فریلنسر شدن به زبان ساده ؛ به یک فریلنسر تمام عیار و منحصر به فرد تبدیل شوید

نکات الماسی که هر آزادکاری را به یک فرد منحصر به فرد تبدیل می کند !

49

فریلنسر شدن و دنیای آزادکاری جدای از جذابیت و هرچیز دیگه ش، نیازمند یه سری قواعد و قوانینه تا فرد آزادکار بتونه به خوبی در اون موفق بشه. در ادامه همراه باشین تا این موضوع رو بیشتر بررسی کنیم.

شاید برای شما هم سوال باشه که چرا خیلی از افراد به صوت فریلنسری یا آزادکاری کار می کنن؟

جوابش واضح و مشخصه :

چون به شما اجازه میده تا رئیس کار خودتون باشین و درآمد خوبی کسب کنین و در عین حال به انواع تفریحات خود برسید .

اما برای موفقیت در فریلنسری باید به نکات الماسی توجه کنین که موفقیت شما رو تضمین میکنه. حال ببینیم این نکات الماسی شامل چه چیزهایی می شود ؟


برای فریلنسر شدن مثل ربات کار نکنین

درسته که برای جلب رضایت مشتری و افراد طرف قراردادتون، باید پایبند به همه اصول باشین اما این دلیل نمیشه که همه وقت خودتونو صرف اونها بکنین.

خیلی از فریلنسرها همین اشتباه رو مرتکب مرتکب میشن و فکر میکنن که چون شغل اونا زمان و مکان مشخصی نمیشناسه، هر زمان که مشتری اراده میکنه اونا باید در دسترس باشن که این شیوه‌ ی پاسخگویی شما میتونه سابقه کاری شما رو رقم بزنه.

شاید در اوایل فعالیت خودتون، بتونین از پس سفارشات مشتریان بربیاین اما به مرور زمان، زیاد شدن سفارشات و درخواست های مشتریان، با سیل انبوهی از درخواست ها مواجه میشین که نمیتونین اونا رو در وقت و زمان معین تحویل بدین.

درسته که زمان شما نسبت به یه کارمند یا یک برنامه نویس که در یه شرکت کار می کنه ، انعطاف پذیرتره اما باید برای زمان خودهم مرزهای روشن و واقع بینانه تعیین کنین چرا که این مشکل باعث میشه سطح کیفیت اجرایی شما نیز پایین بیاد.

بعد از اون، نکته ای که باید در نظر داشته باشین برنامه‌ ریزی برای مدیریت کارهاتونه. با یه مثال قابل لمس این قضیه رو براتون روشن تر میکنم: اگه هفته‌ ی کاری استاندارد شما ۴۰ ساعت باشه و اونو به ۵۰ تا ۶۰ ساعت کار افزایش بدین، دیگه فرصت بررسی سفارش‌ ها رو ندارین و نمیتونین پروژه ها رو با بهترین بازدهی انجام بدین.

برای فریلنسر شدن دو عنصر دقت و سخت گیری رو در نظر داشته باشین

فریلنسرها بیشتر به این فکر میکنن که تقویم کاریشون رو پر نگه دارن تا درآمد بیشتری داشته باشن و بتونن از عهده‌ ی مخارج زندگی بربیان؛ همین امر باعث میشه که بینش کافی خودشونو از دست بدن.

پس باید چکار کنیم تا در این زمینه موفق باشیم ؟ 

اصولی که به اون پایبند هستین رو مشخص کنین و اهداف مناسبی برای خودتون تعیین کنین.

به این فکر باشین که با وجود همه گیر شدن اینترنت، گجت های هوشمند و خصوصا شبکه های اجتماعی مشتریان بالقوه ای دارین که کیفیت و سطح کار شما براشون بسیار مهم و حیاتیه.

برای فریلنسر شدن سازمان‌ دهی شده عمل کنین مثل یه فرمانده !

زمانی که تعداد پروژه هاتون افزایش پیدا میکنه، به این نکته توجه داشته باشین که به صورت سازمان دهی و برنامه ریزی شده جلو برین، چرا که ممکنه یه اشتباه کوچیک منجر به نارضایتی مشتری و از دست رفتن وقت و هزینه بشه. از نرم افزارها و اپلیکیشن های مدیریت زمان کمک بگیرین چون در ادامه مسیر ممکنه دچار اشتباه یا گمراهی بشین.

برای فریلنسر شدن از چیزی که نمیدونین، نترسین بلکه یاد بگیرین

اگه مشتری از شما سوالی پرسید و بلد نبودین، اشکالی نداره که به او بگین درمورد سوالش تحقیق می کنین و جوابش و میدین. اون چیزی که مشتری رو ناراحت و مضطرب میکنه، اینه که متوجه مهارت پایین و عدم تخصص شما بشه. صداقت شما برای مشتریان ارزشمنده و به خاطر همین صداقت، شما رو در شبکه‌ ی ارتباطی (کانکشن) نگه میداره.

فریلنسر شدن

برای فریلنسر شدن بودجه بندی کنین

اکثر فریلنسرها به این فکر می کنن که چون پروژه هایی که انجام میدن معین نیست، پس نمیتونن روی اون وقت و زمان مشخص کنن و واقعیت اینه که شما باید داده‌ های کاریتون رو حفظ کنین.

مهم ترین کاری که اوایل آزاد کاری باید انجام بدین، اینه که کار فعلی خودتونو رها نکنین و به صورت قانون ۲۰-۸۰ عمل کنین. یعنی ۸۰ درصد تمرکزتون روی کار فعلی و ۲۰ درصد روی آزادکاری باشه. چرا؟ چون با توجه به درآمد ثابت شغل فعلی که دارین، میتونین یه بودجه بندی کامل و جامع داشته باشین.

در بررسی‌ هاتون، مدت‌ زمانی رو که صرف آزاد کاری کردین، در نظر داشته باشین. این پروسه به شما کمک می‌کنه متوجه شین که آیا میتونید آزادکاری رو به‌عنوان شغل اصلی تون انتخاب کنین یا خیر.

برای فریلنسر شدن برنامه‌ ی روزانه داشته باشین

در آغاز هر هفته یه ساعت یا بیشتر برای نوشتن برنامه‌ ی هفته‌ ی جاری زمان بزارین. این کار رو میتونین در انتهای هفته هم انجام بدین و برنامه‌ ی هفته‌ ی آینده رو یادداشت کنین. داشتن برنامه به شما کمک میکنه تا راحت‌ تر برای هر ساعت از هفته‌ تصمیم‌گیری کنین. هرچه سرتون شلوغ تر باشه، لزوم نوشتن این برنامه بیشتر احساس میشه.

قدرت ” نه ” گفتن رو یاد بگیرین

اگر سرتون شلوغه و زمان کافی برای قبول یه کار جدید ندارین، بهتره اونو قبول نکنین. این عادلانه‌ ترین کاریه که میتونین در حق مشتریان فعلی و جدید انجام بدین. بدترین کار اینه که  همه‌ ی کارهایی رو که به شما پیشنهاد میشه رو قبول کنین! قبل از پذیرش هر کار جدید، از داشتن زمان کافی برای انجام آن مطمئن بشین. تحویل یه کار با کیفیت بالا، بهتر از انجام کارهای زیاد با کیفیت پایینه.

سایت برای مراجعه داشته باشین

در عصر اینترنت، داشتن وب‌ سایت شخصی، در معرفی شما به بازار کار اهمیت زیادی داره. این کار نه‌ تنها باعث معرفی شما به‌عنوان یه فرد حرفه‌ ای به بازار کار میشه، بلکه دروازه‌ ای برای ورود مشتریان جدیده. امروزه بسیاری از افراد با جست‌ و جو در اینترنت، سعی میکنن بهترین افراد رو برای انجام پروژه‌ های خود پیدا کنن و اگر شما در این بازه‌ ی جست‌ و جو حضور نداشته باشین، یکی از بهترین فرصت‌ های معرفی خود به دیگران رو از دست دادین.

فریلنسر شدن

وب‌سایت‌ تونو مرتب بروز کنین

بعد از طراحی  وب‌ سایت شخصی‌ برای بالابردن ارزش و اعتبار سایت، به‌طور مرتب اونو به‌ روزرسانی کنین. اگه مشتریان جدید از سایت شما بازدید کنن و ببینن که مدت زیادیست سایت رو به‌ روز نکردین، از انتخاب شما صرف‌ نظر می‌کنن و سراغ فرد دیگه ای میرن. به‌ روزرسانی منظم شاید روزی یه ساعت وقت بگیره، اما سود زیادی برای بیزینس تون داره.

برخی از خدمات رو رایگان کنین

دادن امتیازاتی به برخی از مشتریان که از طریق سایت با شما و محصولات‌تون آشنا شدن، میتونه به جلب اعتماد مشتریان کمک کنه. برای مثال، اگر طراح هستین میتونین چند طرح رایگان رو بر روی سایت قرار بدین. این کار آمار بازدیدکنندگان سایت رو افزایش میده و باعث جلب مشتری بیشتر میشه. حتی میتونین به افرادی که اولین باره به شما سفارش کار دادن، چند درصد تخفیف بدین.

شبکه های اجتماعی رو جدی بگیرین!

هیچ‌کس نمیتونه تأثیر شبکه‌ های اجتماعی و روابط اونو بر زندگی افراد انکار کنه. اصلا مهم نیست که در کدوم شهر زندگی میکنین، استفاده از شبکه‌ های اجتماعی میتونه ارتباط شما رو با دنیای اطراف‌ گسترده‌ تر کنه و فضای جدیدی رو برای جلب مشتری‌ های جدید رقم بزنه.

همکاران خودتونو بشناسین

شناخت همکاران خیلی مهمه. ارتباط با افراد مختلف از طریق شبکه‌ های اجتماعی، موجب شناخت بیشتر شما از همکاران‌ تون میشه. ایجاد ارتباط با افرادی که میتونن خدماتی رو بالاتر از تخصص و مهارت فردی شما به مشتریان ارائه بدن، فرصت مناسبی برای گسترش حلقه‌ ی کاری و ارائه‌ ی خدمات بیشتر و پیچیده‌ تر به مشتریانه که رضایت بیشتر مشتریان و نیز در پی خواهد داشت.

شاید گاهی لازم باشه یکی از مشتریان خودتونو برای دریافت خدمات بهتر و تخصصی‌ تر به یکی از همکاران معرفی کنین و گاهی نیز همکاران از تخصص شما برای حفظ رضایت بیشتر مشتریان خودشون استفاده کنن.

برای فریلنسر شدن خلاق باشین

روش‌ های زیادی برای خلاق‌ بودن وجود داره تا هم مشتریان بیشتری رو جذب کنین و هم از تجهیزات و فضای کاری استفاده‌ی بهتری کنین. اگه هزینه‌ ی کافی برای خرید رایانه‌ ی نو ندارین، شاید ارتقای سیستم به جای خرید یه رایانه‌ ی جدید، گزینه‌ی بهتری باشه.

به‌ روزرسانی تجهیزات قدیمی هم کارتون رو راه‌ میندازه و میتونین در هزینه‌ ها صرفه‌ جویی کنین. اگه توان اجاره‌ ی یه مکان مجزا برای شروع کار رو ندارین، از همون فضای فعلی خود استفاده کنین و با کمی خلاقیت و تغییر دکوراسیون منزل، محیط مناسبی رو برای کار خودتون فراهم کنین.

یه محصول یا خدمات جدید رو به لیست کارها و توانایی‌ های خود اضافه کنین؛ برای این کار، میتونین از دوستان یا خانواده‌ نیز مشورت بگیرین. گزینه‌ های زیادی برای ایجاد خلاقیت در کار وجود داره که فقط لازمه کمی فکر کنین، مطمئنا خودتون روش‌ های بهتر و جدیدتری رو پیدا میکنین.

فریلنسر شدن

جوری با مشتری رفتار کنین که انگار فقط همین یه مشتری رو دارین!

ارائه‌ ی خدمات خوب به مشتریان اهمیت زیادی داره. به‌ خاطر داشته باشین که همیشه بهترین سرویس رو به مشتریان‌ تون بدید. اگه مشتری احساس کنه که برای شما مهمه،  حس وفاداری بیشتری نسبت به شخص شما پیدا می‌کنه و درنتیجه، برای کارهای بعدی هم شما رو انتخاب میکنه.

وقتی با مشتری دارین حرف میزنین از کلمات مثبت استفاده کنین. به مشتریان یادآور بشین که «تمام تلاش خودتونو برای جلب رضایت مشتری و ارائه‌ ی بهترین محصول یا خدمات میکنین» از مشتری بخواین حتما نظر خودشو درباره محصول و یا خدماتی که بهش دادین اعلام کنه.

این روش به پیشرفت شما کمک بیشتری می‌کنه و رضایت مشتریان هم بیشتر میشه. فراموش نکنین که مشتریان فعلی بهترین تبلیغات برای کار شما هستن و جلب رضایت اونا یعنی افزایش تعداد بیشتری از مشتریان.

وقتی سرکار هستین فقط کار کنین

اگه تصمیم گرفتین که هر روز از ساعت ۸ تا ۴ بعدازظهر کار کنین، در این ساعات فقط کار کنین. چک‌ کردن ایمیل‌ های شخصی، تماس‌ های تلفنی غیرکاری و انجام هر کار شخصی دیگه ای، میتونه راندمان کاری شما رو در ساعات تعیین‌ شده پایین بیاره.

به خودتون قول بدین این کارهای متفرقه رو بعد از ساعت کار یا در زمان استراحت انجام بدین. شاید این موارد از نظر شما خیلی هم مهم نباشه، اما گاهی همین موارد کوچیک و بی اهمیت، ممکنه همه ی زمان کاری شما رو به خودش اختصاص بده و رشته کار از دستتون خارج بشه

زمان شروع و پایان کار رو مشخص کنین

درست مانند کسی که به اداره میره، زمانی رو برای شروع و پایان کار خودتون مشخص کنین و به اون پایبند باشین. ممکنه گاهی به‌ دلیل حجم زیاد کار، مجبور بشین زمان بیشتری رو به کار اختصاص بدین؛ اما توجه داشته باشین که زمان کوتاهی رو هم برای استراحت خود در نظر بگیرین تا با انرژی بیشتری بتونین ادامه بدین.

هرچه ساعات کاری شما فشرده‌ تر و زمان استراحت‌ باشه، میزان خلاقیت و نوآوری درکار به همون نسبت کاهش پیدا میکنه. پس همیشه سعی کنین به قانون خود در مورد زمان شروع و پایان کار پایبند باشین.


اگه به استارتاپ و کسب و کار های نوپا علاقه دارین صفحه آموزش استارتاپ رو حتما دنبال کنین. به نظر شما چه راه های دیگه ای برای موفقیت در فریلنسری وجود داره؟ آیا میشه به فریلنسری به عنوان شغل اصلی در ایران نگاه کرد؟ منتظر نظراتتون هستم.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

49 نظر
Inline Feedbacks
View all comments