۰۹۱۲۰۷۲۳۲۸۶

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ ؛ مهم ترین لغات آن به همراه توضیحات

برای دوستات هم بفرست

Table of Contents

در این پست، مهم ترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ را برای شما قرار می دهم. این اصطلاحات و لغات به صورت مداوم بروز رسانی می شوند. در ادامه همراه با آی تی من، جلال ترابی باشید.

مقدمه و شروع بحث بدون هیچ درنگی…

قبلا در آی تی من ، دوره آموزش دیجیتال مارکتینگ را به صورت رایگان قرار داده ام که با استقبال خوبی رو به رو شد.

در ادامه مهم ترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ را می خوانید :

مخاطب هدف | Audience

 گروهی از مردم که به‌احتمال‌زیاد در معرض آگهی‌ها و تبلیغات قرار می‌گیرند.

متوسط زمان حضور در سایت | Average time on site

یکی از بهترین معیارهای اندازه‌گیری عملکرد وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها، متوسط زمان حضور مخاطب در آن‌ها است. پایین بودن این زمان نشان‌دهنده محتوای خسته‌کننده یا وجود مشکل در بارگذاری وب‌سایت است.

تست آ/ب | A/B Testing

 اگر قصد دارید تأثیر یک تغییر جزئی در نتایج یک آزمایش را ببینید و بهترین گزینه از بین دو گزینه پیش رو را مشخص کنید، آزمون A/B می‌تواند به شما کمک کند. متغیرهای این‌گونه تست‌ها می‌تواند یکی یا بیشتر باشد، اما از انجام تست با یک متغیر نتایج دقیق‌تری حاصل می‌شود. پس از انجام آزمایش بر دو نسخه A و B، نسخه موفق‌تر بر اساس اندازه‌گیری معیارهای مورد نظر مشخص و برای سایر مخاطبان اجرا می‌شود.

بهینه سازی فروشگاه اپ | App Store Optimization) ASO)

 به فرآیند بهینه‌سازی اپلیکیشن برای بیشتر، راحت‌تر و سریع‌تر دیده شدن در جست‌وجوهای یک اپ‌استور می‌گویند. این فرایند شامل رتبه‌بندی اپلیکیشن‌ها از طریق جست‌وجوی کلیدواژه در مارکت‌های اپلیکیشن‌ها است.

مخفف عبارت App store optimization است. به معنای بهینه سازی برای اپ استور یا همان بازار های اپلیکیشن است. ASO یکی از متداولترین استراتژی های بازاریابی اپلیکیشن های موبایل است و مفهومی مشابه سئو( SEO) در بازاریابی اینترنتی است.

اگرچه اپ استور نام فروشگاهی است که اپلیکیشن های سیستم عامل iOS در آن عرضه می شود اما در این جا منظور تمامی بازارهای فروش اپلیکیشن هستند که علاوه بر Apple App Store شامل Google Play برای آندروید و Black Berry World برای گوشی های بلک بری نیز می شود.

رابط برنامه نویسی کاربردی | Application Programming Interface) API)

مجموعه‌ای از قوانین برنامه‌نویسی هستند که به اپلیکیشن‌‌ها اجازه استخراج اطلاعات از سرویس موردنظر را می‌دهد و از آن اطلاعات برای اپلیکیشن خود یا آنالیز داده‌ها استفاده می‌کند. APIها به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز برای حل مشکلات مشتریان را تسهیل می‌کند.

API مخفف application programming interface (رابط برنامه‌نویسی نرم‌افزار) واسطه‌ای است بین یک کتابخانه با برنامه‌هایی که از آن کتابخانه تقاضای سرویس می‌کنند.

به صورت ساده و قابل فهم، API ها مثل function هایی هستند که در یک سرور (یا سیستم عامل) وجود دارد و یک برنامه نویس در برنامه خود می‌تواند آنها را فراخوانی و استفاده کند بدون اینکه به سورس و نحوه عملکرد آن دسترسی داشته باشد.

به عنوان مثال ویندوز یک سیستم عامل کدبسته (غیر اپن سورس) است اما مایکروسافت برای ویندوز، APIهایی قرار داده است که با استفاده از آنها، برنامه‌نویسان می‌توانند از قابلیت‌ها و سرویس‌های سیستم‌عامل ویندوز در توسعه و نوشتن برنامه‌های کاربردی خود استفاده کنند.

تحلیل و بررسی | Analytics

جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل داده‌های بازاریابی را آنالیتیکس می‌نامند. اغلب کسب‌وکارها برای به دست آوردن داده‌های مورد نیاز خود مانند ترافیک وب‌سایت، صفحات بازدید شده و … از ابزار Google Analytics استفاده می‌کنند. در مورد اپلیکیشن‌ها، به دنبال کردن و ارتباط کاربر با وقایع درون اپلیکیشن آنالیتیکس می‌گویند.

رنک الکسا | Alexa Rank

 معیاری از ترافیک و رتبه برتری وب‌سایت است. این مقدار هرچه کمتر باشد نشان‌دهنده ترافیک بهتر وب‌سایت است.

شبکه تبلیغات | Ad Network

به گروه یا شبکه‌هایی گفته می‌شود که ارتباط بین تبلیغ‌دهندگان و ناشرین را فراهم می‌کنند. می‌توان گفت که شبکه‌های تبلیغاتی نقطه تماس تبلیغ‌دهندگان و ناشرین هستند که به مذاکره آن‌ها در مورد عرضه و تقاضای تبلیغات کمک می‌کنند.

سرور تبلیغات‌ | Ad Server

 کار مدیریت و توزیع تبلیغات در سرتاسر وب‌سایت‌ها را بر عهده دارد. ناشرین، شبکه‌های تبلیغاتی، آژانس‌ها و برخی تبلیغ‌دهندگان از این سرورها استفاده می‌کنند.

تبلیغ کننده | Advertiser

 شخص، موسسه یا شرکتی که در جهت آگاه نمودن مردم از یک برند خاص یا افزایش محبوبیت آن، محصولات، خدمات یا رخدادهای آن برند را تبلیغ می‌کنند.

همکاری در فروش | Affiliate Marketing

 به افراد یا شرکت‌هایی گفته می‌شود که محصولات یا خدماتی را تبلیغ می‌کنند که متعلق به آن‌ها نیست و در ازای این کار، درصدی از مقدار فروش یا lead حاصل از این تبلیغات را دریافت می‌کنند.

اسپم یا هرزنامه | Spam

اسپم (به انگلیسی: Spam) یا جفنگ یا هرزنامه، به معنای پیام یا نامه الکترونیکی است که بدون درخواست گیرنده و برای افراد بی‌شمار فرستاده می‌شود. یکی از مشهورترین انواع اسپم هرزنامه است اما اسپم می‌تواند شامل اسپم در پیام‌رسان‌ها، اسپم در گروه‌های خبری یوزنت، اسپم در بخش نظرات وبلاگ‌ها و صفحات ویکی و فروم‌های خبری و غیره هم بشود.

  • جهت اطلاعات بیشتر مقاله رو به رو را بخوانید : اسپم چیست؟

کمپین بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ | Digital Marketing Champaign

یکی دیگر از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ ، به مجموعه ای از به کارگیری ابزار ها و رفتار ها با یک هدف خاص را کمپین بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ می گویند. کمپین دیجیتال مارکتینگ یک طرح بازاریابی آنلاین است که توسط کسب و کارها انجام می‌شود. هدف از این کمپین‌ها جلب توجه مخاطبان، برقراری ارتباط با آنها، افزایش ترافیک سایت یا افزایش نصب اپلیکیشن و در نتیجه افزایش درآمد و بالا رفتن نرخ بازگشت سرمایه (ROI) است. یک کمپین دیجیتال می تواند شامل ایمیل مارکتینگ ، سرچ مارکتینگ ، موبایل مارکتینگ، بازاریابی محتوا ((content marketing و … باشد.

دامنه | Domain

دامنه (Domain) که در فرهنگ فارسی با تلفظ دامین و دامین بکار برده می‌شود در لغت به معنی «گستره» می‌باشد و در اینترنت به نامی اختصاصی گفته می‌شود که هر وب‌سایت برای تمایز و قابل دسترسی بودن نسبت به سایر وب‌سایت‌ها به خود می‌گیرد ، مانند “Google.com”

هردامنه از یک یا چند قسمت تشکیل شده است که با نقطه (دات) از هم جدا شده‌اند که قسمت اول ماهیت آدرس ‘www’ قسمت دوم نام دامنه (به انگلیسی: Domain Name) به قسمت سوم پسوند موضوعی یا جی تی ال دی (Generic) و به قسمت آخر پسوند کشوری یا محلی یا سی تی ال دی (Country) می‌گویند ، نام دامنه همان نام سایت است (مانند wikipedia) و پسوند دامنه شما بیانگر نوع سایت شما خواهد بود (مانند org).

گاه در مورد دامنه ‌های جهانی (چی تی ال دی، این با حرف G به معنی Global) این ترتیب معکوس می‌شود یعنی سی تی ال دی قبل از جی تی ال تی می‌آید مانند ru.com که برای روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پایین قیف بازاریابی | Bottom of the Funnel

 قسمت پایین قیف بازاریابی به مرحله پایانی سفر مشتری اشاره دارد. در این مرحله مشتریان در فرایند خرید قرار دارند. 

نظر شما درباره اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ چیست؟ اگر اصطلاحی در این زمینه دارید، کامنت کنید.

عضویت
هشدار از طریق:
guest

10 نظر
Inline Feedbacks
View all comments