راهنمای CHERP در گوگل؛ بررسی واژه جدیدی که در کنار SERP بیشتر میبینیم
CHERP در گوگل یکی از واژگان جدیدی که در کنار SERP ممکن است از این به بعد زیاد درباره آن بشنویم و در این مقاله قصد دارم درباره اون صحبت کنم. پس در ادامه همراه من باشید.
وقتی صحبت از سِرپ یا به اختصار SERP میشه همه ما میدونیم که منظور صفحات نتیجه در موتورهای جستجو یا همون Search Engine Result Page هست. حالا با وجود همه گیر شدن هوش مصنوعی و توجه شرکت های مختلف به این موضوع، گوگل هم دست از فعالیت خودش نکشیده و همیشه کارهای نوآورانه زیادی رو انجام میده. البته که گوگل با هوض مصنوعی سالهاست که دوستی دیرینه ای داره و بسیار هم ازش کمک میگیره.
نتایج جستجو نتایج گفتگو نیستند (Search results are not chat results)
فهرست مطالب
راهنمای CHERP در گوگل
در جستجو، ورودی یک کوئری یا پرس و جو هست و خروجی چیزی هست که اونرو SERP یا صفحه نتایج موتور جستجو مینامیم. یک صفحه نتیجه در گوگل یا SERP، پر از نتایج و البته تبلیغات گوگل ادز نیز هست. درواقع دارای لینکها به وبسایتها، متن، تصاویر، قطعات برجسته و ویدیوها است. کلمه “SERP” در بازاریابی جستجو بیش از دو دهه هست که بین عموم متخصصین سئو استفاده میشه.
اما باتوجه به ورود Bard از سمت گوگل به دنیای هوش مصنوعی و اضافه کردن نتایج چت در ریزالت پیج ها، دقیقا این صفحات رو چه باید بنامیم؟ (دقیقا بحث این پست همینه!)
به گفته سایت Search Engine Land خروجی نهایی که شامل نتایج، چت تولید شده از هوش مصنوعی و نمایش نتایج نهایی به کاربر (فرقی نمیکنه که این تجربه کاربری ساخته و پرداخته گوگل باشه یا بینگ) به یک نام نیاز داره.
تمایز ضروری که بین CHERP و SERP باید قائل بشیم
در حال حاضر با وجود هوش مصنوعی و پیشرفت های لحظه ای که داره در یک زمان ویژه هستیم: صفحات نتایج تولیدشده توسط چت بات.
انتظار ما اینه که گوگل و مایکروسافت بینگ به طور مداوم عناصر مختلف رو بروز و آزمایش کنن، این دقیقا همون چیزی هست که در ریزالت پیج صفحات جستجو میبینیم.
درحال حاضر در صنعت سرچ انجین مارکتینگ (بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM) مرز دقیقی بین صفحات قدیمی سرچ (SERP) و صفحات جدید تولید شده توسط چت بات (CHERP) وجود نداره.
تنها اصطلاحی که بین گوگل و بینگ به صورت مشترک درباره CHERP ها وجود داره اینه که از کلمه “Experiences” یا “تجربیات” در حال استفاده هستن و به همین خاطر میتونیم بگیم که این واژه مخفف Chat Experience Result Page به معنی صفحه نتایج گفتگو هست.
SERP یا سِرپ چیست؟
اصطلاح “SERP” مخفف “صفحه نتایج موتورهای جستجو” است. به زبان ساده، یک صفحه از نتیجه جستجو هست که بعد از جستجوی کاربر درمورد یک موضوع به اون نمایش داده میشه.
منشا و ریشه کلمه SERP
منشأ اصطلاح “SERP” به سال ۲۰۰۰ در یک پست انجمن توسط بنیانگذار وبمستر ورلد، برت تابکه برمیگیرده. صفحات نتایج موتورهای جستجو از ابتدا معمولاً ۱۰ نتیجه رو برمیگردونه و گاها صفحهبندی نامحدود رو شامل میشه.
درحال حاضر تبلیغات کلیکی، وب استوری و نتایج ویدئو و عکس ها هم در برخی نتایج حضور دارن که بیش از ۱۰ نتیجه در صفحه رو برمیگردونن. پایین تر درباره این موضوع بیشتر صحبت میکنم.
تحولات جدید در SERP چی بود؟
گوگل در سال ۲۰۰۷ با معرفی جستجوی یکپارچه (Universal Search) شروع به طراحی مجدد SERP کرد، جستجو را با اخبار، ویدیو، تصاویر، لوکیشن، نقشهها و موارد دیگه ترکیب کرد. و در سال ۲۰۱۰، گوگل شروع به معرفی انواع پاسخهای فوری نمود، که این موارد شامل وضعیت آب و هوای یک منطقه یا شهر، نتایج ورزشی و حتی قیمت ارزها میشد.
تغییرات بزرگ در SERP گوگل در دهه ۲۰۱۰ نیز ادامه پیدا کرد و کار به یکپارچهسازی نالج گراف ها (Knowledge Graph) در جستجوی گوگل و دیده شدن آن در صفحات نتایج جستجو در سایدبار سمت راست بود.
و حالا، ما تغییرات بزرگی رو در جستجو شاهد هستیم: تولیدشده توسط هوش مصنوعی (Generative AI) که مایکروسافت به این تحول بینگ جدید یا Bing Chat و گوگل به اون تجربه سرچ تولیدشده (Search Generative Experience) میگه.
CHERP در گوگل چیست؟ آیا این واژه فقط به گوگل محدود میشه؟
همون طور که بالاتر هم اشاره کردم، این کلمه مخفف chat experience results page یا تجربه چت در نتایج جستجو هست و مختص به گوگل نیست که این موضوع الان در گوگل و بینگ هم هست.
وقتی این کلمه رو بخوای مثل سِرب به فارسی برگردونی میشه : چِرپ، یه کلمه ترکیبی بین چرب و چرم میشه 🙂
CHERP در گوگل
صفحه نتایج گفتگو (CHERP) شامل موارد زیر میشه:
- دو پاراگراف متن که مربوط به صفحات جستجو شده و شامل دو نقل قول است که با کلیک روی آنها، یک منوی کشویی نمایش داده شده که به شما اجازه میده روی سه تا از منابعی که پیشنهاد داده کلیک کنین.
- سه لینک (با تصاویر) در بخش تصویری (Snapshot)، که در این مورد تکراری هستن
- پیشنهادات برای پرسش
متن مشاهده شده بالا توضیحی از محتوای صفحه نتایج تجربه گفتگو ارائه میده که شامل متن، نقل قولها، لینکها، تصاویر و پیشنهادات برای ادامه پرسش و گفتگو میشه.
CHERP در بینگ
صفحه نتایج چت در بینگ شامل موارد زیر است:
- یک پاراگراف متن (فقط در مورد صفحه نتایج موتور جستجو بحث میکنه) که این شامل سه نقل قول با عدد قابل مشاهده است (به علاوه دو مورد که قابل مشاهده نیستند، باید روی +۲ More کلیک کنید)
- بدون لینک یا تصویر دیگه ای
- پیشنهاد دو سؤال بعدی (برای درگیر کردن کاربر)
CHERP در چت جی پی تی
صفحه نتایج چت شامل موارد زیر است:
- شامل ۹ پاراگراف متن، از جمله فهرست مرتب شده از شش مورد (فقط در مورد صفحه نتایج موتور جستجو)
- بدون نقل قول، پیوند یا تصویر
- هیچ سوال بعدی پیشنهادی وجود نداره
همه این نتایج جستجوی سنتی رو به حداقل رسونده و مبتنی بر پاسخ به سؤالات هستن و کاربران رو به پرسیدن سؤالات بیشتر تشویق میکنه که درواقع برای خودشون صفحات نتایج هستن!
موتورهای جستجو دارای SERP هستن،موتورهای پاسخگویی دارای CHERP هستن…
قبل از اینکه ادامه بدی، اگه دوست داری آموزش سئو بخونی، توی سایتم کلی مطلب باحال و درجه یک درباره ش نوشتم که میتونی از این لینک مطالعه کنی: آموزش سئو
زبان باید تغییر کنه تا واقعیت های جدید رو بتونه منعکس کنه!
چرا ابداع اصطلاح CHERP ضروری به حساب میاد؟ آیا واقعا به نام اختصاری دیگری نیاز هست؟
پاسخ به این سوال آره هست. برای ارتباط دقیق و ارائه وضوح برای مشتریان یا ذینفعان هنگام توضیح اینکه آیا در تجربه جستجو یا چت قابل مشاهده هستین، لازم است.
حتی اگر دید ارگانیک قوی در نتایج جستجو داشته باشین، اگه رقبای شما از نتایج چت بالاتر از نتایج جستجوی ارگانیک استناد بشن (و احتمالاً از آنها کلیک بگیرن) چقدر اهمیت داره؟ پس میتوان گفت که جستجو همچنان در حال تکامل است…
CHERPs، به عنوان یک اصطلاح جدید است که مبتونه به خوبی وجه تمایز را ایجاد کرده و به خوبی مفهوم را نیز به مخاطب برسونه.
یک مورد دیگه هم در حال تغییر هست: تا حالا همه تلاششون بر این بود که ” رتبه در صفحه اول گوگل ” بگیرن اما به لطف اسکرول نامحدودی که گوگل به وجود آورده این مفهوم به زودی از بین میره و احتمالا صفحات دوم و سوم به بعد در گوگل نیز ترافیک خودش رو به دست میاره و از فبرستان لینک بودن درمیاد!
SERP و CHERP در گوگل و سایر موتورهای جستجو در کنار هم وجود دارن
برای روشن بودن، SERP ها به حیات خودشون ادامه میدن تا زمانیکه گوگل و بینگ نتایج جستجو رو به همین شکل اعمال کرده باشن. CHERP بهعنوان جایگزینی برای SERP پیشنهاد نمیشه، مثل بسیاری از افراد که در طول سالها سعی کردن که سئو رو دوباره برند کنن.
SERP ها و CHERP ها را به عنوان دو موجودیت منحصر به فرد در نظر می گیریم که ممکنه فضای یکسانی را در پلتفرمی که با استفاده از هوش مصنوعی تولید کننده محتوا تولید میکنه، دربر بگیره یا نگیره.
هدف از معرفی CHERP به عنوان یک اصطلاح جدید این هست که بین صفحات نتایج از جستجو در مقابل چت تمایز قائل بشیم.
نتیجه گیری
سرچ انجین لند رو که داشتم زیر و رو میکردم به این مقاله جالب رسیدم که لینک منبع رو پایین تر گذاشتم میتونین منبع رو مطالعه کنین. سایت سرچ انجین لند به عنوان یک منبع معتبر و بزرگ در دنیاست که علاوه بر مقالات رفرنسی که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ قرار میده، به عنوان یک مرجع مهم وبینار و سمینارهای مهم میذاره.
و به نظر من قدرت این رو داره که اصطلاحات جدید و ساختگی از خودش رو به عنوان یک برند از سمت خودش جابندازه و به زودی شاهد شنیدن CHERP دربین سئوکارها باشیم. پس هدف این مقاله صرفا آشنایی با این لغت و اینکه اگر جایی شنیدین بدونین معنا و مفهومش چیه.
به نظر شما چقدر این کلمه میتونه جابیوفته؟ آیا میتونه جای خودش رو در کنار SERP محکم کنه؟ منتظر نظرات شما در بخش کامنت های همین مطلب هستم.