اجرای کمپین سئو؛ از نکات کلیدی در نوشتن و درج رپورتاژ تا درج فیکس بنر

0

کمپین سئو مثل کمپین های دیجیتال مارکتینگ نیست که در یک بازه مشخص به ما سوددهی و نتیجه بده، اینجور کمپین ها رو باید به صورت دیگه ای اجرا و مدیریت کرد که در ادامه این مطلب میخوام درباره همین موضوع باشما صحبت کنم.

توی پست کمپین جهش سئو ۲۰۲۲ مِستربلیط گزارشی از مجموعه کارها و اتفاقاتی که روی سئوی سایت مِستربلیط افتاد بهتون گفتم اما جایی برای ارائه نکات و ترفندهاییکه باید توی اجرای کمپین سئو رعایت بکنین نبود و به همین خاطر تصمیم گرفتم تا توی یه پست جداگونه در مورد این موضوع باهاتون صحبت کنم.

نکته: تمامی موارد گفته شده در این مقاله برحسب تجربه بوده و ممکنه نظرات درباره اجرای اینجور کمپین ها متفاوت باشه، پس این مقاله رو به دقت بخونین و باتوجه به نوع کسب و کار خودتون اون رو بومی سازی و اجرا کنین.

فهرست مطالب

اجرای کمپین سئو

اجرای کمپین سئو یکی از بهترین کمپین ها در زمینه دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد و به جای اینکه تمرکزش روی تاثیر کوتاه مدت باشه، بیشتر روی تاثیر متوسط و بلندمدت سروکار داره. منظورم از تاثیر در کمپین، تاثیر مجموعه کارهاییست که در یک بازه انجام میشه و بعد نتایج اون حاصل میشه. به طوری کلی در اجرای چنین کمپینی باید یک بازه کوتاه رو در نظر گرفت که بهترین بازه ۱ ماهه هست.

قبل از اینکه به اجرا برسین، اجرای کمپین سئو رو در موارد زیر پیشنهاد نمیکنم:

  1. سایت تازه تاسیس زیر ۱ ماه دارین (مگر در یک مورد : اگر بودجه ای که هم اکنون در حال خرج کردن هستین رو میتونین به صورت مداوم و در ماه های بعدی هم هزینه کنین)
  2. هنوز عمر سایت شما ۱ سال نشده
  3. بودجه کافی برای اجرا و نگه داری سئو ندارین
  4. استراتژی سئو درست و حسابی ندارین

درباره استراتژی سئو مفصل یه مقاله نوشتم تا با اون بیشتر آشنا بشین و قبلا یه مقاله درباره هزینه نگه داری سئو هم صحبت شده که میتونین بهش سر بزنین و درباره نگه داری سئو بیشتر بدونین.

کمپین منیجر و مدیریت کمپین

مدیر کمپین شخصی هست که مسئول هماهنگی بین تیمی، خارج از تیم و موارد حین کمپین رو به عهده داره. کمپین منیجر عموما وظیفه خیلی سنگین تری نسبت به سایر اعضای داخل کمپین داره پس باید همه موارد رو درنظر بگیره و بدون بررسی قبلی کاری رو انجام نده که به ضرر سئو تموم بشه. عموما کمپین منیجر متناسب با هدفی که در کمپین میخواد اجرا بشه، اجزا و اِلِمان های لازم رو کنار هم قرار داده و با اعضای تیم هماهنگی های لازم رو انجام میده.

زمان اجرای کمپین سئو

زمان اجرای کمپین های دیجیتال مارکتینگ اصولا یک بازه کوتاه بوده تا هم مخاطب خسته نشه و هم بازدهی که کسب و کار مدنظر داره رو بگیره. برای کمپین های سئو هم این مسئله صدق میکنه اما با این تفاوت که وقتی کمپین تموم شد باید یکسری اقدامات در جهت نگه داری کارهاییکه حین کمپین شده نیز انجام بشه.

باتوجه به بررسی و تجربه هاییکه به دست اومده، بهترین زمان اجرای کمپین های سئو بین ۳ تا ۴ هفته هست و زمان نگه داری بین ۶ تا ۱۲ ماه هست. منظور از زمان نگه داری، انجام اقدامات حین کمپین در یک بازه متوسط و میان مدت هست. جدول زیر زمان های دقیق رو بهتون نشون میده:

مدت بازدهی زمان اجرا
کوتاه مدت (کمپین) ۳ تا ۴ هفته
متوسط مدت ۳ تا ۶ ماه پس از تاریخ اجرای کمپین
بلند مدت ۶ ماه تا یک سال بعد از تاریخ اجرای کمپین
بعد از مدت نگه داری امکان اجرای کمپین بعدی وجود داره

سوال : چه زمانی از سال، کمپین رو اجرا کنیم بهتره؟

جواب: کمپین رو میشه در زمان های زیر اجرا کرد (پیشنهادی هست و ممکنه زمان های دیگه هم مناسب باشه)

  1. قبل از رویداد، رخداد یا اتفاقات مهمی که برای اهداف کسب و کار مهم هستن. مثلا رویدادهای مهم مثل جام جهانی – عید نوروز – کریسمس برای برخی کسب و کارها مهم هست پس باید از ۳ ماه قبل از رسیدن به این رویداد ها برنامه ریزی و اجرا داشته باشین.
  2. پروموت و اطلاع رسانی یک فیچر(امکانات) جدید از سرویس، معرفی محصول یا اطلاع رسانی مهمی که میتونه در خرید و تصمیم گیری مشتریان شما تاثیر مثبت بذاره.
  3. قصد جهش در سئو و تیک زدن هدف های سازمانی رو دارین. جهش میتونه در میانگین جایگاه کلمات، تعداد ورودی، افزایش تعداد کلمات کلیدی صفحه اول، افزایش تعداد کلمات کلیدی جایگاه ۱ تا ۳ صفحه اول و افزایش CTR باشه.

برنامه ریزی و استراتژی

اجرای کمپین سئوبه مهم ترین بخش کمپین یعنی استراتژی و برنامه ریزی رسیدیم. جاییکه اگر درست انجام و هدایت بشه میتونه نتایج خیلی خوبی رو برای سایت رقم بزنه و حتی فراتر از اهداف باشه. قبل از هرچیزی حتما برای اجرای کمپین موارد مختلف اعم از تداخل ها با بخش های مختلف یا مشابهت ها رو در نظر بگیرین. برای استراتژی میتونین از روش ۶ مرحله ای SOSTAC استفاده کنین:

۱- تجزیه و تحلیل موقعیت فعلی (Situation)

تو این مرحله اول باید موقعیت فعلی سایت خودتون از میزان ورودی، جایگاه کلمات، تعداد کلمات، CTR و مواردیکه مهم هست دربیارین. تمامی این فاکتورها از بخش سرچ کنسول قابل دستیابی هست. ضمن اینکه تحلی موقعیت فعلی باید برحسب اهدافی باشه که میخواین پیاده کنین. مثلا اگر بهبود جایگاه کلمات در گوگل یا Average Position براتون اهمیت بالایی داره باید در اولویت خودتون نسبت به فاکتورهای دیگه قرار بدید.

نکته: بررسی وضعیت فعلی سایت در سرچ کنسول رو در بازه های ۳ ماهه و ۲۸ روز اخیر داشته باشین. باتوجه به زمان کمپین که بین ۳ تا ۴ هفته انجام میشه، بهترین آنالیز برای موقعیت فعلی دو بازه اعلام شده هست.

۲- اهداف (Objectives)

تو این بخش باید به صورت واضح و مشخص بدونین که قراره به چه هدفی برسین؟ حواستون باید به این موضوع باشه که اهداف شما باید از جنس OKR و قابل رسیدن باشه. ترسیم اهدافی که بزرگ هستن نیازمند هزینه های زیاد بوده که ممکنه نتیجه لازم به درستی گرفته نشه و همین موضوع باعث هدررفت بودجه بشه. مثلا هدف میتونه ارتقای جایگاه کلمات در گوگل (به صورت کلی یا بخشی خاص از کلمات) باشه.

۳- استراتژی (Strategy)

به طور مشخص، استراتژی یعنی راه هاییکه شما رو کمک میکنه تا به اهداف یا Objective های خودتون برسین. وجود استراتژی مشخص و دقیق یکی از برگ های برنده برای اجرای کمپین سئو به حساب میاد. توی استراتژی باید راه های رسیدن هدف مشخص بشه. مثلا : بهبود سئوی داخلی، حل مشکلات فنی، تولید محتوا، رپورتاژ و فیکس بنر جزو استراتژی هستن.

۴ و ۵- تاکتیک‌ها (Tactics) و اقدام (Action)

تاکتیک و اکشن ها بخشی هست که شما باید دقیقا مشخص بکنین که چه کاری و در چه زمانی انجام بدید؟ مثلا اگر جزو استراتژی شما بهبود سئوی داخلی، تولید محتوا یا درج رپورتاژ هست؛ دقیقا باید مشخص کنین که در چه زمانی باید این موارد توی کمپین درست بشن.

۶- کنترل (Control)

بخش کنترل جایی هست که شما به وسیله اون، تاکتیک و اکشن های خودتون رو کنترل میکنین تا در راستای استراتژی باشه و شما رو به هدف برسونه. جنس کنترل بیشتر بازبینی و اصلاح هست. چراکه توی کمپین های دیجیتال مارکتینگ بیش از اجرا باید روی کنترل و اصلاح کار کرد. کنترل کردن میتونه شامل: بررسی هفتگی یا ماهیانه جایگاه کلمات، میزان بازدید صفحات و تعداد بک لینک های ثبت شده توسط سرچ کنسول هم باشه.

دلیل استفاده از این متد برای چیدن استراتژی کمپین، اینه که بتونیم

  1. ساختار واضح از پیاده سازی کمپین
  2. متناسب با اهداف تیم/شرکت/سازمان
  3. هدف مشخص از پیاده سازی
  4. ارائه تاکتیک های درست در پیاده سازی
  5. پایداری در اجرا و کنترل روندها

داشته باشیم.

ایجاد شیت برنامه ریزی برای کمپین سئو

شیت برای برنامه ریزی توی کمپین خیلی کمک کننده هست. شیت رو میتونین با مایکروسافت اکسل یا گوگل شیت به صورت آنلاین ایجاد کنین که پیشنهاد من استفاده از سرویس گوگل شیت هست تا بتونین به صورت آنلاین تغییرات و هماهنگی ها را روی شیت با سایر اعضای تیم انجام بدید. توی شیت به چند تب نیاز دارین:

  • تب اول: هماهنگی بین تیمی که توی این بخش مشخص میکنین هرکس چه کاری رو باید انجام بده، البته اگه از ترلو استفاده میکنین این تب کارایی نداره.
  • تب دوم: هماهنگی رپورتاژها که توی این تب رسانه هاییکه قراره رپورتاژ شما رو منتشر کنن، به همراه تاریخ درج، لینک و شخص هماهنگ کننده مشخص میشه.
  • تب سوم: هماهنگی فیکس بنرها که توی این تب رسانه هاییکه قراره بنر شما رو درج کنن، به همراه تاریخ درج، لینک و شخص هماهنگ کننده مشخص میشه.
  • تب چهارم: هزینه هاییکه حین کمپین انجام شده رو به صورت ریز مشخص میکنین.

این فایل رو به صورت آماده براتون اینجا گذاشتم تا بتونین به راحتی ازش استفاده کنین : دانلود فایل اکسل برنامه ریزی برای کمپین

از این شیت میتونین در گوگل شیت هم استفاده کنین. کافیه تا گوگل شیت رو باز کنین و یه فایل جدید ایجاد کنین. حالا از منوی بالا بخش File گزینه Import رو بزنین و فایلی که از اینجا دانلود کردین رو ایمپورت کنین. به همین راحتی! حالا میتونین به صورت آنلاین ازش استفاده کنین.

هماهنگی بین تیمی

اجرای کمپین سئوبعد از اینکه همه موارد بالا رو انجام دادین، باید هماهنگی های بین تیمی و افرادیکه هرکدوم وظیفه خاص خودشون رو دارن بهشون بگین. اما من به صورت خلاصه و جمع و جور اینجا لیست نفراتیکه نیاز برای اجرای کمپین دارین رو آوردم:

مسئولیت شخص
مدیر کمپین مدیر سئو / مدیر کمپین یا کسیکه با مدیریت کمپین آشنایی داره
لینکسازی و سوشیال سیگنال خارجی کارشناس لینکسازی خارجی
تولید محتوا / رپورتاژ نویسی تیم یا کارشناس تولید محتوا
هماهنگی و مدیریت فیکس بنر / ادنتورک پرفورمنس مارکتر یا کسی که آشنایی با پرفورمنس در دیجیتال مارکتینگ داره
پوش نوتیفیکیشن / ارسال پیامک مدیر سایت / مدیر ECRM
طراحی و پیاده سازی آرتورک / شعارهای کمپین و گرافیک تیم گرافیک / تیم تولید محتوا
شعار کمپین کپی رایتر / طوفان فکری میان اعضای تیم
حل مشکلات فنی و تکنیکال سایت مخصص سئوی داخلی / تیم فنی و طراحی سایت

نکته: مواردی که با ” / ” مشخص شده به معنی ” یا ” هست


بعد از اینکه برنامه ریزی ها انجام شد، باید بریم سراغ پیاده سازی که در دو بخش ۱) کارهای داخلی سایت ۲) کارهای خارج از سایت تقسیم میشه.

اقدامات روی سایت حین کمپین سئو

اقدامات حین کمپین داخل سایت مهم تر از اقدامات خارج از سایت هست، اقدامات داخل سایت باعث میشه تا سایت شما هم برای کاربران فعلی آماده باشه و هم برای کاربران جدیدی که قراره از کمپین وارد سایت شما بشن. حال بریم به بررسی مواردی که توی کمپین مهم هست بپردازیم:

طراحی آرت ورک

عموما کمپین های دیجیتال مارکتینگ دارای آرت ورک برای کمپین هستن، آرت ورک ها به طور خلاصه اشکال و گرافیکی خاص برای کمپین هستن که به محض دیده شدن توسط کاربر متوجه میشه که کمپین توسط چه برند یا مجموعه ای در حال برگزاری هست. طراحی آرت ورک رو اصولی تیم طراحی گرافیک انجام میده یا با برون سپاری به تیم های گرافیکی و ارائه هدف و شعار میتونن این قضیه رو پیاده کنن. نمونه آرت ورکی که برای کمپین جهش سئو ۲۰۲۲ زدیم :

چندتا نکته در طراحی آرت ورک ها باید حتما بهش توجه کنین:

  1. متناسب با اهداف و شعار کمپین باشه
  2. طراحی اون متناسب با لوگو و برند شما باشه
  3. از رنگ های جذاب استفاده بشه
  4. قابلیت استفاده در پست تصویر شاخص، میان متن های بلاگ، سایز پست های سوشیال و گیف بنرها رو داشته باشه

طراحی شعار

طراحی شعارهای کمپین ها میتونه از طریق مختلفی انجام بشه. بهترین و موثرترین روش استفاده از طوفان فکری هست که کمک میکنه تا شعارهای جذاب و قشنگی پیاده سازی بشن. شعارها عموما در نگاه اول به مخاطب یادآوری میکنن که قراره با چه خدمات یا محصولات به همراه چه حسی رو به رو بشن. مثلا با شنیدن ” یه هتل تمیز، وسط تبریز” برای کمپین مِستر بلیط، مخاطب متوجه میشه که هتل هاییکه قراره از مِستر بلیط برای تبریز تهیه کنه همگی تمیز، شیک و دارای ستاره بالا هستن.

شعارها رو معمولا کپی رایترها درمیارن و وظیفه کمپین منیجر هماهنگی بین کپی رایتر و تیم گرافیک برای طراحی و پیاده سازی یکپارچه میان شعار و گرافیک هست.

طراحی گیف بنر

گیف بنرها دو جا کاربرد دارن:

  1. درج داخل سایت برای اطلاع رسانی به کاربران فعلی و کاربران جدیدی که از کمپین وارد سایت میشن
  2. درج در رسانه های دیگه برای جذب کاربران به سایت

طراحی گیف بنرها متناسب با شعار، موضوع و آرت ورک های کمپین طراحی و پیاده سازی میشن. عموما سایز گیف بنرها شامل موارد زیر هست:

  1. ۱۲۰ در ۶۰۰
  2. ۱۵۰ در ۳۰۰
  3. ۱۸۰ در ۲۷۰
  4. ۲۳۴ در ۲۵۰
  5. ۲۵۷ در ۱۶۰
  6. ۲۹۰ در ۲۹۰
  7. ۳۰۰ در ۱۰۰
  8. ۳۰۰ در ۱۵۰
  9. ۳۰۰ در ۲۰۰
  10. ۳۰۰ در ۲۵۰
  11. ۳۵۰ در ۵۰
  12. ۴۰۰ در ۳۱۸
  13. ۴۶۸ در ۶۰
  14. ۷۲۸ در ۹۰
  15. ۹۷۰ در ۲۵۰

حجم هر گیف بنر نباید بیشتر از ۱۵۰ کیلوبایت و در مجموع حجم کل نباید از ۲ مگابایت بیشتر بشه و حتما این موضوع رو در نظر بگیرین. چراکه بعدا برای انتشار بنر خود در رسانه ها به مشکل میخورین و بنر شما رو رد میکنن!

بهبود سئو داخلی سایت

برای یک کمپین موفق سئو باید موارد مختلف رو در نظر گرفت که یکی از فاکتورهای مهم در موفقیت کمپین سئو، بهبود سئو داخلی سایت هست. بهبود سئوی داخلی سایت کمک میکنه تا نتیجه ای که از کمپین باید بگیرین رو بیشتر کنه و خصوصا توی سئو بهبود یک عامل میتونه کلی اتفاقات خوب رو رقم بزنه. کارهاییکه توی سئوی داخلی میتونین انجام بدین و منجر به نتایج بهتر میشه:

  1. بهبود و رفع خطاهای سرچ کنسول
  2. توجه به بخش Core Web Vital سرچ کنسول
  3. بهبود سرعت صفحات سایت خصوصا صفحه اصلی و صفحه لندینگ پیج کمپین (درصورت داشتن)
  4. بهبود فاکتورهاییکه قبلا بهش توجه نکردین! (حتما یه لیست این چنینی دارین)

اگه سایت وردپرسی دارین، مطلب اشتباهات سئو در وردپرس رو حتما بخونین که به شما در این زمینه کمک میکنه. تو این مقاله سعی کردم تا اشتباهاتی که در سیستم مدیریت محتوای وردپرس توسط مدیران سایت ها انجام میشه رو به صورت کامل نقد و بررسی کنم.

تولید محتوای متناسب با کمپین سئو

تولید محتوا در کنار کمپین میتونه به رشد کمک کنه و شامل موضوعاتی مثل اطلاع رسانی، خبر و حتی آموزش های متربط با کمپین باشه اما باید به چند نکته مهم توجه داشته باشین:

  1. محتوا باید دارای لعاب آرت ورک و ساختار کمپین باشه
  2. حتما در صفحات محتواها گیف بنر مربوط به کمپین باشه تا کاربر در صورت ترغیب شدن کلیک بکنه
  3. آخر مطلب حتما از دکمه call to action برای فراخوانی و اقدام کاربر استفاده کنین
  4. همزمان با انتشار مطالب، رعایت سئوی داخلی و انجام سئوی خارجی برای رشد محتوا لازم هست

لینکسازی بین صفحات

لینکسازی داخلی بین صفحات مرتبط با کمپین میتونه به هدایت کاربران کمک کنه. اگه مطالب قبلی شما ساختار خوبی ندارن، حین کمپین فرصت مناسبی برای اصلاح و لینک دادن به محصول یا خدماتی هست که حین کمپین در حال معرفی هستین. این لینکسازی میتونه دو طرفه باشه:

  1. لینک دادن از تولید محتوا جدیدی که در حین کمپین شده به صفحات محصول / خدمامتی که در حال معرفی توی کمپین هستین
  2. لینک دادن از تولید محتواییکه قبل انجام دادین به کمپین و حتی تولید محتوای جدید انجام شده برای تقویت صفحات جدید

درج بنر و آرت ورک های کمپین در سایت

این بخش رو میتونم بگم مهم ترین بخش در کمپین به حساب میاد، اگه کاربر بیاد داخل سایت شما و حال و هوای کمپین رو نگیره خیلی راحت سایت رو ترک میکنه و بانس ریت یا نرخ پرش کاربر افزایش پیدا میکنه. پس حتما بعد از طراحی گیف بنر و آرت ورک های کمپین، حتما اونها رو در سایت درج کنین و حال و هوای کمپین رو به سایت خودتون بیارین.

اطلاع رسانی به کاربران فعلی (ریتنشن مارکتینگ)

اجرای کمپین سئوکمپین های سئو بیشتر به دنبال کاربران جدید هست، اما نباید از کاربران فعلی خودتون هم غافل بشین. پس استفاده از ابزارهایی که شما رو به کاربران و مشتریان فعلی خودتون مجدد یادآوری میکنه میتونه یه گزینه مناسب برای رشد کسب و کار با سئو به حساب بیاد. دو تا کانال خیلی مهم برای دستیابی به کاربران فعلی:

  1. پیامک دادن به مشتریان فعلی
  2. پوش نوتیفیکیشن
  3. پیج های کسب و کار در شبکه های اجتماعی

البته ممکنه متناسب با اندازه کسب و کار، تعداد کاربرانی که از اونها اطلاعات دارین فرق بکنه پس حتما قبل از این کار چک بکنید که به کدوم اطلاعات دسترسی بیشتری دارین و از همون متناسب با کمپین یه پیام برای ارسال آماده کنین. مثلا ممکنه تعداد شماره های شما برای پیامک دادن عدد چشمگیری نباشه اما استفاده از تبلیغات در پیج کسب و کار خودتون توی سوشیال مدیا میتونه یه گزینه مهم برای هدایت کاربر به سایت به حساب بیاد.

اگه به دنیای دیجیتال مارکتینگ علاقه مند هستی، میتونی توی آکادمی دیجیتال مارکتینگ سر بزنی و آموزش های مختلف رو در این زمینه ببینی. سعی کردم تا درباره مسائل مهم توی بازاریابی دیجیتال صحبت کنم و بهت کمک کنم.

هماهنگی با رسانه ها

باتوجه به اکسلی که بالاتر برای برنامه ریزی کمپین آوردم، شما میتونین رسانه هاییکه نیاز به درج بنر یا رپورتاژ داخل اونها دارین رو از طریق سرچ یا پلتفرم های هماهنگی برای درج تبلیغات در رسانه ها استخراج کرده و شروع به هماهنگی کردن بکنین. برای هماهنگی به چندتا نکته مهم توجه کنین:

  1. سعی کنین با شبکه های درج رپورتاژ در ارتباط باشین تا زحمت هماهنگی تک به تک با رسانه ها از روی دوش شما برداشته بشه
  2. حتی الامکان با رسانه هایی فعالیت بکنین که ثبات قیمت دارن

پیگیری واریزی ها

حتما بعد از استخراج رسانه هاییکه قصد فعالیت و همکاری با اونها رو دارین، دنبال پیگیری پرداخت ها باشین. این موضوع برای استارتاپ ها زیاد چالش و مسئله دار نیست اما اگر سازمان متوسط یا بزرگ داشته باشین حتما این موضوع یک چالش داره، اونهم زمان پرداخت هست که ممکنه عقب بیوفته و در زمان مقرر رپورتاژ یا بنر شما درج نشه.

نکات نوشتن رپورتاژ

رسیدیم به بخش مهم و جذابی که شاید خیلی منتظر اون هستین! نوشتن رپورتاژ یکی از بخش های خیلی مهم در کمپین به حساب میاد چراکه باید متناسب با معرفی محصول یا خدمتی که دارین، چیزی رو بنویسین تا رسانه ها درج کنن و به سایت شما لینک بدن. اما نکات مهمی که باید حین نوشتن رپورتاژ رعایت کنین:

  • متن رپورتاژ بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ کلمه باشه، اگه بیشتر شد حداکثر تا ۱۵۰۰ کلمه بشه
  • حداکثر سه تصویر داخلش باشه که یک تصویر شامل عکس شاخص و دو تصویر داخل متن میاد
  • حداکثر ۳ لینک داخل رپورتاژ درج بشه و حتما از کلمات کلیدی استفاده بشه که برای شما مهم هست
  • به تیتر و محتوای متن اهمیت بدین، چون مطالب رپورتاژ عموما خونده نمیشن مگر اینکه جذاب باشن
  • سعی کنین توی متن رپورتاژ بدون تعریف و تمجید زیاد صحبت کنین
  • معرفی خدمات و محصولات خودتون رو با مهم ترین جزییات بیان کنین
  • به برند منشن توجه کنین و کنار لینک هاییکه به سایت میدید، حتما اسم برند هم باشه
  • داخل فایل ورد رپورتاژ فقط و فقط تیتر – متن رپورتاژ – لینک ها (داخل متن لینک بشن) و عکس ها باشه

نکات درج رپورتاژ

بعد از اینکه رپورتاژ نوشته شد، باید توی رسانه ها منتشر بکنین. قبل از اینکه ای رو انتخاب بکنین حتما به نکات زیر توجه کنین:

  • موضوع رسانه مرتبط با سایت شما باشه
  • نمره اسپم زیر ۱۰% و حتی الامکان ۵% داشته باشه
  • قبل از درج حتما رپورتاژهای قبلی رو چک کنین که لینک Follow داده باشن (با inspect در مرورگرهای کروم و فایرفاکس نسخه دسکتاپ قابل انجام هست)
  • رپورتاژ ها رو با قیمت معقول و متناسب با بودجه خودتون رزرو کنین
  • قیمت بالای رپورتاژ صرفا به تاثیر بیشتر اون سایت برنمیگرده!
  • داخل سایدبار سایت، لینک های سایت واید رو چک کنین که بیش از ۲۰ تا نباشه و حتما توی رپورتاژها این لینک ها درج نباشه
  • حتما آرشیو رپورتاژ ها رو چک کنین و با فیلترهای تاریخ به اولین رپورتاژ درج شده برین، اگه آخرین رپورتاژ درج شده مربوط به چند ماه یا یک سال قبل میشه اما قدمت رسانه مال چندسال قبلتر هست، این رسانه به درد رپورتاژ نمیخوره چون رپورتاژ شما رو بعد از یه مدت پاک میکنه!
  • هنگام درج رپورتاژ حتما با قیمتی که با رسانه صحبت کردین، رپورتاژ رو برای شما درج کنن و به بهانه افزایش قیمت به تاخیر نیوفته!
  • بعد از درج رپورتاژ، لینک های داده شده از رسانه مرتبط باید توی بخش links سرچ کنسول اومده باشه

نکات درج فیکس بنر

فیکس بنرها به بنرهایی گفته میشه که طی یک دوره زمانی یکماهه، سه ماهه، شش ماهه یا حتی یکساله تمدید میشن. فرق اصلی فیکس بنرها با بنرهای CPC که در ادنتورک ها رزرو میکنین این هست که فیکس بنرها به صورت دوره ای شارژ میشن اما بنرهای CPC برحسب تعداد کلیک و میزان بودجه ای که شارژ میشه فعال میمونن.

اما بریم سروقت مهم ترین نکاتی که باید توی درج فیکس بنرها رعایت کنین:

  • حتما از گیف بنرهای کمپین استفاده کنین
  • سعی کنین قبل از رزرو کردن جایگاه بنر، حتما اندازه بنر جایگاه رو داشته باشین
  • دوره رزرو بنر خودتون رو اول یکماهه و بعد از نتیجه گرفتن به صورت سه ماهه تمدید کنین
  • حتما از لینک های UTM دار استفاده کنین تا از طریق گوگل آنالیتیکس میزان ورودی هرسایت مشخص باشه
  • در رسانه مدنظر، با inspect گرفتن از بنرهای موجود ببینید که لینک داده شده Follow هست یا نه! خیلی مهمه!
  • بعد از چک کردن لینک Follow حتما ببینید که توی ALT گیف بنر، کلمه کلیدی درج شده یا نه! خیلی مهمه

نکات کار کردن با ادنتورک ها

اجرای کمپین سئوادنتورک یا شبکه های تبلیغاتی یکی از سرویس هاییست که در دنیا به وجود اومدن تا روند تبلیغات اینترنتی رو برای ما راحت تر کنن. اما خب کارکردن با این شبکه ها هم قلق خاص به خودش رو میطلبه و باید حواستون به فاکتورهای مختلف باشه. مهم ترین و بزرگترین شبکه تبلیغاتی در دنیا گوگل ادسنس هست که تبلیغات بنری در سایت ها رو رزرو میکنه.

اما باتوجه به تحریم هاییکه آمریکا انجام داده، گوگل هم بالاجبار این پلتفرم محبوب رو برای ایرانیان بسته اما جای نگرانی نیست. با یک سرچ میشه به لیستی از شبکه های محبوب تبلیغات ایرانی هم رسید. باتوجه به اینکه ادنتورک های ایرانی قابلیت خوبی برای وصل کردن شما به کاربران هدف دارن پس نکات زیر رو فراموش نکنین:

  • برای شروع همکاری با یک ادنتورک حتما قبلش مشاوره استفاده از پنل و امکانات رو از خود شبکه یا افراد متخصص در تبلیغات اینترنتی بگیرین
  • حتما توجه به میزان شارژی که میکنین داشته باشین، در اکثر ادنتورک ها به خاطر مالیات بر ارزش افزوده، به همون میزان مبلغی که شارژ میکنین تا ۱۰% مالیات رو حین پرداخت از حساب شما کم میکنن
  • برای شروع با مبلغ کم و حدود ۵% تا ۱۰% بودجه کمپین خودتون شروع کنین و حتما بازخوردها رو بسنجین
  • لینک UTM دار برای هر تبلیغی که میرید رو ست کنین
  • حتما از آرت ورک های کمپین برای تبلیغات استفاده کنین

نکات مهم فعالیت در سوشیال مدیا

سوشیال مدیا یکی از بسترهای خیلی خوب برای نزدیک شدن کسب و کارها با مشتریان خودشون به حساب میاد، اما نباید از ظرفیت های موجود برای تقویت سایت غافل شد. عموما کسب و کارهای ایرانی از اینستاگرام – تلگرام – توییتر و لینکدین برای بازاریابی محتوایی یا سوشیال مدیا مارکتینگ استفاده میکنن. نکاتی که میتونه حین اجرای کمپین سئو از سوشیال مدیا به شما کمک کنه:

  • استفاده از امکاناتی که میتونه به سایت شما لینک بده رو حتما در اولویت قرار بدید؛ مثل لینک گذاشتن توی استوری اینستاگرام
  • اگر برای سوشیال مدیا همزمان با تولید محتوای سایت برنامه داشته باشین یک برگ برنده به حساب میاد
  • از آرت ورک های کمپین در پست و استوری برای لعاب گرفتن فضای پیج استفاده کنین
  • حتما حین کمپین پست ها و استوری های اطلاع رسانی رو اجرا کنین
  • روی روش هاییکه کاربر رو به سایت جذب میکنه بیشتر مانور بدید

نکاتی که بعد از اجرای کمپین سئو باید رعایت کنین

بعد از اینکه کمپین تموم شد باید یک سری نکات رو در نظر داشته باشین تا قدرت کمپین به قوت خودش باقی بمونه:

  1. تعداد رپورتاژهاییکه رفتید رو حتما در نظر داشته باشین، در ماه های بعد از کمپین هم به صورت گزینشی در سایت هایی که بیشترین بازدهی رو دادن و توی سرچ کنسول لینک هاشون درج شده برین. این کار باعث تقویت لینک شما از اون دامنه رسانه میشه.
  2. درج بنرهاییکه از طریق UTM چک کردید و بیشترین ورودی رو گرفتن حتما در یک بازه ۳ ماه و بعد ۶ ماهه تمدید کنین

تقویت سئوی سایت و جهش در نتایج

– آرت ورک و طراحی گیف بنرها
– شعار متناسب
– رپورتاژ نویسی
– رفع مشکلات تکنیکال و فنی سایت
– رپورتاژ نویسی
– درج رپورتاژ در رسانه های مرتبط
– اجاره فیکس بنر
– همکاری با ادنتورک ها

با استفاده از لینک های UTM و ابزار گوگل آنالیتیکس

برای جواب دادن کمپین های سئو باید به سه بازه
کوتاه مدت (۱ ماهه)
متوسط مدت (۳ تا ۶ ماهه)
بلند مدت (۶ تا ۱ ساله)
توجه کنیم

– برنامه ریزی و چیدن استراتژی برای کمپین
– هماهنگی بین افزاد
– هماهنگی با رسانه های دیگه
– کنترل روند و جریان کمپین

بله! به رشد و تاثیر بیشتر کمپین کمک میکنه

جمع بندی

تو این مقاله سعی کردم تا شما رو با نحوه اجرای کمپین سئو موفق آشنا کنم. هربخشی که در اینجا نوشته شده الزامی در پیاده سازی ۱۰۰% در کمپین نداره و شما باید بسته به بودجه و هدفی که از کمپین دارین اقدام به فیلتر موارد بکنین تا بیشترین بازدهی رو داشته باشین. بازهم این نکته رو یادآوری میکنم که اجرای اینجور کمپین ها باتوجه به اندازه سایت میتونه متفاوت باشه پس قبل از اون حتما مشاوره سئو دریافت کنین تا راهنمایی های لازم به شما داده بشه.


نظر شما درباره این مقاله چیه؟ آیا راه دیگه ای برای پیاده سازی کمپین سراغ داری؟ نظراتت رو از طریق بخش کامنت های همین مطلب باهام به اشتراگ بذار.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

0 نظر
Inline Feedbacks
View all comments