اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت که افسانه های غلط ساختند !

اشتباه یا خطا ؟! افسانه هایی که بعدا بهش میخندید و به هوشمندی موتورهای جستجو ایمان میارید !

6

اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت گاها برای مدیران تازه کار سایت ها و سئوکارهای مبتدی باعث شده تا دچار اشتباهاتی بشن. تو این مقاله درباره اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت بیشتر باهاتون صحبت میکنم.

باورهای اشتباه فراوانی درباره چگونگی عملکرد موتورهای جستجو، اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت شکل گرفته و سئوکارهای تازه‌ کار معمولا به خاطر این باورهای نادرست دچار اشتباهات زیادی میشن و سئوی سایت رو به خطر میندازن! اما حالا این باورهای غلط چیاست؟

ثبت سایت در موتورهای جستجو (Search Engine Submission)

یادمه چند سال قبل وقتی توی گوگل سرچ میکردی ” ثبت سایت در گوگل ” یا ” Submit Site In Google ” و روی لینک اول کلیک میکردی، یه صفحه ای از گوگل باز میشد و ازت آدرس سایت، اطلاعات سایت و کلیدواژه ها رو میخواست و پس از ثبت میگفت که در صف انتظار و بررسی قرار گرفت، بعد از ثبت این اطلاعات ربات‌ ها و خزندگان موتور جستجو وارد سایت شده و شروع به بررسی و ایندکس‌ کردن سایت‌ها میکردن.

اون موقع ها سئو به همین راحتی بود ! اما متاسفانه این فرآیند چندان خوب پیش نرفت، میدونید چرا؟ چون بسیاری از این ثبت‌ نام‌ها در واقع چیزی نبودن به جز تعدادی اسپم و این باعث میشد تا کیفیت نتایج جستجو تاثیری منفی بزاره. از سال ۲۰۰۱ تاالان، موتورهای جستجو نه تنها از شما تکمیل فرم ثبت نام را درخواست نمیکنن بلکه این روش خیلی وقته منسوخ شده است!

اکثر موتورهای جستجو و درصدر اونها گوگل، با هوش مصنوعی و خزنده هایی که دارن (crawler) به سایت سر میزنن و از طریق منابع مختلف مثل شبکه های اجتماعی یا سایت های پربازدید به لینک های جدید در وب پی میبرن و در پایگاه داده خودشون اونا رو ثبت میکنن، البته ممکنه در موتورهای جستجوی دسته چندم این فرم هارو هنوز ببنید که بقایای قبل هستند و به جرات میشه گفت که در سئوی امروزی جایی ندارن.

برچسب‌ های متا (Meta Tags) از اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت

این مورد رو هنوز هم توی خیلی از سایت های فارسی شاهدش هستیم و وقتی یه مقاله رو باز میکنیم با برچسب های بسیار زیادی مواجه میشیم که گاها صفحه رو برای ما آزاردهنده میکنه. نه تنها بار علمی صفحه و تولید محتوا رو به حاشیه میبره بلکه ممکنه کاربر صفحه رو به راحتی ترک کنه!

در زمان های نه چندان دور (همین چند سال قبل) سئو اینطور تعریف میشد که

هرچی کلمه کلیدی مرتبط با مطلب و سایتت هست رو به عنوان برچسب داخل صفحه بیار.

دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد رو تو برچسب ها میزدن !!!

اما این روش در اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت خیلی زود منسوخ شد چون خیلی از سایت‌ ها با استفاده ی بیش از حد از برچسب‌ های بی‌ربط و اسپم موتورهای جستجو رو دچار اشتباه کردند و بدون اینکه کار خاصی بکنن یا ارزش خاصی رو ایجاد کنند در بین نتایج اولیه ی گوگل جا خوش کرده بودند.

خیلی از بلاگ ها بودن که با همین شگرد توی نتایج خیلی خوبی بالا اومده بودن و وقتی داخلشون میرفتی محتوایی نمیدید و با مزرعه ای از لینک (link Faram) مواجه میشدی.

برچسب ها هنوز هم کارایی خودشون رو دارند

اما روش استفاده از آنها باید درست و به جا باشه. اشتباه رایجی که توی استفاده از برچسب ها الان اتفاق میوفته اینه که هرچی موضوع مربوط به مطلب داریم رو توی برچسب ها ذکر میکنیم (دقیقا مثل قبل ترها) درصورتیکه اگه عنوان برچسب های شما با سایر صفحات سایت شما مشابهت یا عنوان تکراری داشته باشه باعث میشه تا گوگل شما رو در نتایج ، پایین تر نشون بده و باعث افت جایگاهی بشید.

اشتباهات سئو و بهینه سازی سایتنحوه صحیح استفاده از برچسب

از برچسب ها زمانی میشه استفاده کرد که قراره درباره یه موضوع خیلی کوچیک، تولید محتوا کنیم و توی دسته بندی های سایت ما این مسئله جایی نداره.

فرض کنین قراره من درباره بیت کوین و نحوه کارکردش چند مطلب بزارم، خب همونطور که دسته های سایت من مشخصه توی هیچ کدوم از این دسته ها این مطالب جای نمیگیره، پس من میام داخل اون مطالب برچسب ” بیت کوین ” یا ” آموزش بیت کوین ” رو میزارم تا بتونم یه دسته بندی جزیی برای اون مطلب توی سایتم ایجاد کنم. (یادتون نره که دسته بندی برای موضوعات کلی و جزییات اون موضوع استفاده میشه و برچسب میتونه برای یه موضوع جزیی یا متفاوت هم کارایی داشته باشه.)

اکثر خبرگزاری ها یا سایت های خبری برای پوشش خبری یه رویداد یا مراسم مهم یه برچسب برای اون رویداد میزان مثلا ” جشنواره خوارزمی ” و هرچی خبر مربوط به اون جشنواره هست رو توی این برچسب منتشر میکنن.

اگه نیاز به یک راهنمای دقیق و جامع برای تولید محتوا داری : راهنمای تولید محتوای حرفه ای رو بخون

استفاده بیش از حد از کلید واژه‌ ها (Keyword Stuffing) از اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت

تا حالا به اینجور صفحات برخورد داشتیم که یه کلمه رو بیش از حد تکرار کردن و به نظرمون خیلی آزاردهنده اومده مثلا :

  • دانلود آخرین قسمت سریال شهرزاد 
  • دانلود سریال شهرزاد
  • دانلود رایگان سریال شهرزاد
  • دانلود شهرزاد
  • دانلود رایگان شهرزاد و….

جالب‌ تر اینجاست که در ادامه مطلب، با انبوهی کلمه مواجه میشین که شامل نام سریال به انگلیسی و فارسی به تفکیک تمامی فصل‌ ها و قسمت‌ ها، نام تک تک بازیگران و کاراکترهاییکه در فیلم حضور دارن، دانلود زیرنویس به تمامی فرم‌ ها و زبان‌ های ممکن و هر چیزی که ممکنه به نوعی به این سریال مربوط بشه رو پیدا کنین (دقیقا اون قسمتی از مطلب سایت رو میگم که هرچی سعی میکنی بخونی چیزی ازش نمیفهمی و فقط انباشته ای از کلمات در کنار هم هستن…)

بعضی از وبمستر ها معتقدند که ” ترافیک مناسب کلید واژه‌ ها ” یعنی استفاده بسیار زیاد از تک تک کلمات کلیدی مربوط به موضوع ! اما یه نکته رو توی سئو یادمون نره :

کیفیت از کمیت مهم تره !

وجود کلید واژه های مناسب و متناسب با مطلب یه امر مهم به حساب میاد اما نباید از حد معمول خودش خارج بشه چرا که باعث میشه تا گوگل مطلب و سایت شما رو به عنوان اسپم بشناسه

تیتر نویسی مطالب رو با راهنمای نوشتن تیتر جذاب برای محتوا راحت تر انجام بده.

تبلیغات پولی یه عامل موثر در سئو !

اشتباه بعدی که خیلی دیده میشه اینه که فک میکنن تبلیغات پولی (مثل گوگل ادوردز یا گوگل ادسنس) روی سئو تاثیر مستقیم میزاره ! در صورتی که تبلیغات تنها به سایت شما ترافیک منتقل میکنه و ترافیک دریافتی به صورت غیرمستقیم و تاثیرگذاشتن روی فاکتورهای دیگه باعث میشه تا سئوی شما رشد کنه … پس از اینجور اشتباهات نکنید. یاد یه خاطره از نمایشگاه الکامپ ۹۸ افتادم :

با همکارم رفته بودیم نمایشگاه الکامپ ۹۸ ، درحال گشت و گذار بین غرفه ها بودیم که به یکی از غرفه های آژانس دیجیتال مارکتینگ رسیدیم. گفتیم به عنوان یه شخص مبتدی بپرسیم که چه روش هایی برای تبلیغات وجود داره؟ اون شخص هم طبق معمول شروع کرد به گفتن انواع روش ها و توی صحبت هاش به ” گوگل ادوردز ” اشاره کرد.

ازش پرسیدیم که ” گوگل ادوردز روی سئو تاثیر میزاره ؟ ” یه خورده مکث کرد و گفت ” آره میزاره ! ” 

من و همکارم : 😐

اسپم‌ ها در موتور‌های جستجو…

اسپم‌ها از اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی به هدف ایجاد ترافیک دروغین یا فریب دادن الگوریتم‌های رتبه‌بندی به وجود آمدند و هنوز هم باتمام قدرت در فضای وب حضور دارند. اسپم نه تنها توسط موتورهای جستجو، بلکه توسط شرکت های بزرگ هم مورد نفرت قرار گرفته است. امروزه گوگل با داشتن ” کمیته مبارزه با اسپم ” سعی داره تا جلوی هرزه نگاری و هرزنامه هاییکه در سطح اینترنت وجود داره رو بگیره.

درباره اسپم چیست و تاریخچه هرزنامه توی وب بخون و بیشتر بدون.

  • استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی

فرض کنین یه مقاله ای رو دارین میخونین و یه کلمه خاص رو خیلی خیلی زیاد باهاش مواجه میشید (مثل دانلود سریال شهرزاد) و به حدی تکرار شده که گاها به ناهماهنگی اون قسمت از مطلب با قسمت های دیگه به راحتی پی میبرید. کلمات کلیدی درواقع کلماتی هستند که به صورت تعادل داخل متن تکرار شده و به موتورهای جستجو اعلام میکنند که موضوع پست ما درباره چی هست…

  • فریب کاری در لینک سازی

یکی از معمول‌ ترین روش‌ های ایجاد اسپم در فضای وب، ایجاد تعداد بالای کلیک برای یه لینک هست که موتور های جستجو صفحه مرتبط رو “محبوب” فرض کنن. البته تشخیص این یکی برای موتور های جستجو اندکی مشکل‌ تره؛ چون سازندگان این لینک‌ ها روش‌ های مختلفی رو برای کلیک انتخاب میکنند.

  • تبادل لینک به روش عصر دقیانوس

اگه وبلاگنویس باشین، حتما با کلمه ” پیوندها ” و ” پیوندهای روزانه ” برخورد داشتید. تو این روش وبلاگ های مشابه یا وبلاگنویس هایی که باهم رفیق هستند همدیگه رو لینک میکنن تا ترافیک برای همدیگه منتقل کنن.

این روش یکی از راه های اسپم شدن در سطح اینترنت هست و دلیل برای این کار زیاده ! سعی میکنم در مقاله های بعدی درباره مقوله لینک سازی بیشتر براتون بنویسم.

اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت

  • لینک‌ دونی‌ ها

لینکدونی ها محلی برای ثبت لینک وبلاگ و سایت ها به حساب میان اما به خاطر اینکه تعداد زیادی لینک توی یک صفحه وجود داره و هر کسی با هر سطحی (اسپم و غیر اسپم) میتونه لینک ثبت کنه، این کار اسپم به حساب میاد و خلاصه خون گوگل رو به جوش میاره !!!

  • خرید و فروش لینک

روش رایجی که توی نت فارسی هم خیلی رایجه. سایت هایی که ترافیک بالایی دارن قسمتی از سایدبار سایت خودشونو اختصاص میدن به لینک کردن برای مشتریانی که از اونها جایگاه درج لینک خریدند.

این جور جایگاه ها تنها با یک لینک ساده به سایت مقصد انجام میشه اما مشکل بزرگی که داره خیلی از سایت هاییکه لینک به سایت های مقصد میدن از نمره اسپم (Spam Score) بالایی برخوردارن و سایت های مقصد رو با مشکلات عجیب و غریبی مواجه میکنن!

البته اینها همه روش‌ ها نیستن و روز به روز حیله‌ های جدیدی برای ساختن این نوع لینک‌ ها ابداع میشه. موتور های جستجو هم با بهبود الگوریتم‌ ها، بررسی صفحات به صورت دستی، گزارش‌ های وبمستر های کلاه سفید و روش‌ های دیگه در حال نبرد با این نوع تکنیک‌ های لینک‌سازی بی ارزش هستند.

  • نمایش محتوای غیر واقعی به ربات‌ های خزنده موتور جستجو(Cloaking)

تو این روش، سایت خاطی با استفاده از اسکریپت و کدهای از پیش تعریف شده متوجه میشه که بازدید کننده واقعی هست یا ربات موتورجستجو درحال بازدید و پیمایشه؛ سپس محتوایی که به ربات خزنده ی موتور جستجو نمایش داده میشه با محتوایی که به کاربر انسانی نشان داده میشه تفاوت داره !

موتورهای جستجو در صورت کشف Cloaking که قصد فریب ربات‌ های خزنده رو داره، این صفحات رو به طور کامل از صفحات نتایج جستجو حذف میکنن و البته این روش گاهی به اهداف مثبت از جمله بهبود تجربه کاربری انجام میشه و در این صورت، موتور های جستجو اجازه میدن که این قبیل صفحات رتبه خوبی کسب کنند. (ولی در کل هیچ روش کلک زدنی رو امتحان نکنید)

  • صفحات کم ارزش

اگر چه کم ارزش بودن محتوای یک صفحه دلیلی بر اسپم بودن آن نیست، اما باز هم موتورهای جستجو سازوکارهایی برای متمایز کردن محتوای باارزش و متفاوت از محتوای کپی و بی کیفیت در اختیار دارند. مطالب کپی، تکراری، قدیمی یا تولید شده توسط نرم‌افزارها هرگز جای محتوای اصل و ارزشمند را نگرفته و موتورهای جستجو نیز اصراری به نمایش آنها به کاربران ندارند. پس به اشتباه تصور نکنید که صرفاً به روزرسانی مداوم سایت با مطالب کپی یا بی‌کیفیت به ارتقاء رتبۀ سایت شما کمک می‌کند!


هرچی جلوتر میریم، اشتباهات سئو و بهینه سازی سایت هم پیچیده تر و بروزتر میشه اما نکته مهمی که هست اینه که صفحه سایت شما باید کیفیت داشته باشه و برای کاربر ارزش داشته باشه تا موتورهای جستجو به اون اهمیت بدن. شما چقدر به سئوی سایت خودتون اهمیت میدید؟ چه اشتباهاتی توی سئو کردن داشتید؟ برام کامنت کنید.

دیگه چه خبر ؟
عضویت
هشدار از طریق:
guest

6 نظر
Inline Feedbacks
View all comments