خود حاضر به هزینه هستند و این فرصت بسیار مناسبی است برای ایجاد یک محتوای پولی با هزینه مناسب و تعداد دانلود بالا!
درآمد حاصل از این روش به نسبت روش های دیگر بالاتر است، چون یکبار تولید میکنید اما هزاران بار می فروشید!
۵ – دریافت حمایت مالی از بازدید کنندگان
یکی دیگر از راههای جالب برای درآمدزایی از وبسایت، دریافت حمایت مالی برای وبسایت است. اگر وبسایتی خدماتی یا محتوایی دارید که به صورت خودجوشانه هدایت میشود و یا تمایل به استفاده از سرویس های تبلیغاتی را ندارید، بهترین راه برای جبران هزینه های سرور، دامنه و هزینه های دیگر دریافت حمایت از بازدید کنندگان است.
البته این روش در ایران مرسوم نیست! و به جای حمایت ممکن است مخاطبان خود را ازدست بدهید. اما قبل از این کار حتما همه چیز را بسنجید و سپس دست به کار شوید.
۶ – نوشتن ریپورتاژ (پست تبلیغاتی) برای شرکت ها از دیگر راه های کسب درآمد از سایت
ریپورتاژها، پست های تبلیغاتی هستند که برای معرفی یک کسب وکار یا محصول برروی وبسایت های پرترافیک قرار میگیرند. این پستها به خاطر بازدید بالای وبسایت دیده می شوند و یک نوع تبلیغات هدفمند به حساب می آیند چون برخلاف تبلیغات بنری که گاها برای مخاطبین آزاردهنده هستند، ریپورتاژها به خاطر مطلب محور بودنشان درصورت حرفه ای بودن یک جور تبلیغات غیر مستقیم به حساب می آیند.
۷ – ایمیل مارکتینگ هدفمند برروی مخاطبین هدف
این مورد را با یک مثال برایتان توضیح میدهم:
فرض کنید یک وبسایت آموزشی محور درزمینه آموزش های گرافیک و وب دارید که یک بانک کامل از ایمیل کاربران ثبت نامی یا خبرنامه خود دارید. شما با استفاده از این بانک ایمیل و عقد قرارداد با موسسات آموزشی و سازمان های آموزش محور، به ازای ارسال هر ایمیل تبلیغاتی و معرفی آنها میتوانید پول دریافت کنید.
این روش هم نوعی درآمد زایی به حساب می آید، اما از نظر من رایج و درست نیست! چون ممکن است با اینکار اعتماد کاربران را نسبت به خود خدشه دار کنید و فکر کنند که اطلاعات آنها را به موسسات دیگر با هزینه هنگفتی فروخته اید.
۸ – ساخت لیست ایمیل هدفمند
به جای روش هشتم که ایمیل برای دیگران بزنید، یک لیست هدفمند درست کنید و ایمیل مخاطبان خود را جمع آوری کنید و تبلیغ محصول دیجیتالی ( کتاب – مقاله – فایل الکترونیکی) یا محصول فیزیکی خود را انجام دهید. این روش به دلیل اعتماد بالای میان کاربران و وبسایت شما، منجر به خرید رضایت مند شده و جای حرفی را باقی نمیگذارد.
۹ – ایجاد فروشگاه اینترنتی ( زمان بر اما درآمدزا !)
اگر از کارآفرینان بپرسید که به چه چیزی علاقه دارند : میگویند کارهای سخت و پرچالش!
شاید سخت ترین راه درآمدزایی از سایت همین روش یعنی ایجاد فروشگاه اینترنتی باشد. در این روش دیگر برای شرکت ها یا سیستم های دیگر بازاریابی نمی کنید. بلکه از تامین محصول تا قرار دادن درفروشگاه و فروش محصول برعهده شماست.
کار سختی به نظر میرسد اما در عین حال جسورانه و شیرین است.
۱۰ – راه اندازی و فروش یک وبسایت پربازدید
اینهم روشی برای درآمد زایی از سایت است.
خرید هاست و دامنه —> راه اندازی سایت —> کار بر روی سئو و تبلیغات سایت —> ایجاد یک ترافیک قابل توجه در وبسایت —> فروش سایت !
در این روش، وبسایت یک ارزش افزوده برای درآمدزایی دارد. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که خریداران وبسایتها، به نکاتی مثل:
- رتبه الکسا
- تعداد پست ها
- سئو مناسب سایت
- تعداد کاربران
- میزان محبوبیت در برندسازی
توجه می کنند.
دیگر راههای کسب درآمد از سایت !
۱۱ – فروش لینک تبلیغاتی
می توانید دربین مقالات خود، لینک های باارزش برای دیگر وبسایت ها ایجاد کنید و درواقع لینک فروشی کنید! اما توجه داشته باشید که این روش هم مرسوم نیست و درصورت شناسایی از سمت گوگل، شامل جریمه میشوید.
۱۲ – ساخت اینفو لینک
اینفو لینکها، پنجره هایی هستند که به محض رفتن برروی یک لینک اطلاعاتی از آن لینک را به نمایش در می آورند.
۱۳ – استفاده از ویجت تعیین هزینه
این روش مانند گوگل ادسنس ( تبلیغات بنری گوگل) است و یک ارزش را برای کاربران شما ایجاد میکند.
۱۴ – استفاده از فید تبلیغاتی
میتوانید فید وبسایت خود را به فروش برسانید. البته این روش، ترکیبی از ریپورتاژ و تبلیغات بنری میشود.
۱۵ – ارائه محتوای پولی
محتوایی را ارائه کنید که بابت آن، مخاطبان شما حاضر به هزینه کردن و گرفتن اشتراک از وبسایت شما باشند. اما قبل از استفاده از این روش حتما ترافیک وبسایت خود را بالا ببرید.
۱۶ – ارائه آموزش های مهارتی
اکثر ما مهارت های منحصر به فردی داریم که دیگران می توانند از آن بهره مند شوند. میتوانید با راه اندازی یک سیستم آموزش آنلاین برپایه میکرولرنینگ یک راه ساده برای کمک به دیگران و درآمد زایی تکراری (به معنای تکرار پذیر بودن) برای خود ایجاد کنید.
۱۷ – قسمتی برای آگهی زدن
جایی را دروبسایت خود برای ارسال آگهی کاربران اختصاص دهید. اگر وبسایت شما دریک موضوع خاص فعالیت میکند، میتواند بهترین مکان برای معرفی و ارسال آگهی در همان موضوع باشد.
۱۸ – ارائه تخفیفات مختلف به کابران
با مراکز برگزاری همایش و رویداد صحبت کنید. به کاربران خود کد تخفیف حضور در رویداد ارائه کنید و به ازای هر ثبت نام، درصدی از برگزار کننده دریافت کنید.
۱۹ – اضافه کردن دکمه ” استخدام “
یک کار جالب و درعین حال جذاب! بخشی از وبسایت خود را برای آگهی های استخدامی مرتبط با موضوع فعالیت خود قرار دهید. با اینکار میتوانید برای هرآگهی، از آگهی دهنده هزینه دریافت کنید.
۲۰ – اجاره یا فروش صفحات داخلی سایت
زیاد رایج نیست! اما برای تبلیغ دهندگان می تواند مفید باشد. میتوانید اجاره یک صفحه از وبسایتتان را برای قرار دادن تبلیغات، لینک یا معرفی کامل یک شرکت یا محصول ( شبیه به ریپورتاژ) در اختیار مدیران کسب وکار ها قرار دهید.
۲۱ – نمایش تبلیغات پاپ آپ
پاپ آپ، پنجره های تبلیغاتیست که پشت صفحه فعلی مرورگر باز می شوند که اکثرا دارای پیام تبلیغاتی هستند. همین باعث می شود تا مخاطبان با دیدن چنین صحنه ای، آزرده خاطر شوند. اما این روش هم یک راه تبلیغاتی محسوب می شود.
قبل از استفاده از پاپ آپ توجه داشته باشید که ممکن است مخاطبان شما ریزش شدیدی داشته باشند، پس حتما در استفاده از پاپ آپ دقت کنید. توصیه من به شما اینست که از این روش استفاده نکنید!
۲۲ – استفاده از محتوای قفل دار ( فریمیوم Freemium)
در این روش گوشه ای از محتوای خود را قرار می دهید ولی دسترسی کامل به آنرا قفل می کنید و مخاطب برای دسترسی کامل باید به شما پول پرداخت کند. فرق این روش با محتوای پولی اینست که در محتوای پولی برای دسترسی کامل باید هزینه پرداخت شود. اما در روش محتوای قفل دار یا فریمیوم، گوشه ای از محتوا برای جلب نظر مخاطب به نمایش درمی آید.
۲۳ – نمایش تبلیغات وویسی
یکی از روش های جالب برای تبلیغات ، همین روش است. میان محتوای تان تکه صدا های کوتاهی را قرار دهید که به صورت خودکار یا با کلیک کاربر برروی آن شروع به پخش تبلیغات کند. توصیه میکنم در استفاده از این روش مختاط باشید چون ممکن است اثر عکس برروی مخاطب بگذارد.
۲۴ – فروش کتاب الکترونیکی
بالاتر توضیح کاملشو گذاشتم!
۲۵ – ویدیو کنفرانس در سایت
اگر در یک زمینه خاص ، متخصص هستید میتوانید در ازای دریافت یک هزینه به صورت آنلاین به کاربران خود از طریق ویدیو کنفرانس مشاوره بدهید.
۲۶ – برنامه برای درس دادن
یک تقویم زمانبندی به همراه یک سری سلسله مطالب آماده کرده و سپس با یک برنامه ریزی درست آن را در قالب یک آموزش آنلاین به کاربران خود ارائه کنید.
۲۷ – وبینار پولی
وبینار ها بهترین فرصت برای معرفی و جذب هرچه بیشتر است. در وبینار می توانید محتوای متنی خود را به صورت مولتی مدیا به افراد ارائه کنید. با این تفاوت که در وبینار نیازی به مکان فیزیکی برای برگزاری ندارید.
۲۸ – عضویت ویژه
اگر تعداد زیادی مطلب تخصصی در زمینه ای خاص دارید که منحصر به فرد هستند، برای استفاده کاربران از آنها می توانید عضویت ویژه سایت را بفروشید. این عضویت میتواند هفتگی، ماهانه یا حتی سالیانه باشد.
۲۹ – ارائه کد تخفیف
با همکاری سایر وبسایت های خدماتی یا مکان های ارائه دهنده خدمات، می توانید به کاربران وبسایت خود تخفیف بدهید و به ازای هر تخفیف، درصدی را از ارائه کننده دریافت کنید. همچنین اگر فروشگاه فروش فایل یا فروش فیزیکی دارید با ارائه کد تخفیف میزان فروش خود را بالاتر ببرید.
۳۰ – نظرسنجی
نظرسنجی ها، ابزارهایی هستند که اکثر مردم به آنها اهمیت میدهند. با نظرسنجی از نظر مخاطبان خود درباره یک محصول یا سرویس خاص مطلع شوید و برروی فروش هرچه بیشتر آن کار کنید.
۳۱ – پیشنهاد جشنواره
این روش برای فروش محصولات فیزیکی و دانلودی پیشنهاد می شود. با ارائه یک جشنواره فروش محصولات و تخفیف های چشمگیر، تعداد فروش خود را بالاتر ببرید.
۳۲ – ایجاد یک دایرکتوری از کسب وکار
دایرکتوری ها جایی هستند برای جستجوی یک مورد خاص مثل کسب وکار. قسمتی از وبسایت خود را برای دایرکتوری اختصاص دهید و برای ثبت کسب وکار یا خدمات در این دایرکتوری از مشتریان هزینه دریافت کنید.
۳۳ – تقلید از بقیه !
راحت ترین کار دنیاست! رقبا را بررسی کنید و از آنها الگو برداری کنید!
در آکادمی آی تی من راه و روش های آموزش کسب درآمد از اینترنت را به شما یاد میدهم. چه راه های دیگری برای کسب درآمد از سایت سراغ دارید؟ آیا راهی برای درآمد ثابت دارید؟ به نظر شما درآمد ثابت بهتر است یا متغییر؟ منتظر نظرات شما هستم.